GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 26, 2024, 11:18:48 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Διατροφικά νέα ..
| | |-+  Ένα Πορτοκάλι την Ημέρα
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ένα Πορτοκάλι την Ημέρα  (Αναγνώστηκε 4733 φορές)
« στις: Δεκέμβριος 22, 2007, 19:28:54 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Ένα Πορτοκάλι την Ημέρα...Η ευεργετική επίδραση των εσπεριδοειδών στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού ήταν πάντοτε γνωστή. Το «φωτεινό» πορτοκάλι θεωρείται σημαντική πηγή βιταμίνης C, αφού ένα ποτήρι χυμός πορτοκαλιού ισοδυναμεί με τη διπλάσια ποσότητα της συγκεκριμένης βιταμίνης που χρειάζεται το σώμα καθημερινά. Πρόσφατες έρευνες απέδειξαν πως οφείλουμε να το τρώμε συχνότερα γιατί χαρακτηρίζεται από δεκάδες- άγνωστες μέχρι πρόσφατα - ευεργετικές ιδιότητες.


Όταν μιλούν ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ...
250 ml χυμός πορτοκαλιού:
Πρωτείνες 1,76 g
Λίπος 0, 496 g
Υδατάνθρακες 25,792
Φυτικές Ίνες 0, 496 g
Ασβέστιο 27,280 mg
Σίδηρο 0,496 g
Φώσφορο 42,160 mg
Βιταμίνη C 124 mg
Βιταμίνη Β1 0, 223 mg
Φολικό οξύ 74,400 mg.
Επιπλέον περιέχει περισσότερες από 170 φυτοχημικές ουσίες με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που αποτρέπουν την παραγωγή ελευθέρων ριζών, 38 λιμονοειδή που προστατεύουν τον οργανισμό από πολλές μορφές καρκίνου και 60 φλαβονοειδείς χημικές ενώσεις που επίσης «οπλίζουν» το ανθρώπινο σώμα στη μάχη κατά της εμφάνισης του καρκίνου.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ & ΥΓΕΙΑ :

Περιέχει σημαντική ποσότητα φολικού οξέος που προστατεύει από καρδιακά επεισόδια και ταυτόχρονα αποτελεί βασικό συστατικό στην παρασκευή αίματος.

Η κατανάλωση πορτοκαλιού δεν ανεβάζει την πίεση, όπως λανθασμένα υποστηρίζεται, αλλά τη «ρίχνει» καθώς είναι πλούσιο σε κάλιο και φτωχό σε νάτριο.

Περιέχει ποσότητα της φυτικής ίνας πηκτική που μειώνει τη χοληστερόλη.

Είναι πλούσιο επίσης σε β - καροτίνη, λουτεΐνη και αξανθίνη, ουσίες που επιστημονικά έχουν παρατηρηθεί πως δρουν θετικά στον καταρράκτη.

Καταναλώνεται άφοβα απ' όσους υποφέρουν από διαβήτη αφού έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες, υδατάνθρακες και λίπη.

Οι ουσίες τανγκερετίνη και κουερσπίνη εμποδίζουν τη δημιουργία καρκινογόνων ουσιών που προξενούνται από τον καπνό του τσιγάρου.
Μόνο με την κατανάλωση ενός πορτοκαλιού ημερησίως μειώνεται σε ποσοστό 50% η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του στόματος, του λάρυγγα, του φάρυγγα, του οισοφάγου και του στομάχου.

Ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου μειώνεται κατά 19% αν συμπληρωματικά με την ημερήσια κατανάλωση 5 μερίδων φρούτων καταναλώνεται και 1 πορτοκάλι.

Σύμφωνα με πολυετή έρευνα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, η συστηματική κατανάλωση του φρούτου προλαμβάνει ασθένειες όπως η αρθρίτιδα, η παχυσαρκία και ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας του ματιού που αποτελεί τη σημαντικότερη αιτία τύφλωσης στους ηλικιωμένους.


https://www.myworld.gr/browse/1289
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 22, 2007, 19:31:12 μμ από giota » Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω