Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 26, 2024, 11:44:28 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Συνταγές
Γέμιση γαλοπούλας
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
«
1
2
3
Αποστολέας
Θέμα: Γέμιση γαλοπούλας (Αναγνώστηκε 66827 φορές)
Απάντηση #30
«
στις:
Δεκέμβριος 27, 2007, 18:08:16 μμ »
sgr
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Γέμιση γαλοπούλας
Χαχαχα πολύ γέλασα μαζί σου.
Πως τα λες, πως τα λες...
Και του χρόνου να είσαι καλά και να ψήσεις τη δική σου την άσπρη τροφαντή γαλοπουλίτσα (κανόνισε με τον χασάπακλα από φέτος )
.
Καταγράφηκε
Απάντηση #31
«
στις:
Δεκέμβριος 28, 2007, 08:53:06 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: Γέμιση γαλοπούλας
Koρίτσια σας μερσώ για τα καλά σας λόγια!
Πολύ με παίδεψε η γαλοπούλα, είναι αλήθεια αλλά τα έχω βάλει και με πιο ζόρικα πουλιά στο παρελθόν.
Η ιδέα του γαλοπουλοspa πολύ μου άρεσε zoi, σκέφτομαι δε να κάνω και μια συμφωνία με όλους τους μαγειρους του masa και να μου αφήνετε τις γαλοπούλες σας για περιποιήση πριν το ψήσιμο, τι λέτε;;;
Καταγράφηκε
Απάντηση #32
«
στις:
Δεκέμβριος 30, 2007, 00:06:21 πμ »
SOULAPAPAF
Mέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 94
Μέλος από: Νοέ, 2007
Απ: Γέμιση γαλοπούλας
Αγγελικη εισαι φοβερη!! πρεπει να ητν η πιο ωραια γαλοπουλα. εγω ας πουμε ψαχνω ακομα συνταγες να τη φτιαξω τη πρωτοχρονια [που δεν το βλεπω]! αλλα η δικη σου ειχε περιπετεια πως να μην γινοταν τελεια νασαι καλα και του χρονου γελασα πολυ
Καταγράφηκε
Απάντηση #33
«
στις:
Ιανουάριος 07, 2008, 12:49:04 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: Γέμιση γαλοπούλας
Η φοβερή της περίπτωσης ήταν η γαλοπούλα και ο πιο φοβερός ο χασάπης που ακόμα του κρατάω μούτρα του άθλιου!
Δεν ξέρω βρε παιδιά ,τι να σας πω τέτοια περιπέτεια με πουλί δεν έχω ξαναπεράσει, τελικά ο τολμών νικά μου φαίνεται.
Καταγράφηκε
Απάντηση #34
«
στις:
Ιανουάριος 07, 2008, 13:02:54 μμ »
elie
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Γέμιση γαλοπούλας
χαχαχαχα
Εγώ τώρα τη διάβασα την περιγραφή της περιπέτειάς σου (είχα χάσει επεισόδια λόγω διακοπών). Τα κατάφερες περίφημα θηρίο, μπράβο.
Και του χρόνου με λιγότερη ταλαιπωρία αλλά με εξίσου καλό αποτέλεσμα!
Καταγράφηκε
https://twitter.com/melie_gala
https://melie-gala.blogspot.com/
Απάντηση #35
«
στις:
Ιανουάριος 07, 2008, 13:20:09 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: Γέμιση γαλοπούλας
Elie ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια, αλλά του χρόνου να είμαι καλά, θα κάνω φασιανό, αλλά πριν τον γεμίσω, φουρνίσω κλπ θα πάρω και κάνα βάλιουμ προληπτικά.
Καταγράφηκε
Απάντηση #36
«
στις:
Ιανουάριος 07, 2008, 15:11:15 μμ »
arhontia
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Γέμιση γαλοπούλας
Αγγελική αφού βγήκες σώα μετά α΄πο αυτό... μπορείς να δοκιμάσεις τα πάντα!
Θα ήθελα νε μου πείς τί πίτα έκανε τελικά η αδελφή σου, και πώς κάνεις τη γεμιστή πανσέτα αν μπορείς.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
Απάντηση #37
«
στις:
Ιανουάριος 07, 2008, 15:30:11 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: Γέμιση γαλοπούλας
Βρε Αρχοντία χίλια συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά έλειπα με άδεια και γύρισα σήμερα
Λοιπόν την πανσέτα που κάνω είναι με συνταγή της Αγγέλας της Θεσσαλονικιάς απο το hungry.
https://www.hungry.gr/get.asp?table=faghta&id=715
.
Εγώ την ψήνω σε γάστρα και η διαφορά στην γέμιση είναι οτι γεμίζω με κεφαλογραβιέρα ή γλυκό κεφαλοτύρι που το έχω περάσει απο καυτό τηγάνι για να κάνει κρούστα και να μην μου "τρέξει" στο ψήσιμο και καμμιά φορά αντί για μπέικον βάζω σπεκ και βάζω και χρωματιστές πιπερίτσες σε λωρίδες.
Επίσης στρώνω απο κάτω με μπόλικες χοντρές φέτες καρότο και βάζω και μπόλικο κρασί στην γάστρα.
Την ροκφορόπιτα της αδερφής μου δεν την ξέρω καλά, όμως την πήρα μόλις τηλέφωνο και θα ψάξει να μου την βρει.
Θα σου την γραψω αύριο.
«
Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 07, 2008, 15:49:26 μμ από al1975
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #38
«
στις:
Ιανουάριος 07, 2008, 16:41:40 μμ »
arhontia
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Γέμιση γαλοπούλας
Ευχαριστώ πολύ! Το είδα οτι έλειπες - δεν έγραφες. Καλή χρονιά!!
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
Απάντηση #39
«
στις:
Ιανουάριος 08, 2008, 09:02:40 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: Γέμιση γαλοπούλας
Και η ροκφορόπιτα:
- 500 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
- 300γρ. ροκφόρ σε τρίμματα χοντρά
- μια χούφτα φουντούκια καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
- 300γρ. τυρί κρέμα πολύ μαλακό
- ½ κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
- βούτυρο για τα φύλλα λυωμένο
Ανακατεύουμε τα τυριά προσεκτικά μην λυώσει τελείως το ροκφόρ , τα φουντούκια και το πιπέρι.
Βουτυρώνουμε τα φύλλα και στρώνουμε τα μισά σε ταψί, βάζουμε την γέμιση και βάζουμε και τα
Υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
Ψήνουμε στους 200 μέχρι να ροδίσει.
Είναι αρκετά αλμυρή και σηκώνει πολύ κρασί.
Καταγράφηκε
Απάντηση #40
«
στις:
Ιανουάριος 08, 2008, 09:50:23 πμ »
Mary
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007
Απ: Γέμιση γαλοπούλας
Αγγελική αδικήσε. Δεν ξέρω πόσο νόστιμο μπορεί να έγινε το πουλί αλλά από συγγραφικής πλευράς είσαι αστέρι. Τρέξε γρήγορα να καταθέσεις το κείμενο σε κανένα κανάλι, και αν δεν γίνει σενάριο για κωμωδία να με φτύσεις. Τέτοιο γέλιο από κείμενο έχω χρόνια να κάνω.
Καταγράφηκε
Σελίδες
«
1
2
3
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...