Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Μάιος 04, 2024, 18:43:36 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Αναζήτηση Συνταγής
παστουρμαδοπιτα
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
2
»
Αποστολέας
Θέμα: παστουρμαδοπιτα (Αναγνώστηκε 21897 φορές)
«
στις:
Ιανουάριος 05, 2008, 21:48:39 μμ »
SOULAPAPAF
Mέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 94
Μέλος από: Νοέ, 2007
παστουρμαδοπιτα
βρε κοριτσια μου εφερε ο αδερφος μου παστουρμα, και μου παρηγγειλε να του φτιαξω γι,αυριο! εχετε φτιαξει ; που να βρω τη συνταγη; εχω φτιαξει μια φορα και χρισιμοποιησα ζυμρι για βαση και σκεπασμα αλα δεν του αρεσε καμια γνωμη;
Καταγράφηκε
Απάντηση #1
«
στις:
Ιανουάριος 05, 2008, 22:58:31 μμ »
elie
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: παστουρμαδοπιτα
Θα έβαζα στοίχημα ότι έχω δει συνταγή για παστουρμαδόπιτα (πίτα καισάρειας) εδώ στο greekmasa αλλά κοίταξα στις πίτες και δεν τη βρίσκω, ίσως πάλι να μην ξέρω να δουλεύω καλά και την αναζήτηση. Νομίζω μάλιστα ότι ήταν της λίας η συνταγή.
Τέλος πάντων επειδή επείγει το ζήτημα να σου πω ότι η παστουρμαδόπιτα θέλει φύλλο σφολιάτας (και μόνο) πάνω κάτω, γλυκό κασέρι (για να ισορροπεί με τον πικάντικο παστουρμά), φέτες ντομάτας και φυσικά παστουρμά.
Ελπίζω να μην άργησα και να δεις έγκαιρα την απάντηση!
Καταγράφηκε
https://twitter.com/melie_gala
https://melie-gala.blogspot.com/
Απάντηση #2
«
στις:
Ιανουάριος 05, 2008, 23:30:38 μμ »
SOULAPAPAF
Mέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 94
Μέλος από: Νοέ, 2007
Απ: παστουρμαδοπιτα
γλυκεια μου eie μπορεις να μου πεις τη σειρα απ, τις στρωσεις το απο κατω φιλο το αλειφεις με κατι; σ,ευχαριστω πολυ φιλακια
Καταγράφηκε
Απάντηση #3
«
στις:
Ιανουάριος 06, 2008, 00:11:18 πμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Απ: παστουρμαδοπιτα
Συνταγή έχω δώσει στα εύκολα και γρήγορα κοίτα ξε εδώ
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=678&Itemid=61
Ποτέ με σφολιάτα, κορίτσια.
«
Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 06, 2008, 00:14:39 πμ από Lia_P
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #4
«
στις:
Ιανουάριος 06, 2008, 02:35:59 πμ »
SOULAPAPAF
Mέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 94
Μέλος από: Νοέ, 2007
Απ: παστουρμαδοπιτα
Λια μου σ,ευχαριστω τη βρηκα. αυτη και μονο απο τη φωτο φαινεται λαχταριστη. θα τη κανω κι εγω κι ειμαι σιγουρη οτι θ,αρεσει σε ολους, αφου ειναι δοκιμασμενη απο εσενα .θ α σου γραψω εντυπωσεις! πολλα φιλια
Καταγράφηκε
Απάντηση #5
«
στις:
Ιανουάριος 06, 2008, 15:11:44 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: παστουρμαδοπιτα
μια επισης πολυ καλη λυση για τραπεζι εινα ατομικα ρολακια παστουρμαδοπιτακια δηλαδη βαζουμε ενα κομματι παστουρμα κασερι ντοματα μεσα σε φυλλο κρουστας τα κανουμε μακροστενα πακετακια και τα αλειφουμε με ασπραδι αυγου και σουσαμι.ψηνουμε στο φουρνο.
εγω συνηθως ψιλοκοβω τον παστουρμα αφου φυσικα βγαλω το τσιμενι.
ενα τιπ που υπαρχει για να μαλκωσει ο παστουρμας ειναι να βουτηξουμε τις φετες σε λιγο γαλα πριν τις βαλουμς στην πιτα.
καλη επιτυχια σουλα!!!
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #6
«
στις:
Ιανουάριος 06, 2008, 20:06:03 μμ »
elie
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: παστουρμαδοπιτα
Αααα, βρέθηκε η συνταγή λοιπόν! Ωραία, ελπίζω να την ευχαριστηθήκατε την πίτα SOULAPAPAF!
Εγώ έγραψα πάντα σφολιάτα γιατί όπου την έχω δει ήταν με σφολιάτα. Εσύ που τη φτιάχνεις Λία γιατί λες ποτέ;
Καταγράφηκε
https://twitter.com/melie_gala
https://melie-gala.blogspot.com/
Απάντηση #7
«
στις:
Ιανουάριος 06, 2008, 22:28:52 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Απ: παστουρμαδοπιτα
elie, εγώ δεν τη έχω δει με σφολιάτα όχι βέβαια ότι δεν θα γινότανε (αλλίμονο περί ορέξεως....) αλλά η ντομάτα θα νότιζε τη ζύμη και μετά από λίγη ώρα θα είχε "πανιάσει". Είναι μια παραδοσιακή πίτα μικρασιάτικη που δεν νομίζω να είχαν σφολιάτα τότε που προτοδημιουργήθηκε , η σφολιάτα είναι η μόδα της τελευταίας 15ετίας.
Οι εκδοχές που την έχω δει είναι με φύλλο κρούστας όπως την φτιιάχνω εγώ, έτσι τη έφτιαχνε θεία από Μικρά Ασία , η οποία έφτιαχνε και το φύλλο μόνη της, μπορώ να σου πω και πιο λεπτό από της κρούστας. Και αυτή η εκδοχή θεωρείται ότι είναι και η πιο αυθεντική.
Την έχω δει και έχω φαέι σε ατομικά ρολά με φύλλο κρούστας που τα ρολά τα είχαν πανάρει με τη γνωστή μέθοδο αυγό, φρυγανιά και τηγάνι, πράγμα που ήταν πάρα πολύ βαρύ γιατί είχε πάρα πολύ λάδι τραβήξει το φύλλο.
Μια άλλη εκδοχή που την έκανα και εγώ αλλά δεν μου άρεσε ήταν έτοιμο φύλλο χωριάτικο που όμως δεν ήταν αυτό το τραγανό και απαλό που έχει το φύλλο κρούστας που διαλύεται στο στόμα και έχει τους χυμούς της ντομάτας και του παστουρμά, αλλά περισσότερο υπερίσχυε το ζυμάρι του φύλλου αν και ήταν αρκετά τραγανό.
Επίσης και μια βόλτα στο νετ πλην μιας περίπτωσης, είχαν φτιαγμένη την πίτα με φύλλο κρούστας, το ψιλό. Και με αυτόν τον τρόπο την συνιστώ ανεπιφύλακτα. Δεν ξέρω εσύ με τι τρόπο τη φτιάχνεις;
Καταγράφηκε
Απάντηση #8
«
στις:
Ιανουάριος 07, 2008, 09:41:22 πμ »
Mary
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007
Απ: παστουρμαδοπιτα
Η κανονική παστουρμαδόπιτα γίνεται με φύλλο ΓΙΟΥΦΚΑ που δυστυχώς δεν το έχω βρει εδώ στην Ελλάδα. Εμείς εδώ την κάνουμε με φύλλο κρούστας και ποτέ με σφολιάτα για τους λόγους που προαναφέρει η Λία.
Καταγράφηκε
Απάντηση #9
«
στις:
Ιανουάριος 07, 2008, 11:42:43 πμ »
elie
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: παστουρμαδοπιτα
Καλή μου Λία, πολύ χρήσιμο που έψαξες την αυθεντικότητα της συνταγής, μόνο που εγώ –ειλικρινά- δεν την … αμφισβήτησα… Την εμπειρία μου κατέθεσα: μέχρι στιγμής εγώ την έχω δοκιμάσει μόνο με σφολιάτα και αυτό δεν αλλάζει, μπορώ μόνο να ελπίζω κάποιος να μου την προσφέρει και αλλιώς ώστε να έχω πιο σφαιρική άποψη. Στα σπίτια και τα εστιατόρια που την έχω φάει, λοιπόν, δεν παρατήρησα πάνιασμα της σφολιάτας (από την ντομάτα ή κάτι άλλο) αλλά έχω τις επιφυλάξεις μου καθώς αφενός ήταν «της ώρας» που λένε, ζεστή από το φούρνο, δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει όταν κρυώνει (αλλά πάντα ζεστή δεν σερβίρεται;) αφετέρου επειδή είναι βαριά για τα γούστα μου πάντα αρκούμαι σε ένα μικρό κομματάκι για δοκιμή (προτιμώ τον παστουρμά σκέτο).
Για τους λόγους αυτούς δεν την φτιάχνω κιόλας αλλά αν πραγματικά σε ενδιαφέρει ή έχεις την περιέργεια μπορώ να ρωτήσω κάποιους φίλους που ενίοτε την έχουν στα τραπέζια τους.
Για τη σφολιάτα (πληροφοριακά μόνο, και άσχετα με τη συνταγή) θα συμφωνήσω ότι είναι μόδα των τελευταίων ετών (που δεν μου αρέσει κιόλας) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τότε ανακαλύφθηκε. Σχετικά πρόσφατα είχα διαβάσει σε ένα “E”-gourmet ότι συνταγές για σφολιάτα ήταν δημοσιευμένες από… αρχαιοτάτων χρόνων, στην κυριολεξία.
Mary, πολύ χρήσιμες και οι δικές σου πληροφορίες. Προ ημερών στην τηλεόραση τελείως πεταχτά άκουσα/είδα για πρατήριο φύλλων στη Θεσσαλονίκη φέρνει τα φύλλα που λες. Νομίζω μια πομάκα είναι η μαστόρισσα (με επιφύλαξη αυτό) που έστησε αρχικά μια οικοτεχνία και αφού κατέκτησε την αγορά της Θράκης στέλνει και στη συμπρωτεύουσα. Αν μένεις κατά κει σου ‘δωσα κι εγώ μια πληροφορία
Καταγράφηκε
https://twitter.com/melie_gala
https://melie-gala.blogspot.com/
Απάντηση #10
«
στις:
Ιανουάριος 07, 2008, 11:57:07 πμ »
Mary
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007
Απ: παστουρμαδοπιτα
Δυστυχώς μένω Αθήνα. Και εδώ δεν έχω βρει. Αν μάθεις που μπορώ να βρω γράψτω στο φορουμ. Θέλω πολύ να δοκιμάσω.
Καταγράφηκε
Απάντηση #11
«
στις:
Ιανουάριος 07, 2008, 13:57:54 μμ »
elie
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: παστουρμαδοπιτα
Mary, βρήκα στοιχεία, μόλις βρω λίγο χρόνο θα τα ανεβάσω!
Καταγράφηκε
https://twitter.com/melie_gala
https://melie-gala.blogspot.com/
Απάντηση #12
«
στις:
Ιανουάριος 07, 2008, 14:04:05 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Απ: παστουρμαδοπιτα
Koρίτσια, στο σ/μ ΑΒ είδα ένα χειροποίητο φύλλο για πίτες που λέγεται "Θρακιώτισσα" , δεν ξέρω αν εννοείς αυτό, Μαίρη. Πάντως με χοντρό φύλλο που το έχω φτιάξει και έχω δοκιμάσει δεν μου άρεσε.
Εlie, μη σε βάζω σε κόπο, δεν χρειάζεται να ρωτήσεις για μένα γιατί δεν με ενδιαφέρει αυτή η περίπτωση της σφολιάτας. Πάντως σε ευχαριστώ.
Καταγράφηκε
Απάντηση #13
«
στις:
Ιανουάριος 07, 2008, 15:26:22 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: παστουρμαδοπιτα
Την θρακιώτισσα παίρνω και εγώ για κασερόπιττα και είναι καταπληκτικό φύλλο.
Στην παστουρμαδόπιτα τώρα που το λέτε δεν το έχω δοκιμάσει αλλά θα το κάνω όμως.Είναι λεπτό φύλλο και αδρό στην αφή και γίνεται πολύ τραγανό.
«
Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 07, 2008, 15:33:57 μμ από al1975
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #14
«
στις:
Ιανουάριος 07, 2008, 17:51:35 μμ »
giota
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: παστουρμαδοπιτα
εχει και στις παρακατω διευθυνσεις παστουρμαδοπιτα
www.zaxa.gr/index.php?option=com_rapidrecipe&page=viewrecipe&recipe_id=33&Itemid=68
www.matia.gr/2/213/
- 56k
www.sintagespareas.gr/sintages/pastourmadopita.html
- 46k -
Καταγράφηκε
https://www.youtube.com/user/staroula1000
Σελίδες
1
2
»
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...