GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 02, 2024, 09:44:52 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Γαρίδες σαγανάκι
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Γαρίδες σαγανάκι  (Αναγνώστηκε 20419 φορές)
« στις: Φεβρουάριος 17, 2011, 09:02:59 πμ »
tamar Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 132
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ
Πρίν χρόνια είχα φάει στη Χαλκίδα κάτι γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα στη σάλτσα ως κύρια βάση. Εκεί τις ονόμαζαν μπεκρή μεζέ. Η σάλτσα εκτός από μουστάρδα είχε και τυρί φέτα μέσα και μπορεί και κρέμα γάλακτος...Μήπως έχει υπόψη της καμιά αυτή τη συνταγή;
Καταγράφηκε
Εάν δεν είχα το αίσθημα του χιούμορ, τότε θα έπρεπε να αυτοκτονήσω.... (Μ. Γκάντι)
 
Απάντηση #1
« στις: Φεβρουάριος 17, 2011, 14:05:25 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
ΨΑΞΕ  ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΉΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΉΣ ΠΟΛΛΈς ΠΙΣΤΕΎΩ ΑΝ ΤΗΝ ΘΈΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΆΡΔΑ ΠΡΌΣΘΕΣΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΉ ΣΟΥ ΚΑΙ ΛΊΓΗ ΜΟΥΣΤΆΡΔΑ ΝΤΙΖΟΝ Ή ΑΠΑΛΉ up
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #2
« στις: Φεβρουάριος 17, 2011, 14:22:59 μμ »
TSIGKOS59 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.426
Μέλος από: Ιούν, 2010

Προφίλ
Σαγανάκι με γαρίδες απλό, το κάνω όταν μου μείνουνε γαρίδες βραστές, ντόπιες του ψαρά :
Τις καθαρίζω, τις βάζω στο σαγανάκι με ντομάτα τριμμένη, λίγο λάδι, λίγη φέτα, ρίγανη-πιπέρι-αλάτι, αν θέλεις βάζεις και μουστάρδα
αλλά δεν ξέρω αν πάει με τις γαρίδες και την ντομάτα;;;  stop
Καταγράφηκε
ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ
 
Απάντηση #3
« στις: Φεβρουάριος 18, 2011, 01:25:10 πμ »
voula Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.927
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Βάζεις λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζεις ένα μικρό ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και 1-2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο και λίγη καυτερή πιπεριά αν σας αρέσουν τα καυτερά. μετά ρίχνεις τις γαρίδες αφού τις έχει καθαρίζει από το εντεράκι  ή εχει αφαιρέσει το σωμα και εχει μείνει το κεφάλι και η ουρά και αφήνεις να τηγανιστούν λίγο γυρίζοντας και από την άλλη πλευρά. λίγο όμως . σβήνεις με λίγο κρασάκι λευκό  ή ούζο (εγώ με ούζο ) και ρίχνεις  λίγο νερό. σ΄ένα πιάτο χτυπάς ένα λεμόνι με λίγη μουστάρδα και το ρίχνεις  μέσα και αφήνεις να πάρει μια βράση. ρίχνεις και τη φέτα και λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό και έτοιμο. Εγώ αυτή τη συνταγή ξέρω , την τρώγαμς σε πολλά μαγαζιά στη θεσ/νίκη. Με κρέμα γάλακτος έχω φάει αλλά δεν με είχε ενθουσιάσει. 
Α και αν θές ρίξε μισή κουταλιά αλεύρι και διέλυσε τη στο λεμόνι να γίνει πιο χυλωμένη η σάλτσα σου.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 18, 2011, 07:04:07 πμ από voula » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Φεβρουάριος 18, 2011, 09:03:00 πμ »
tamar Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 132
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ
Βάζεις λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζεις ένα μικρό ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και 1-2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο και λίγη καυτερή πιπεριά αν σας αρέσουν τα καυτερά. μετά ρίχνεις τις γαρίδες αφού τις έχει καθαρίζει από το εντεράκι  ή εχει αφαιρέσει το σωμα και εχει μείνει το κεφάλι και η ουρά και αφήνεις να τηγανιστούν λίγο γυρίζοντας και από την άλλη πλευρά. λίγο όμως . σβήνεις με λίγο κρασάκι λευκό  ή ούζο (εγώ με ούζο ) και ρίχνεις  λίγο νερό. σ΄ένα πιάτο χτυπάς ένα λεμόνι με λίγη μουστάρδα και το ρίχνεις  μέσα και αφήνεις να πάρει μια βράση. ρίχνεις και τη φέτα και λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό και έτοιμο. Εγώ αυτή τη συνταγή ξέρω , την τρώγαμς σε πολλά μαγαζιά στη θεσ/νίκη. Με κρέμα γάλακτος έχω φάει αλλά δεν με είχε ενθουσιάσει. 
Α και αν θές ρίξε μισή κουταλιά αλεύρι και διέλυσε τη στο λεμόνι να γίνει πιο χυλωμένη η σάλτσα σου.

Αυτό με το αλεύρι δεν το είχα σκεφτεί. Είπα κρέμα γάλακτος γιατί ήταν αρκετά πηχτή η σάλτσα.
Αχ σ' ευχαριστώ πολύ Βουλίτσα μου Χαμόγελο Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Εάν δεν είχα το αίσθημα του χιούμορ, τότε θα έπρεπε να αυτοκτονήσω.... (Μ. Γκάντι)
 
Απάντηση #5
« στις: Μάρτιος 17, 2011, 18:54:51 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Σαγανάκι με γαρίδες απλό, το κάνω όταν μου μείνουνε γαρίδες βραστές, ντόπιες του ψαρά :
Τις καθαρίζω, τις βάζω στο σαγανάκι με ντομάτα τριμμένη, λίγο λάδι, λίγη φέτα, ρίγανη-πιπέρι-αλάτι, αν θέλεις βάζεις και μουστάρδα
αλλά δεν ξέρω αν πάει με τις γαρίδες και την ντομάτα;;;  stop
Κύριε Τσίγκο, όταν θα κατέβω να δω φίλους στην Κρήτη, θα περάσω με τον καλό μου να μας φτιάξετε αυτό το απλό σαγανάκι και να μας κεράσετε ρακή...
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #6
« στις: Μάρτιος 17, 2011, 23:15:05 μμ »
TSIGKOS59 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.426
Μέλος από: Ιούν, 2010

Προφίλ
Καλώς να ορίσετε, όποτε θέλετε...
Καταγράφηκε
ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ
 
Απάντηση #7
« στις: Μάρτιος 18, 2011, 14:25:39 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Εγώ πάλι σεν βάζω λεμόνι και μουστάρδα (αυτά τα βάζω στα μύδια  οταντα κάνω ...κρασομεζέ) στις γαρίδες βάζω κρεμμυδάκι και πολύ ψιλοκομένο φινόκιο 1/2 ριζούλα, τις τηγανίζω ελαφρά  και ελάχιστα αλευρωμένες, τις σβήνω με ούζο, και προσθέτω  την ντομάτα  λιωμένη, να βράσουν να χυλώσουν και αν θέλου προσθέτουμε και φέτα λιωμένη, και καρυ ή γκαραμ μασάλα  όλα αυτά τους δίνουν φανταστική γεύση και χυλώνουν υπέροχα. Αν πάλι θέλω μπορώ να προσθέσω  πολύ ψιλοκομμένη πράσινη και κόκκινη πιπεριά, και αυτή τους δίνει ωραία γεύση και άρωμα... τοσο που δεν μένει τίποτα στο πιάτο γιατί απο τις βούτες τοχουνε...σφουγγαρίσει...!!!!! up up Έτσι κάνω και τις καραβίδες και τις άγριες καραβίδες...

                                                                                             Αντε, και...καλή όρεξη!!!!
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #8
« στις: Μάρτιος 18, 2011, 20:43:45 μμ »
eleni1973 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 616
Μέλος από: Οκτ, 2010

Προφίλ
στο σαγανακι γαριδες βαζω το λαδι με κρυμμυδι,ελαχιστο σκορδο,ψιλοκομμενη ντοματα ,βασιλικο,μαιντανο,λιγη ριγανη κ μετα τις γαριδες κ στο τελος τυρι φερα,,α 1111φυσικα κ ουζακι!!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Μάρτιος 19, 2011, 12:21:37 μμ »
guzelina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 996
Μέλος από: Οκτ, 2010

Προφίλ
στο σαγανακι γαριδες βαζω το λαδι με κρυμμυδι,ελαχιστο σκορδο,ψιλοκομμενη ντοματα ,βασιλικο,μαιντανο,λιγη ριγανη κ μετα τις γαριδες κ στο τελος τυρι φερα,,α 1111φυσικα κ ουζακι!!!!
Ιδια συνταγη κανω και εγω τελεια!!Την βαζω και για σαλτσα σε μακαρονια Χαμόγελο
Καταγράφηκε



Αν θελεις να εχεις ομορφα ματια κοιτα παντα θετικα και αναζητησε το καλο στους άλλους και αν θελεις να εχεις ομορφα χειλη πες μονο λογια καλοσυνης
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω