GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 29, 2024, 05:09:45 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Ο κόσμος της .. δίαιτας
| | |-+  Δίαιτα μονάδων (Συντονιστής: anch)
| | | |-+  Συνταγές
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 3 4 5 6 » Κάτω
Αποστολέας
Μόνιμο θέμα Θέμα: Συνταγές  (Αναγνώστηκε 95101 φορές)
Απάντηση #45
« στις: Νοέμβριος 28, 2011, 23:46:27 μμ »
anch Αποσυνδεδεμένος
Συντονιστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.115
Μέλος από: Μάι, 2011

Προφίλ
Χορτόσουπα με μανιτάρια (2 μονάδες) (Ν, ΑΧ)
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε μικρές φέτες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομένο
μισό πράσο σε λεπτές φέτες
2 πατάτες σε μικρούς κύβους
1 καρότο κυβάκια
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο(και τον βλαστό)
1 φύλλο δάφνης
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί ξηρό
κόκκους ροζ πιπέρι χοντροκοπανισμένους
κάρυ Μαντρας
χοντρό αλάτι
ελαιόλαδο
1 κ.σούπας μουστάρδα
χυμό 1 λεμονιού

Εκτέλεση

Ροδίζουμε στο λάδι πρώτα το κρεμμύδι και το πράσο.
Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και αφήνουμε σε δυνατή φωτια να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με το κρασί,ρίχνουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και προσθέτουμε λίγο νερό να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν τα καρότα και οι πατάτες.
Νοστιμίζουμε με χοντρό αλάτι.
'Όταν είναι έτοιμη η σούπα, χτυπάμε τη μουστάρδα με το λεμόνι και περιχύνουμε αποσύροντας από τη φωτιά.
Μπορούμε να τη βάλουμε στο μουλτι και να την κάνουμε  ελαφριά κρέμα.
Επίσης εκτός νηστείας χτυπάμε τη μουστάρδα με  ξινόγαλο και σερβίρουμε με ξεροψημένο μπέικον ή χωριάτικο λουκάνικο
Εντός νηστείας βάζουμε από δίπλα ελίτσες, τουρσιά, χωριάτικο φρυγανισμένο ψωμί και εις υγείαν!

Ατομικές πίτσες «Μαργαρίτα» με αραβική πίτα (3 μονάδες) (ΜΧ, ΓΩΧ,Π)

Σας δίνουμε τη βασική συνταγή κι εσείς από πάνω προσθέτετε ό,τι τραβάει η όρεξή σας...

Υλικά
8 ατομικές αραβικές πίτες
ελαιόλαδο
200 γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας*
400 γρ. κίτρινη αγελαδινή μοτσαρέλα (ή ένταμ), περασμένη από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μερικά φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ή μαϊντανού

Εκτέλεση
 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, στη λειτουργία του αέρα. Απλώνουμε τις αραβικές πίτες σε ένα μεγάλο ταψί και αλείφουμε την κάθε μία με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε 1-2 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας σε κάθε πίτα, αφήνοντας ακάλυπτο 1 εκ. από την περιφέρεια. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και πιπέρι. Βάζουμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε τις πίτσες για 6-8 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνουν τραγανές οι πίτες. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα φυλλαράκια βασιλικού ή όποιου άλλου μυρωδικού επιλέξουμε.
 
Σάλτσα ντομάτας
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια ψιλοκομμένα στο μούλτι, μερικά φρέσκα φύλλα από μυρωδικό της αρεσκείας μας, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε περίπου για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα ή μέχρι η σάλτσα να μελώσει. Διατηρείται στο ψυγείο για 3 - 4 ημέρες, σε γυάλινο βαζάκι, σκεπασμένη με λάδι.
 
Συμβουλές
Μπορούμε να προσθέσουμε πάνω στις πίτσες λεπτοκομμένες κρεμμυδοροδέλες, λεπτές φέτες μανιταριών, πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, κάππαρη κ.ά.
 
Μόλις ψηθούν, μπορούμε να τις γαρνίρουμε με προσούτο ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας και φρέσκα φύλλα ρόκας ελαφρώς λαδωμένα.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 05, 2011, 12:18:37 μμ από anch » Καταγράφηκε
Κωδικό όνομα: Μελλονταδύνατη (κλεμμένο από elenkw)
 
Απάντηση #46
« στις: Δεκέμβριος 06, 2011, 18:36:04 μμ »
THEONYMFH Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.253
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
κοτοπουλο με σελινο  (2 μοναδες)
στηθος κοτοπουλο
1 ματσο σελινο
2 σκελιδες σκορδο
λιγο μα'ι'ντανο
μισο κρασοποτηρο ξυδι
μισο κρασοποτηρο νερο
1 κυβο  λαχανικων

εκτελεση
σε ελαχιστο λαδι σωταρω το κοτοπουλο σε κομματια να ροδισει, ριχνω το σκορδο,  το σελινο και τον κυβο λαχανικων. αμα μαραθουν ριχνω το ξυδι και μετα το νερο. αφηνω να πιει το ζουμι του οταν ειναι ετοιμο ριχνω τον μα'ι'ντανο και το σερβιρω
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 09, 2012, 22:53:08 μμ από anch » Καταγράφηκε
απεχεις λιγα βηματα απο το στοχο? κανε τα τωρα!!!!
 
Απάντηση #47
« στις: Δεκέμβριος 18, 2011, 13:15:42 μμ »
anch Αποσυνδεδεμένος
Συντονιστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.115
Μέλος από: Μάι, 2011

Προφίλ
Πικάντικες ψητές πατάτες με light διάθεση (2 μονάδες) (Ν, ΑΧ)
Υλικάπουρές κουνουπιδιού

1ο μείγμα
6 μεγάλες πατάτες
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2ο μείγμα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλιές της σούπας κόλιαντρο
1 κουταλιά του γλυκού λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση
1.   Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά του πρώτου μείγματος.
2.   Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατάτες, όπως τις κόβετε για το τηγάνι.
3.   Βάζετε τις πατάτες στο μπολ με τα μπαχαρικά και ανακατεύετε καλά με τα χέρια.
4.   Τις αδειάζετε σε ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για περίπου 45 λεπτά.
5.   Στη μισή ώρα τις βγάζετε και τις ανακατεύετε με μια σπάτουλα και έπειτα τις ξαναβάζετε να ψηθούν για τα υπόλοιπα 10-15 λεπτά.
6.   Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αδειάζετε στο μπολ που έχετε βάλει τα υλικά του δεύτερου μείγματος.
7.   Ανακατεύετε καλά και προσεχτικά για να μην τις διαλύσετε και σερβίρετε.

Πουρές λαχανικών (2-3 μονάδες) (ΜΧ, ΓΩΧ,Π)

Υλικά
4 μεγάλες πατάτες
2 μεγάλα καρότα1 κρεμμύδι
1 κολοκύθι1 κομμάτι σέλερι
1 φλ. φρέσκο γάλα
1 κ.σ. βούτυρο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα λαχανικά. Τα βράζουμε για 20΄-25΄ μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αλέθουμε όσο ακόμα είναι καυτά.  Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο για 2΄, μέχρι να μυρίζει έντονα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το γάλα. Τα ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε είτε σαν συνοδευτικό με κρέας ή πουλερικά είτε μόνο του.

Αν δεν βάλω βούτυρο γίνονται 2 οι μονάδες

Πουρές κουνουπιδιού (1 μονάδα)  (Ν, ΑΧ)

Υλικά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουνουπίδι (1,5 κιλό περίπου) κομμένο σε κομμάτια.
5 κούπες νερό
1/4 της κούπας φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μία κατσαρόλα κάψτε το λάδι και ρίξτε το κρεμμύδι. Τσιγαρίστε για 4 με 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
2. Προσθέστε το σκόρδο και λίγο αλάτι για αφήστε τα στη φωτιά για τρία λεπτά.
3. Ρίξτε το κουνουπίδι και γεμίστε με νερό έτσι ώστε να σκεπάσει το κουνουπίδι.
4. Αφήστε το νερό να βράσει.
5. Προσθέστε δύο κουταλιές άνηθο.
6. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσει για δέκα λεπτά.
7. Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε τα υλικά να κρυώσουν λίγο (περίπου 5 λεπτά). Ρίξτε δύο κουταλιές άνηθο ακόμα και ρίξτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν πουρές.
8. Σερβίρετε αφού ρίξετε αλατοπίπερο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 23, 2012, 09:42:57 πμ από anch » Καταγράφηκε
Κωδικό όνομα: Μελλονταδύνατη (κλεμμένο από elenkw)
 
Απάντηση #48
« στις: Ιανουάριος 28, 2012, 09:07:53 πμ »
Cris Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.391
Μέλος από: Οκτ, 2011

Προφίλ
Μακαρονάδα με σάλτσα κολοκύθας και μανιταριού (3 μονάδες)(Ν, ΑΧ)

Υλικά (ποσότητες της αρεσκείας μας)

μισό μακαρόνια (κατά προτίμηση ταλιατέλες ή πέννες)
κολοκύθα γλυκιά
μανιτάρια
1 κρεμμύδι μεγάλο
λίγο κρασί (κατά προτίμηση λευκό)
γάλα καρύδας (ή και απλό)
ή μαϊντανό ή δυόσμο
λίγο ελαιόλαδο για τη σάλτσα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε την κολοκύθα κομμένη σε φέτες στο φούρνο με λίγο νερό στο ταψί μέχρι να μαλακώσει.
Στο μεταξύ περνάμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη και τα μαραίνουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι και νερό για να μην τσιγαριστούν και να γλυκάνουν.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα στο μέγεθος που νομίζουμε και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για να ψηθούν
Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Πολτοποιούμε την κολοκύθα και την προσθέτουμε στη σάλτσα.
Και τέλος προσθέτουμε τα μακαρόνια (aldente) στο τηγάνι μας και ανακατεύουμε καλά να πάρουν μια τελευταία βράση και να πάει η σάλτσα παντού
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με φρεσκοαλεσμένο πιπέρι και με ωμό μαϊντανό ή (σε λιγότερη ποσότητα) φρέσκο δυόσμο, για να σπάσουμε τη γλύκα και να δώσουμε δροσιά

(Κατά τη γνώμη μου τυρί δε χρειάζεται αλλά αυτό έγκειται στη γεύση του καθενός)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 28, 2012, 09:20:32 πμ από Cris » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #49
« στις: Ιανουάριος 28, 2012, 21:31:05 μμ »
menalou Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 627
Μέλος από: Ιούλ, 2011

Προφίλ
ταλιατελες σουφλε ( 4 μοναδες )

1/2 κιλο ταλιατελες βρασμενες αλ ντεντε.
400-500 γρ. κασερι  η οτι τυρι σας αρεσει τριμενο στον χοντρο τριφτη.
250-300 γρ. ζαμπον η μπεϊκον η γαλοπουλα ψιλοκομμενο.
1 1/2 κουτι γαλα εβαπορε η 2 κρεμες γαλακτος.
αλατοπιπερο κατα βουληση.
λαδοκολα για το στρωσιμο ενος πυρεξ η βουτυρο και προσθετω 1 μοναδα.
εγω χρησιμοποιω το μεγαλο διαφανες οβαλ πυρεξ. 39x27

στρωνω στην λαδοκολα τις μισες ταλιατελες
απο πανω το 1/4 του τυριου
μετα ολο το αλαντικο σε μια στρωση.
στην συνεχεια ριχνω το αλλο 1/4 του τυριου
απλωνω στο πυρεξ τις υπολοιπες ταλιατελες.
τελειωνω με το 1/2 τυρι που εχω κρατησει  και σκεπαζω τις ταλιατελες .
τελος ριχνω το γαλα και ψηνω στους 170-180 β. για 35-45 λεπτα  ( αναλογα με τον φουρνο )

1) δεν πρεπει να ξεροψηθει. το βγαζω μολις εχει ξανθωπο χρωμα.
2) μπορειτε να το κανετε απο την προηγουμενη μερα και πριν το βαλετε στο φουρνο την τελευταια στιγμη θα ριξετε το γαλα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 28, 2012, 21:54:35 μμ από menalou » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #50
« στις: Φεβρουάριος 02, 2012, 15:03:14 μμ »
Cris Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.391
Μέλος από: Οκτ, 2011

Προφίλ
Κολοκυθόσουπα (3 μονάδες)

Υλικά
κίτρινη κολοκύθα (περίπου 1-1,5 κιλό)
3-4 μικρές πατάτες ή 2 μεγάλες
1 κρεμμύδι ή 1 πράσο
αλάτι
λάδι ή βούτυρο για σωτάρισμα
λίγο τζίντζερ τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό ή τριμμένη παρμεζάνα (για το σερβίρισμα)


Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα, τις πατάτες και το κρεμμύδι σε κυβάκια.
Σωτάρουμε με το λάδι ή το βούτυρο και προσθέτουμε και το αλάτι και το τζίντζερ
Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτουμε νερό, ανάλογα πόσο πηχτή θέλουμε τη σούπα μας (προσωπικά έβαλα 1 δάχτυλο πάνω από τα λαχανικά)
Μόλις μαλακώσουν αρκετά βάζουμε τη ράβδο και πολτοποιούμε.
Αφήνουμε να πάρει ακόμα βράσεις και σερβίρουμε.

Για το σερβίρισμα
Βάζουμε σε 1 βαθύ πιάτο τη σούπα, στη μέση μία μεγάλη κουταλιά γιαούρτι, φρέσκοτριμμένο πιπέρι και αρκετή γλυκιά πάπρικα
ή
αντί για γιαούρτι πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα

Σημείωση: Με το γιαούρτι η σούπα έχει γεμάτη και πλούσια γεύση, ενώ με την παρμεζάνα είναι πιο διακριτική αλλά επίσης πολύ νόστιμη
Προσοχή: "Όποιος καεί στην κολοκύθα φυσάει και το γιαούρτι" λέει ο σοφός λαός......και έχει δίκιο
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 02, 2012, 15:07:36 μμ από Cris » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #51
« στις: Φεβρουάριος 05, 2012, 22:48:47 μμ »
THEONYMFH Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.253
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
σπανακοκε'ι'κ

2-3 γεματες χουφτες σπανακι
400 γρ. φετα
250 γρ.αλευρι
4 αυγα
2 φρεσκα κρεμυδια
μισο ματσο ανιθο
μισο ματσο μα'ι'ντανο
μισο φλυτζανα λαδι
1 γιαουρτι στραγγιστο
2 κουταλακια μπεικιν
αλατι,πιπερι
ξυσμα λεμονιου

εκτελεση
ριχνω το σπανακι σε ενα τηγανι χωρις λαδι να μαραθει (λιγα λεπτα να πεσει και να μαζεψει)
σε ενα μπολ ανακατευω τα αυγα,το λαδι,το αλευρι,το γιαουρτι και το μπε'ι'κιν.αφου τα ανκατεψω κοβω μεσα το κρεμυδι, το ανιθο,το ξυσμα λεμονιου και το μαιντανο
ριχνω και το σπανακι και τη φετα σε χοντρα κομματια, αλατι πιπερι.
σε λαδομενη μακροστενη φορμα (εγω την εβαλα σε πυρεξ)
σε μετριο φουρνο 1 ωρα περιπου
Καταγράφηκε
απεχεις λιγα βηματα απο το στοχο? κανε τα τωρα!!!!
 
Απάντηση #52
« στις: Μάρτιος 09, 2012, 22:51:28 μμ »
anch Αποσυνδεδεμένος
Συντονιστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.115
Μέλος από: Μάι, 2011

Προφίλ
Μανιτάρια ραγού (2 μονάδες) (Ν, ΑΧ)

Υλικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλ. αλεύρι
400 γραμμ. μανιτάρια άσπρα μικρά ολόκληρα
400 γραμμ. μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα στα τέσσερα ή άλλα φρέσκα μανιτάρια
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/3 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
1 κλαδάκι φρέσκο
θυμάρι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να γυαλίσει, για 4΄-5,΄ μαζί με τις σκελίδες σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για 3΄-4΄, να πιουν τα υγρά τους. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ψηθεί για 2΄. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το κρασί και λίγο νερό ίσα που να σκεπάζει  τα υλικά. Αρωματίζουμε με το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε το ραγού μανιταριών για 15΄-20΄, μέχρι να πυκνώσει και να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι.
Καταγράφηκε
Κωδικό όνομα: Μελλονταδύνατη (κλεμμένο από elenkw)
 
Απάντηση #53
« στις: Μάρτιος 15, 2012, 12:07:03 μμ »
THEONYMFH Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.253
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
σταροτο με γαριδες (απο 2 ως 6 μοναδες)

γαριδες κατεψυγμενες καθαρισμενες
250 γραμ. σιταρι πλυμενο και μουλιασμενο (αν εχω χρονο)
1 καροτο ψυλοκομενο
1 πρασο       ''''
1 κρεμυδι      '''
2 σκελιδες  σκορδο ψυλοκομενες
μισο ποτηρακι κρασι λευκο (προαιρετηκα)
παρμεζανα η' τυρι σογιας  (προαιρετηκα)
αγκιναρες κονσερβα       (προαιρετηκα)
2 κυβους λαχανικων σε 1,5 λιτρο νερο
μαιντανο

εκτελεση
σωταρω τις γαριδες με ελαχιστο λαδι για λιγα λεπτα και τις αφηνω στην ακρη.
σωταρω σε ελαχιστο λαδι το κρεμυδι το καροτο το πρασο και το σκορδο για λιγο να μαραθουν. προσθετω το σιταρι και τα σωταρω για 5 λεπτα. σβηνω με το κρασι και αφηνω να εξατμιστει. ριχνω λιγο λιγο το ζωμο για να τον πινει και σιγοβραζω για 30 περιπου λεπτα να ψηθει και να γινει σαν ρυζοτο.αφου ψηθει ριχνω τις αγκιναρες . ριχνω ελαχιστη μαργαρινη η' λαδι απο πανω για να μην κολησει το σιταρι μεταξυ του. βαζω το τυρι και τις γαριδες και πασπαλιζω με ψυλοκομενο μαιντανο.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 15, 2012, 12:15:35 μμ από THEONYMFH » Καταγράφηκε
απεχεις λιγα βηματα απο το στοχο? κανε τα τωρα!!!!
 
Απάντηση #54
« στις: Απρίλιος 03, 2012, 13:51:10 μμ »
menalou Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 627
Μέλος από: Ιούλ, 2011

Προφίλ
ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ    ( 2 μοναδες )

1) ψηνω φετες μελιτζανας η κολοκυθιου η και απο τα δυο.
2) τυλιγω με αυτες μπαστουνακια τυριου της αρεσκειας μας.
3) λαδωνω ενα ταψακι και αραδιαζω τα ρολακια.
4) ετοιμαζω μια σαλτσα ντοματας με οτι καρικευματα και
    αρωματικα μου αρεσουν και την αφηνω μεχρι να δεσει.
5) περιχυνω τα ρολα των λαχανικων με την σαλτσα.
6) πασπαλιζω με λιγο τριμμενο τυρακι.
7) ψηνω σε μετριο φουρνο μεχρι να ροδισει.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #55
« στις: Μάιος 05, 2012, 11:42:17 πμ »
THEONYMFH Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.253
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
μακαροναδα καλοκαιρινη (3 μοναδες)

πενες βρασμενες
1 κρεμυδι φρεσκο
1-2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενο
 2 νταματες ωριμες τριμενες η' κομμενες
πιπερια πρασινη και κοκκινη
δυοσμο
βασιλικο
φρεσκια ριγανη η' θυμαρι (εγω εβαλα και τα δυο)
φετα τριμενη
λαδι
αλατι
πιπερι

εκτελεση
κοβω τα λαχανικα  ριχνω τη φετα,τις πενες , λιγο λαδακι.αλατι. πιπερι και ανακατευω!

παραλλαγη
βαζω τριμμενο κολοκυθι ωμο
Καταγράφηκε
απεχεις λιγα βηματα απο το στοχο? κανε τα τωρα!!!!
 
Απάντηση #56
« στις: Μάιος 15, 2012, 18:27:57 μμ »
THEONYMFH Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.253
Μέλος από: Απρ, 2011

Προφίλ
κεφτεδακια κοκκινιστα χωρις τηγανι Β. Καλιδης ( 4 μοναδες)

για τα κεφτεδακια

1 κιλο κιμας
2 μεγαλα κρεμυδια
1 κολοκυθι τριμενο
1 ντοματα
1 αυγο
2 παξιμαδια κρυθινα τριμενα
μα'ι'ντανο
δυοσμο δροσερο και ξερο
λιγη κανελα τριμενη
αλατι πιπερι
ανακατευω τα υλικα πολυ καλα και αφηνω μιση ωρα να ξεκουραστει


για τη σαλτσα

4 ωριμες ντοματες
1 κολυκυθι
1 πρασινη πιπερια
1 κρεμυδι
μα'ι'ντανο
1 σκελιδα σκορδο
1 κουταλια πελτε
αλατι πιπερι
λαδι
εκτελεση
αλεθω τα υλικα της σαλτσας στο μπλεντερ εκτος το λαδι και τον πελτε (βαζω και λιγο νερο για να αλεστουν ευκολα) και τα ριχνω σε βαθυ τηγανι. ριχνω το  λαδι και τον πελτε.
βραζω για λιγα λεπτα τη σαλτα,  πλαθω τα κεφτεδακια και τα ριχνω μεσα. αφηνω να ψηθουν και να δεσει η σαλτσα
σερβιρω με μακαρονια (εγω τα εκανα με χυλοπιτες)
Καταγράφηκε
απεχεις λιγα βηματα απο το στοχο? κανε τα τωρα!!!!
 
Απάντηση #57
« στις: Μάιος 27, 2012, 17:00:26 μμ »
Sevastiana Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 690
Μέλος από: Ιούν, 2011

Προφίλ
Ζαμπον σπιτικό (Άκης?? ) 1 μον

υλικά

στήθος γαλοπούλας ή κοτόπουλου ή μπούτι χοιρινό
λάδι
αλάτι
πιπέρι
φρέσκο θυμάρι
ξύλο κανέλας
μουστάρδα σκόνη
σκόρδο λιωμένο
μπαχάρι σε κόκκους
πάπρικα

εκτέλεση
Αλείφουμε με λάδι και  αλατοπιπερώνουμε το στήθος( εγώ δεν το άλειψα με λάδι  Κλείσιμο ματιού ), στρώνουμε χαρτί αντικολητικό και απλώνουμε, φρέσκο θυμάρι, λιωμένο σκόρδο, μπαχάρι σε κόκκους, μουστάρδα,κανέλλα ξύλο, πάπρικα  και τυλίγουμε με αυτήν το στήθος σφιχτά.Το τυλίγουμε σε δυο αλουμινόχαρτα και σε ένα ταψάκι το ψήνουμε στους 180 για δυο ώρες περίπου.Το αφήνουμε να κρυώσει τυλιγμένο (εγώ το άφησα κανα τρίωρο) και διατηρείτε στο ψυγείο τυλιγμένο σε μεμβράνη.Δεν θυμάμαι όλα τα μυρωδικά του Ακη( είχε βάλει πιο λίγα) οπότε μάλλον είναι παραλλαγη της συνταγής του αλλά βγήκε πολύ νόστιμο. Μετά όπως είναι κρύο κόβετε πολύ ευκολα, όχι τόσο λεπτες φέτες βεβαια, περίπου όπως το ρολο.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #58
« στις: Ιούνιος 08, 2012, 10:23:19 πμ »
anch Αποσυνδεδεμένος
Συντονιστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.115
Μέλος από: Μάι, 2011

Προφίλ
Πένες με Κατίκι Δομοκού και πιπεριές Φλωρίνης (4 μονάδες) (ΜΧ, ΓΩΧ,Π) (Από Βασίλη Καλλίδη)

Υλικά για 4 άτομα:

500 γρ. πένες
4  ψητές πιπεριές Φλωρίνης, από βαζάκι
250 γρ. Κατίκι Δομοκού
1 σκελίδα σκόρδο
5-6 κλαράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλ. ελιές σε ροδέλες
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Αλέθουμε στο μούλτι τις πιπεριές μαζί με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι.  Σουρώνουμε τις πένες και τις μεταφέρουμε αμέσως στην ίδια κατσαρόλα. Προσθέτουμε στις ζεστές πένες τον πουρέ από τις πιπεριές, το Κατίκι, τον μαϊντανό και τις ελιές.
Ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα και εάν θέλουμε, σερβίρουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο βασιλικό.

Αν αφαιρέσουμε το λάδι γίνονται 3 οι μονάδες. Αν βγάλουμε και τις ελιές πάμε στις 2.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 08, 2012, 10:27:14 πμ από anch » Καταγράφηκε
Κωδικό όνομα: Μελλονταδύνατη (κλεμμένο από elenkw)
 
Απάντηση #59
« στις: Οκτώβριος 26, 2012, 22:23:31 μμ »
anch Αποσυνδεδεμένος
Συντονιστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.115
Μέλος από: Μάι, 2011

Προφίλ
Ζυμαρικά με τόνο ( 3 μονάδες) (ΝΧ, ΜΧ, Π)

ΥΛΙΚΑ
350 γρ. πέννες
1 κρεμμύδι
2 σκελ. σκόρδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Μαϊντανό
Ρίγανη
Χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. κάπαρη
5 λιαστές ντομάτες
250 γρ. τόνο σε λάδι ή νερό
5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με λάδι, ξεκινώντας από το ξερό κρεμμύδι για να μαραίνεται. Κόβουμε και τη λιαστή ντομάτα και τη προσθέτουμε στο τηγάνι καθώς και την κάπαρη. Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το χυμό του. Προσθέτουμε και τα ζυμαρικά στο τηγάνι και τον τόνο αφού τον έχουμε στραγγίξει από το λάδι ή το νερό. Τέλος ψιλοκόβουμε μαϊντανό, φρέσκια ρίγανη ή ξερή και αποσύρουμε από τη φωτιά. Εάν το επιθυμούμε προσθέτουμε ωμό ελαιόλαδο στο πιάτο που σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τόνο (προσθέτουμε άλλη μία μονάδα)

Τη δοκίμασα και χωρίς τόνο και ήταν εξαιρετική
Καταγράφηκε
Κωδικό όνομα: Μελλονταδύνατη (κλεμμένο από elenkw)
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 3 4 5 6 » Πάνω