GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 02, 2024, 09:58:16 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Κουβεντούλα
| |-+  Women΄s Section
| | |-+  Υγεία και Ευεξία
| | | |-+  Προλάβετε τον διαβήτη με 5 απλές κινήσεις
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Προλάβετε τον διαβήτη με 5 απλές κινήσεις  (Αναγνώστηκε 8067 φορές)
« στις: Νοέμβριος 13, 2010, 12:55:19 μμ »
linmak88 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.288
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
Προλάβετε τον διαβήτη με 5 απλές κινήσεις

health.in.gr
Σε μια από τις πιo επικίνδυνες για εξάπλωση του Διαβήτη χώρες εξελίσσεται η Ελλάδα, εξαιτίας του τρόπου ζωής των Ελλήνων. Ανθυγιεινή διατροφή, κάπνισμα και καθιστική ζωή γίνονται αιτία κατακόρυφης αύξησης του Σακχαρώδη Διαβήτη, με τον συνολικό αριθμό των ατόμων που νοσούν να ξεπερνά πλέον το ένα εκατομμύριο.
Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, η πρόληψη γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Ωστόσο, το να προλάβει κανείς το Διαβήτη δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται.

Πέντε απλά βήματα είναι αρκετά για να μειωθεί κατακόρυφα ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου, ιδιαίτερα στα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο (υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, άτομα με οικογενειακό ιστορικό Διαβήτη, υπερτασικοί, άτομα με υψηλά τριγλυκερίδια, καπνιστές και όσοι κάνουν καθιστική ζωή):

    * Απώλεια 5% - 7% του σωματικού βάρους
       
    * 150 λεπτά άσκηση την εβδομάδα (μισή ώρα κάθε μέρα)
       
    * Μείωση του κορεσμένου (ζωικού) λίπους
       
    * Αύξηση κατά τουλάχιστον 10% των φυτικών ινών της τροφής (με λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια)
       
    * Μείωση των συνολικών θερμίδων που λαμβάνονται με το φαγητό

Μεγάλη μελέτη στη Φινλανδία έδειξε πως με τα πέντε αυτά μέτρα μειώνεται έως και 58% ο κίνδυνος εμφάνισης Σακχαρώδη Διαβήτη. Μάλιστα, στις ηλικίες άνω των 60 χρόνων -που είναι και πιο ευάλωτες στο Διαβήτη- η μείωση του κινδύνου μπορεί να φτάσει το 71%.

Τα παραπάνω επισημαίνουν ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ)Ιωάννης Ιωαννίδης, Παθολόγος-Διαβητολόγος, υπεύθυνος Διαβητολογικού Ιατρείου και Ιατρείου Παχυσαρκίας στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας και η Γενική Γραμματέας της ΕΔΕ Ερυφίλη Χατζηαγγελάκη, επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας, στη Β' Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Διαβητολογικό Κέντρο, Νοσοκομείου«Αττικόν»).

Διαβήτης και Κατάθλιψη (3 στους 10 Έλληνες με Διαβήτη υποφέρουν από κατάθλιψη)

Οι επιστήμονες αναδεικνύουν ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, εκτός του αυξημένου κινδύνου. Πρόκειται για τις ψυχολογικές επιπτώσεις του Διαβήτη.

Όπως αναφέρει ο κ.Ιωαννίδης, ακόμη και σήμερα, τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη έρχονται αντιμέτωποι με πολλές κοινωνικές προκαταλήψεις και στιγματισμό. Η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με τις δυσκολίες αντιμετώπισης της ίδιας της πάθησης και των επιπλοκών της, έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζουν συχνά ψυχολογικά προβλήματα, κυρίως κατάθλιψη, ελαφράς ή και βαρύτερης μορφής.

Ας τιθασεύσουμε τον Διαβήτη, τώρα!

Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, η οποία από το 2009 και έως το 2013 είναι αφιερωμένη στην εκπαίδευση και την πρόληψη.

Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν: Ένα σημαντικό μέρος των περιπτώσεων εμφάνισης διαβήτη μπορούν να προληφθούν με σωματική δραστηριότητα, υγιεινή διατροφή και πρόληψη της παχυσαρκίας.

Εξίσου σημαντική με την πρόληψη είναι και η έγκαιρη και καλή ρύθμιση του σακχάρου αίματος που προφυλάσσει σε μεγάλο βαθμό από τις επιπλοκές του Διαβήτη. Με τη σωστή εκπαίδευση, την παροχή αποτελεσματικής υγειονομικής περίθαλψης και την κατάλληλη φαρμακευτική θεραπεία, βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των ασθενών και μειώνεται μακροπρόθεσμα ο κίνδυνος εμφάνισης επιπλοκών.

Χιλιάδες μπαλόνια για το Διαβήτη

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της ευαισθητοποίησης για το Διαβήτη και υποστήριξης της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, η sanofi-aventis ζητά από ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο να πετύχουν μαζί περισσότερα και να στείλουν το δικό τους μήνυμα απελευθερώνοντας όσα περισσότερα «ηλεκτρονικά» μπαλόνια (e-balloons) μπορούν.

Η πρωτοβουλία για την απελευθέρωση των «ηλεκτρονικών» μπαλονιών αποτελεί μέρος της καμπάνιας «Μαζί, Πετυχαίνουμε Περισσότερα», που θα πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες. Σκοπός είναι να γίνουν γνωστά εκπαιδευτικά μηνύματα ζωτικής σημασίας για το Διαβήτη και να βελτιωθεί η πρόληψη και η αντιμετώπιση του σε όφελος των εκατομμυρίων ατόμων με Διαβήτη σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Στην Ελλάδα οι πρωτοβουλίες αυτές τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ). «Προσβλέπουμε στην ευρύτερη δυνατή διάδοση των στοιχείων που σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας για το Σακχαρώδη Διαβήτη ώστε να κινητοποιήσουμε τους συνανθρώπους μας να πορευθούν μαζί μας για να πολλαπλασιάσουμε τα οφέλη τόσο για την πρόληψη, όσο και τη θεραπεία της νόσου», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΔΕ κ.Ιωαννίδης.

Απελευθερώστε κι εσείς ένα «ηλεκτρονικό» μπαλόνι στο www.balloons-4-diabetes.gr

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Διαβήτη

Το πρώτο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, με έμφαση στην πρόληψη και την εκπαίδευση, ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία. Το Εθνικό Σχέδιο θα βασίζεται σε τρεις θεμελιώδεις αρχές οι οποίες θα καθορίσουν και τις αντίστοιχες δράσεις:

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης (υγιεινή διατροφή, πρόληψη παχυσαρκίας, διευκόλυνση άσκησης.)
Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων στις υπηρεσίες υγείας (εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης του Διαβήτη)
Βελτίωση της παρεχόμενης εξειδικευμένης περίθαλψης
Παράλληλα, θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά η επιδημιολογική χαρτογράφηση του Διαβήτη και των επιπλοκών του στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο καθώς και η πραγματική αποτίμηση του κόστους της πάθησης.

«Είναι το πρώτο οργανωμένο και πλήρως διαρθρωμένο σχέδιο δράσης και αποτελεί μια ολοκληρωμένη και ορθώς τεκμηριωμένη πρόταση. Ανεξάρτητα του αν και πότε θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί, η ύπαρξη του αποτελεί οδηγό για το μέλλον», σημειώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Καταγράφηκε


Πριν τα μάτια κλείσω, θα ξαναζητήσω να με πάρεις λίγο μακρυά....
 
Απάντηση #1
« στις: Νοέμβριος 13, 2010, 15:06:04 μμ »
guzelina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 996
Μέλος από: Οκτ, 2010

Προφίλ
Μπράβο που δημοσιευσες το θέμα up.Ο διαβήτης είναι έχει πολλές παρενεργειες,στη καρδια,τα μάτια,τα νεφρά,προκαλέι πρόωρο τοκετό και πoλλά εκόμη.Το χειρότερο μπορεί να το έχουμε χρόνια και μην το ξέρουμε Λύπη.Το καλύτερο αντιμετωπίζεται ευκολα πια με τα βήματα που ανέφερε η linmak Χαμόγελο.
Καταγράφηκε



Αν θελεις να εχεις ομορφα ματια κοιτα παντα θετικα και αναζητησε το καλο στους άλλους και αν θελεις να εχεις ομορφα χειλη πες μονο λογια καλοσυνης
 
Απάντηση #2
« στις: Νοέμβριος 13, 2010, 19:44:50 μμ »
cmd353 Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Μηνύματα: 198
Μέλος από: Ιούλ, 2007

Προφίλ
Με την αύξηση της κατανάλωσης ζάχαρης και υδατανθράκων στη διατροφή μας (όπως φαίνεται αυτή από τα στατιστικά του ΠΟΥ), δεν είναι καθόλου τυχαίο που αυξάνεται ο διαβήτης.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Νοέμβριος 14, 2010, 13:07:20 μμ »
guzelina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 996
Μέλος από: Οκτ, 2010

Προφίλ
Πολύ σωστά,μειώνοντας ζάχαρη,αλάτι και κακούς υδατάνθρακες βλεπουμε μαγάλη βελτίωση στο σώμα και στην υγεία μας
Καταγράφηκε



Αν θελεις να εχεις ομορφα ματια κοιτα παντα θετικα και αναζητησε το καλο στους άλλους και αν θελεις να εχεις ομορφα χειλη πες μονο λογια καλοσυνης
 
Απάντηση #4
« στις: Φεβρουάριος 25, 2015, 14:21:05 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
 
ΠΈΝΤΕ ΥΠΕΡΤΡΟΦΈΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΊΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΧΆΡΟΥ
Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια μεταβολική νόσος, στη διαχείριση της οποίας η διατροφή κατέχει πρωτεύοντα ρόλο.
Οι διατροφικές επιλογές και συνήθειες ενός ατόμου που πάσχει από διαβήτη συνδέονται άμεσα με τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, που αποτελεί το βασικότερο παράγοντα για την εξέλιξη της νόσου. Συνεπώς, η υιοθέτηση ενός υγιεινού και ισορροπημένου προτύπου διατροφής είναι πολύ σημαντική, καθώς μπορεί να συμβάλλει στον καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο και στην πρόληψη ή καθυστέρηση εμφάνισης βραχυχρόνιων και μακροχρόνιων επιπλοκών που σχετίζονται με το διαβήτη.
Παρακάτω θα βρείτε 5 τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθεια ρύθμισης των επιπέδων σακχάρου και συνεπώς δε θα πρέπει να λείπουν από τη διατροφή ενός ατόμου με διαβήτη:
Βρώμη: Δημητριακό υψηλής διατροφικής αξίας πλούσιο σε φυτικές ίνες και ειδικότερα β-γλυκάνες, που έχει φανεί ότι μειώνουν τη μεταγευματική απόκριση γλυκόζης και ινσουλίνης και αυξάνουν την ινσουλινοευαισθησία σε άτομα με διαβήτη. Με λίγα λόγια, η κατανάλωση βρώμης οδηγεί σε μικρότερη αύξηση των επιπέδων σακχάρου και καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο. Παράλληλα, η ιδιότητά τους να αυξάνουν το ιξώδες του περιεχομένου του στομάχου, καθυστερεί τη διαδικασία της πέψης, γεγονός που αυξάνει το αίσθημα κορεσμού και μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του σωματικού βάρους.
Φασόλια: Έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, γεγονός που οδηγεί σε μείωση του ρυθμού απορρόφησης της γλυκόζης και συνεπώς μικρότερη άνοδο των επιπέδων σακχάρου μεταγευματικά. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι η συστηματική κατανάλωση οσπρίων, και ειδικότερα φασολιών, σχετίζεται με χαμηλότερες τιμές γλυκοζυλιωμένης αιμοαφαιρίνης, γεγονός που υποδηλώνει καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο.
Λιπαρά ψάρια: Αποτελούν καλές πηγές ω-3 λιπαρών οξέων, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου. Τα άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, συνεπώς η κατανάλωση λιπαρών ψαριών όπως ο σολωμός, ο γαύρος, η σαρδέλα, η γόπα, το σκουμπρί, η πέστροφα και ο τόνος, 1-2 φορές την εβδομάδα, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου. Από την άλλη, αποτελούν μια καλή εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης έναντι του κόκκινου κρέατος που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.
Αμύγδαλα: Περιέχουν «καλά» λιπαρά, φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά συστατικά ενώ παράλληλα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Μελέτες έχουν δείξει ότι η προσθήκη αμυγδάλων στο γεύμα οδηγεί σε χαμηλότερα μεταγευματικά επίπεδα γλυκόζης, ενώ η τακτική κατανάλωση αμυγδάλων και άλλων ξηρών καρπών έχει συσχετισθεί με βελτίωση των τιμών γλυκόζης νηστείας και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης. Επιπλέον, μπορούν να αντικαταστήσουν σνακ που περιέχουν υδατάνθρακες ενώ η υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά συστατικά συμβάλλει στην προστασία της υγείας των αγγείων.
Κανέλα: Τα τελευταία χρόνια, σημαντικός αριθμός μελετών δείχνει ότι η κανέλα μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, πιθανότατα λόγω των πολυφαινολών που περιέχει, οι οποίες ασκούν παρόμοια δράση με την ινσουλίνη, αυξάνοντας τη μεταφορά γλυκόζης στους ιστούς.
Επιπλέον, έχει βρεθεί ότι η κατανάλωση κανέλας σχετίζεται και με βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ. Αν και τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα δεν επαρκούν για τη δημιουργία συγκεκριμένων συστάσεων, η προσθήκη κανέλας για παράδειγμα στο γιαούρτι, τα δημητριακά ή τη φρουτοσαλάτα σας, φαίνεται ότι μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου.
Πηγή: newsbeast.gr
- See more at: https://www.mystikaomorfias.gr/Catalog/index.php?main_page=document_general_info&cPath=82_132&products_id=2051#sthash.WnjAoHAK.dpuf

Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω