GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 29, 2024, 03:45:28 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Έχω κόσμο το βράδυ!
| | |-+  Πρωτοχρονιάτικο τραπέζωμα
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Πρωτοχρονιάτικο τραπέζωμα  (Αναγνώστηκε 7671 φορές)
« στις: Δεκέμβριος 27, 2007, 11:31:16 πμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Μιας και το απαιτεί το έθιμο την παραμονή Πρωτοχρονιάς θα έχω 20 άτομα καλεσμένους για να υποδεχτούμε τον καινούριο χρόνο. Θα έχω λοιπόν πολύ δουλειά στην κουζίνα. Να τι σκέφτηκα να μαγειρέψω:
Κατσίκι ολόκληρο ψημένο στο φούρνο
Γαρδουμπάκια
Ρολάκια μελιτζάνας με μοτσαρέλα
Μπουρεκάκια με ανθότυρο και κολοκύθι
Μπουρεκάκια με κατίκι και δυόσμο
Κις με ροκφόρ και κρεμμύδια
Κρητική μακαρονάδα με ξερό ανθότυρο
Μανιτάρια Στιφάδο
Σαλάτα λάχανο-ραντίτζιο-καρότο
Σαλάτα σπανάκι-καρύδι-ρόδι
Τυροκαυτερή

Αυτά. Αν έχετε να μου προτείνετε και κάτι άλλο θα το δεχτώ ευχαρίστως.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Δεκέμβριος 27, 2007, 12:23:09 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Πρώτον συγχαρητήρια ,προσκυνώ!! Είσαι θεά!
Δευτερον δώκε μας τις συνταγές και τρίτον καλή επιτυχία στο τραπέζι σου.Το μόνο που χρειάζεται να συμπληρώσεις είναι  ένα ακόμα πιάτο στο τραπέζι για μένα!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Δεκέμβριος 27, 2007, 12:34:42 μμ »
LITSA5
Επισκέπτης
Μαράκι κανένα ντυπ να κάνης που θα χρειαστη και πριν του δείπνου με καμία σαγκρία τσιπς σπιτικά και ξηρους καρπους αλλα και μετα το δείπνο ξερεις χαρτακι και κακο...
σχετική συνταγη για ντυπ εχει δώσει η αγγελική και κοιτα και αυτη  ΥΛΙΚΑ

½ κ. Αναρή Ανάλατη
½ κ. Φέτα
5 κλαράκια Άνηθο
3 φύλλα Ρόκα
3 φύλλα Κόλιανδρο
3 Πιπεριές (πράσινη-κόκκινη-πορτοκαλί)
2 κουτ. Πιπέρι
½ κουτ. Αλάτι
2 Σκόρδα
4 κουτ. Κέτσαπ
1 ποτ. Ελαιόλαδο
1 ποτ.Ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε τα τυριά και ψιλοκόβουμε τη ρόκα, τον άνηθο και τον κόλιανδρο. Ψιλοκόβουμε επίσης τις πιπεριές. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και το σκόρδο. Ρίχνουμε στο μπολ και 4 κουτ. σούπας γλυκιά ντομάτα (κέτσαπ).Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι.
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Η χτυπητή είναι έτοιμη!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΧΗΣ!!!!!

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Δεκέμβριος 27, 2007, 12:37:59 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
μαιρη μου ωραιες ιδεες μπραβο με το καλο να τους δεχθεις...
και εγω θα κανω τραπεζι οικογενειακο παραμονη πρωτοχρονιας στο σπιτι για το καλο για 8 ατομα μονο γιατι για παραπανω δεν μπορω...
ειπα να το αποφυγω αλλα δε μου παει να μεινει το σπιτι αδειο παραμονη πρωτοχρονιας.
θα αποφασισω το μενου και θα το γραψω.
φιλια
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #4
« στις: Δεκέμβριος 27, 2007, 12:48:20 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Πολύ καλή ιδέα αυτή με το ντιπ Λίτσα μου. Ειδικά για after με το χαρτάκι θα ταιριάζει τέλεια. Θα κάνω το δικό σου και 2 ακόμα για να συνοδέψουν τα ποτάκια τους. Αγγελική δώσε καμμιά ιδέα. Δεν μου γράφεις τι προτείνεις. Σκεφτήκα αν δεν δουλεύω την Δευτέρα να κάνω ένα Μαντί. Δύσκολο αλλά τέλειο. Όσοι το έχουν δοκιμάσει τρελαίνονται.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Δεκέμβριος 27, 2007, 12:58:47 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
ενα πολυ ωραιο ντιπ μαιρη ειναι να χτυησεις στο μουλτι πιπερια φλωρινης με κατικι δομοκου ή τυροκαυτερη αναλογα ποσο πικαντικο το θες ...
εγω το κανω συχνα και τρελαινονται
φιλια
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #6
« στις: Δεκέμβριος 27, 2007, 19:08:35 μμ »
FAYE1908 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
Μαιρη,ακουγονται τελειες,κυριως εκεινα τα μπουρεκακια.
αληθεια,δεν σκεφτηκες να κανεις κατι σε πατατουλες φουρνου που θ αρεσουν στον κοσμο?

εμενα σε τραπεζι μ αρεσει να κανω και διαφορα ειδη πιτας πχ.σπανακοπιτα ή μανιταροπιτα που αρεσει στον κοσμο ή κινεζικο ρυζι που επισης αρεσει.εαν ενδιαφερεσαι give a sign
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Δεκέμβριος 27, 2007, 21:30:28 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Μαίρη όλα καταπληκτικά.  Το μόνο που θα έφτιαχνα συμπληρωματικά θα ήταν μια σούπα (κοτόσουπα κατά προτίμηση) ή ένα κονσομέ, για τα ταλαιπωρημένα από το ποτό και την αυπνία στομαχάκια.  Εύχομαι να περάσετε τέλεια και να σας βρει ο καινούριος χρόνος γεμάτους αγάπη, υγεία και ευτυχισμένες στιγμές.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Δεκέμβριος 28, 2007, 09:36:58 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Μαίρη μου αν και πρόσκληση ζητιάνεψα, πρόσκληση δεν είδα θα σου γράψω αυτά που μου ζήτησες:
Ρολλάκια με μοτσαρέλα:
-Μελιτζάνες αμα (βρεις φλάσκες καλύτερα) σε φέτες
-Μοτσαρέλα σε μπαλάκια ή αν δεν βρεις κομμένη σε κύβους μεγαλούτσικους
-1 συσκευασία ντομάτες κονκασέ
-Προσούτο
-2 κουταλιες πελτέ
-λάδι, αλάτι ,πιπέρι, 1 πρέζα ζάχαρη
-βασιλικό φρέσκο κατά προτίμηση, λίγη ρίγανη ξερή
-παρμεζάνα τριμένη
-σκόρδο
-κρεμμύδι
-κρασί κόκκινο
Καίμε το λάδι και σωτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι, ρίχνουμε τις 2 κουταλιές πελτέ και τις καίμε στο λάδι.
Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τα ντοματάκια και λίγο νερό ή ζωμό, αλάτι πιπέρι, ρίγανη, ζάχαρη, κα αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μας.Μόλις είναι έτοιμη και έχει πιεί τα υγρά της ρίχνουμε το βασιλικό και κατεβάζουμε απο την φωτιά.Αφήνουμε να κρυώσει.
Ψήνουμε  με λίγο λάδι τις  μελιτζάνες στο φούρνο, αφού τις έχουμε ξεπικρίσει και τις αφήνουμε να κρυώσουν.Μοντάρουμε ως εξής:
Παίρνουμε μια φέτα μελιτζάνα, στρώνουμε μια φέτα προσούτο και βάζουμε ένα μοτσαρελάκι στη μέση.Αν θές πάνω στο μοτσαρελάκι κολλάς και ένα φύλλο βασιλικό, τυλίγουμε σε ρολλάκι και βάζουμε σε ταψί.Απο πάνω απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.Τα ψήνουμε περίπου 20 λεπτά στο φούρνο μέχρι να γκρατιναριστεί η παρμεζάνα.

Μπουρεκάκια με κατίκι, πιπεριές και δυόσμο.Την συνταγή αυτή την είχε δώσει η Αρχοντία για πίτα.Εγώ πρόσθεσα τις πιπεριές και έκανα  μπουρεκάκια.
-1 συσκευασία φύλλο κρόυστας
-500 γρ. κατίκι
-3 αυγά
-3 πιπεριές χρωματιστές σε κύβους
-δυόσμο
αχνίζεις τις πιπεριές ελαφρά και τις ανακατεύεις με το κατίκι και τα αυγά.
Κόβεις το φύλλο σε ότι σχήμα θες, εγω τα κάνω και τρίγωνα και φλογέρες.Λαδώνεις το φύλλο, βάζεις γέμιση, κλείνεις με νερό τις άκρες και ψήνει μέχρι να ροδίσουν.Αν θες τηγανίζεις αλλά δεν το συνιστώ.

Μπουρεκάκια με φέτα, ανθότυρο, κολοκύθι.
-1 συσκευασία φύλλο κρόυστας
-250 γρ. ανθότυρο
-250 γρ, φέτα
-2 αυγά
-1 κολοκύθι τριμμένο και στραγγισμένο
Ανακατεύουμε τα υλικα της γέμισης και μοντάρουμε τα μπουρεκάκια όπως περιέγραψα παραπάνω.

Σχετικά με το μαντίτι να σου πω; Σπάνια να το βρεί κανείς να το φάει και σίγουρα θα είναι πολύ ωραία έκπληξη για τους φίλους σου, αλλά η άποψη μου είναι οτι για να το ευχαριστηθεί κάποιος θα έπρεπε να το φάει σαν κυρίως γεύμα.Άσε που θα έχεις και την Κρητική μακαρονάδα.Το μόνο που θα πρόσθετα εγώ είναι ένα σατζίκι που ιδανικό συνοδευτικό για το κατσίκι και το γαρδουμπάκι.



Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Δεκέμβριος 28, 2007, 17:30:22 μμ »
vilma Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 269
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Κορίτσια νάστε καλά, ωραίες ιδέες μου δώσατε. Εμείς θα μαζευτούμε 7-8 άτομα και ακόμα δεν έχω κατασταλάξει για το τι ακριβώς θα φτιάξουμε (πάντα με την βοήθεια της μαμάς, λόγω... χεριού Στριφογύρισμα ματιών). Θα καθίσω σήμερα να το ψάξω λίγο!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Δεκέμβριος 28, 2007, 22:43:55 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Κι εγώ κάτι σε σούπα θα πρότεινα έτσι για αρχή, για να στρώσει το στομάχι. Καλή επιτυχία σου εύχομαι όπως και νάχει.
Φιλάκιααααααα
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Δεκέμβριος 29, 2007, 14:22:30 μμ »
FAYE1908 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
καλο ειναι οι σουπες να τρωγονατι στα αλα καρτ τραπεζια. οταν εχεις καλεσει συγκεκριμενο αριθμο ατομων.στις συναθροισεις καλο ειναι να υπαρχει μενου τυπου μπουφε,με κυριαρχο το κρεας,σαλατες,σουφλε η αλλες πιτες. αυτα τα λεω γιατι σχετιζεται με τη δουλεια μου.
καλη επιτυχια!
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω