GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 29, 2024, 03:32:40 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Ο κόσμος της .. δίαιτας
| | |-+  Δίαιτα μονάδων (Συντονιστής: anch)
| | | |-+  Συνταγές
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 3 4 5 6 » Κάτω
Αποστολέας
Μόνιμο θέμα Θέμα: Συνταγές  (Αναγνώστηκε 95100 φορές)
Απάντηση #30
« στις: Οκτώβριος 13, 2011, 11:45:19 πμ »
anch Αποσυνδεδεμένος
Συντονιστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.115
Μέλος από: Μάι, 2011

Προφίλ
Πανεύκολο φιλέτο σολομού με μουστάρδα και ψητά λαχανικά ( 3 μονάδες) (ΝΧ, ΜΧ,Π)

Υλικά
4 φιλέτα σολομού (150γρ. το ένα)
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
χυμός από ένα λεμόνι
½ κούπα λευκό κρασί
3 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
1 μελιτζάνα φλάσκα σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
1 ντομάτα σε χοντρές φέτες
¼ κούπας λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1.   Σε ένα μπολ, βάζετε το κρασί, την μουστάρδα, το λεμόνι και αλατοπιπερώνετε. Χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2.   Τοποθετείτε τα φιλέτα σε ένα βαθύ σκεύος και τα περιχύνετε με το μείγμα. Αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν καλά για 1-2 ώρες.
3.   Τοποθετείτε τα κομμένα λαχανικά σε ταψί, τα αλείφετε με λάδι, αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 15 λεπτά από κάθε πλευρά.
4.   Βάζετε τα φιλέτα του σολομού, όπως είναι με τη μαρινάδα, σε ένα ταψάκι, και τα ψήνετε στους 200C για περίπου 15 λεπτά χωρίς να τα γυρίσετε. Σερβίρετε τα φιλέτα μαζί με τα λαχανικά.


Τυρόπιτα Στιγμής (3 μονάδες) (ΜΧ, ΓΩΧ, Π)

Υλικά
4 φύλλα κρούστας
150 γρ. φέτα
Ελαιόλαδο
Φρέσκο θυμάρι ή άλλο μυρωδικό
Πιπέρι


Εκτέλεση

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο του τηγανιού μας και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε τα πρώτα δύο φύλλα στο τηγάνι με ακανόνιστο τρόπο – αυτό που λέμε «πατσαβουριαστά», αρκεί να καλύψουν όλον τον πάτο του τηγανιού. Ρίχνουμε τη φέτα (ή οποιοδήποτε άλλο τυρί) σε κομμάτια και προσθέτουμε το θυμάρι. Σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα καλά ώστε να καλύψουμε το τυρί και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω. Περιμένουμε να ψηθεί από τη μια πλευρά και την γυρίζουμε μετά από την άλλη. Μπορούμε να την τρυπήσουμε με μαχαίρι σε διάφορα σημεία προκειμένου να ψηθεί πιο γρήγορα. Η τυρόπιτα είναι έτοιμη όταν ροδίσει κι από τις δύο πλευρές και μπορείτε να τη φάτε ως κολατσιό ή ως μεσημεριανό με μια ωραία σαλάτα.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 11, 2011, 17:20:38 μμ από anch » Καταγράφηκε
Κωδικό όνομα: Μελλονταδύνατη (κλεμμένο από elenkw)
 
Απάντηση #31
« στις: Οκτώβριος 17, 2011, 16:44:38 μμ »
pennou85 Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 173
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
Φτιάξτε μπανάνες τσιπς (1 μονάδα) (Ν, ΑΧ)

Οι μπανάνες τσιπς φτιάχνονται πανεύκολα:
- Αφού τις ξεφλουδίσετε, κόψτε τις σε ροδέλες ή σε φέτες 3εκ περίπου
- Βάλτε τις μπανάνες σε ταψί που έχετε σκεπάσει με λαδόχαρτο
- Αφήστε τις στο φούρνο να ξεραθούν για 1-2 ώρες σε όχι πολύ δυνατή θερμοκρασία.
- Οταν είναι έτοιμες (τραγανιστές στις άκρες και λιγο πιο μαλακές στο κέντρο), τις βγάζετε από τον φούρνο
- Περιμένετε να κρυώσουν τελείως και μετά τις βάζετε σε κουτί που κλείνει καλά για να τις προστατέψετε από την υγρασία
Τις μπανάνες τσιπς μπορείτε να τις φάτε σκέτες, με λυομένη, σοκολάτα, μέλι, νουτέλλα...
*Οι μπανάνες που θα διαλέξετε για να φτιάξετε τσιπς να μην έχουν μαύρους λεκέδες
** Διατηρείστε τις σε πολύ καλά κλεισμένο κουτί
*** Αν πριν τις ψήσετε τους ρίξετε χυμό λεμονιού, δεν θα μαυρίσουν στο ψήσιμο


μους γιαουρτιού(2 μονάδες) (ΓΩΧ, ΜΧ, Π)

σε ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι βαζουμε μια κουταλια κακάο και όση ζαχαρίνη θέλουμε....

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 11, 2011, 17:21:26 μμ από anch » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #32
« στις: Οκτώβριος 22, 2011, 16:08:28 μμ »
anch Αποσυνδεδεμένος
Συντονιστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.115
Μέλος από: Μάι, 2011

Προφίλ
Κοτόπουλο ψητό στο φούρνο με γιαούρτι (2 μονάδες) (ΜΧ)
Βρήκα τη συνταγή στο site που μας φιλοξενεί. Είναι 2 μοναδούλες και φαίνεται πολύ νόστιμο

https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5875&Itemid=49

Quiche κολοκύθι (2-4 μονάδες, με 55 θερμίδες στη συνταγή των 4 μονάδων) (ΜΧ, ΓΩΧ, Π)

Συστατικά
2 μεγάλα κολοκυθάκια
1/2 φλιτζάνι τυρί τσένταρ με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά, τριμμένη
1/2 φλιτζάνι φέτα με λίγα λιπαρά, τριμμένη
4 αυγά χτυπημένα καλά
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Λίγο καυτερό πιπέρι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 280oC
2.Τρίψε το κολοκύθι και άφησε σε σουρωτήρι. Αλάτισε και άφησε μερικά λεπτά να τραβήξει τα υγρά του
3.Στίψε καλά με το χέρι και ανακάτεψε το κολοκύθι με τα τυράκια σου
4.Πρόσθεσε και όλα τα μυρωδικά σου και αλατοπίπερο (με προσοχή το αλάτι αφού έχει ήδη το κολοκύθι)
5.Χτύπησε τα αυγά και ρίξε από πάνω από το μείγμα
6.Λάδωσε ελαφρά ένα ταψάκι και άπλωσε το μείγμα
7.Ψήσε για 30 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ κίτρινο χρώμα στο εσωτερικό
8.Κόψε σε 4 κομμάτια και σέρβιρε

Αν βάλεις ένα τύπο τυριού, 2 μονάδες
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 11, 2011, 17:22:07 μμ από anch » Καταγράφηκε
Κωδικό όνομα: Μελλονταδύνατη (κλεμμένο από elenkw)
 
Απάντηση #33
« στις: Οκτώβριος 23, 2011, 14:17:05 μμ »
THEONYMFH Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.253
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
Μακαρόνια στη λαδόκολλα

λουκανικα χωριατικα
μακαρονια για παστιτσιο η' πενες (βραζμενα οχι πολυ)
πιπεριες καοκκινες
1 κουπα παρμεζανα
300 γραμμαρια κασερι
12 ντοματινια κομμενα στη μεση
ριγανη
1 σκελιδα σκορδο σε φετουλες

σωταρω ελαφρα το λουκανικο (κομμενο σε κομματια) και ριχνω μεσα τις πιπεριες (σε κομματια)
ριγανη αλατι .
σε μια γαστρα βαζω 2 λαδοκολες σε σταυρο, αρκετα μεγαλες για να σκεπασουν το φαγητο.
ριχνω τα μακαρονια και απο πανω τα λουκανικα, ριχνω το κασερι σε κομματακια και την παρμεζανα τα ντοματινια,το σκορδο και σκεπαζω με τις λαδοκολες.
ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο περιπου 30 λεπτα


Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο (4) (ΜΧ)
1 κοτοπουλο
ξυσμα 2 λεμονιων
φρεσκο θυμαρι
1 κλαρακι δεντολιβαλο ψιλοκομμενο
2 κουταλιες μελι
2 κουταλακια μουσταρδα
σκορδο λιωμενο
2 κουταλακια μιγμα μπαχαρικων για κοτοπουλο
πατατες μικρες πλυμενες κομμενες στη μεση με τη φλουδα
1/2 φλυτζανα λαδι

εκτελεση
κοβω το κοτοπουλο στη μεση και το βαζω στο ταψι με τις πατατες γυρω γυρω
σε ενα μπολ ανακατεβω ολα τα υπολοιπα και φτιαχνω μια μαριναδα που την απλωνω πανω στο κοτοπουλο ξεπλενω το μπολ και ριχνω το νερο απανω στις πατατες
τριπαω το στηθος και χωνω σκορδο μεσα
στους 200 βαθμος για 11/2 ωρα περιπου

Εύκολα ψωμάκια με φέτα (ΜΧ, ΓΩΧ, Π Αν δεν βάλω φέτα Ν, ΑΧ)

700γρ. αλευρι ολικης αλεσης
200γρ. αλευρη ασπρο
μια πρεζα αλατι
μια πρεζα ζαχαρη
2 φακελακια ξερη μαγια
500ml χλιαρο νερο
300γρ. φετα
1κουπα καρυδια
ελαχιστο λαδι
ανακατευω ολα τα υλικα και φτιαχνω τη ζυμη. την αφηνω να φουσκωσει μιση ωρα και μετα ριχνω μεσα τη φετα θρυματισμενη και τα καρυδια. ανακατευω και κοβω μικρα κοματακια και τα πλαθω μπαλακια και τα βαζω σε ταψι με λαδοκολα
20' στους 200 βαθμους

αντι για φετα μπορω να βαλω 200γρ κομματια κουβερτουρας 1 φλυτζανα σταφυδες, 1 κουταλακι καννελα,1 κουτακι γαρυφαλλα  και πλαθω μακροστενα μπαστουνακια
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 11, 2011, 17:27:07 μμ από anch » Καταγράφηκε
απεχεις λιγα βηματα απο το στοχο? κανε τα τωρα!!!!
 
Απάντηση #34
« στις: Νοέμβριος 01, 2011, 20:19:59 μμ »
menalou Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 627
Μέλος από: Ιούλ, 2011

Προφίλ
ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΣΟΥΦΛΕ  4 μοναδες. ( Το κανω συνηθως οταν μου εχει μεινει μπροκολο βρασμενο. ) (ΜΧ, ΓΩΧ, Π)

τσιγαριζω  1 κρεμμυδι να μαραραθει σε λαδακι αναλογα με την ποσοτητα που εχωμε.
ριχνω 2-3 κουταλιες αλευρι και το ανακατευω λιγο και στην συνεχεια ριχνω γαλα  για να γινει μια ψευτομπεσαμελ ,οχι πολυ αραιη.
προσθετω αλατοπιπερο , μοσχοκαρυδο και οτι αλλο κατα το γουστο μου
οταν κρυωσει λιγο, κοβω σε κυβακια αρκετο τυρι ( 1 ειδος τυριου ) το ριχνω  στην σαλτσα και ανακατευω, προσθετοντας και το μπροκολο.
τα βαζω ολα σε ενα πυρεξ, πασπαλιζω και με τριμμενο τυρι για να κανει κρουστα και ψηνω σε μετριο φουρνο μεχρι να ροδισει.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 11, 2011, 17:27:37 μμ από anch » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #35
« στις: Νοέμβριος 05, 2011, 12:04:54 μμ »
Dezaki Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 133
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
Πρασοσέλινο λεμονάτο με φιλέτο γλώσσας ή πέρκα (2-3 μονάδες) (ΝΧ, Π, ΜΧ)

Υλικά:

3-4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
1 σελινόριζα κομμένη σε μικρούς κύβους
4-5 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
1 κύβο λαχανικών ή ζωμό λαχανικών αν έχουμε στην κατάψυξη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμός από ένα λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας corn flour (Αν το παραλείψουμε αφαιρούμε και μονάδα)
Φιλέτα πέρκας κομμένα σε ροδέλες
Εκτέλεση:
Σε μια χύτρα ταχύτητας βράζουμε όλα τα λαχανικά με τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι, νεράκι περίπου ένα ποτήρι ή ζωμό αν έχουμε και ελάχιστο ελαιόλαδο για 20 περίπου λεπτά εκτός αν τα θέλουμε πιο μαλακά. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη χύτρα προσθέτουμε νερό αν θέλουμε να έχει ζουμάκι το φαγητό μας (ανάλογα με τα γούστα) και τοποθετούμε τα κομμένα φιλετάκια πάνω από το φαγητό. Βράζουμε με ανοιχτή τη χύτρα για άλλα 10-15 λεπτά ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι τα φιλετάκια και στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού στον οποίο έχουμε διαλύσει το corn flour και ελαιόλαδο. Κουνάμε την κατσαρόλα για να δέσει η σάλτσα μας ή η σούπα μας αναλόγως με το πόσο νερό ρίξαμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή επιτυχία!!!


« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 11, 2011, 17:28:06 μμ από anch » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #36
« στις: Νοέμβριος 05, 2011, 21:21:17 μμ »
MARIATOT Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 697
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΣΑΛΑΤΑ (2 μονάδες) (Ν, ΑΧ)
2 πορτοκαλια κομμένα σε κομμάτια (οχι μικρα)
κρεμμυδακι φρεσκο-αλατι -λάδι -ελιες
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 11, 2011, 17:28:27 μμ από anch » Καταγράφηκε
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΙ....
 
Απάντηση #37
« στις: Νοέμβριος 06, 2011, 20:43:05 μμ »
anch Αποσυνδεδεμένος
Συντονιστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.115
Μέλος από: Μάι, 2011

Προφίλ
Μοσχάρι με πορτοκάλι στη γάστρα (3 μονάδες)
Υλικά
350 γρ. Άπαχο μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια
5 κουταλιές της σούπας αλέυρι
15 γρ. Βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ πράσινη πιπεριά
Το χυμό και το ξίσμα από 2 μικρά πορτοκάλια
Ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακάτεψε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και αλεύρωσε το κρέας. Σε αντικολλητικό τηγάνι, λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε το κρεμμύδι και την πιπεριά να μαλακώσουν. Πρόσθεσε το κρέας και σοτάρισε καλά από όλες τις πλευρές. Μετέφερε το μείγμα σε μια γάστρα και πρόσθεσε το χυμό και το ξίσμα πορτοκαλιού. Σκέπασε την γάστρα και ψήσε στους 160 για 1 με 1 ώρα και ένα τέταρτο. Σέρβιρε ζεστό, γαρνίροντας με τον φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

(Για τρυφερό μοσχαρίσιο κρέας, ζήτησε από τον κρεοπώλη σου κιλότο)
Καταγράφηκε
Κωδικό όνομα: Μελλονταδύνατη (κλεμμένο από elenkw)
 
Απάντηση #38
« στις: Νοέμβριος 14, 2011, 23:14:24 μμ »
BARBIE1974 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 338
Μέλος από: Μάι, 2011

Προφίλ WWW
Συμπεθεριό( 2μοναδες) (Ν, ΑΧ)
υλικα
•   2 μελιτζάνες
•   2 κολοκυθάκια
•   1 ματσάκι φασολάκια (όσα πιάνει το χέρι μας)
•   Λίγες μπάμιες (προαιρετικά)
•   2 κρεμμύδια
•   2 πατάτες
•   3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
•   3 σκελίδες σκόρδο
•   1 κούπα ελαιόλαδο
•   1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•   Αλάτι

εκτελεση
Φρεσκοτριμμένο πιπέριΜπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε κάποιο λαχανικό, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Αν χρησιμοποιήσουμε μπάμιες, αφού τις καθαρίσουμε (το καπελάκι τους γύρω γύρω), τις βάζουμε απλωτά σε ταψί, τις ραντίζουμε με ξίδι και τις αφήνουμε στον καυτό ήλιο για 1-2 ώρες να ξεσαλιώσουν. Έπειτα τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε τα φασολάκια και αν είναι πολύ μακριά τα κόβουμε στη μέση. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τα βάζουμε σε γάστρα. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σπάμε τα σκόρδα με τη λάμα του μαχαιριού (τα λιώνουμε) και τα ρίχνουμε κι αυτά στη γάστρα. Προσθέτουμε τις μπάμιες, τα φασολάκια καθώς και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε νερό, να καλυφθεί η βάση του ταψιού, περίπου 1 κούπα.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα και στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού. Πρέπει να μείνει με το λάδι του. Το σερβίρουμε με φέτα ή ξινομυζήθρα.

Ταχινόσουπα (2 μοναδες) (N,AX)

Υλικά
•   1½ λίτρο νερό
•   1 φλ. τσ. αστράκι, κους κους ή κριθαράκι ψιλό
•   6 κ.σ. γεμάτες ταχίνι
•   1 βαθύ πιάτο κρύο νερό
•   αλάτι
•   πιπέρι
•   λεμόνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το ψιλό ζυμαρικό, να βράσει για περίπου 10΄.
2. Στη συνέχεια βάζουμε νερό σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτουμε 2 κ.σ. από το ζεστό νερό της κατσαρόλας και το ταχίνι. Σιγά σιγά το αραιώνουμε (στην αρχή το ταχίνι θα σφίξει, αλλά μετά θα γίνει πιο αραιό). Καθώς είναι ζεστό, συμπληρώνουμε ζεστή σούπα (ακολουθώντας τη διαδικασία που κάνουμε για το αυγολέμονο) και ανακατεύουμε καλά.
3. Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την αφήνουμε να σταθεί για 10΄. Κατόπιν, ανακατεύοντας, ρίχνουμε μέσα με κουτάλα το αραιωμένο ταχίνι και αλατίζουμε. Προσοχή, δεν ξαναζεσταίνουμε τη σούπα γιατί θα κόψει το ταχίνι! Αν θέλουμε, τρίβουμε πιπέρι και στάζουμε λίγο λεμόνι σε κάθε πιάτο πριν το απολαύσουμε ζεστό.

Σουτζουκάκια από ρεβίθι (3 μονάδες) (N,AX)
Υλικά

•   1/2 κιλό ρεβίθια
•   1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
•   3 κρεμμύδια τριμμένα
•   2-3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
•   1 κ.γλ. κύμινο
•   αλάτι
•   πιπέρι
•   ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
•   Για τη σάλτσα:
•   1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
•   600 γραμμ. ντοματάκια κονκασέ
•   1 πρέζα ζάχαρη
•   Αλάτι
•   φρεσκοτριμμένο πιπέρι

•   Εκτέλεση
1. Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό, μαζί με τη σόδα. Την επομένη, τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο μίξερ.2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.3. Πλάθουμε με το μείγμα μακρόστενα σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά. Τα τηγανίζουμε για 3΄-4΄.4. Εν τω μεταξύ σε κατσαρόλα φαρδιά βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ήδη τηγανισμένα σουτζουκάκια και τ’ αφήνουμε να πάρουν μια βράση.5. Σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι και με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.


Καλαµάρι µε πράσο και ντοµάτα (2 μονάδες) (N, AX)
Υλικα
•   καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
•   4 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
•   2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
•   1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες
•   1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•   1/3 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
•   αλάτι
•   φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•   λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
•   

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμάρια για 1΄, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄-6΄. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.2. Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20΄, μέχρι το φαγητό να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λάδι του.




« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 14, 2011, 23:51:37 μμ από anch » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #39
« στις: Νοέμβριος 15, 2011, 11:25:01 πμ »
anch Αποσυνδεδεμένος
Συντονιστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.115
Μέλος από: Μάι, 2011

Προφίλ
Πικάντικη μακαρονάδα σε 20 λεπτά (2-4 μονάδες) (Ν, ΑΧ)

Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι
80γρ. ελιές Καλαμών
40γρ. κάππαρη
1 πιπεριά καυτερή
1 σκελίδα σκόρδο
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα
άφθονο φρέσκο μαϊντανό
λάδι
αλάτι

Εκτέλεση
Βράζετε το σπαγγέτι με τον κλασικό τρόπο μέχρι να γίνει al dente. Στο μεταξύ, χτυπάτε στο μούλτι τις ελιές με την κάππαρη και βάζετε το μείγμα σε ένα πιάτο. Έπειτα χτυπάτε το σκόρδο με την πιπεριά και τον μαϊντανό. Κόβετε το ψωμί σε μικρά κομματάκια και τα σωτάρετε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να γίνουν τραγανά. Μόλις ετοιμαστούν, τις βγάζετε και σωτάρετε με λίγο ακόμα λάδι το μείγμα σκόρδο-πιπεριά-μαϊντανό. Προσθέτετε το μείγμα ελιές-κάππαρη, ανακατεύετε καλά και τέλος προσθέτετε το ψωμί. Στραγγίζετε το σπαγγέτι και τα ρίχνετε στο τηγάνι που βρίσκονται όλα τα άλλα υλικά, ανακατεύοντας πολύ καλά. Σερβίρετε αμέσως για να διατηρηθούν όλες οι γεύσεις και οι μυρωδιές.

Αν δεν χρησιμοποιήσω το ψωμί 3 μονάδες και αν δεν σωτάρω με λάδι τα σκόρδο, πιπεριά, μαϊντανό τότε 2

Σούπα καρότο (1-2 μονάδες) (ΓΩΧ, ΜΧ, Π - αν δεν βάλουμε κρέμα γάλακτος γίνεται Ν, ΑΧ)

Υλικά για 4 άτομα

1 κ.σ. σπορέλαιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
450 γρ. καρότα πλυμένα και κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ.γ. κόλιαντρο σε σκόνη
1.2 λίτρα ζωμό λαχανικών
3 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιαντρο
Το χυμό από ένα λεμόνι
Τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι
Κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα
Προετοιμασία
Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, πρόσθεσε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο και σόταρε για περίπου 4 λεπτά. Πρόσθεσε το κόλιαντρο σε σκόνη και αλατοπίπερο και συνέχισε το ψήσιμο για 1 λεπτό. Πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών και άφησε το μείγμα να βράσει. Σκέπασε την κατσαρόλα για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το καρότο. Στη συνέχεια πρόσθεσε και το φρέσκο κόλιαντρο. Πέρασε τη σούπα σου από το μπλέντερ και λιώσε όλα τα υλικά μαζί. Πρόσθεσε το χυμό λεμόνι και το μοσχοκάρυδο και συμπλήρωσε αλατοπίπερο αν χρειαστεί
Ζέστανε και πάλι την σούπα σου, χωρίς να την αφήσεις να βράσει και σέρβιρε με λίγη κρέμα γάλακτος

Μανιταρόσουπα με πέστο βασιλικού (2-3 μονάδες) (ΓΩΧ, ΜΧ, Π - αν δεν βάλουμε κρέμα γάλακτος γίνεται Ν, ΑΧ)

Υλικά
1 κιλό μανιτάρια της αρεσκείας μας (μπορεί να είναι μόνο λευκά ή -για μεγαλύτερη νοστιμιά- ποικιλία φρέσκων μανιταριών)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 μικρή σελινόριζα, σε μέτριους κύβους
2 μέτριες πατάτες, σε μέτριους κύβους
80 ml ελαιόλαδο
1 λίτρο ζεστός ζωμός (ή νερό)
100 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
2 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Σε μία φαρδιά και βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και την σελινόριζα μέχρι να γυαλίσουν δίχως να πάρουν χρώμα. Στο μεταξύ σκουπίζουμε τα μανιτάρια με ένα νοτισμένο πανάκι και τα χοντροκόβουμε. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για ακόμη 5 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό (ή το νερό), τις πατάτες και αλατοπίπερο και μόλις πάρει βράση το υγρό μετριάζουμε τη φωτιά, καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
 
Πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ ή με το ραβδομπλέντερ. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και τη βάζουμε να πάρει μια-δυο βράσεις. Προσθέτουμε την κρέμα (αν θέλουμε) και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με λίγο από το έτοιμο πέστο βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 


Συνταγή για πέστο (1 μονάδα) (Ν-ΑΧ)

Χτυπάμε στο μπλέντερ 2 πατικωμένα φλιτζάνια φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού, πλυμένα, στεγνωμένα και κομμένα σε μικρότερα κομμάτια, και σταδιακά, χωρίς να σταματήσουμε τη λειτουργία του μπλέντερ, ρίχνουμε όσο ελαιόλαδο χρειαστεί για να ετοιμάσουμε μια λεία πάστα. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και, προαιρετικά, 1 σκελίδα σκόρδου. Αφήνουμε το πέστο για λίγη ώρα ώστε να κατακαθίσει ο πολτός, επιτρέποντας στο ελαιόλαδο να ανέβει στην επιφάνεια.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 15, 2011, 20:49:54 μμ από anch » Καταγράφηκε
Κωδικό όνομα: Μελλονταδύνατη (κλεμμένο από elenkw)
 
Απάντηση #40
« στις: Νοέμβριος 16, 2011, 09:26:00 πμ »
BARBIE1974 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 338
Μέλος από: Μάι, 2011

Προφίλ WWW
Σούπα μινεστρόνε  (2-3 μονάδες) (ΜΧ - αν δεν βάλω ζωμό κοτόπουλου Ν, ΑΧ)
(Για 4 άτομα) 
50 γρ. κοφτό μακαρονάκι 
4 κολοκυθάκια 
4 καρότα 
200 γρ. σελινόριζα 
4 κρεμμυδάκια 
1 σκελίδα σκόρδο 
40 ml ελαιόλαδο 
1/2 ματσάκι βασιλικό 
Αλάτι 
Πιπέρι 
 
Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τη σελινόριζα, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Έπειτα, τα σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και προσθέτετε αρκετό νερό ή ζωμό κοτόπουλου. Μόλις βράσουν, ρίχνετε το μακαρονάκι, ανακατεύετε και σκεπάζετε το σκεύος. Όταν ο όγκος των υγρών μειωθεί στο μισό, πασπαλίζετε με  το βασιλικό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.

κολοκυθοσουπα
•1 κιλό κολοκιθια πρασινα η 1 κιλο κολοκυθα κίτρινη (2-6 μονάδες) (ΓΩΧ, ΜΧ, Π- αν αφαιρέσω κρέμα γάλακτος Ν, ΑΧ)
•2 καρότα
•1 πράσο
•1 πατάτα
•1 λίτρο ζωμός λαχανικών
•100 ml κρέμα γάλακτος (μπορείτε και light)
•κάρδαμο
•αλατοπίπερο
•ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
•λίγο λευκό κρασί
•100 ml ελαιόλαδο
•1 κ.σ. βιτάμ
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 16, 2011, 11:38:36 πμ από anch » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #41
« στις: Νοέμβριος 16, 2011, 16:33:52 μμ »
pennou85 Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 173
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
Κουλουρακια με πορτοκαλι και κανέλλα (3 μονάδες) (N, AX)

    * 1 ποτήρι ζάχαρη
    * 1 ποτήρι λάδι (η συνταγη ειναι κανονικα με ελαιολαδο εγω βαζω 3/4 του ποτηριου
    * ηλιελαιο ή καλαμποκελαιο και 1/4 ελαιολαδο για να μην γινουν πολυ βαρια στη γευση απο το λαδι)
    * 1 μιση ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
    * 1 κουταλιά κανέλα σε σκόνη
    * 1 κουταλάκι σόδα
    * Αλεύρι γοχ (όσο πάρει) εμενα μου περνει περιπου 1 κιλο

    * Βάζουμε σε μία λεκάνη ή στο μιξερ τον χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, την ζάχαρη, την κανέλα, την σόδα και τα ανακατεύουμε.
      Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη όχι πολύ σφικτή. Ζυμώνουμε τα κουλουράκια μας και τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.

    * Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μισή ώρα περίπουΤα κουλουρακια αυτα κανονικα ειναι νηστισημα.οταν ομως τα φτιαχνω εκτος νηστειας τα αλειφω με κροκο αυγου για να γυαλισουν. Ειναι πολυ μυρωδατα και νοστιμα



« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 16, 2011, 19:08:44 μμ από anch » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #42
« στις: Νοέμβριος 18, 2011, 08:32:23 πμ »
anch Αποσυνδεδεμένος
Συντονιστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.115
Μέλος από: Μάι, 2011

Προφίλ
Φιογκάκια με κουνουπίδι, μανιτάρια και παρμεζάνα (3 μονάδες) (ΜΧ, ΓΩΧ,Π - αν αφαιρέσω την παρμεζάνα Ν, ΑΧ)
Υλικά
1 μικρό κουνουπίδι, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια
χυμός από 1/2 λεμόνι
500 γρ. φιογκάκια  (ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας)
10 λευκά μανιτάρια φρέσκα, κομμένα στα 4
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα, για πασπάλισμα
4 κουτ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι, μαύρο πιπέρι
κοκκινοπίπερο (προαιρετικά) για πασπάλισμα

Εκτέλεση
 Βράζουμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού σε αλατισμένο νερό και το λεμονοχυμό (που θα τα βοηθήσει να παραμείνουν άσπρα), για περίπου 6-7 λεπτά, όχι παραπάνω, μέχρι να μαλακώσουν κάπως, αλλά να κρατάνε στο δόντι.
 
Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 1-2 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι λένε οι οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
 
Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθούν, για περίπου 5-6 λεπτά. Είναι σημαντικό να είναι η φωτιά πολύ δυνατή, γιατί έτσι τα μανιτάρια θα μαραθούν χωρίς να προλάβουν να βγάλουν πάρα πολλά υγρά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κουνουπίδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και κοκκινοπίπερο και σερβίρουμε.

Αν δεν σωτάρουμε τα μανιτάρια αλλά τα βράσουμε να μαλακώσουν λίγο κόβουμε 1 μανάδα, αφαιρώντας και την παρμεζάνα άλλη 1

Φακές πιρουνάτες με φέτα και ελιές (2-3 μονάδες) (ΜΧ, ΓΩΧ, Π - αν αφαιρέσουμε τη φέτα Ν, ΑΧ)

Υλικά
2 φλιτζ. τσαγιού φακές, κατά προτίμηση χοντρές
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
10 μικρά ντοματίνια τύπου τσέρι, κομμένα στα δύο
200 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
2 κουτ. σούπας δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος ή 1 κουτ. γλυκού ξερός τριμμένος
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
12 ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
Για τη σάλτσα
80 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη (ή όσο θέλουμε)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

ΔΕκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές σε νερό χωρίς αλάτι με τα δαφνόφυλλα δάφνης, τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου και τη ρίγανη για περίπου 25 – 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Σουρώνουμε τις φακές και πετάμε τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο. Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
 
Σάλτσα: Στο μούλτι ή σε ένα βαζάκι με καπάκι που κλείνει καλά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το πολτοποιημένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε καλά για να ενωθούν τα υλικά της σάλτσας. Περιχύνουμε τη φακή, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Βγάζουμε τη σαλάτα από το ψυγείο και προσθέτουμε τα ντοματίνια, το δυόσμο, τον μαϊντανό, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις ελιές και τη φέτα. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.
 
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 22, 2011, 11:32:38 πμ από anch » Καταγράφηκε
Κωδικό όνομα: Μελλονταδύνατη (κλεμμένο από elenkw)
 
Απάντηση #43
« στις: Νοέμβριος 25, 2011, 22:28:30 μμ »
menalou Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 627
Μέλος από: Ιούλ, 2011

Προφίλ
Αλευρόπιττα  ( 4 μονάδες ) (ΜΧ, ΓΩΧ,Π)

ανακατευω 3 χουφτες αλευρι με 1 φλυτζανι νερο περιπου και λιγο αλατοπιπερο ωστε να γινει χυλος.
προσθετω ανακατευοντας 2 χτυπημενα αυγα, και αδειαζω τον χυλο σε καλα βουτυρωμενο ταψι και απλωνω με το χερι μου να παει παντου.
απο πανω ριχνω θρυμματισμενη φετα 200 - 250 γραμμαρια .
ψηνω σε προθερμασμενο μετριο φουρνο για 1/2 ωρα περιπου η μεχρι να ροδισει ελαφρα.
( σε παχος γινεται σαν πιτσα )
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 26, 2011, 19:10:37 μμ από anch » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #44
« στις: Νοέμβριος 26, 2011, 19:13:25 μμ »
anch Αποσυνδεδεμένος
Συντονιστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.115
Μέλος από: Μάι, 2011

Προφίλ
Μπισκότα φουντουκιού χωρίς βούτυρο και αλεύρι (3 μονάδες) (ΜΧ, ΓΩΧ,Π)

Υλικά
1 κούπα ελαφρώς ψημμένα ανάλατα φουντούκια
μισή κούπα ζάχαρη
2 ασπράδια αυγού
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μία βανίλια

Εκτέλεση
Χτυπήστε τα φουντούκια μαζί με την ζάχαρη να φτιάξετε μια πάστα φουντουκιού.
Χτυπήστε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι σαν μαρέγκα.
Βάλτε την πάστα φουντουκιού σε μια λεκανίτσα.
Με μια πλαστική σπάτουλα, βάλτε λίγο λίγο την μαρέγκα ανακατεύοντας με την πάστα, απο κάτω προς τα πάνω. Ενσωματώστε όλη την μαρέγκα.
Προσθέστε την βανίλια και ανακατέψτε.
Με ένα κουτάλι της σούπας, βάλτε μικρά μπαλάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα (ή σε ταψάκι σιλικόνης). Κουνήστε το λίγο να απλώσει το μίγμα. Το θέλουμε στρογγυλό περίπου 3-4 εκ. διάμετρο και επίπεδα (όχι φουσκωτά). Για πιο πολλά μπισκότα κάντε τα μικρότερα. Με 2 εκ. διάμετρο θα βγάλετε περίπου σαράντα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς (στον αέρα καλύτερα) μέχρι να ροδίσουν οι ακρούλες και η επιφάνεια. Βγάλτε με προσοχή τη λαδόκολλα και αφήστε τα μπισκοτάκια να κρυώσουν πριν τα αφαιρέσετε με προσοχή μη σας σπάσουν. Επαναλάβατε με άλλο ταψί.

Σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι και χωρίς ψήσιμο (2 μονάδες) (ΜΧ, ΓΩΧ,Π)

Υλικά
λίγο βούτυρο για να βουτυρώσετε το ταψάκι/την φόρμα
250γρ σοκολάτα ή κουβερτούρα 70% περιεκτικότητα σε κακάο, ψιλοκομμένη
250 γρ κρέμα γάλακτος με μπόλικα λιπαρά
2 σφηνάκια εσπρέσο καφέ, αυτόν που πίνουμε*
1/4 κ.γ fleur de sel (φίνο αλάτι χοντρό, ανθός αλατιού, στα σούπερ μάρκετ)
κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Βουτυρώστε την φόρμα. Μετά κόψτε μια λαδόκολα και εφαρμόστε από πάνω, ώστε να καλύπτετε τα -παρόλα αυτά- βουτυρωμένα τοιχώματα (δε βγαίνει εύκολα το γλυκό...)
Σε μπέν μαρί (αυτοσχέδιο) λιώστε ελαφρώς την σοκολάτα/κουβερτούρα. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και ρίξτε μέσα το εσπρέσο. Λίγο πριν βράσει ρίξτε το αλάτι, ανακατέψτε καλά και απομακρύνετε το σκεύος από την φωτιά. Ρίξτε την κρέμα πάνω από την λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε ασταμάτητα και σταθερά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να μην ξεχωρίζουν καθόλου τα υλικά. Ρίξτε το μίγμα στο ταψάκι/φόρμα και βάλτε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή και για όλο το βράδυ. Πριν σερβίρετε αφήστε το να έρθει για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, βγάλτε το από την φόρμα, κόψτε κομμάτια και πασπαλίστε με κακάο. Είναι τέλειο!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 27, 2011, 18:57:56 μμ από anch » Καταγράφηκε
Κωδικό όνομα: Μελλονταδύνατη (κλεμμένο από elenkw)
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 3 4 5 6 » Πάνω