Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 27, 2024, 22:55:02 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Αναζήτηση Συνταγής
ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!!
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!! (Αναγνώστηκε 3782 φορές)
«
στις:
Δεκέμβριος 06, 2007, 11:51:39 πμ »
dora77
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 6
Μέλος από: Σεπ, 2007
ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!!
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ, ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΑΣ ΟΜΩΣ.....
Ο ΚΑΛΟΣ ΜΟΥ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ 2 ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΕΣ...
ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ....
ΟΤΙ ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΗΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ , ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ......
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ....
Καταγράφηκε
Απάντηση #1
«
στις:
Δεκέμβριος 06, 2007, 12:17:49 μμ »
LITSA5
Επισκέπτης
Απ: ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!!
Δωρα,η σελλινόριζα μαγειρεύεται οπως οι αγγινάρες ,δηλ.με το κρεμμυδάκι του τον ανηθο και ή θα το κανης στο τελος αυγολέμονο ή θα βάλης τριμένη ντομάτα(εγώ ετσι το τρωω γιατι δεν μαρέσει το λεμόνι .ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Καταγράφηκε
Απάντηση #2
«
στις:
Δεκέμβριος 06, 2007, 13:33:39 μμ »
dora77
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 6
Μέλος από: Σεπ, 2007
Απ: ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!!
Ευχαριστώ πολυυυυυυυ!!!!
Καταγράφηκε
Απάντηση #3
«
στις:
Δεκέμβριος 06, 2007, 13:40:52 μμ »
sgr
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!!
Εγώ Ντόρα θα έφτιαχνα την συνταγή ακριβώς όπως με χοιρινό (χωρίς το κρέας φυσικά) με σέλινο ψιλό και τη σελινόριζα και μετά αυγολέμονο.
Άνιθο δεν θα έβαζα γιατί η σελινόριζα έχει ήδη έντονη μυρωδιά και δε νομίζω ότι δένει ο άνιθος με το σέλινο.
Καταγράφηκε
Απάντηση #4
«
στις:
Δεκέμβριος 06, 2007, 14:44:37 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!!
Σελινόριζα αν έχω βάζω και στο πρασόρυζο, του πάει.
Γενικά όπου χρησιμοποιώ σέλινο βάζω σελινόριζα.
Καταγράφηκε
Απάντηση #5
«
στις:
Δεκέμβριος 06, 2007, 14:59:43 μμ »
Nena
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!!
ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Υλικά:
1 κιλό πράσα
1 σελινόριζα
1 μικρό ματσάκι φύλλα σέλινου
1 κύβο μάτζι με μυρωδικά
1 κύβος κότα μάτζι κλασσικοί
1 καρότο σε ροδέλες κομμένο
2-3 λεμόνια το χυμό τους
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
λίγο πιπέρι
1 αυγό
1 κ. γλ. Αλεύρι
Εκτέλεση:
Πλένετε και κόβετε το πράσο σε κομμάτια και τα ζεματίζετε σε κατσαρόλα με λίγο χυμό λεμονιού. Τα σουρώνετε. Καθαρίζετε τη σελινόριζα και την κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Πλένετε τα φύλλα του σέλινου.
Σε κατσαρόλα βάζετε τα πράσα, τη σελινόριζα, τα φύλλα του σέλινου, το καρότο, προσθέτετε το πιπέρι τους κύβους, το χυμό ενός λεμονιού και το ελαιόλαδο. Τα ψήνετε σε μέτρια φωτιά, να μαλακώσουν οι ρίζες και τα πράσα.
Χτυπάτε σε μπλέντερ το αυγό με το υπόλοιπο λεμόνι και το αλεύρι. Προσθέτετε σ αυτό λίγο απ το ζωμό του φαγητού ώστε το αυγό σιγά –σιγά να έχει τη θερμοκρασία του φαγητού και περιχύνετε μ αυτό το φαγητό στην κατσαρόλα ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. (Καλλίτερα κουνώντας την κατσαρόλα με τα χέρια μας δεξιά αριστερά χωρίς ν ανακατεύουμε με κουτάλι).
Tips
Μπορείτε να το κάνετε σε χύτρα ταχύτητας χωρίς πρόσθετα νερά και για βράσιμο 25 λεπτών.
Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε κρασί.
Καταγράφηκε
Απάντηση #6
«
στις:
Δεκέμβριος 11, 2007, 22:22:11 μμ »
sgr
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!!
Νένα αγαπώ πολύ την σελινόριζα.
Ωραία εναλλακτική λύση αυτή που μας γράφεις και κυρίως χορτοφαγική.
Καταγράφηκε
Απάντηση #7
«
στις:
Δεκέμβριος 12, 2007, 12:11:33 μμ »
arhontia
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!!
Καλημέρα! Σελινόριζα βάζω και στο χειμωνιάτικο μπριάμ. Πατάτα, καρότο, πράσο, σέλερυ τα κοτσάνια ή σελινόριζα, όλα κομμένα φέτες και ψήσιμο στο φούρνο με λάδι και μοσχοκάρυδο όπως το καλοκαιρινό μπριάμ, αλλά χωρίς ντομάτα.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...