εγω Λιτσα φτιαχνω δυο ειδων βασιλοπιτες,καμια δεκαρια με μαγια [να μοιρασω] και μια μεγαλη βασιλοπιτα κεικ.με μαγια τα δυο τελευταια χρονια τις κανω με τη συνταγη του καινουργιου θερμομιξ και μου γινονται καταπληκτικες,αλα πιο παλια εκανα τη συνταγη της Βεφας που γινεται κι αυτη τελεια! οσο για το κεικ δοκιμασα τωρα τα χριστουγεννα μια συνταγη ,αρεσε σε ολους και θα τη κανω τη πρωτοχρονια . ακου λοιπον 2μιση φλυτζανια αλευρι, 1μιση φλ.βουτυρο φρεσκο, 1μισηζαχαρη αχνη, 1/2 φλ.σταφιδες ψιλοκομενες 1/2 φλ.καρυδοψιχα τριμενη, 1/2 φλ.αμυγδαλοψιχα, 1/2φλ.νεραντζακι γλυκο ψιλοκομενο [εγω εβαλα περγαμοντο] 5αυγα, 2μιση κουταλακια μπεικιν, 1/2φλ.κονικ, και λιγο λιωμενο βουτυρο για το ταψακι. εκτελεση χτυπατε στο μιξερ το βουτυρο με τη ζαχαρη μεχρι ν,ασπρισει. ριχνεται τους κροκους εναν,εναν, το κονιακ, και συνεχιζετε το χτυπημα. κατοπιν ανακατευουμε τους ξηρους καρπους ,σταφιδες ,νεραντζι,με λιγο αλευρι. χτυπαμε τ,ασπραδια σε μαρεγκα,και ριχνουμε στο μιγμα εναλλαξ λιγη μαρεγκα, λιγο αλευρι μαζι με το μπεικιν, και το μειγμα με τους ξηρους καρπους, κι,ανακατευουμε απαλα. αλειφουμε μια φορμα με λιγο βουτυρο,Νο 28. και στρωνουμε το μειγμα καλα. ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180 βαθμους για 50 λεπτα. αφου κρυωσει μπορεις να τη διακοσμησεις η με γλασο ασπρο με ζαχαρη η βανιλια υποβρυχιο λιωμενο και πρασινα γκι, η με λευκη σοκολατα και το 2008 με μαυρη, η με ζαχαρη αχνη , και ναζωχραφισεις εναν αγιο Βασιλη με κερασακια και γλυκο συκαλακι. αν θες δοκιμασε την και θ,αρεσει πολυ σε ολους ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!