τι χαρα τι χαρα τι χαρα!!!!!επιτελους μπορεσα να μπω!!μετα απο απειρες μα απειρες προσπαθειες παρα πολυ καιρο τωρα καταφερα να συνδεθω!!νοιωθω τελεια που μπορω να ξαναμιλησω μετα απο τοοοοσο καιρο που εχω να εμφανιστω..(σιγουρα οι παλιες δε με θυμαστε,αλλα σας θυμαμαι εγω γιατι σας διαβαζω σχεδον καθημερινα απο δεκεμβρη!!!
)λοιπον εγω ειχα δοκιμασει ατκινς αλλα μου την εσπαγε το τοσο πολυ λιπος κ αυτη η τρελλα με την υστερικη μετρηση υδατανθρακων!!αλλο που φοβομουν για τα αρνητικα μακροπροθεσμα αποτελεσματα στην υγεια!την εκανα με επιτυχια,τη διεκοψα το πασχα οπου κρεπαλιασα ασυστολα κ τωρα ξαναμπαινω δυναμικα να χασω τα τελευταια 5 κιλα παραλληλα με τη γυμναστικη που τοσο αγαπω!(ξεκινηστε παιδια γυμναστικη,οτι θελετε κ κυριως αεροβια ασκηση κ θα δειτε ποσο θα βοηθησει κ ποσο ωραια θα νοιωθετε μετα το τελος της γυμναστικης..εμπιστευτειτε με!!)να καλωσορισω ολους τους νεους ντουκανικους κ να πω οτι αυτη η kate εκανε μοδα τη ντουκαν!πολυς λαος ρε παιδακι μου!!καλο αυτο βεβαια!
λοιπον για να μη σας πριζω θα σας δωσω ολες τις συνταγες που εχω μαζεψει απο το προηγουμενο ποστ..για να μη τρωμε τα ιδια και τα ιδια κ για να μαθουν οι καινουργιοι κ να θυμηθουν οι παλαιοτεροι..λοιπον:
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Οι συνταγές αυτές έχουν σκοπό να σας διευκολύνουν κατά την διάρκεια της δίαιτας, δεδομένου ότι απαγορεύεται το ψωμί και τα γλυκά. Επίσης θα τρώτε το πίτουρο βρώμης και το πίτουρο σιταριού με πολύ εύκολο τρόπο. Εγώ έτσι κρατήθηκα και κατάφερα να χάσω.
Muffins
Για όλες τις φάσεις
Ποσότητα για 1 ημέρα
Υλικά:
2 κουτ. σούπας πίτουρο βρώμης
1 κουτ. σούπας πίτουρο σιταριού
1 αυγό και 1 ακόμα ασπράδι
1 κουτ. σούπας τυρί λευκό, κρέμα – Fromage Blanc 0% μάρκα Carrefour ή 1 κουτ. σούπας γάλα αποβουτυρωμένο σε σκόνη μάρκα Régilait. Καλύτερα τυρί.(ή γιαουρτι 0%)
1 κουτ. του γλυκού μαγιά σε σκόνη
1 κουτ. του γλυκού άρωμα Vahinéé, πορτοκαλιού ή βανίλιας ή πικρό αμύγδαλο (όχι παραπάνω από 1 κουτ. μικρή)
1 ή 2 κουτ. σούπας ζαχαρίνη σκόνη
Εκτέλεση:
Χτυπάτε ξεχωριστά τα ασπράδια. Ρίχνετε σε ένα μπολ και ανακατεύετε με ένα κουτάλι : το πίτουρο βρώμης, το πίτουρο σιταριού, τον κρόκο, το Fromage Blanc 0% ή το γάλα σκόνης, το άρωμα, την μαγιά, και την ζαχαρίνη. Προσθέτετε σιγά σιγά τα ασπράδια. Βάζετε το μίγμα σε 2 μπολ ψησίματος (για Muffins) ή σε φόρμα σιλικόνης στους 180°, πάνω κάτω για 20 λεπτά και τα παρακολουθείτε. Είναι πολύ εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη.
Γίνεται και κέικ σε μια φόρμα του κέικ ή σε ένα μπολ από αλουμίνιο μιας χρήσης (αν θέλετε τριπλασιάστε τις δόσεις, άρα για 3 μέρες) δηλ.
Εκτέλεση :
6 κουτ. σούπας πίτουρο βρώμης
3 κουτ. σούπας πίτουρο σιταριού
3 αυγά
3 κουτ. σούπας τυρί λευκό, κρέμα – Fromage Blanc 0% μάρκα Carrefour ή 3 κουτ. σούπας γάλα σκόνη, καλύτερα τυρί.(ή γιούρτι ο%)
3 κουτ. γλυκού μαγιά σε σκόνη
2 κουτ. του γλυκού άρωμα Vahinéé, πορτοκαλιού ή βανίλιας ή πικρό αμύγδαλο (όχι παραπάνω από 1 κουτ. μικρή)
6 κουτ. σούπας ζαχαρίνη σκόνη
Επίσης μπορούμε να κάνουμε τα muffins μας
αλμυρά(αντί για ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε αλάτι,πιπέρι,γαλοπούλα,κοτόπουλο,άνηθο,πάπρικα κτλ) ή
γλυκά με σοκολάτα(βάζουμε 1 κουτ.σούπας κακάο van Houten)
Muffin –τσουρεκι:
1 αυγο -3 ασπραδια-4 κσ γιαουρτι-5 κσ βρωμη(δεν εχω πιτ σταριου)-4κσ ζαχαρινη-1βανιλια σκονη-μαχλεπι-1 γεματο κγ μπεικιν. τα ανακατεψα ολα μαζι τα εβαλα σε φορμες για μαφινς και τα εψησα στους 180 για 20 λεπτα. βγηκαν 6 μαφινς 3 για καθε μερα
Μπισκότα με αρώματα (προτείνετε άρωμα πορτοκαλιού αλλά και βανίλιας)
Για όλες τις φάσεις
Ποσότητα για 1 ημέρα
Υλικά:
2 κουτ. σούπας πίτουρο βρώμης
1 κουτ. σούπας πίτουρο σιταριού
1 ασπράδι
2 κουτ. σούπας τυρί λευκό, κρέμα – Fromage Blanc 0% μάρκα Carrefour(ή γιαούρτι 0%)
1 κουτ. του γλυκού άρωμα Vahinéé, πορτοκαλιού ή βανίλιας ή πικρό αμύγδαλο (όχι παραπάνω από 1 κουτ. μικρή)
2 κουτ. σούπας ζαχαρίνη σκόνη
Εκτέλεση:
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ και ανακατεύετε με ένα κουτάλι σούπας : το πίτουρο βρώμης, το πίτουρο σιταριού, το ασπράδι, το Fromage Blanc 0%, το άρωμα και την ζαχαρίνη. Σε ένα ταψί βάζετε χαρτί ψησίματος και με το κουτάλι ρίχνετε μικρές δόσεις σε μέγεθος μπισκότου. Ψήνετε στους 180°, πάνω κάτω για 15 λεπτά και τα παρακολουθείτε. Είναι πολύ πανεύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη.
Γαλέτα
Για όλες τις φάσεις
Ποσότητα για 1 ημέρα
Υλικά:
2 κουτ. σούπας πίτουρο βρώμης
1 κουτ. σούπας πίτουρο σιταριού
1 αυγό
2 κουτ. σούπας τυρί λευκό, κρέμα – Fromage Blanc 0% μάρκα Carrefour(ή γιαούρτι 0%)
1/5 κουτ. σούπας λάδι (όχι παραφινέλαιο, απαγορεύεται να ζεσταθεί)
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το πίτουρο βρώμης, το πίτουρο σιταριού, το Fromage Blanc και το αυγό. Λαδώνετε ένα αντί κολλητικό τηγάνι. Ψήνετε το μίγμα για 2 λεπτά ή μέχρι να ξεκολλήσει από το τηγάνι και την γυρνάτε από την άλλη μεριά σαν κρέπα.
Μπορείτε να την φάτε γλυκιά πασπαλίζοντας με ζαχαρίνη μετά το ψήσιμο ή και κανέλα και στην αλμυρή με μπαχαρικά αναμιγνύοντας τα στο ψήσιμο.
Nutella – Dutella!
Για όλες τις φάσεις
Ποσότητα για 1 ημέρα
Υλικά:
1 κρόκο
2 κουτ. του γλυκού κακάο άπαχο Van Houten
½ κουπάκι γιαούρτι Total 0%
2 κουτ. σούπας ζαχαρίνη σκόνη
1 κουτ. του γλυκού άρωμα βανίλιας ή πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε πρώτα τον κρόκο και το γιαούρτι. Μετά προσθέστε το κακάο, την ζαχαρίνη και το άρωμα. Είναι έτοιμη.
Βινεγκρέτ -Vinaigrette για τις σαλάτες
2η φάση:ημέρα πρωτεΐνης και λαχανικών
(Για 2 άτομα)
Υλικά:
½ κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
Αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. σούπας βαλσάμικο
2 κουτ. σούπας παραφινέλαιο Nujol
2 κουτ. σούπας Perrier (σόδα)
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, βαλσάμικο μέχρι να αποκτήσει ομοιομορφία. Προσθέτετε το παραφινέλαιο και το Perrier και ανακατεύετε με ένα πιρούνι.
Κοτόπουλο με μουστάρδα.
Σε όλες τις φάσεις της δίαιτας
Εκτέλεση:
Σε ένα αλουμινόχαρτο βάζετε 2 στήθη κοτόπουλο, ρίχνετε και στις 2 μεριές αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και με ένα κουτάλι σκεπάζετε το κοτόπουλο με μουστάρδα, το ψήνετε στο γκριλ για 15 με 20 λεπτά με κλειστό το αλουμινόχαρτο και μετά το ανοίγετε για να ξεροψηθεί, το γυρνάτε από την άλλη. Προσέχετε να μείνουν κάποια υγρά.
Κοτόπουλο με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος, θυμάρι και ρίγανη
2η φάση
Για 1 άτομο (αλλιώς αυξήστε τις δόσεις)
Εκτέλεση:
Πλένετε και κόβετε 2 στήθη κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια (μπουκιές). Καθαρίζετε ένα κουτί φρέσκα μανιτάρια (τα μεγάλα) και τα κόβετε σε φέτες μικρές. Μπορείτε και κονσέρβα αλλά είναι πιο νόστιμα τα φρέσκα. Ρίχνετε σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή σχετικά φωτιά το κοτόπουλο και γυρνάτε τα κομμάτια από όλες τις μεριές. Να ασπρίσουν (να μην είναι ροζ), αλάτι, πιπέρι. Ρίχνετε και τα μανιτάρια (μικρά κομμάτια) και ανακατεύετε ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Αλάτι, πιπέρι. Μόλις είναι έτοιμα, περιχύνετε το μισό μπουκάλι της κρέμας γάλακτος (μπορείτε και όλο αν έχετε κόσμο και είναι περισσότερο το κοτόπουλο). Μειώνετε λίγο την φωτιά και ανακατεύοντας, ρίχνετε ρίγανη και θυμάρι. Αφήνετε να πάρουν μια βράση μαζί με την κρέμα γάλακτος και είναι έτοιμα. Συνταγή πολύ νόστιμη και γρήγορη.
Μπιφτέκια
1η και 2η φάση ημέρα πρωτεΐνης
Εκτέλεση:
Για μπιφτέκια στην 2η φάση ημέρα πρωτεΐνης και λαχανικά, προσθέτετε αν θέλετε και λίγη ντομάτα.
Μισό κιλό άπαχο κιμά μοσχαρίσιο,
1 αυγό,
1 κρεμμύδι,
Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μαιντανό
Όχι λάδι
Τα ζυμώνετε όλα μαζί και τα πλάθετε. Διατηρούνται στην κατάψυξη. Τα ψήνετε είτε στον φούρνο, είτε σε τηγάνι αντί κολλητικό, είτε σε τηγάνι τύπου σχάρας χωρίς λάδι.
Σε μέρες λαχανικών μπορείτε να προσθέσετε ντομάτα κολοκυθάκι κτλ.
Ομελέτα
1η και 2η φάση ημέρα πρωτεΐνης
Για ένα άτομο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ σπάτε ένα ολόκληρο αυγό και 2 ασπράδια, 2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα, αλάτι, πιπέρι, 2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα. Ανακατεύετε και ρίχνετε το μίγμα σε ένα αντί κολλητικό τηγάνι. Ανακατεύετε. Όχι λάδι.
Ομελέτα
2η φάση, ημέρα πρωτεΐνης και λαχανικών
Για ένα άτομο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ σπάτε και ανακατεύετε ένα ολόκληρο αυγό και 2 ασπράδια, 2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα, αλάτι, πιπέρι, 2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα, λίγη ψιλό κομμένη ντομάτα και πιπεριά. Ρίχνετε σε ένα αντί κολλητικό τηγάνι μανιτάρια κονσέρβα ή φρέσκα και αλάτι, πιπέρι. Μόλις ψηθούνε, ρίχνετε το μίγμα από πάνω και ανακατεύετε. Όχι λάδι. Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά (λαχανικά ή κρέας) ανάλογα με τα γούστα σας.
Οι παραπάνω ομελέτες μπορούν να γίνουν και χωρίς κρόκο. Με 3 ή 4 ασπράδια. Δεν χρειάζεται λάδι.
Λάχανο με αυγολέμονο
2η φάση, ημέρα λαχανικών και πρωτεΐνης
Εκτέλεση:
Βράζετε για λίγα λεπτά το λάχανο ή φύλλα του λάχανου. Πετάτε το νερό. Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζετε 1 μεγ. κρεμμύδι χωρίς λάδι, ρίχνετε το βρασμένο λάχανο σε κομματάκια και ανακατεύετε, προσθέτετε νερό (βραστό καλύτερα) να σκεπάσει το λάχανο, αλάτι, πιπέρι και το αφήνετε να βράσει με μισό κλειστή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Αν δεν έχει βράσει και έχει πιει το νερό προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό όμως. Όταν είναι έτοιμο σβήνετε την φωτιά και ετοιμάζετε το αυγολέμονο. Στο μούλτι χτυπάτε 1 αυγό, με την κουτάλα παίρνετε 1 ή 2 κουταλιές από το ζουμί και 1 κουτάλα φύλλα λαχνό. Τα χτυπάτε να γίνουν σαν σως και τα περιχύνετε, προσθέτετε λεμόνι μετά στο πιάτο, συνδυάζεται με τυρί κρέμα ή και κρέας.
Μπορείτε και λαχανοντολμάδες, όπως στην κανονική συνταγή χωρίς ρύζι και λάδι). Με κιμά άπαχο μοσχαρίσιο με κρεμμύδι, άνηθο, αλάτι, πιπέρι και 1 λάχανο. Αυγολέμονο όπως παραπάνω.
Φασολάκια λαδερά με κρέας και ντομάτα χωρίς λάδι.
Μπριάμ φούρνου
2η φάση, ημέρα λαχανικών και πρωτεΐνης
Υλικά:
4 κολοκύθια, 4 μελιτζάνες, 3 πιπεριές, 3 ντομάτες, 2 κρεμμύδια, 1 σκελίδα σκόρδο, λίγο θυμάρι, λίγη δάφνη,
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τις ντομάτες και ψιλοκόψτε τα. Ανοίξτε το φούρνο σε μέτρια φωτιά γύρω στους 160 βαθμούς κελσίου. Βάλτε τα λαχανικά μέσα σε αντί κολλητικό ταψί ή πυρέξ. Προσθέστε το σκόρδο λιωμένο, το θυμάρι, τη δάφνη, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε το στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά για περίπου μιάμιση ώρα και ανακατέψτε ενδιάμεσα για να μην αρπάξουν τα λαχανικά. Αν χρειαστεί, για να μην σας αρπάξουν, σκεπάστε το ταψί με λίγο αλουμινόχαρτο.
Κοκκινιστό με μοσχάρι
1η και 2η φάση ημέρα πρωτεΐνης με πολτό ντομάτας ή κον κασέ (καλό είναι να αποφεύγετε) και στην 2η φάση ημέρα με λαχανικά και πρωτεΐνη με φρέσκια ντομάτα.
Άλλες ιδέες:
Γιαούρτι με 1 κουτ. ζαχαρίνη και 2 κουτ. σούπας πίτουρο βρώμης
Ζεστό γάλα με 1 κουτ. του καφέ κακάο ή καφέ και ζαχαρίνη.
Επίσης την ημέρα της πρωτεΐνης + λαχανικά, μπορείτε να κάνετε τζατζίκι, όπως η κανονική συνταγή χωρίς λάδι. Μελιτζανοσαλάτα χωρίς λάδι.
Pancakes
Υλικά:
1 αυγο
1/4 φλ. γαλα
1,5 κουτ. βρωμη(ή και 3 κουτ.)
λιγο αλατι ή 1 κουτ. γλυκαντικο( αν θελουμε να τα κανουμε γλυκα)
Εκτέλεση:
Ανακατευουμε ολα τα υλικα για να γινει χυλος και ψηνουμε σε αντικολλητικο τηγανι. μπορουμε να τα φαμε σαν σνακ σκετα ή να τα συνοδεψουμε με γαλοπουλα, τυρι κρεμα, cottage cheese και λαχανικα οταν το επιτρεπει η φαση!
Cheesecake
Μερίδες 2
Υλικά:
• 5 κ.σ. άσπρο τυρί 0% ή γιαούρτι 0%
• 2 κ.σ. corn flour (καλύτερα μαγιά)
• 2 κρόκους αυγών
• 2 κ.σ. λεμόνι
• 3 κ.σ. γλυκαντικό
• 5 ασπράδια αυγών
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν Χτυπάμε το τυρί ή το γιαούρτι, το corn flour ή τη μαγιά, τους κρόκους αυγών, το λεμόνι και τις γλυκαντικές ουσίες μέχρι να αφρίσουν.Τα αναμειγνύουμε όλα μαζί και τα βάζουμε σε φόρμα. Ψήνουμε σε μικροκύματα για 12 λεπτά
Orange yoghurt cake
Υλικά:
• 3 αυγά
• 150g γιαούρτι
• ½ κ.σ. γλυκαντικό
• 1 κ.γ. χυμό πορτοκάλι
• 4 κ.σ. καλαμποκάλευρο (corn flour)
• 2 κ.γ. μαγιά
• 3 σταγόνες λάδι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180c. Ανακατεύουμε τα αυγά με το γιαούρτι και το γλυκαντικό, το χυμό πορτοκάλι ,το corn flour και τη μαγιά. Βάζουμε το μίγμα σε μια λαδωμένη φόρμα κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά.
Οδηγίες:
• Αν μια μέρα χαλάσουμε τη διατροφή, κάνουμε την επόμενη υποχρεωτικά ημέρα πρωτείνης,ώστε να επανέλθει ο οργανισμός (ο οποίος έχει μνήμη)
• Αν κολλήσουμε σε κάποια φάση και δε χάνουμε,χρειάζεται υπομονή και όχι παραίτηση.
• Αν βιαζόμαστε να χάσουμε κιλά,κάνουμε 2 ημέρες πρωτείνη και 1α ημέρα πρωτείνη-λαχανικά για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας.
(οι 2 τελευταίες συνταγές δε ξέρω πώς βγαίνουν...)
Ψωμί Dukan
Υλικά:
- 2 κ.σούπας πίτουρο βρώμης
- 1 κ.σούπας πίτουρο σιταριού
- 1 με 2 κ.σούπας fromage 0% ή γιαούρτι 0%
- 1 κ.καφέ ξερή μαγιά
- 1 ασπράδι αυγό
Εκτέλεση:
Κτυπάμε ελαφρά το αυγό , ενσωματώνουμε τα υπόλοιπα υλικά ( δεν βάζουμε αλάτι , γιατί δεν κατάλαβα ποτέ ) , τα βάζουμε σε ένα μικρό τάπερ που πάει στον φούρνο μικροκυμάτων ( να έχει τουλάχιστον η ζύμη πάχος 1 εκ ) , σκεπάζουμε (απαραίτητα) με ειδική μεμβράνη για φούρνους μικροκυμάτων ( ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη υγρασία ) και ψήνουμε 4-6 λεπτά στα 800W .
Το βγάζουμε , το αναποδογυρίζουμε για να στεγνώσει ( είναι αρκετά μαλακό ).Μπορούμε να το κόψουμε στη μέση και να το ψήσουμε στη τοστιέρα να νοστιμίσει.
Κρεμούλα!!
Εκτέλεση:
Βραζουμε απαχο γαλα, προσθετουμε ζαχαρινες και βανιλια ή κακαο και φυλλα ζελατινης. Τα βαζουμε στο ψυγειο και σε λιγες ωριτσες εχουμε κρεμουλες dukan friendly! προσοχη ομως εχουμε περιορισμο μεχρι 1 λιτρο γαλακτοκομικου την ημερα
Μους με κανέλα
Για όλες τις φάσεις
Υλικά:
2 γιούρτια 0%
2 ασπράδια
1 κουταλία γλυκού κανέλα
3 κουταλιές γλυκού ζαχαρίνη
αλάτι
Εκτέλεση:
Χτυπήστε καλά τα ασπράδια.Ρίχτε σ’ένα μπόλ τα γιούρτια,ανακατέψτε με τη ζαχαρίνη,τη κανέλα,το αλάτι και ρίχτε σιγά-σιγά μέσα τα ασπράδια.Βάλτε το για κάποιες ωρες στο ψυγείο.
Μαρέγγες
Για όλες τις φάσεις κ απεριόριστα
Υλικά:
2 ασπράδια
2 κουτ σουπας ζαχαρίνη
1 κουτ.γλυκού λεμόνι ή 1 κουτ γλυκού άρωμα
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Χτυπήστε τα ασπράδια κ προσθέστε τη ζαχαρίνη, το αλάτι, το λεμόνι ή το άρωμα.Χτυπάτε το μείγμα μέχρι να γίνει πηχτό.Σ΄ένα ταψί βάλτε χαρτί ψησίματος κ μ’ένα κουτάλι της σούπας φτιάχτε βουναλάκια.Ψήστε 20 λεπτά στους 120 πάνω κάτω και κυρίως μην ανοίγετε τον φούρνο κατά τη διάρκεια.
Μαγιονέζα
Αφήστε 3 κρόκους αυγών σε θερμοκρασία περιβάλλοντος σ’ ένα μπολ. Μετά προσθέστε 1 κουτ. γλυκού ξίδι, στη μύτη αλάτι, πιπέρι, λίγο λεπτοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά), 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα και αφήστε το μίγμα για 5 λεπτά χωρίς να κουνηθεί. Ανακατέψτε απαλά με ένα κουταλάκι. Με 1 mixer χεριού, εξασφαλίστε ότι αγγίζει τον πάτο του μπολ και ανακατέψτε με κυκλικές κινήσεις προσθέτοντας λίγο λίγο το παραφινέλαιο. Μετά από χτύπημα 1 λεπτού αυξήστε την ένταση και κάντε κινήσεις από ψηλά προς χαμηλά και προσθέστε λίγο λίγο το υπόλοιπο παραφινέλαιο (2-3 κουτ. γλυκού στο σύνολο). Εξασφαλίστε ότι η λεπίδα του mixer είναι πάντα σε επαφή με το μίγμα και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να αποκτήσετε μια πηχτή μαγιονέζα.
Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για να μην πετάτε τους κρόκους που σας περισσεύουν (διατηρούνται σ’ ένα μπολ στο ψυγείο) όμως προσοχή αφού την ημέρα επιτρέπεται 1 κρόκος, διατηρήστε τη μαγιονέζα στο ψυγείο για 2 το πολύ 3 μέρες και τρώτε μόνο μια κουταλιά την ημέρα ώστε να μπορείτε και να τρώτε και μάφινς ή γαλέτα ή ότι άλλο θέλετε που να περιέχει κρόκο. Γενικά μην ξεχνιέστε με τον κρόκο και κάνετε πολλές συνταγές την ημέρα και στο τέλος έχετε φάει 3 κρόκους. Με μέτρο!
Επίσης αν οι κρόκοι ήταν στο ψυγείο αφήστε τους έξω για μισή ώρα πριν ετοιμάσετε την μαγιονέζα.
Μπορείτε να την αλλάξετε προσθέτοντας αντί για ξύδι, 1-2 κουτ. γλυκού λεμόνι και 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο.
Μους της μαριαν
Χτυπαμε καλα ενα ασπραδι να μην πεφτει αν γυρναμε το δοχειο αναποδα. ανακατευουμε ενα γιαουρτι με 1κσ ζαχαρινη λιγο αρωμα 1/2κγ κανελα(εγω προτιμω με κακαο αντι κανελα)και προσθετουμε και ανακατεβουμε με απαλες κινησεις το ασπραδι. γινεται αφρατο και χορταστικο.
γιαουρτογλυκο
Υλικά:
1 γιαούρτι στραγγιστό 0% 150 γρ.
1 κουτί ζελέ φράουλα light
1 ποτήρι νερό (το ενα ποτηρι θα μπορουσε να μπει και χυμος κανονικα αλλα δεν επιτρεπεται)
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε το ζελέ συμφωνα με τις οδηγιες του κουτιου. (με οσο νερο αναφερει η συσκευασια) Τα βαζουμε στο ψυγειο εως οτου αρχιζει και πηζει (οχι ομως τελειως)
Βάζουμε σε ένα μπωλ το γιαούρτι και το ανακατεύουμε καλά με το1 ποτήρι νερό.
Προσθέτουμε το ζελέ στο γιαούρτι και ανακατεύουμε/χτυπάμε καλά, για να μην μείνουν κομμάτια γιαουρτιού. Αν τυχόν μείνουν, περνάμε το υγρό από σουρωτηράκι και ανακατεύουμε εκεί να λιώσει το γιαούρτι. Και προσθετουμε 2- κουταλιες ζαχαρινη.
Βγαινουν 4 μπολακια περιπου. Τα βαζουμε στο ψυγειο 2-3 ωρες και ειναι ετοιμα.
Dukanόψωμο :
Βάζω στον αρτοπαρασκευαστή τα ακόλουθα υλικά και το ψήνω στο κλασσικό πρόγραμμα ψωμιού που διαρκεί περίπου 3 ώρες. Επειδή όμως όπως είπα η ελληνική βρώμη δεν επιτρέπει πολύ φούσκωμα, φαντάζομαι ότι μπορείτε να βάλλεται τα υλικά σε κάποιο ταψάκι και να το ψήσετε για κανά μισάωρο… δεν το έχω δοκιμάσει όμως οπότε δεν εγγυώμαι για τα αποτελέσματα.
370 ml fromage frais (ή γιαούρτι 0% -- δεν έχω δει διαφορά)
80 ml αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη
70 gr wheat bran
100 ml νερό
30 gr λιναρόσπορο (δεν είναι Dukan, αλλά μου αρέσει, δεν με παχαίνει και βοηθάει στην τουαλέτα – μπορείτε όμως να τον παραλείψετε)
200 gr oat bran
1 αυγό
Λίγο γλυκάνισο (μοσχοβολάει το ψωμί αλλά είναι και θέμα γούστου)
1 κουταλιά λάδι
2 gr γλυκαντικό (προσαρμόστε ανάλογα με την γεύση σας και το γλυκαντικό σας)
1.5 κουταλιά του γλυκού αλάτι
8 gr μαγιά
ντουκανοτονοπιτακια!
δηλ στην συνταγη του μαφιν χωρις γλυκαντικο και αρωμα εβαλα εναν καλα στραγγισμενο τονο νερου, 1ψιλοκομμενο χλωρο κρεμυδακι, λιγο ανηθο, 1/2κγ ντιζον,1κσ επιπλεον γιαουρτι (fromage και καλα), αλατι και πιπερι. α και λιγο μαγια παραπανω (η'μπεικιν για τους λιγοτερο σκληροπυρηνικους). στους 180 αερα για 25-30 λεπτα. βγηκαν 5 πεντανοστιμα τονοπιτακια. σαν αυτα που σερβιρουν στους καλους μπουφεδες!
κρεμουλες με ζελατινη
εχω χρησιμοποιησει μονο την σκονη ζελατινη αν και δεν νομιζω να διαφερουν πολυ και τα φυλλα.μουλιαζω ενα φακελο ζελατινη σε λιγο νερο συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου. ζεσταινω γαλα 500γρ και προσθετω κακαο η' βανιλια και προσθετω και την ζελατινη να διαλυθει. μπολακια και ψυγειο να παγωσει. ηζελατινη ειναι αγλυκη απλα κανει ζελε οπιο υγρο της προσθεσεις.
ντουκανοπροφιτερολ!
γιαουρτομους/ γιαουρτι+ 2-3κγ ζαχαρινη+1κγ κακαο+ 1ασπραδι χτυπημενο(μαρεγγα)+αρωμα.
Κοβουμε ενα μαφιν σε μικροτερα κομματια, τα σιροπιαζουμε με ροφημα κακαο-ζαχαρινη ελαφρως και τα βυθιζουμε στην μους και απολαμβανουμε!
συνταγή για σολωμό
Κόβουμε χαρτί ψησίματος και το βάζουμε πάνω από ένα ίδιο κομμάτι αλουμινόχαρτο. Βάζουμε στρώσεις με ό,τι μας αρέσει : ντοματούλα, φρέσκο κρεμύδι, σολωμό, άλλη μία στρώση λαχανικά και το κλείνουμε σαν πουγκί. Από πάνω εννοείται μυρωδικά, λεμόνι. Φτιάχνουμε όσα θέλουμε και τα ψήνουμε στο φούρνο.
Σωλομός
Βάζουμε φέτες ντομάτας πάνω σε χαρτί και αλουμινόχαρτο από πάνω κρεμμυδι, το σολωμό ξανά ντομάτα κρεμμύδι, τα έκλεισα καλά και τα έψησα μισπη ώρα. Πολύ νόστιμο.
Παπουτσάκια
Βάζουμε 3 μελιτζανες τσακωνικες που δεν πικριζουν στο φουρνο για περισσοτερο απο 30 λεπτα μεχρι να μαλακωσουν. συγχρονως μαγειρεύουμε 1/2 κιλο κιμα απαχο με τον συνηθισμενο τροπο χωρις λαδι εννοειτε.Οταν μαλακωσουν οι μελιτζανες τις ανοιγουμε με ενα μαχαιρι κ πιρουνι να απλωσουν τις γεμιζουμε με μπολικο κιμα κ ριχνουμε απο πανω ενα γιαουρτι χτυπημενο με αυγο αλατοπιπερο και μοσχοκαρυδο. ξανα στο φουρνο στους 180 αερα για 1 ωρα περιπου. μεχρι να παρει ωραιο χρωμα απο πανω.