GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 02, 2024, 08:44:48 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Μαρμελάδα κυδώνι
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μαρμελάδα κυδώνι  (Αναγνώστηκε 15682 φορές)
« στις: Οκτώβριος 17, 2011, 13:41:37 μμ »
TSIGKOS59 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.426
Μέλος από: Ιούν, 2010

Προφίλ
Ψάχνω συνταγή για μαρμελάδα κυδώνι, παρακαλώ τα φώτα σας  Χαμόγελο
Καταγράφηκε
ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ
 
Απάντηση #1
« στις: Οκτώβριος 17, 2011, 18:49:40 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
1 kgr κυδώνια καθαρισμένα κομμένα φέτες (1 κιλό το καθαρό αφού καθαριστούν)
1 kgr ζάχαρη
1/2 λεμόνι το χυμό και την λεμονόκουπα
νερό περίπου 3 κούπες = 750 ml

Βάζουμε τα κυδώνια με το νερό να τα σκεπάζει, το λεμόνι και τη λεμονόκουπα να σιγοβράσουν περίπου 30' ή μέχρι να μαλακώσουν. Μαζί βάζουμε και τα κοτσάνια με τα κουκούτσια που καθαρίσαμε δεμένα σε τουλπάνι.
Μόλις μαλακώσουν, στύβουμε το τουλπάνι με τα κουκούτσια να βγεί το ζουμί του, και το πετάμε. Πετάμε και τη λεμονόκουπα. (Αν δεν μας αρέσει το άρωμα της φλούδας του λεμονιού, μπορούμε να την παραλείψουμε ή να χρησιμοποιήσουμε 1-2 φύλλα αρμπαρόριζα, ή βανίλια, ή 1-2 λοβούς κακουλέ) Ο χυμός του λεμονιού βοηθάει να διατηρηθεί ανοιχτό το χρώμα.
Πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας περνώντας το από το μύλο του πουρέ, ή με το μπλέντερ μπαστούνι. Δεν σουρώνουμε, μην σας φανεί πολύ το νερό, τα κυδώνια πήζουν πολύ, σαν ζελέ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε άλλα 30' περίπου, μέχρι να δέσει ελαφρά η μαρμελάδα. Όταν κρυώσει πήζει κι άλλο.

Καλή επιτυχία, αύριο θα φτιάξω κι εγώ  Χαμόγελο Χαμόγελο
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 17, 2011, 18:52:05 μμ από arhontia » Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #2
« στις: Οκτώβριος 17, 2011, 20:17:15 μμ »
TSIGKOS59 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.426
Μέλος από: Ιούν, 2010

Προφίλ
Έφυγε για εκτέλεση, σ’ ευχαριστώ πολύ   Χαμόγελο
Να τη βάλεις τη συνταγή στο ΜΑΣΑ γιατί έψαξα και δεν υπάρχει  up
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 18, 2011, 09:02:33 πμ από TSIGKOS59 » Καταγράφηκε
ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ
 
Απάντηση #3
« στις: Οκτώβριος 17, 2011, 21:23:59 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Σου έστειλα ενα ε μαιηλ με πάρα πολλές συνταγές για  κυδώνι  μαρμελάδα  πελτέ παστοκύδωνο,τριφτό  κλπ και αν θέλεις να σου στείλω και μαγειρικές για χοιρινό  και κοτόπουλο, η ψητά  μόνα τους  και με μήλα στον φούρνο..

Σου τα τηλεφωνούσα και το τηλέφωνό σου είχε βλάβη...!

.Καλή επιτυχια! up
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #4
« στις: Οκτώβριος 17, 2011, 23:14:56 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Κυριε Τσιγκο δειτε και εδω το ρετσελι κυδωνι.Αν εχετε πολλα κυδωνια ειναι πολυ ωραιο.Αχ ζηλεψα τα κυδωνια σας τωρα!!!
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3963&Itemid=49
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #5
« στις: Οκτώβριος 18, 2011, 08:54:52 πμ »
TSIGKOS59 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.426
Μέλος από: Ιούν, 2010

Προφίλ
Σας ευχαριστώ όλες αλλά έκανα τη συνταγή της Αρχοντίας.
Άλλη φορά θα φτιάξω και τις δικές σας  rose
Καταγράφηκε
ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω