GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Ιανουάριος 17, 2022, 03:23:43 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Ψάχνω συν/γή <<σάλτσα μανιτάρια για bbq>>
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ψάχνω συν/γή <<σάλτσα μανιτάρια για bbq>>  (Αναγνώστηκε 8244 φορές)
« στις: Μάιος 09, 2011, 12:59:07 μμ »
TSIGKOS59 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.426
Μέλος από: Ιούν, 2010

Προφίλ
Ψάχνω συνταγή για <<σάλτσα μανιταριών για μπάρμπεκιου>>.
Αν κάποιος-α  ξέρει ας τη δώσει.
Μου αρέσει πολύ και ιδικά με τα μπιφτέκια και φτιάχνω την έτοιμη στο φακελάκι της κνορ.
Έψαξα στην αναζήτηση και δεν υπάρχει στο ΜΑΣΑ.
Καταγράφηκε
ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ
 
Απάντηση #1
« στις: Μάιος 09, 2011, 21:23:51 μμ »
miaourose Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 193
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
η συνταγη που βρηκα ειναι απο τον κυριο Μαμαλακη! συγκεκριμενα ειναι για μακαρονια αλλα πιστευω οτι θα πηγαινει τελεια και με κρεατικα!
Χαμόγελο ελπιζω να βοηθησα!

για τη σάλτσα
600 γραμ διάφορα μανιτάρια
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 σφινάκι μπράντι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 φλιτζ τσαγιού κρέμα γάλακτος
αλάτι,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε καλά το τριμμένο κρεμμύδι. Το σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει. Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους. Σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να πάρει μια καλή βράση και ρίχνετε το μπράντι. Ρίχνετε άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι. Πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο και μόλις χυλώσει η σάλτσα ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και αφήνετε να βράσει μέχρι να δημιουργηθεί μια πηκτή σάλτσα. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να περιμένει.
Καταγράφηκε
LilySlim Weight loss tickers

Miaou-rose
 
Απάντηση #2
« στις: Μάιος 10, 2011, 10:46:12 πμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
ΣΟΣ     ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ   ΣΟΤΕ  ΓΙΑ  ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ  Από την Γαλλία

Απο την Εγκυκλ.Κουζίνας της Αρετής Πιστιόλα/Ορεκτικά..

Υλικά

1 πακέτο μανιτάρια  ψιλοκομμένα η  κονσέρβα και στραγγισμένα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 μεγάλου λεμονιού τον χυμό,
λίγο αλάτι και
πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό,
1 κουταλιά της σούπας  μουστάρδα πικάντικη,
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη.
Λίγο νερό.

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω και σοτάρω για 1΄ περίπου το σκόρδο.
Προσθέτω τα μανιτάρια.
Τα σοτάρω για 2΄ περίπου .
Σβήνω με χυμό λεμονιού και :
προσθέτω το αλάτι το πιπέρι  την μουστάρδα, το  μαϊντανό και λίγο νερό.
Ανακατεύω  και αφήνω να βράσουν  μέχρι να γίνουν τα μανιτάρια.
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #3
« στις: Μάιος 10, 2011, 11:30:01 πμ »
karina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 458
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
Πριν απο λίγο καιρό έψανχα στο internet για μια συνταγή για bbq sauce για μαρινάρισμα χοιρινού.Στο συγκρκριμένο site είχα βρει πολλές παραλλαγές της sauce.Tώρα που είδα το θέμα το θυμήθηκα και σας αντιγράφω την συνταγή μεταφρασμένη:

-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-5 κουταλιές bourbon ( κατά την γνώμη μου και ένα απλό ουισκάκι κάνει)
-500 ml κέτσαπ
-12 κουταλιές καστανή ζάχαρη
-8 κουταλιές μηλόξιδο
-8 κουταλιές χυμός ανανά
-2 κουταλιές worcestershire sauce ( σε όλα τα s/m)
-1 κουταλιά  μελάσα ( ή πετιμέζι)
-1 κουταλιά αλάτι ή κατά βούληση
-1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-1/2 κουταλάκι ταμπάσκο
-1 καρυδάκι βούτυρο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά.Το μαγειρεύουμε ελαφρά μέχρι να καραμελώσει ( περίπου 30 λεπτά).
Προσθέτουμε το κέτσαπ και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα συστατικά και  σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει περίπου για 15 λεπτά.
Αφήνουμε την σάλτσα να κρυώσει και δοκιμάζουμε.Αν χρειάζεται ταμπάσκο προσθέτουμε.

Αυτή είναι μια ωραία και εύκολη βάση για bbq sauce.Εσείς μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια σωταρισμένα, ίσως κατά την γνώμη μου καλύτερα αποξηραμένα που θα τα έχετε μουλιάσει σε νερό ή κρασί για να έχετε μια πιο "καπνιστή" γεύση στην σάλτσα σας.
Σας παραθέτω και το σχετικό link όπου θα βρείτε πολλές παραλλαγές της bbq sauce.
http://www.barbecue-smoker-recipes.com/homemade-barbecue-sauce.html
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Μάιος 10, 2011, 11:53:33 πμ »
TSIGKOS59 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.426
Μέλος από: Ιούν, 2010

Προφίλ
Σας ευχαριστώ όλες  rose θα πάρω κι από τις τρεις κάτι τι και θα φτιάξω μία  up
Καταγράφηκε
ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ
 
Απάντηση #5
« στις: Μάιος 10, 2011, 11:57:43 πμ »
DORAKI Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 244
Μέλος από: Οκτ, 2010

Προφίλ
Εγώ βρήκα αυτή στο greek masa, την οποία την έχω δοκιμάσει και είναι καταπληκτική. 
Σάλτσα μανιτάρια α λα κρεμ
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 11, 2011, 02:29:25 πμ από ArXoS » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Μάιος 11, 2011, 11:17:45 πμ »
GINA1 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 315
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
Θα σου δώσω μια, που καμιά σχέση δεν έχει με όλες αυτές που προαναφέρθηκαν.
.. μοιάζει πολύ της κνορ και που μας αρέσει  και αρέσει γενικώς και είναι πάρα πολύ απλή.
Η συνταγή είναι δικής μου έμπνευσης, στην προσπάθεια μου να φτιάξω μια sause για bbq.
Καβουρντίζω πολύ λίγο αλεύρι (αυτό γίνετε ΜΟΝΟ για να δώσω το καφέ χρώμα στη σάλτσα, όχι για να την "δέσω").
Σωτάρω τα μανιτάρια με λίγο λάδι σε κατσαρολάκι.
Σβήνω τα μανιτάρια με νερό.
Ρίχνω το καβουρντισμένο αλεύρι και ανακατεύω καλά.
Ρίχνω 1-2 κύβους κνορ ζωμό βοδινό (ανάλογα τη ποσότητα της κατσαρόλας)
Δένω τη σάλτσα με κορν φλαουρ.
Καταγράφηκε
πρώτη φορά dukan: ιουν2012 ως αυγ2012= -13κιλά (απο 73κ. στα 59,9κ.)
δεύτερη φορά dukan: ιαν2013 ως φεβ2013= -6κιλά (από 66κ. στα 60κ.)
τρίτη φορά dukan: απρ2013=-4κιλά (απο 66κ. στα 62)
 
 
Απάντηση #7
« στις: Μάιος 11, 2011, 12:08:28 μμ »
TSIGKOS59 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.426
Μέλος από: Ιούν, 2010

Προφίλ
Νομίζω ότι αυτή η συνταγή πλησιάζει αυτό που θέλω.  up
Θα προσθέσω βέβαια καρυκεύματα (πιπέρι, ρίγανη, κρεμμύδι τριμ, κρασί ή λεμόνι ή ότι άλλο σκευτώ)
Να σε ρωτήσω, το αλεύρι το καβουρντίζεις σκέτο ή με λάδι ;;;
Πάντως σ’ ευχαριστώ για την προσφορά σου… rose
Καταγράφηκε
ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ
 
Απάντηση #8
« στις: Μάιος 11, 2011, 12:24:05 μμ »
GINA1 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 315
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
σκέτο σε αντικολλητικό τηγάνι το αλεύρι θα το καβουρντήσεις
ή σε ταψάκι μέσα σε φούρνο.
Θα σου πρότεινα πρώτα να την φτιάξεις όπως σου την έγραψα και μετά να κάνεις τυχόν αλλαγές πιο κοντά στο γούστο σου.
προσοχή στο αλάτι, ο κύβος έχει ήδη αλάτι απο μόνος του.
Περιμένω εντυπώσεις.
Καταγράφηκε
πρώτη φορά dukan: ιουν2012 ως αυγ2012= -13κιλά (απο 73κ. στα 59,9κ.)
δεύτερη φορά dukan: ιαν2013 ως φεβ2013= -6κιλά (από 66κ. στα 60κ.)
τρίτη φορά dukan: απρ2013=-4κιλά (απο 66κ. στα 62)
 
 
Απάντηση #9
« στις: Μάιος 11, 2011, 13:39:09 μμ »
TSIGKOS59 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.426
Μέλος από: Ιούν, 2010

Προφίλ
O.K.  Σφραγισμένα χείλη up
Καταγράφηκε
ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ
 
Απάντηση #10
« στις: Μάιος 11, 2011, 16:00:49 μμ »
voula Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.927
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
 Αυτη η σάλτσα πρέπει να είναι πολύ ωραία. θα τη δοκιμάσω και εγώ.    GINA1 αν θέλεις μπορείς να την υποβάλεις  και στην αρχική σελίδα , να υπάρχει και να την βρίσκει εύκολα αν κάποιος ψάχνει κάτι τέτοιο.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Μάιος 11, 2011, 18:41:37 μμ »
GINA1 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 315
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
ευχαριστώ πολύ!! Τιμή μου ένα vip member να μου το ζητάει αυτό. Οκ voula, θα την ανεβάσω.
Καταγράφηκε
πρώτη φορά dukan: ιουν2012 ως αυγ2012= -13κιλά (απο 73κ. στα 59,9κ.)
δεύτερη φορά dukan: ιαν2013 ως φεβ2013= -6κιλά (από 66κ. στα 60κ.)
τρίτη φορά dukan: απρ2013=-4κιλά (απο 66κ. στα 62)
 
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω