Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 29, 2024, 00:08:41 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Αναζήτηση Συνταγής
Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω (Αναγνώστηκε 53377 φορές)
«
στις:
Ιανουάριος 12, 2008, 13:39:55 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
Μου έφεραν απάκι και θα ήθελα γνώμες πώς να το φτιάξω.
Καταγράφηκε
Απάντηση #1
«
στις:
Ιανουάριος 12, 2008, 17:26:06 μμ »
arhontia
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
Σ'ημερα είναι η μέρα μου των ερωτήσεων - τί είναι το απάκι;
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
Απάντηση #2
«
στις:
Ιανουάριος 12, 2008, 19:22:06 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Απ: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
Είναι, Αρχοντία, παραδοσιακό προϊόν από τη Μάνη και την Κρήτη -προέρχεται από χοιρινό που μαρινάρεται, αρωματίζεται, αλατίζεται και καπνίζεται- έτοιμο να αναζητήσει το ιδανικό κρασί. Θα ήθελα όμως να ξέρω και πώς μπορώ να το μαγειρέψω εκτός από σκέτο.
Το ίντερνερ μου δίνει κάποιες συνταγές αλλά εγώ θέλω δοκιμασμένες από σας.
«
Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 12, 2008, 20:09:49 μμ από Lia_P
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #3
«
στις:
Ιανουάριος 12, 2008, 20:25:59 μμ »
arhontia
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
Ευχαριστώ Λία!
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
Απάντηση #4
«
στις:
Ιανουάριος 15, 2008, 12:39:38 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Απ: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
Κορίτσια δώστε τη βοήθειά σας, έχω κάνει 2 ερωτήσεις και θέλω τα φώτα σας.
Καταγράφηκε
Απάντηση #5
«
στις:
Ιανουάριος 15, 2008, 12:55:34 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
λοιπον λια μου δεν σου απαντησα τοσες μερες γιατι προτιμησα να αφησω τις φιλες κρητικες καιι φιλοκρητικες να σου πουν.
να πω ομως και εγω μιας και δε βλεπω απαντηση οτι αυτο που κανω εγω επειδη συχνα μου στελνουν απακι απο το ρεθυμνο ειναι να το φυλαω καθαρα σα μεζεδακι.
επειδη το απακι ειναι καπνιστο δεν θελει ψυγειο καταρχην οποτε το φυλαω σε σκιερο μερος και οταν εχω κοσμο το κοβω σε λεπτες φετουλες και το περναω με ελαχιστο λαδακι ελαφρια απο το τηγανι ριχνω και λιγο πιπερακι και αν σου αρεσει λεμονι εγω νομιζω οτι του παει.το σερβιρω με κρασακι ή τσικουδια.
αυτη η εκδοχη ειναι εντελως του μυαλου μου αλλα εμεις ετσι το τρωμε τωρα δεν ξερω τι ποσοτητα εχεις αν ειναι παρα πολυ ισως πρεπει να αναζητησεις αλλο τροπο μαγειρεματος.
καπου εχω ακουσει οτι το βαζουν μεσα σε καγιανα αλλα δεν ειμαι βεβαιη.
ελπιζω να βοηθησα λιγακι
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #6
«
στις:
Ιανουάριος 15, 2008, 12:58:49 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
Η Ευη μας μου έστειλε απάκι Κρητικό το οποίο όμως δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά μου έδωσε οδηγίες.
Το απάκι λέει το ψήνεις στην γκριλιέρα να στραγγίσει το λίπος του.Εμένα μια φορά σε κρητικό εστιατόριο μου το σέρβιραν τηγανιτό σβησμένο με ξύδι και μου άρεσε πολύ.
Δοκιμάζεις και μας λες.
Καταγράφηκε
Απάντηση #7
«
στις:
Ιανουάριος 15, 2008, 13:03:52 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
ναι και εγω για αυτο το λογο το περναω απο το τηγανι για να στραγγισει το λιπος του αλλα ειναι σχεδον παντα ψαχνο εγω λιπος δεν εχω δει τι να πω?ισως εξαρταται απο το κομματι?
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #8
«
στις:
Ιανουάριος 15, 2008, 13:10:31 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Απ: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
Κορίτσια, να είστε καλά.
Ήμουν έτοιμη να βγω στο παράθυρο και να φωνάζω... μαρή ΑΑΑΑ..............ή
μαρή ΕΕΕΕΕ.... η
Λέω δεν μπορεί να ξεφύγει κυρίως από την αγγελική τέτοιο μεζεδάκι.....
Μου είπαν να το φτιάξω στα κάρβουνα και τίποτα άλλο πάνω του. Εγώ όμως ντεν έχω κάρβουνα καρδιά μου και μάλλον στην γκριλιέρα θα γίνει. Πάντως δεν είναι καθόλου λιπαρό, γιατί λέει ότι γίνεται από φιλέτο χοιρινό(έτσι λέει το νετ) Είναι;
Μάλλον θα το κάνω στο τηγάνι και στην γκριλιέρα και τελείωσε, σκέτο μεζεδάκι.
Καταγράφηκε
Απάντηση #9
«
στις:
Ιανουάριος 15, 2008, 13:13:19 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
ετσι να το κανεις και να ριξεις σε ενα δυο κομματακια λιγο πιπερακι και λιγο λεμονακι να δεις αν σας αρεσει αλλιως σκετο...
παντως διιστανται οι αποψεις εμενα γενικα μου αρεσει του ανδρα μου παλι καθολου.
εχει η αληθεια ειναι μια αρκετα ιδιαιτερη γευση
καλη επιτυχια
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #10
«
στις:
Ιανουάριος 15, 2008, 13:18:51 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
η αλήθεια είναι Λία πως εμένα κάτι τέτοια δυστυχώς δεν μου ξεφεύγουν!
Καταγράφηκε
Απάντηση #11
«
στις:
Ιανουάριος 15, 2008, 13:41:19 μμ »
elie
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
Ούτε αυτή την ερώτηση την είχα δει.
Η γνώμη μου είναι ότι καλύτερα είναι σκέτο, το ζεσταίνεις λίγο σε ένα τηγανάκι και το σερβίρεις. Ξίδι έχει από μόνο του. Λίγο λιπάκι το έχει, περιφερειακά. Μπορεί να μπει και σε ομελέτα (όπως το σύγλινο της Μάνης) αλλά μέχρι εκεί, σε πιο πολύπλοκες παρασκευές χάνεται (πάντα κατά τη γνώμη μου).
Κι εγώ από την Κρήτη το φέρνω, στα κρητικά μαγαζιά και τα s/m δεν έχω βρει της αρεσκείας μου.
Καταγράφηκε
https://twitter.com/melie_gala
https://melie-gala.blogspot.com/
Απάντηση #12
«
στις:
Ιούνιος 20, 2011, 08:30:36 πμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Απάκι και πώς να το μαγειρέψω
Επαναφερω το θεμα γιατι μου εφεραν ενα κομματι απακι.
Οπως εχω πει παλιοτερα εγω το περναω ελαφρα απ οτο τηγανι σε λεπτα φετακι και βαζω λεμονι και πιπερι.
Αλλο τροπος μαγειρεματος;
Καμμια ιδεα;
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...