GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 26, 2024, 20:30:46 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Γλειφιτζούρια με Καραμέλα Γάλακτος
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Γλειφιτζούρια με Καραμέλα Γάλακτος  (Αναγνώστηκε 31870 φορές)
« στις: Νοέμβριος 22, 2011, 17:26:09 μμ »
andreas Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 27
Μέλος από: Νοέ, 2011

Προφίλ
    Υλικά

    100 γρ. Ζάχαρη
    100 ml κρέμα γάλακτος
    20 γρ. Βούτυρο
    1 κουτ. Γλυκού νερό
    Στικάκια για γλειφιτζούρια ή ξυλάκια για σουβλάκι τα οποία για καλύτερη αισθητική, κόβουμε στη μέση.

Ίσως το ποιο νόστιμο γλειφιτζούρι που φτιάξατε ποτέ, όπως και να έχει είναι πανεύκολο να το φτιάξει ο οποιοσδήποτε!
Μπορείτε αν θέλετε να μην βάλετε ξυλάκι και να κάνετε καραμέλες!!
Τοποθετούμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι μαζί με το νερό, σε μέτρια φωτιά.
Δεν ανακατεύουμε με κάποιο αντικείμενο παρά μόνο ανακινούμε το τηγάνι αν χρειάζεται για να βοηθήσουμε την ζάχαρη να λιώσει ευκολότερα.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη και πάρει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακινώντας το τηγάνι, δεν ανακατεύουμε με αντικείμενα και προσέχουμε ιδιαίτερα γιατί οι θερμοκρασίες που έχουν δημιουργηθεί στην καραμέλα είναι πολύ υψηλές!!
Αφού απορροφηθεί η κρέμα και βράσουμε για ένα λεπτάκι περίπου αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.
Ανακινούμε πάλι για να πάει παντού και αδειάζουμε σε μικρές φόρμες σιλικόνης ή ακόμα και σε παγοκύστες που όλοι έχουμε στο σπίτι μας (δεν εννοώ φυσικά της σακούλες της μίας χρήσης)
και αφού σταθεροποιηθεί λίγο η καραμέλα τοποθετούμε στο κέντρο το ραβδάκι και περιμένουμε
λιγάκι για να σκληρύνει και να κρατηθεί. Αυτό ήταν!!

Η συνταγή περιλαμβάνεται στο άρθρο μου: https://nicolas-arathan.blogspot.com/p/blog-page_2161.html
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Νοέμβριος 23, 2011, 13:46:42 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
ΑΝΔΡΕΑ, ΈΓΡΑΨΑ ΉΔΗ ΣΧΌΛΙΟ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΌΓΙΌ ΣΟΥ!

.....   ΣΥΝ ΧΑ ΡΗ ΤΗ ΡΙ Α !!!!....ΕΙΜΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΗ! ΠΟΛΎ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ!
ΥΠΕΡΟΧΟ  ΓΡΑΨΙΜΟ! ΕΠΙΣΗΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΩΤΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ!

ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ! ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΕ ΧΑΡΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ!

ΘΑ ΗΘΕΛΑ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ  ΜΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ  ΜΑΣ ΕΔΩ,  ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΕΙΑΤΑ!!!...

ΝΑ... ΣΥΝΔΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ  ΜΕ...ΤΗΝ ...ΠΥΡΆ!!!....

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΗ, ΕΤΣΙ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΕΛΛΕΣ ΤΟΥΣ  ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ BUTTERSCOTCH!
ΜΑΛΙΣΤΑ ΙΔΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.... ΕΙΝΑΙ ΟΙ  ΦΗΜΙΣΜΕΝΕΣ  ΒΟΥΤΥΡΟΥ  WERTHERS ΠΟΥ ΜΑΛΆΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ, ΚΑΙ  ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΑ ,...ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ..!!!.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 23, 2011, 13:48:49 μμ από Pastaflora » Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #2
« στις: Νοέμβριος 24, 2011, 02:49:17 πμ »
andreas Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 27
Μέλος από: Νοέ, 2011

Προφίλ
pasta flora με κάνεις και κοκκινίζω.. Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια  rose
και τις πληροφορίες σχετικά με τις καραμέλες.. και εγώ όταν έγραφα το άρθρο τα έμαθα, το έψαξα από περιέργεια.
Ως τότε νόμιζα πως ήταν δική μου η συνταγή Αναποφασιστικότητα

Είχα διδαχθεί, τότε, στη σχολή την "Scotland sauce" η οποία έχει τα ίδια ακριβώς υλικά αλλά διπλάσια ποσότητα κρέμα γάλακτος και τη χρησιμοποιούμε κυρίως σαν “σιρόπι” σε παγωτά, καφέδες, κρέμες, γλυκά κ.α.

Είχα ξετρελαθεί, που λες τότε με τη γεύση και της έκανα διάφορα πειράματα...
Ώσπου κατέληξα στο ότι αν έβαζα ίση αναλογία ζάχαρης και κρέμας, έβγαινε αυτή η καραμέλα που κάτι μου θύμιζε....

Τελικά δεν υπάρχει παρθενογένεση!!!  Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Νοέμβριος 24, 2011, 12:30:39 μμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Δηλαδή αν στην συνταγή που μας έδωσες βάλουμε διπλάσια ποσότητα κρέμας γάλακτος βγαίνει σιρόπι καραμέλας γάλακτος; Και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για να τη φτιάξουμε; Τέλεια!!!
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #4
« στις: Νοέμβριος 24, 2011, 13:33:23 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Συνεχίζω με  πιό πολλές λεπτομέρειες επάνω στο θέμα  που έχω και εγώ συλλέξει για την...< εγκυκλοπαίδειά> μου... ισως σε βοηθήσουν περισσότερο αφού σου αρέσει να...ασχολείσαι... αλλά πές μου  με τι ασχολείσαι και τι έχεις σπουδάσει;

 
                                                                       


Υπάρχει και μια άλλη σως, η σως καραμέλας βουτύρου (butterscotch sauce), που γευστικά θυμίζει έντονα τις καραμέλες βουτύρου, δοκιμάστε την.

Toffee Sauce - Σως Καραμέλας Βουτύρου:
Υλικά:
100 ml κρέμα γάλακτος
40 γρ. βούτυρο
80 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη
μια τσιμπιά αλάτι
2 κ.σ. maple syrup
Ετοιμασία:
Βάζουμε σε μικρό σκεύος το βούτυρο με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλατάκι & το σιρόπι.
Ζεσταίνουμε μέχρι να βράσουν και η πυκνότητά της να είναι η ενδεδειγμένη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη χρησιμοποιούμε συνοδεύοντας τα επιδόρπιά μας.

Tip: Και για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη, κάντε το εξής. Αγοράζετε ένα σακουλάκι καραμέλες βουτύρου, τις βάζετε σε ένα μικρό σκεύος κουζίνας,
προσθέτετε λίγη κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και έτοιμη η toffee sauce.

Σημείωση: Όταν πρόκειται να κάνουμε τη διαδικασία ετοιμασίας της καραμέλας παίρνουμε προφυλάξεις γιατί η καραμέλα κάνει ένα από τα χειρότερα εγκαύματα.
Και, προ πάντων, δεν έχουμε παιδιά να κυκλοφορούν γύρω μας τη στιγμή της προετοιμασίας.

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 24, 2011, 14:58:37 μμ από Pastaflora » Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #5
« στις: Νοέμβριος 27, 2011, 10:15:10 πμ »
matizaki29 Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4
Μέλος από: Δεκ, 2007

Προφίλ
Καλημέρα ΧαμόγελοΜου άρεσε πολύ η συνταγή κι έτσι είπα να την δοκιμάσω,όμως κάτι πρέπει να έκανα λάθος γιατί δεν βγήκε όπως θα έπρεπε  Λύπη Έγιναν λίγο πικρά και δεν στερεοποιήθηκαν Λύπη
Ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες μόνο που έκανα διπλασία ποσότητα δηλ. έβαλα από 200γρ ζάχαρη και κρέμα γάλακτος.Ίσως να φταίει αυτό για την πικράδα,γιατί μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη κάποια σημεία της είχαν ψηθεί παραπάνω....Όμως γιατί το τελικό μείγμα αν και έπηξε παραμένει λίγο ρευστό??
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Νοέμβριος 27, 2011, 22:04:04 μμ »
andreas Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 27
Μέλος από: Νοέ, 2011

Προφίλ
Καλημέρα ΧαμόγελοΜου άρεσε πολύ η συνταγή κι έτσι είπα να την δοκιμάσω,όμως κάτι πρέπει να έκανα λάθος γιατί δεν βγήκε όπως θα έπρεπε  Λύπη Έγιναν λίγο πικρά και δεν στερεοποιήθηκαν Λύπη
Ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες μόνο που έκανα διπλασία ποσότητα δηλ. έβαλα από 200γρ ζάχαρη και κρέμα γάλακτος.Ίσως να φταίει αυτό για την πικράδα,γιατί μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη κάποια σημεία της είχαν ψηθεί παραπάνω....Όμως γιατί το τελικό μείγμα αν και έπηξε παραμένει λίγο ρευστό??

 Κλείσιμο ματιούΧμ... για την πικράδα, σίγουρα φταίει το ότι δεν ανακατεύτηκε καλά ως ότου λιώσει όλη η ζάχαρη με αποτέλεσμα να παρακαεί στα τοιχώματα του σκεύους... αν δε σου είχε γίνει πικρό θα βρίσκαμε τρόπο να διορθωθεί το μίγμα, αλλά τώρα δυστυχώς.......

οι αναλογίες δεν πάνε “αναλογικά” σε αυτή τη συνταγή, όσο ζάχαρη τόση κρέμα δηλαδή! Αλλά πέρα από αυτό, 1' βράσιμο ακόμα ίσως να έλυνε το πρόβλημα της ρευστότητας....
την επόμενη φορά, (γιατί δε θέλω να απογοητευτείς, να τα ξαναδοκιμάσεις)...

ρίξε νερό αργά – αργά μέχρι να βρεχτεί όλη η ζάχαρη, ίσως χρειαστεί να περιμένεις παραπάνω ώρα για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα σε χρώμα αλλά έτσι δε θα σου καεί και θα λιώσει ομοιόμορφα.
Και τέλος ρίξε την κρέμα σταδιακά ούτως ώστε να σταματήσεις στο σημείο που θεωρείς ότι έχει στερεοποιηθεί αρκετά, έχοντας στο νου σου πως θα πήξει κι άλλο καθώς παγώνει...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Νοέμβριος 29, 2011, 19:26:18 μμ »
matizaki29 Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4
Μέλος από: Δεκ, 2007

Προφίλ
Ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες   rose Με την πρώτη ευκαιρία θα ξαναδοκιμάσω, με την κανονική δόση αυτή τη φορά, και ελπίζω να βγουν ωραία!
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω