GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 28, 2024, 01:46:34 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Έχω κόσμο το βράδυ!
| | |-+  Συνάδελφοι εν όψει...
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 3 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Συνάδελφοι εν όψει...  (Αναγνώστηκε 62962 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 09:30:57 πμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Γκιούλμπασι  up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #16
« στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 13:06:20 μμ »
tamar Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 132
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ
Τόσο καλό πια είναι το γιούλμπασι; Πω πω!Μου έχετε εξάψει την περιέργεια...Θα το φτιάξω οπωσδήποτε! Σαν μεζέ όμως μιας και είπα να φτιάξω ως κύριο πιάτο γοιυβέτσι μοσχάρι για να καλύψω και τις ανάγκες των παιδιών....
Καταγράφηκε
Εάν δεν είχα το αίσθημα του χιούμορ, τότε θα έπρεπε να αυτοκτονήσω.... (Μ. Γκάντι)
 
Απάντηση #17
« στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 13:38:08 μμ »
Katerina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Πάρα πολύ καλό! Όσες φορές και να το έχω φτιάξει, έχει πάντα επιτυχία. Μπορείς να κάνεις διάφορους συνδυασμούς κρεάτων, π.χ. εγώ πια βάζω χοιρινό, μοσχάρι και κοτόπουλο στήθος φιλέτο, και το φτιάχνω ακόμα και για τραπέζι 4 ατόμων, απλώς μειώνω τις ποσότητες. Γίνεται πολύ λαχταριστό με το τυράκι από πάνω, και το τρώνε ακόμα και οι πιο περίεργοι στο φαγητό. Και το κυριότερο, πανεύκολο: το βάζεις στο φούρνο και γίνεται μόνο του! Εύκολα πράγματα!!! Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #18
« στις: Φεβρουάριος 06, 2011, 10:57:00 πμ »
tamar Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 132
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ
Το έφτιαξα και κατέπληξα τα πλήθη!!!
Ερώτηση: Αντί για γραβιέρα αμφιλοχίας τί άλλο τυρί θα μπορούσα να βάλω;
Καταγράφηκε
Εάν δεν είχα το αίσθημα του χιούμορ, τότε θα έπρεπε να αυτοκτονήσω.... (Μ. Γκάντι)
 
Απάντηση #19
« στις: Φεβρουάριος 10, 2011, 09:11:01 πμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Μπράβο, tamar  up
Πες μας τι άλλο ετοίμασες....

Όσο για το τυράκι μπορείς να βάλεις όποιο σου αρέσει.
Εγώ προτιμώ τα σκληρά, πικάντικα τυριά που δεν λιώνουν τελείως μέσα στο κρέας. Αλλά το έχω φάει και με κασέρι, και kerrygold, και γραβιέρα Νάξου.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #20
« στις: Φεβρουάριος 10, 2011, 11:43:40 πμ »
tamar Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 132
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ
Έφτιαξα μοσχάρι γιουβέτσι,
το γκιούλμπασι    https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=929&Itemid=49
πατάτες με ουϊσκι (εκπληκτικές)   https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1690&Itemid=49
τζατζικάκι
τάρτα μανιταριών με μπέικον   https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4132&Itemid=49
πιπεριές ψητές
και 2 σαλάτες.
Kαι για γλυκό.... μπανανογλυκό https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4474&Itemid=49

Άρα στο γκιούλμπασι μπορώ να παίξω με τυριά...Την άλλη φορά θα βάλω kerrygold και γραβιέρα
Καταγράφηκε
Εάν δεν είχα το αίσθημα του χιούμορ, τότε θα έπρεπε να αυτοκτονήσω.... (Μ. Γκάντι)
 
Απάντηση #21
« στις: Φεβρουάριος 11, 2011, 14:13:43 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Άξια! Χίλια μπράβο  up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #22
« στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 14:45:26 μμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Ωραίο το τραπέζι σου tamar, και σε άλλα τώρα  up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #23
« στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 15:50:23 μμ »
guzelina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 996
Μέλος από: Οκτ, 2010

Προφίλ
Αυτο το γκιουλμπασι για να το προτεινετε τοσο πολυ πρεπει ναναι υπεροχο Γλώσσα.Την αλλα εβδομαδα θα μπει στο κυριακατικο τραπεζι σε μικροτερη ποσοτητα φυσικα.Επισης να πω μπραβο στη κ.Μαργαριτα για την συνταγη που εδωσε με τις τορτιγιες και τον κιμα καθως και την φωτο με την πιατελα.Μου εδωσε ιδεες για μπουφε ευκολα και με λιγα υλικα.Ειδα και τις συνταγες για ταρτες και θελω να ρωτησω κατι.εκανα μια ταρτα με μπεικον και τυρια αντι για κρεμμυδια.Πολυ ωραια γεμιση αλλα η ταρτα βγηκε λιγο μπισκοτενια ΛύπηΕτσι πρεπει να ναι η εκανα καποιο λαθος?τριβοταν λιγο η ταρτα δλδ δεν ηταν οπως τα ταρτακια που τρωμε τα γλυκα τριβοταν αρκετα δεν ξερω αν ρο περιγραφω σωστα Ντροπή
Καταγράφηκε



Αν θελεις να εχεις ομορφα ματια κοιτα παντα θετικα και αναζητησε το καλο στους άλλους και αν θελεις να εχεις ομορφα χειλη πες μονο λογια καλοσυνης
 
Απάντηση #24
« στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 16:17:15 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Εγω ειμαι καλε η κ.Μαργαριτα?χαχαχα!Ειμαι μικρο παιδακι ακομα μη με μεγαλωνεις  biggrin

Λοπον εξαρταται ποια ταρτα εκανες .Εδω απο το σαιτ?Δωσε μας το λινκ γιατι ζυμες για ταρτες υπαρχουν πολλες...η λεγομενη ζυμη μπριζέ ναι, τριφτη ειναι, μπισκοτενια δλδ αλλα οχι να διαλυεται .Αναλογως τι εφτιαξες πες μας να σου πουμε.

Οσο για ιδες για μπουφε αν δεις στην κατηγορια μπουφες καθως και στην κατηγορια μεζεδες και ορεκτικα στην αρχικη θα δεις πολλες προτασεις.Σου δινω ακομα καποια λινκ
Aλμυρα μεζεδακια για μπουφε

Κρεπες σε πουγκάκι

Μωσαικο αλμυρο

Αλμυρο ρολο με παντεσπανι και κοτοπουλο

Εντυπωσιακα καναπεδάκια

Κοτοσαλάτα σε αραβική πιτα

Κοτόπουλο με προσιουτο

Μους καπνιστου σολομου

Αυγά της φωτιάς

ρολακια τορτιγιας με κιμά

Glazed Ham

Σκακι αλμυρό

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 12, 2011, 16:19:56 μμ από margarita79 » Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #25
« στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 18:37:10 μμ »
guzelina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 996
Μέλος από: Οκτ, 2010

Προφίλ
Εγω ειμαι καλε η κ.Μαργαριτα?χαχαχα!Ειμαι μικρο παιδακι ακομα μη με μεγαλωνεις  biggrin
Συγγνωμη Μαργαριτα ΝτροπήΚακως νομιζα οτι για να ειναι τοσο καλη στη μαγειρικη και να εχει τοσες γνωσεις πρεπει να εχει πολλα χρονια εμπειριας Ντροπή Ντροπή
Την ταρτα δεν την εχω βρει εδω.Λεγεται κις λορεν αλλα αντι για κρεμμυδια την ειχαν προτεινει με τυρια που και εγω προτιμω και απο οτι ειδα στα σχολια ολες μονο καλα λογια ειχαν πει.(αν ενδιαφερεσαι μπορω να την γραψω).Ακολουθησα κατα γραμμα τις οδηγιες ηταν νοστιμη αλλα μπισκοτενια,οχι οτι τριβοταν παρα πολυ δεν εσπαζε αλλα τριβοταν λιγο δεν ηταν η ζυμη οπως στα ταρτακια  αρκετα πιο μπισκοτενια.Δλδ θα την ηθελα λιγο πιο μαλακη και συνεκτικη.Φοβαμαι οτι δεν σας εξηγω πολυ καλα Ντροπή.Θελω να ρωτησω αυτη τη μπριζε (μαλλον αυτη θα ειναι) παντα κανουμε για ταρτα η υπαρχει και άλλη ζυμη?
Καταγράφηκε



Αν θελεις να εχεις ομορφα ματια κοιτα παντα θετικα και αναζητησε το καλο στους άλλους και αν θελεις να εχεις ομορφα χειλη πες μονο λογια καλοσυνης
 
Απάντηση #26
« στις: Φεβρουάριος 14, 2011, 12:21:48 μμ »
tamar Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 132
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ
Ωραίο το τραπέζι σου tamar, και σε άλλα τώρα  up

Thanks Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Εάν δεν είχα το αίσθημα του χιούμορ, τότε θα έπρεπε να αυτοκτονήσω.... (Μ. Γκάντι)
 
Απάντηση #27
« στις: Μάιος 02, 2011, 18:50:32 μμ »
tamar Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 132
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ
Έχω κόσμο αύριο βράδυ. Συνάδελφοι του άντρα μου και πάλι. 2 συνάδελφοι και 1 με την γυναίκα του και τα 3 τους παιδάκια.
Ούσα εγκυμονούσα θέλω κάτι εύκολο να φτιάξω.
Ελεγα....
Τις κρέπες-πουγκάκια  https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4607&Itemid=49#akocomment21007 για ορεκτικό
Ένα ρυζότο με λαχανικά (θα το βάλω και σε φόρμα για να είναι ευπαρουσίαστο)
Χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4572&Itemid=49#akocomment21009
Κέικ https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5472&Itemid=49#akocomment21012 που λέω να συνοδέψω με παγωτό

Και σκεφτόμουν να φτιάξω και γλυκόξινο χοιρινό έτσι ώστε να υπάρχουν επιλογές. Ξέρετε καμιά δοκιμασμένη συνταγή;....
Καταγράφηκε
Εάν δεν είχα το αίσθημα του χιούμορ, τότε θα έπρεπε να αυτοκτονήσω.... (Μ. Γκάντι)
 
Απάντηση #28
« στις: Μάιος 02, 2011, 19:01:30 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Εμενα με παγωτο θα μου αρεσε πολυ αυτο.
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3557&Itemid=49
Βασικα ειναι απο τα αγαπημενα μας για αυτο το αναφερω.

Οσο για γλυκοξινο....εγω κανω απλη εκδοχη... Ντροπή
Περνω τη σαλτσα uncle bens απο το σ/μ  που θεωρω οτι ειναι πολυ καλη ,σοταρω καλα το κρεας(ειτε κοτοπουλο ειτε χοιρινο σε μικρες μπουκιτσες),χαμηλωνω και σιγοβραζω να ψηθει καλα και προσθετω τη σαλτσα να παρει 1-2 βρασεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 02, 2011, 19:05:32 μμ από margarita79 » Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #29
« στις: Μάιος 02, 2011, 19:10:35 μμ »
tamar Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 132
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ
Οσο για γλυκοξινο....εγω κανω απλη εκδοχη... Ντροπή
Περνω τη σαλτσα uncle bens απο το σ/μ  που θεωρω οτι ειναι πολυ καλη ,σοταρω καλα το κρεας(ειτε κοτοπουλο ειτε χοιρινο σε μικρες μπουκιτσες),χαμηλωνω και σιγοβραζω να ψηθει καλα και προσθετω τη σαλτσα να παρει 1-2 βρασεις.

Μωρέ εν θέλω να πάρω έτοιμη σάλτσα....Κάποτε μου είχαν πει και είχα φτιάξει μια συνταγή που είχε βγει καταπληκτική αλλά δεν την θυμάμαι καλά. Νομίζω είχε χρωματιστές πιπεριές ροδέλες, κρεμμύδια και αντί για νερό ήθελε μόνο χυμό πορτοκαλιών. Αυτό σε γενικες γραμμές αλλά δεν είμαι σίγουρη κιόλας. Άσε που μπορεί να ξεχνώ λεπτομέρειες.

Όσο για την πρόταση γλυκού την κοιτάζω αμέσως.
Καταγράφηκε
Εάν δεν είχα το αίσθημα του χιούμορ, τότε θα έπρεπε να αυτοκτονήσω.... (Μ. Γκάντι)
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 3 » Πάνω