GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Οκτώβριος 19, 2021, 04:30:02 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Μεζέδες - Ορεκτικά
| | | |-+  Ρολά μελιτζάνας με διάφορους τρόπους
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ρολά μελιτζάνας με διάφορους τρόπους  (Αναγνώστηκε 34045 φορές)
« στις: Δεκέμβριος 27, 2007, 19:19:05 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Στα ρολάκια μελιτζάνας , εκτός από μοτσαρέλα,μπορούν να γίνουν και ως εξής:

Ρολάκια μελιτζάνας με κεφτεδάκι τυλιγμένο στο ρολάκι μέσα και στην κορυφή  στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα ένα κομμάτι τυρί μικρό και στο φούρνο για λίγο να μισολιώσει το τυρί.

Ρολάκια μελιτζάνας και μέσα ένα μικρό κομμάτι κρέας κοκκινιστό, κλείσιμο και στην κορυφή ένα μικρό αστεράκι (κουπ πατ) πιπεριά Φλωρίνης.

Παίρνουμε μελιτζάνες φλάσκες και τις κόβουμε στα 2. Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και μετά σκάβουμε λίγο το εσωτερικό τους και γεμίζουμε με κρέας κοκκινιστό και πάνω τυρί και στο φούρνο να λιώσει.

Αυτά είναι και ορεκτικά και για κυρίως φαγητό!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Δεκέμβριος 28, 2007, 09:47:46 πμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Για τη Μαίρη που το ζήτησε οι πιο πάνω συνταγούλες.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Φεβρουάριος 01, 2011, 12:55:18 μμ »
tamar Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 132
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ


Παίρνουμε μελιτζάνες φλάσκες και τις κόβουμε στα 2. Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και μετά σκάβουμε λίγο το εσωτερικό τους και γεμίζουμε με κρέας κοκκινιστό και πάνω τυρί και στο φούρνο να λιώσει.



Μοσχάρι βάζεις; Από τυρί;
Καταγράφηκε
Εάν δεν είχα το αίσθημα του χιούμορ, τότε θα έπρεπε να αυτοκτονήσω.... (Μ. Γκάντι)
 
Απάντηση #3
« στις: Φεβρουάριος 02, 2011, 08:59:38 πμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Μοσχάρι βάζεις; Από τυρί;

Μοσχαράκι κοκκινιστό, προμαγειρεμένο
Τυρί όποιο σου αρέσει, αρκεί να μην είναι σκληρό και να μπορεί να λιώσει στο φούρνο. Τυρί του τοστ, γραβιέρα τριμμένη, goyda τριμμένο, κασέρι... Ακόμη και τρίμματα μαλακή φέτας με ελάχιστη ρίγανη. Καταπληκτικό!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Φεβρουάριος 02, 2011, 17:04:43 μμ »
tamar Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 132
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ
Μοσχαράκι κοκκινιστό, προμαγειρεμένο
Τυρί όποιο σου αρέσει, αρκεί να μην είναι σκληρό και να μπορεί να λιώσει στο φούρνο. Τυρί του τοστ, γραβιέρα τριμμένη, goyda τριμμένο, κασέρι... Ακόμη και τρίμματα μαλακή φέτας με ελάχιστη ρίγανη. Καταπληκτικό!!!

Τρελαίνομαι για μελιτζάνες με μοσχάρι αλλά έτσι δεν το είχα σκεφτεί. Με την πρώτη ευκαιρία θα το φτιάξω.
Φαντάζομαι πως τη σαλτσα από το μοσχάρι τη βάζουμε στο ταψί για να βράσουν και οι μελιτζάνες.
Καταγράφηκε
Εάν δεν είχα το αίσθημα του χιούμορ, τότε θα έπρεπε να αυτοκτονήσω.... (Μ. Γκάντι)
 
Απάντηση #5
« στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 09:44:31 πμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Όχι, τις μελιτζάνες τις έχει προτηγανισμένες ή προψημένες στο φούρνο.
Δεν βάζεις πολλά ζουμιά γιατί θα μαλακώσουν πολύ. Αφού τις γεμίσεις τις βάζεις στο φούρνο ίσα για να λιώσει το τυρί.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 18:09:19 μμ »
tamar Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 132
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ
Ok.Τhanks.
Θα τις δοκιμάσω και θα σου πω.
Καταγράφηκε
Εάν δεν είχα το αίσθημα του χιούμορ, τότε θα έπρεπε να αυτοκτονήσω.... (Μ. Γκάντι)
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω