Ψωμί της Δώρας-DOLLY;S
Δοσολογία / Υλικά:
Υλικά:
150 ml νερό
1 κυβάκι σαν ζάρι μαγιά νωπή ή ¾ κ.γ. μαγιά σκόνη
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. γλυκάνισο σε κόκκους ή 2 κ.γ. γλυκάνισο τριμμένο
(οι κόκκοι έχουν ποιο έντονο άρωμα)
300 γρ. αλεύρι λευκό ή με σιμιγδαλένιο (όχι φαρίνα!!!)
σουσάμι για στόλισμα
Παραλλαγές:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον:
Μισό μπολ ψιλοκομμένη ψίχα ελιάς και θα γίνει υπέροχο ελιόψωμο.
Μισό μπολ ψιλοκομμένη φέτα και θα γίνει υπέροχο τυρόψωμο.
Επιπλέον λάδι και θα γίνει υπέροχο λαδόψωμο.
Σκεύη:
Χρησιμοποιώ αντικολλητική φόρμα ή λαδωμένο ταψί
Εκτέλεση:
Χρησιμοποιώ τα υλικά με τη σειρά που δίνονται παραπάνω!
Ρίχνω σε λεκάνη το νερό και την μαγιά, περιμένω ένα λεπτό και ανακατεύω για να διαλυθεί.
Ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που αναγράφεται παραπάνω και ανακατεύω καλά, ώστε να γίνει ομοιόμορφος πηχτός χυλός – ζύμη.
Την τοποθετώ στη φόρμα ή της δίνω το σχήμα του καρβελιού που το βάζω σε λαδωμένο ταψί.
Τα χαράσσω.
Βρέχω με ελαφρώς νερομένο πινελάκι και ρίχνω σουσάμι.
Βάζω τη φόρμα ή το ταψί στον φούρνο.
Ψήσιμο:
Για 30’ μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι βάζω στους 100ο C.
Στη συνέχεια ανεβάζω στους 200ο C μέχρι να ροδίσει.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΕ ΤΑΨΑΚΙ.....ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!