GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 02, 2024, 02:31:48 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Αρτοσκευαστής
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Αρτοσκευαστής  (Αναγνώστηκε 11461 φορές)
« στις: Ιανουάριος 20, 2011, 11:42:29 πμ »
Lydia Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 234
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Πρόσφατα μου έκαναν δώρο τον αρτοσκευαστή kenwood450. Η συνταγές από το βιβλιαράκι δεν μου πολύ αρέσουν.

Δοκιμάσα την συνταγή που είχε δώσει η pastaflora στις συνταγές και βγήκε πολύ καλό ψωμί.

Θα ήθελα και άλλες συνταγές δοκιμασμένες; όποια έχει ας τα γράψει εδώ, θα του ήμουν ευγώμων  kissing
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Ιανουάριος 20, 2011, 14:41:34 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Αγαπητή μου δεν θυμάμαι, ποιά ακριβώς σου έχω δώσει..αλλά  θα ειπώ τώρα αμέσως στην dolly   διότι είναι κόρη μου και θα σου τις γράψει όλες όσες έχει, γιατί φτιάχνει  και από το μιαλό της  επειδή τώρα 3 χρόνια χρησιμοποιεί  μηχανήματα όχι κενγουντ αλλά  ένα από το Λιτλλ και ενα από το Καρφούρ  που βγήκαν πολύ καλά και κάνουν ωραία δουλίτσα.    Περίμενε αμέσως  και διάβασε παρακάτω...
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #2
« στις: Ιανουάριος 20, 2011, 15:01:18 μμ »
dolly Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 130
Μέλος από: Μάι, 2010

Προφίλ
Αρτοποιήματα από την dolly
Ψωμί για αρτοπαρασκευαστή






Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τα υλικά στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή με την σειρά που δίδονται στον πίνακα.
Επιλέγουμε το πρόγραμμα για «κανονικό ψωμί» και περιμένουμε….
Χρόνος (ζυμώματος-φουσκώματος-ψησίματος) 3 ώρες.

Εάν το θέλετε με ποιο τραγανή κόρα επιλέξτε το πρόγραμμα «ψησίματος» για 30’ επιπλέον.

Το ξεφορμάρετε ΠΑΝΤΑ επάνω σε μια μεταλλική σχάρα με κενό από κάτω για να μην μουλιάσει από τους ατμούς.

Σερβίρετε μετά από 10’-15’.


Παραλλαγές:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον:
­   Μισό μπολ ψιλοκομμένη ψίχα ελιάς και θα γίνει υπέροχο ελιόψωμο.
­   Μισό μπολ ψιλοκομμένη φέτα και θα γίνει υπέροχο τυρόψωμο.
­   Επιπλέον λάδι και θα γίνει υπέροχο λαδόψωμο.


Μυστικό:
Οι κόκκοι γλυκανύσσου μοσχοβολούν περισσότερο από την σκόνη


Καλή επιτυχία!!!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Ιανουάριος 20, 2011, 15:08:53 μμ »
dolly Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 130
Μέλος από: Μάι, 2010

Προφίλ
Ψωμί της Δώρας-DOLLY;S
                                             
Δοσολογία / Υλικά:

Υλικά:
150 ml νερό
1    κυβάκι σαν ζάρι μαγιά νωπή ή ¾ κ.γ. μαγιά σκόνη
1    κ.σ. ζάχαρη
1    κ.σ. ελαιόλαδο
1    κ.γ. αλάτι
1    κ.γ. γλυκάνισο σε κόκκους ή 2 κ.γ. γλυκάνισο τριμμένο
      (οι κόκκοι έχουν ποιο έντονο άρωμα)
300 γρ. αλεύρι λευκό ή με σιμιγδαλένιο (όχι φαρίνα!!!)
σουσάμι για στόλισμα

Παραλλαγές:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον:
Μισό μπολ ψιλοκομμένη ψίχα ελιάς και θα γίνει υπέροχο ελιόψωμο.
Μισό μπολ ψιλοκομμένη φέτα και θα γίνει υπέροχο τυρόψωμο.
Επιπλέον λάδι και θα γίνει υπέροχο λαδόψωμο.

Σκεύη:
Χρησιμοποιώ αντικολλητική φόρμα ή λαδωμένο ταψί

Εκτέλεση:
Χρησιμοποιώ τα υλικά με τη σειρά που δίνονται παραπάνω!
Ρίχνω σε λεκάνη το νερό και την μαγιά, περιμένω ένα λεπτό και ανακατεύω για να διαλυθεί.
Ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που αναγράφεται παραπάνω και ανακατεύω καλά, ώστε να γίνει ομοιόμορφος πηχτός χυλός – ζύμη.
Την τοποθετώ στη φόρμα ή της δίνω το σχήμα του καρβελιού που το βάζω σε λαδωμένο ταψί.
Τα χαράσσω.
Βρέχω με ελαφρώς νερομένο πινελάκι και ρίχνω σουσάμι.
Βάζω τη φόρμα ή το ταψί στον φούρνο.

Ψήσιμο:
Για 30’ μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι βάζω στους 100ο C.
Στη συνέχεια ανεβάζω στους 200ο C μέχρι να ροδίσει.


Η ΣΥΝΤΑΓΗ  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΕ ΤΑΨΑΚΙ.....ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ  ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 20, 2011, 15:12:13 μμ από dolly » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Ιανουάριος 26, 2011, 15:19:14 μμ »
Lydia Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 234
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Σας ευχαριστώ. Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι αλεύρι χρησιμοποιείς?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Ιανουάριος 26, 2011, 16:30:34 μμ »
dolly Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 130
Μέλος από: Μάι, 2010

Προφίλ
ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΒΛΕΠΕ:

Οταν θέλω να φτιάσω ασσπρο ψωμί χρημοποιώ οτι μάρκα νάναι αυτά στις μπλέ σακούλες του κιλού...(γηια όλες τις χρήσεις..)

Οταν θέλω να κάνω ολικής άλεσης  δηλαδή μαύρο  το οποίο μοσχομυρίζει υπέροχακαι ειναι πεντανόστιμο χρησιμοποιώ  μαρκα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗς!!! up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Φεβρουάριος 11, 2011, 12:30:42 μμ »
Lydia Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 234
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
σε τι αναλογίες βάζεις τα υλικά για αλέυρι ολικής αλέσεως ?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Φεβρουάριος 11, 2011, 14:43:08 μμ »
dolly Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 130
Μέλος από: Μάι, 2010

Προφίλ
ΓΙΑ THN  LYDIA


ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΕΡΏΤΗΜΆ ΣΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ  ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ  ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΘΕ  ΜΕΡΑ...


[b]ΑΛΕΥΡΙ  ΜΑΥΡΟ (ΟΛΙΚΗΣ) 250 ΓΡΑΜ ΚΑΙ 
ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ 250 ΓΡΑΜ.
ΝΕΡΟ  350 ΓΡΑΜ
ΖΑΧΑΡΗ  1 ΚΟΥΤΑΛΆΚΙ ΤΟΙΥ ΓΛΥΚΟΥ
ΜΑΓΙΑ  ΣΕ ΣΚΟΝΗΞ 1/2  ΚΟΥΤ. ΣΟΎΠΑς  Η  ΣΕ ΚΥΒΟ ΝΩΠΗ ΜΑΓΙΑ  3/4 ΤΟΥ ΚΥΒΟΥ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ  2  ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ
ΑΛΑΤΙ 1 ΚΟΥΤ.ΤΟΥ ΓΛΥΚΟ



ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ! ΓΡΑΨΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΤΑ ΠΗΓΕΣ? up up up
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 11, 2011, 14:45:26 μμ από dolly » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Φεβρουάριος 15, 2011, 10:59:00 πμ »
Lydia Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 234
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
dolly ευχαριστώ! να ρωτήσω, ψήνεις σε πρόγραμμα για ψωμί ολικής, έτσι?
σήμερα θα δοκιμάσω και θα σου πω, ευχαριστώ πολύ!!  kissing kissed
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Φεβρουάριος 15, 2011, 11:44:58 πμ »
dolly Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 130
Μέλος από: Μάι, 2010

Προφίλ
Ναί ψήνω με πρόγραμμα αλλα το μηχάνημά μου δεν ειναι κενγουντ αλλά από το λτντλ  όμως έχει πολλά προγράμματα  ψήνει περίπου στις 3 ώρες... 

Μπορεί το δικό σου να ψήνει διαφορετικά και να   στο ψήσει πολύ καλά ή να το παραψήσει, δικίμασε δεν έχεις τίποτε να χάσεις.... σιγά σιγά θα μάθεις και εμένα κανείς δεν μου έδειξε μόνη μου το πειραματίστηκα... Καλή επιτυχία!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Φεβρουάριος 16, 2011, 10:26:54 πμ »
Lydia Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 234
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Λοιπόν, το έφτιαξα χθές με περισσότερο αλεύρι όμως γιατί μου έμεινε το μείγμα σαν χυλός. οπότε χρειάστικα κάπου 350 ολικής και 250 γοχ.
Επίσης έριξα και τριμμένους καρπούς (σουσάμι, ηλιόσπορους και καρύδια) που έδωσαν πολύ ωραία υφή και γεύση.

 kissing kissed rose
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Φεβρουάριος 16, 2011, 15:25:41 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Να θυμάσαι φίλη μου πως το αλεύρι γενικά  συμπεριφέρεται διαφορετικά όταν ειναι φρεσκοαλεσμένο  και αλλιώς όταν είναι παλιό...   και αυτό συστυχώς δεν μπορούμε να το ξέρουμε , επίσης αλλιώς αν είναι νεας εσοδείας και αλλιώς αν ειναι παλιάς σοδειά. όλα αυτά ΠΑΊΖΟΥΝ ΡΌΛΟ.... ΕΣΎ ΘΑ ΒΛΈΠΕΙς ΚΑΙ ΑΝΆΛΟΓΑ ΘΑ ΠΡΆΤΤΕΙς... up up
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #12
« στις: Φεβρουάριος 17, 2011, 08:25:43 πμ »
steka Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 267
Μέλος από: Αύγ, 2009

Προφίλ
Εχω κι εγω αροπαρασκευαστη,τον τριτο κατα σειρα,αφου ηδη εχω χαλασει δυο απο την πολλη χρηση.Αυτος ειναι ο izzy moulinex,που εχω τωρα.Εκ πειρας σας λεω,οτι παιζουν πολλα πραγματα ρολο για να γινει το ψωμι καλο.Η μαγια,το αλευρι,το αν ανοιγουμε το καπακι την ωρα που δουλευει,και πολλα αλλα.Οι τωρινοι λενε οτι δεν κανει να χρησιμοποιουμε νωπη μαγια,και χρειαζονται συγκεκριμενα αλευρια.Ομως φιλες μου,σας πληροφορω ,οτι τον πρωτο που πηραμε το 1994,μονο νωπη μαγοια βαζαμε και αλευρι το απλο σταρενιο απ το φουρνο..τα συμπερασματα δικα σας,οσο περνανε τα χρονια,ολα αχρηστευονται Θυμός
Καταγράφηκε
μεσογειακη διατροφη,ξεκιναω 11-11-2013[101kg]
1ος στοχος  -5kg
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω