GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Φεβρουάριος 26, 2020, 19:36:12 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Συγκρούσεις γιγάντων
| | | |-+  Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ψηφοφορία
Ερώτηση: Εσείς τι προτιμάτε?
Κουραμπιές
Μελομακάρονο
Και τα δύο
Κανένα απο τα δυο (άλλο χριστουγεννιάτικο γλυκό)

Σελίδες « 1 2 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Κουραμπιές Vs Μελομακάρονου  (Αναγνώστηκε 46011 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 17:34:41 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Παντα επικαιρο το θεμα αυτο  Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #16
« στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 20:33:44 μμ »
ELENLIA Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4
Μέλος από: Νοέ, 2011

Προφίλ
κορίτσια ήθελα να σας ρωτήσω κάτι άσχετο προχθές έκανα χαλβά φαρσάλου και μετά το ψήσιμο μου άνοιξε από πάνω, μήπως μπορείτε να μου πέιτε πως γίνεται εκείνη η γιαλιστερή κρούστα από πάνω?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #17
« στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 21:03:46 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.917
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
κορίτσια ήθελα να σας ρωτήσω κάτι άσχετο προχθές έκανα χαλβά φαρσάλου και μετά το ψήσιμο μου άνοιξε από πάνω, μήπως μπορείτε να μου πέιτε πως γίνεται εκείνη η γιαλιστερή κρούστα από πάνω?



ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΙΔΑΣ ΜΟΥ ΚΑΝΤΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...!!!
ΧAΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΙΝΟΣ η ΣΑΠΟΥΝΕ ΧΑΛΒΑ


1η συνταγή

ΒΟΥΤΥΡΟΥ  ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
 
Ο χαλβάς Φαρσάλων είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και νοστιμότατη!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ 30x40 ΕΚ.

• 170γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ λιωμένο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του γλυκού
• 150γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
• 700γρ. ζάχαρη • 1.200ml νερό
• 260 γρ. κορν φλάουρ • κανέλα σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κρατάτε λίγο βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ στην άκρη και ρίχνετε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί μαζί με τη μισή ζάχαρη και τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη σπάτουλα.

2 Όταν αρχίσει η ζάχαρη να παίρνει ξανθό χρώμα και να καραμελώνει το μείγμα, αποσύρετε την κατσαρόλα για λίγο από τη φωτιά. Διαλύετε το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη στο νερό (αφού κρατήσετε 4 κουταλιές της σούπας στην άκρη) και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά.

3 Ρίχνετε το μείγμα του κορν φλάουρ στην καραμέλα, συνεχίζοντας να δουλεύετε με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει ο χαλβάς από την κατσαρόλα.



4 Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ στους 220°C. Βουτυρώνετε το ταψάκι σας και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ισιώνετε την επιφάνειά του, την αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη που κρατήσατε και λίγη κανέλα.



5 Βάζετε το χαλβά στο φούρνο να ψηθεί στο γκριλ μέχρι να καεί η ζάχαρη. Αφήνετε το χαλβά να κρυώσει και μετά τον σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.


Μυστικό: Το πάχος του χαλβά στο ταψί δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα δύο δάχτυλα.

2η ΣΥΝΤΑΓΗ ;ΛΑΔΕΡΟΣ
Υλικά

1 πακέτο βιτάμ, η  καλαμποκέλαιο, η 250 γρ. βούτυρο γίδινο  το ανώτερο !
2 φλιτζάνια  νισεστέ {κορν φλάουρ},
2 φλιτζάνια ζάχαρη  , και 1  ακόμα για  το πασπάλισμα ή την  κρούστα .
4 ½  ποτήρια νερό σε  φυσική θερμοκρασία.
Μερικά  αμύγδαλα  ασπρισμένα  και  καθαρισμένα .
Κανέλλα σε σκόνη

Για την καραμέλα

6 μεγάλες κουταλιές {της σούπας } ζάχαρη  κοινή,
4   «                «                  «              νερό.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο  φτιάχνω την καραμέλα. Ρίχνω τα υλικά να γίνουν  ένα παχύρρευστο  και καστανόχρωμο σιρόπι. Πρίν γίνει καστανό  ρίχνω και τα αμύγδαλα  ,  και αρχίζουν να καβουρδίζονται, παίρνοντας χρώμα με το σιρόπι. Αποσύρω από την φωτιά . Μέσα στο σιρόπι,  βάζω το βούτυρο να λιώσει ,  με σκεπασμένη κατσαρόλα.
Σε μία μεγάλη λεκάνη , διαλύω μέσα στο νερό  το νισεστέ, και την ζάχαρη , και αφού τα ανακατέψω και διαλυθούν καλά, τα ρίχνω μέσα στην καραμέλα με το βούτυρο και τα αμύγδαλα.
Ανάβω την φωτιά δυνατή. Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύω   το μείγμα  για να λιώσει η καραμέλα και να μην  σβολιάσει ο νισεστές. Ο νισεστές αρχίζει να δένει σε ένα παχύρρευστο μείγμα , μετά από 10 περίπου λεπτά  ανακάτεμα αρχίζει  να πήζει σαν  καυτό καφετί και διάφανο ζυμάρι!!! Συνεχίζω να γυρίζω μέχρι να κάνει φουσκάλες. Πλάφ –πλάφ !! Φοράω γάντια  για να μην μου κάψει το λάδι τά χέρια .Ανακατεύω  λιγάκι ακόμα , αποσύρω και  φορμάρω  .Σκεπάζω με μια υγρή πετσέτα . Όταν κρυώσει τον κόβω φέτες και τον σερβίρω  πασπαλισμένο με κανέλα και ζάχαρη  κοινή.
Σημείωση  Αν θέλω να κάνει κρούστα όπως του  εμπορίου , την πασπαλίζω  με αρκετή ζάχαρη και την βάζω στο  γκριλ αρκετή ώρα για να κάνει την καραμελλένια κρούστα. Και πάλι την πασπαλίζω με σκόνη κανέλλας και στολίζω με ασπρα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 20, 2011, 00:39:25 πμ από ArXoS » Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #18
« στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 22:01:27 μμ »
t333mm Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 36
Μέλος από: Οκτ, 2011

Προφίλ
τρελαινομαι για μελομακαρονα   biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #19
« στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 22:12:06 μμ »
konstantinak Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 629
Μέλος από: Μάι, 2011

Προφίλ
μελομακάρονα με κλειστά μάτια!!! Ντροπή Ντροπή
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #20
« στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 22:36:32 μμ »
TSIGKOS59 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.426
Μέλος από: Ιούν, 2010

Προφίλ
Ψηφίζω κουραμπιέ αφράτο και με κοντροκομμένο αμύγδαλο  Γλώσσα 

το μελομακάρονο μου πέφτει βαρύ στο στομάχι καθότι ποτέ δεν αρκούμαι στο ένα  Σαρκασμός
 
Καταγράφηκε
ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ
 
Απάντηση #21
« στις: Δεκέμβριος 20, 2011, 09:42:01 πμ »
karina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 458
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
Κουραμπιέδες Καρβάλης,αυτούς με το μπόλικο αμύγδαλο.Καλά και τα μελομακάρονα, αλλά τον κουραμπιέ δεν τον αλλάζω με τίποτα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #22
« στις: Δεκέμβριος 20, 2011, 16:25:52 μμ »
ELENLIA Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4
Μέλος από: Νοέ, 2011

Προφίλ
Pastsflora σ΄ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ για τις συνταγές του χαλβά που μου έστειλες φεύγω για εκτέλεση up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #23
« στις: Δεκέμβριος 22, 2011, 18:37:18 μμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.855
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Για όποιους θέλουν να μάθουν την ετυμολογία της λέξης μελομακάρονο!

http://www.24grammata.com/?p=6966#.TvM2nnv_tvs.facebook
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #24
« στις: Δεκέμβριος 26, 2011, 20:16:56 μμ »
ELENLIA Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4
Μέλος από: Νοέ, 2011

Προφίλ
κοριτσια καλα τα μελομακαρονα και οι κουραμπιεδες για τα Χριστουγεννα, για την Πρωτοχρονιά όμως μπορείτε να πειτε καμιά καλή ιδέα πραγματικά στο side αυτο με τις ωραίες ιδέες μου λύνετε τα χέρια πολλες φορες συγχαρητήρια λοιπόν για τις ιδέες σας και για την προσφορά σας σε αυτό το forum να είστε καλά Φιλί Φιλί Φιλί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #25
« στις: Ιανουάριος 03, 2012, 17:48:28 μμ »
jslam Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.238
Μέλος από: Σεπ, 2010

Προφίλ
μελομακαρονο με ελληνικο σσκετο βαρυ καφε!!
ελληνικη απολαυση!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #26
« στις: Ιανουάριος 15, 2012, 15:59:42 μμ »
miara Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 47
Μέλος από: Απρ, 2010

Προφίλ
Μελομακάρονο!! For eveeer  (είμαι φαν των γλυκών με σιρόπι-άρα και οι δίπλες ειναι απο τα αγαπημένα μου και μετά τα Χριστούγεννα  teeny)
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #27
« στις: Ιανουάριος 15, 2012, 17:50:31 μμ »
Lily74 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 625
Μέλος από: Μάι, 2010

Προφίλ
Μελομακάρονο φυσικά, σωστά σιροπιασμένο (όχι βαρύ και λασπωμένο) και να μοσχομυρίζει πορτικάλι, κανέλα και γαρύφαλο.
Άστε που είναι και λιγότερο παχυντικό από τον κουραμπιέ...
Έπίσης μου αρέσει η βασιλόπιτα καθότι είμαι λάτρης των κέϊκ και το γερμανικό Stolen σε μια δική μου παραλλαγή (αντί κόντιτα βάζω αοπξηραμμένα εξωτικά φρούτα π. χ. παπάγια).
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 Πάνω