Συνεχίζω με πιό πολλές λεπτομέρειες επάνω στο θέμα που έχω και εγώ συλλέξει για την...< εγκυκλοπαίδειά> μου... ισως σε βοηθήσουν περισσότερο αφού σου αρέσει να...ασχολείσαι... αλλά πές μου με τι ασχολείσαι και τι έχεις σπουδάσει;
Υπάρχει και μια άλλη σως, η σως καραμέλας βουτύρου (butterscotch sauce), που γευστικά θυμίζει έντονα τις καραμέλες βουτύρου, δοκιμάστε την.
Toffee Sauce - Σως Καραμέλας Βουτύρου:
Υλικά:
100 ml κρέμα γάλακτος
40 γρ. βούτυρο
80 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη
μια τσιμπιά αλάτι
2 κ.σ. maple syrup
Ετοιμασία:
Βάζουμε σε μικρό σκεύος το βούτυρο με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλατάκι & το σιρόπι.
Ζεσταίνουμε μέχρι να βράσουν και η πυκνότητά της να είναι η ενδεδειγμένη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη χρησιμοποιούμε συνοδεύοντας τα επιδόρπιά μας.
Tip: Και για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη, κάντε το εξής. Αγοράζετε ένα σακουλάκι καραμέλες βουτύρου, τις βάζετε σε ένα μικρό σκεύος κουζίνας,
προσθέτετε λίγη κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και έτοιμη η toffee sauce.
Σημείωση: Όταν πρόκειται να κάνουμε τη διαδικασία ετοιμασίας της καραμέλας παίρνουμε προφυλάξεις γιατί η καραμέλα κάνει ένα από τα χειρότερα εγκαύματα.
Και, προ πάντων, δεν έχουμε παιδιά να κυκλοφορούν γύρω μας τη στιγμή της προετοιμασίας.