GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 29, 2024, 00:08:41 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω  (Αναγνώστηκε 53377 φορές)
« στις: Ιανουάριος 12, 2008, 13:39:55 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Μου έφεραν απάκι και θα ήθελα γνώμες πώς να το φτιάξω.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Ιανουάριος 12, 2008, 17:26:06 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Σ'ημερα είναι η μέρα μου των ερωτήσεων - τί είναι το απάκι;
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #2
« στις: Ιανουάριος 12, 2008, 19:22:06 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Είναι, Αρχοντία,  παραδοσιακό προϊόν από τη Μάνη και την Κρήτη -προέρχεται   από χοιρινό που μαρινάρεται, αρωματίζεται, αλατίζεται και καπνίζεται- έτοιμο να αναζητήσει το ιδανικό κρασί. Θα ήθελα όμως να ξέρω και πώς μπορώ να το μαγειρέψω εκτός από σκέτο.
Το ίντερνερ μου δίνει κάποιες συνταγές αλλά εγώ θέλω δοκιμασμένες από σας.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 12, 2008, 20:09:49 μμ από Lia_P » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Ιανουάριος 12, 2008, 20:25:59 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Ευχαριστώ Λία!
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #4
« στις: Ιανουάριος 15, 2008, 12:39:38 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Κορίτσια δώστε τη βοήθειά σας, έχω κάνει 2 ερωτήσεις και θέλω τα φώτα σας.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Ιανουάριος 15, 2008, 12:55:34 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
λοιπον λια μου δεν σου απαντησα τοσες μερες γιατι προτιμησα να αφησω τις φιλες κρητικες καιι φιλοκρητικες να σου πουν.
να πω ομως και εγω μιας και δε βλεπω απαντηση οτι αυτο που κανω εγω επειδη συχνα μου στελνουν απακι απο το ρεθυμνο ειναι να το φυλαω καθαρα σα μεζεδακι.
επειδη το απακι ειναι καπνιστο δεν θελει ψυγειο καταρχην οποτε το φυλαω σε σκιερο μερος και οταν εχω κοσμο το κοβω σε λεπτες φετουλες και το περναω με ελαχιστο λαδακι ελαφρια απο το τηγανι ριχνω και λιγο πιπερακι και αν σου αρεσει λεμονι εγω νομιζω οτι του παει.το σερβιρω με κρασακι ή τσικουδια.
αυτη η εκδοχη ειναι εντελως του μυαλου μου αλλα εμεις ετσι το τρωμε τωρα δεν ξερω τι ποσοτητα εχεις αν ειναι παρα πολυ ισως πρεπει να αναζητησεις αλλο τροπο μαγειρεματος.
καπου εχω ακουσει οτι το βαζουν μεσα σε καγιανα αλλα δεν ειμαι βεβαιη.
ελπιζω να βοηθησα λιγακι
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #6
« στις: Ιανουάριος 15, 2008, 12:58:49 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Η Ευη μας μου έστειλε απάκι Κρητικό το οποίο όμως δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά μου έδωσε οδηγίες.
Το απάκι λέει το ψήνεις στην γκριλιέρα να στραγγίσει το λίπος του.Εμένα μια φορά σε κρητικό εστιατόριο μου το σέρβιραν τηγανιτό σβησμένο με ξύδι και μου άρεσε πολύ.
Δοκιμάζεις και μας λες.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Ιανουάριος 15, 2008, 13:03:52 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
ναι και εγω για αυτο το λογο το περναω απο το τηγανι για να στραγγισει το λιπος του αλλα ειναι σχεδον παντα ψαχνο εγω λιπος δεν εχω δει τι να πω?ισως εξαρταται απο το κομματι?
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #8
« στις: Ιανουάριος 15, 2008, 13:10:31 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Κορίτσια, να είστε καλά.
Ήμουν έτοιμη να βγω στο παράθυρο και να φωνάζω... μαρή  ΑΑΑΑ..............ή
μαρή ΕΕΕΕΕ.... η Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Λέω δεν μπορεί να ξεφύγει κυρίως από την αγγελική τέτοιο μεζεδάκι.....
Μου είπαν να το φτιάξω στα κάρβουνα και τίποτα άλλο πάνω του.  Εγώ όμως ντεν έχω κάρβουνα καρδιά μου και μάλλον στην γκριλιέρα θα γίνει. Πάντως δεν είναι καθόλου λιπαρό, γιατί λέει ότι γίνεται από φιλέτο χοιρινό(έτσι λέει το νετ)  Είναι;
Μάλλον θα το κάνω στο τηγάνι και στην γκριλιέρα και τελείωσε, σκέτο μεζεδάκι.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Ιανουάριος 15, 2008, 13:13:19 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
ετσι να το κανεις και να ριξεις σε ενα δυο κομματακια λιγο πιπερακι και λιγο λεμονακι να δεις αν σας αρεσει αλλιως σκετο...
παντως διιστανται οι αποψεις εμενα γενικα μου αρεσει του ανδρα μου παλι καθολου.
εχει η αληθεια ειναι μια αρκετα ιδιαιτερη γευση
καλη επιτυχια   
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #10
« στις: Ιανουάριος 15, 2008, 13:18:51 μμ »
al1975
Επισκέπτης
η αλήθεια είναι Λία πως εμένα κάτι τέτοια δυστυχώς δεν μου ξεφεύγουν!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Ιανουάριος 15, 2008, 13:41:19 μμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Ούτε αυτή την ερώτηση την είχα δει.
Η γνώμη μου είναι ότι καλύτερα είναι σκέτο, το ζεσταίνεις λίγο σε ένα τηγανάκι και το σερβίρεις. Ξίδι έχει από μόνο του. Λίγο λιπάκι το έχει, περιφερειακά. Μπορεί να μπει και σε ομελέτα (όπως το σύγλινο της Μάνης) αλλά μέχρι εκεί, σε πιο πολύπλοκες παρασκευές χάνεται (πάντα κατά τη γνώμη μου).
Κι εγώ από την Κρήτη το φέρνω, στα κρητικά μαγαζιά και τα s/m δεν έχω βρει της αρεσκείας μου.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Ιούνιος 20, 2011, 08:30:36 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Επαναφερω το θεμα γιατι μου εφεραν ενα κομματι απακι.
Οπως εχω πει παλιοτερα εγω το περναω ελαφρα απ οτο τηγανι σε λεπτα φετακι και βαζω λεμονι και πιπερι.
Αλλο τροπος μαγειρεματος;
Καμμια ιδεα;
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω