Κορίτσια να προσθέσω 2 πραγματάκια σαν παλιά εργαζόμενη στο είδος
Για καλτσόνε:
1. Την τομάτα τη βάζουμε πάντα καλά στραγγιγμένη απ τα υγρά της αλλά μπορούμε και να την προσθέσουμε στο τέλος όπως στα τόστ.
2. Τρυπάμε με ξύλινο καλαμάκι ή οδοντογλυφίδα την επιφάνεια της πίτσας πριν την φουρνίσουμε, απαραίτητο αυτό.
Κατά τα άλλα μπορείς να βάλεις ότι υλικά σου αρέσουν δεν υπάρχει πρόβλημα, μην την παραγεμίσεις όμως για να ψηθούν σωστά. Όπως είπε και η Κάτια μόνο στη μισή πλευρά.
Να σας πω με την ευκαιρία και κάποια άλλα μυστικά για τέλεια αποτελέσματα:
1. Υπάρχουν στην αγορά ταψάκια για πίτσα που ο πάτος τους είναι όλο τρυπούλες όπως το σουρωτήρι. Αυτά κάνουν το ιδανικό ψήσιμο θα δείτε πραγματικά διαφορά.
2. Αυτά τα ταψάκια τα ψεκάζετε με λάδι σε σπρέυ, ισχύει για όλα τα είδη ζύμης εκτός από την αφράτη αυτή που είναι σαν λουκουμάς η οποία θέλει ταψάκι αλειμένο με 2 - 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
3. Η σειρά των υλικών είναι η εξείς: Σάλτσα όχι πολλή και ένα δάκτυλο μέσα από τη ζύμη, λίγο τυρί απαραίτητα (διαφορετικά θα έχετε το φαινόμενο να την κόβετε και να τραβιόνται όλα τα υλικά μαζί, θα το έχετε δει), αλλαντικά, λαχανικά (καλά στραγγισμένα),τυρί, γαρνιτούρες (τομάτα, μπέικον, ελιές, φέτα και αν θέλετε μπαχαρικά).
4. Μην τις παραγεμίζετε με υλικά για να έχουν τη δυνατότητα να ψηθούν καλά.
5. Μετά το ψήσιμο αφήστε να σταθεί 3 λεπτά πριν την κόψετε.
6. Το τυρί που χρησιμοποιείτε να είναι καλά ξεπαγωμένο, σε αντίθετη περίπτωση θα μαυρίσει κατά το ψήσιμο (θα το έχετε παρατηρήσει και αυτό επειδή πολλές πιτσαρίες χρησιμοποιούν κατεψυγμένο τυρί που πολλές φορές δεν έχει ξεπαγώσει καλά).
Αυτά κορίτσια μου και ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα