GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 28, 2024, 03:26:25 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Χιονάτος χαλβάς
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Χιονάτος χαλβάς  (Αναγνώστηκε 6507 φορές)
« στις: Ιούνιος 08, 2007, 20:25:52 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Δοκίμασα σε σπίτι, έναν λευκό χαλβά σιμιγδαλένιο με ινδική καρύδα και γάλα. Η κυρία που το είχε φτιάξει, μου έδωσε τη συνταγή, τις οδηγίες τις ακολούθησα κατά γράμμα, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το ίδιο. Εμένα μου λάσπωσε, ενώ εκείνο που δοκίμασα ήταν αφράτο και σπυρωτό.
Μήπως ξέρει κανείς αυτόν τον χαλβά;
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #1
« στις: Ιούνιος 08, 2007, 21:43:26 μμ »
voula Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.927
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ενα τέτοιο χαλβά έχω δει να κάνει αρκετές φορές η Βέφα. Δεν τον έχω δοκιμάσει. η ίδια έλεγε πως είναι πολύ νόστιμος.
https://www.vefashouse.gr/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept%5Fid=2&recipe%5Fid=640&flag=1&flag%5Ffind=1
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Ιούνιος 09, 2007, 14:46:45 μμ »
Elena72 Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 40
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Αρχοντία και Βούλα καλημέρα.

Για να είναι αφράτος ο χαλβάς, το μυστικό είναι να καβουρντιστεί καλά το σιμιγδάλι. Όχι με πολύ λάδι όμως. Συγκεκριμένα για τον "χιονάτο" χαλβά, θέλει πολύ προσοχή γιατί παρότι πρέπει να καβουρντιστεί καλά, δεν πρέπει να πάρει χρώμα, αλλιώς δεν γίνεται "χιονατος".  Επίσης η ποσότητα των υγρών παίζει ρόλο.  Γενικά, καλό είναι να μένουμε κοντά στο 1-2-3-4 του κλασικού χαλβά, με μικρές παραλαγές.

Πρόσφατα έφτιαξα μια συνταγή παρόμοια. Αντι για γάλα χρησιμοποίησα γάλα καρύδας (λόγω νηστείας) και λάδι στο μισό γιατι το γάλα καρύδας είναι ιδιαίτερα λιπαρο.  Και πασπάλισα με ινδοκάρυδο. Καλό βγήκε.  Θα το ξανακάνω για να μετρήσω ακριβώς ποσότητες και θα το δημοσιεύσω σύντομα.

Φιλια, Ε
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Ιούνιος 10, 2007, 12:18:00 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!! Βούλα αυτή πρέπει να είναι η συνταγή. Ελενα μάλλον αυτό που λές θα είναι, δεν καβούρντισα καλά το σιμιγδάλι. Περίπου πόση ώρα παίρνει;, εγώ το καβούρντισα ανακατεύοντας συνέχεια, σε χαμηλή φωτιά 30-35 λεπτά. Περιμένω και τη δική σου συνταγή.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω