GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Ιούνιος 23, 2021, 11:57:37 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Κουβεντούλα
| |-+  Κοινωνικές Σχέσεις και Οικογένεια
| | |-+  Η ζωή στο σπίτι
| | | |-+  Διακοπές ΔΕΗ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Διακοπές ΔΕΗ  (Αναγνώστηκε 24829 φορές)
« στις: Ιούνιος 22, 2011, 22:17:42 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
Θα είμαστε αρκετό καιρό όπως φαίνεται σε κατάσταση "ηλεκτροδοτικής ομηρίας" με τις διακοπές της ΔΕΗ. Το παρακάτω απόσπασμα το βρίσκω πολύ χρήσιμο  up

ΔΕΗ: Τι να κάνετε όταν κόβουν το ρεύμαΔεν έχετε ρεύμα εξαιτίας της απεργίας της ΓΕΝΟΠ και των διακοπών ρεύματος που την ακολουθούν; Ιδού τι πρέπει να προσέχετε...

- Για την αποφυγή κινδύνων από ηλεκτροπληξία οι καταναλωτές να θεωρούν ότι, το δίκτυο είναι συνεχώς υπό τάση (δηλαδή "έχει ηλεκτρικό ρεύμα"), επειδή η ηλεκτροδότηση μπορεί να αποκατασταθεί ανά πάσα στιγμή.

- Συνιστάται η αποφυγή της χρήσης ανελκυστήρων, προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι εγκλωβισμού.

- Για την αποτελεσματική προστασία ηλεκτρικών συσκευών, λόγω ενδεχόμενων μεταβολών της τάσης είναι ασφαλέστερο να παραμείνουν κλειστές ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές στη διάρκεια των προγραμματισμένων περικοπών.

- Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, υπερήλικες κλπ, ώστε να αποφευχθεί η έκθεσή τους σε κινδύνους λόγω των διακοπών ρεύματος.

- Για τα άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη οι οικείοι τους θα πρέπει: 1) Να επικοινωνήσουν αμέσως τηλεφωνικά με τις βλάβες της περιοχής τους στον αριθμό τηλεφώνου που αναγράφεται στο λογαριασμό τους. 2) Να γίνει μετακίνηση του ασθενούς σε νοσοκομείο στο οποίο υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα (όλα τα νοσοκομεία τροφοδοτούνται με δικές τους γεννήτριες).

Η ΔΕΗ επαναλαμβάνει επίσης την έκκληση για μείωση της κατανάλωσης ρεύματος, ιδίως κατά τις ώρες αιχμής, τονίζοντας ότι ο αυτοπεριορισμός της κατανάλωσης ρεύματος στο ελάχιστο δυνατόν και ιδιαίτερα της χρήσης ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών συμβάλλει στη μείωση των περικοπών.
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #1
« στις: Ιούνιος 22, 2011, 22:21:13 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
Καλό και αυτό  Μεγάλο χαμόγελο

Η ΔΕΗ δεν αποζημιώνει για καμμένες οικοσκευές λόγω...ΑΠΕΡΓΙΑΣ!

Διαβάστε σε ποιες περιπτώσεις η ΔΕΗ δεν καταβάλλει αποζημίωση για βλάβη οικοσκευής.

Μπορεί πρόσφατα να συμορφώθηκε η ΔΕΗ στις υποδείξεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και να άρχισε να χορηγεί ανώτατα χρηματικά ποσά 300 ευρώ για τις μονοφασικές και 400 ευρώ για τις τριφασικές παροχές σε περίπτωση καμμένων οικοσκευών, ομως δεν προβλέπονται αποζημιώσεις σε περίπτωση απεργίας.

ΠΟΙΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ
Σύμφωνα λοιπόν με τη ΔΕΗ δεν θα αποζημιώνονται βλάβες ηλεκτρικών συσκευών που προκλήθηκαν από διακοπές ρεύματος λόγω συνθηκών ανωτέρας βίας.
"Ως συνθήκες ανωτέρας βίας" κατά τη ΔΕΗ ορίζονται οι συνθήκες κατά τις οποίες προκύπτουν εξαιρετικά και μεγάλης εμβέλειας συμβάντα την απόκρουση των οποίων δεν δύναται να προβλέψουν και να προγραμματίσουν κατά τεχνικά και οικονομικά εύλογο τρόπο ο διαχειριστής ή ο κύριος του δικτύου".

Τέτοιες είναι οι εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι πυρκαγιές, οι σεισμοί, οι απρόβλεπτες παρεμβάσεις δημοσίων αρχών (π.χ. αστυνομία, πυροσβεστική), οι ΑΠΕΡΓΙΕΣ, οι ζημιές από τρίτους που δεν μπορούν να αποφευχθούν, όπως πτώσεις αεροπλάνων, τρομοκρατικές ενέργειες, εξεγέρσεις, τραυματισμοί υποβρυχίων ή υπογείων καλωδίων, βλάβες από τροχαία ατυχήματα και παρόμοιες πράξεις. Με απλά λόγια, αν σημειωθεί υπέρταση ηλεκτρικού ρεύματος λόγω καταιγίδας ή πυρκαγιάς και προκληθούν βλάβες σε ηλεκτρικές συσκευές, τότε η ΔΕΗ δεν θα αποζημιώνει τους καταναλωτές.
πηγη:NewsIt.gr
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω