Mexican Κοτόπουλο...
500 γρ κοτόπουλο φιλέτο (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 κόκκινη πιπερία (κομ. σε φέτες)
2 πράσινες (κομ. σε φέτες)
1 κουτάκι χυμό ντομάτας
1 κονσέρβα μανιτάρια ή αν έχουμε φρέσκα
αλάτι
καυτερό τσίλι σκόνη
"Σοτάρω" το κοτόπουλο
Προσθέτω μανιτάρια, κρεμμύδι και πιπεριές
Όταν ροδίσουν προσθέτω την ντομάτα χυμό, το αλάτι και το τσίλι και σιγοβράζω.
*** Η κανονική συνταγή έχει μεσα ελαιόλαδο καλαμποκι και κοκκινα φασόλια... απλα εμείς την κάνουμε αλα Dukan
Αυγά με σπανάκι και τζίντζερ 1/2 κιλό σπανάκι πλυμένο
4 αυγά
λίγο γάλα
3-4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
1 κομματάκι φρέσκο τζίντζερ σε μέγεθος αμυγδάλου, κομμένο σε λεπτές φετούλες
2 κουτ. σούπας λάδι
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και το σπανάκι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά με καπάκι μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Μόλις μαραθεί βγάζουμε το καπάκι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα, αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε στο σπανάκι.
Μαγειρεύουμε σκαλίζοντας με κουτάλα όπως κάνουμε στη στραπατσάδα, μέχρι να ψηθούν καλά τα αυγά. Σερβίρουμε αμέσως.
****Στη δική μας περίπτωση ΔΕΝ βάζουμε ελαιόλαδο!!
Αυγόπιτα Light 2 ολόκληρα αυγά + 8 ασπράδια
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 0%
100gr φέτα MILNER (ή κάποιο άλλο τυρί αν θέλετε)
1 κρεμμύδι ξερό ή μπόλικο αποξηραμένο
1-2 ντομάτες μεγάλες (ή άλλα λαχανικά όπως πιπεριές)
1 κ.γ. ελαιόλαδο
πιπέρι, θυμάρι ή ότι άλλα μυρωδικά θέλουμε
Ανάβουμε το φούρνο για προθέρμανση στους 180 βαθμούς Κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω.
Βάζουμε τα αυγά στο μούλτι και χτυπάμε για λίγο μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Μετά προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι, τα μυρωδικά (και αν έχουμε διαλέξει αποξηραμένο κρεμμύδι, βάζουμε και αυτό) και ξαναχτυπάμε ακόμα λίγο.
Στρώνουμε το ταψί μας με ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα. Μετά από πάνω ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη, τις ντομάτες ψιλοκομμένες και ελαφρά ξεσποριασμένες (και το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αν αυτό διαλέξαμε).
Ανακατώνουμε ελαφρά και βάζουμε στο φούρνο στο τρίτο επίπεδο από κάτω, για 25-35 λεπτά μέχρι να μας φουσκώσει και να δούμε πως έχει κάνει από πάνω μια ελαφριά κρούστα.
**** Δεν βάζουμε λάδι, τυρί βάζουμε το linessa 0,2%, αν θέλουμε προσθέτουμε φέτες ή κομματάκια γαλοπουλας ή κοτόπουλου.
Γάλα ζελέ με άρωμα τριαντάφυλλου 5 φλ. γάλα 0% ή 1.5%
2 ½ κ.σ ζελατίνη σε σκόνη
1/3 φλ. ζαχαρίνη ή 3-4 κουτ. σουπας
1 κ.γ υγρή βανίλια
½ κ.γ ροδόνερο
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ¾ από το γάλα, πασπαλίζουμε από πάνω τη ζελατίνα και την αφήνουμε να μουσκέψει.
Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μία κατσαρολίτσα μαζί με τη ζαχαρίνη, το ροδόνερο, τη βανίλια και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το μείγμα ζελατίνης, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζελατίνα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα 32Χ27 εκ. και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 4-6 ώρες.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε
Γαλέος στο φούρνο με σπανάκι και φρέσκια ντομάτα 1200 γρ. γαλέο φιλέτο κατεψυγμένο
αλάτι
πιπέρι
2-3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
σπανάκι (όσο θέλουμε)
1/2 λεμόνι
λίγο ψιλοκομμένο άνιθο
Τοποθετούμε το ψάρι μας σε ένα ταψί και το αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε το σπανάκι μας (για λίγα λεπτά μόνο) και το βάζουμε πάνω από το ψάρι. Προσθέτουμε τη ντομάτα και τον άνιθο, στίβουμε μισό λεμόνι.
Ψήνουμε στο φούρνο για 1/2 ώρα στους 180°C.
Γαρίδες σούπα 1 φλυτζάνι γαρίδες καθαρισμένες
1/2 λεμόνι το χυμό
λίγο δυόσμο φρέσκο ή αποξηραμένο
1 κρεμμύδι σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο ή σκόνη σκόρδο μια πρέζα
λίγο σαφράν αν θέλουμε
πιπέρι καυτερό μια πρέζα
αλάτι
Βάζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά με δύο λίτρα νερό να βράσουν για 25 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.
Τις γαρίδες φυσικά τις έχουμε καθαρίσει καλά γιατί πρόκειται για σούπα.