Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Μάιος 03, 2024, 01:21:51 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Αναζήτηση Συνταγής
Κουραμπιέδες
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: Κουραμπιέδες (Αναγνώστηκε 36714 φορές)
«
στις:
Δεκέμβριος 02, 2011, 12:11:43 μμ »
TSIGKOS59
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.426
Μέλος από: Ιούν, 2010
Κουραμπιέδες
Στο ΜΑΣΑ έχει μια 15ριά συνταγές για κουραμπιέδες.
Θέλω μια συνταγή δοκιμασμένη που να έχει χοντροκομμένο αμύγδαλο και προπάντων !!!
να γίνονται αφράτοι και να λιώνουν στο στόμα.
Αν γίνεται με ακριβείς αναλογίες στα υλικά γιατί φαίνεται να την πατάμε με το «όσο αλεύρι σηκώσει».
Περιμένω τα φώτα σας
Καταγράφηκε
ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ
Απάντηση #1
«
στις:
Δεκέμβριος 02, 2011, 13:16:05 μμ »
joni
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 473
Μέλος από: Μάι, 2011
Απ: Κουραμπιέδες
πριν απο αρκετα χρονια ειχα βρει ενα βιβλιαρακι με συνταγες απο τους μυλους Κρητης και παρολο που εμενα γενικα οι κουραμπιεδες δεν μου αρεσανε ειπα να τους φτιαξω και απο τοτε τους φτιαχνω καθε χρονο:
υλικα
600γρ βουτυρο (εγω βαζω κερκυρας)
250γρ ζαχαρη αχνη
2 κροκους αυγων
2 φακελακια βανιλια
2 κουταλακια μπεικιν-παουντερ
3 κουταλιες κονιακ
250γρ αμυγδαλα καβουρδισμενα και χοντροαλεσμενα
1 κιλο αλευρι
1/2 κιλο ζαχαρη αχνη για το πασπαλισμα
Χτυπαμε τη ζαχαρη με το βουτυρο να ασπρισει και ρυχνουμε τους κροκους, τη βανιλια, το μπεικιν-παουντερ διαλυμενο στο κονιακ, τα αμυγδαλα και προσθετουμε σιγα-σιγα το αλευρι, τα ζυμονουμε αρκετη ωρα να γεινει η ζυμη μαλακη και να πλαθετε ευκολα.
Βαζουμε τους κουραμπιεδες σε βουτυρομενο ταψι (χρισιμοποιω χαρτι ψησηματος) και τους ψηνουμε σε μετριο φουρνο για 20 λεπτα περιπου.
Μολις τους βγαλουμε τους πασπαλιζουμε με την αχνη.
Καταγράφηκε
Απάντηση #2
«
στις:
Δεκέμβριος 03, 2011, 00:09:02 πμ »
THEONYMFH
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 3.253
Μέλος από: Απρ, 2011
Απ: Κουραμπιέδες
περυσι εφτιαξα απο το βιβλιο του Ψιλακη με κρητικες συνταγες κατι κουραμπιεδες με αμυγδαλο που ηταν τελειοι!!! αυτους θα κανω και φετος.
600γρ. βουτυρο
600γρ. αμυγδαλα
3 κροκους
2 κουταλιες ζαχαρη
1 φλυτζανα αχνη ζαχαρη
1 κουταλια κανελα
1ποτηρακι κονιακ
αλευρι οσο σηκωσει (!)
Δουλευουμε το βουτυρο με την αχνη μεχρι ν'ασπρισει.προσθετουμε το κονιακ και μετα απο λιγο μια χουφτα αλευρι.δουλευουμε λιγο και μετα ριχνουμε τους κροκους χτυπημενους με τις 2 κουταλιες ζαχαρη.μετα 2 χουφτες αλευρι και σε λιγο το αμυγδαλο ανακατεμενο με την κανελα.και προσθετουμε αλευρι μεχρι να πλαθοντε.
ψηνουμε σε μετριο φουρνο.
«
Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 03, 2011, 22:35:21 μμ από THEONYMFH
»
Καταγράφηκε
απεχεις λιγα βηματα απο το στοχο? κανε τα τωρα!!!!
Απάντηση #3
«
στις:
Δεκέμβριος 04, 2011, 18:04:20 μμ »
arhontia
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κουραμπιέδες
Το μυστικό για να λιώνουν στο στόμα:
1) Το βούτυρο να είναι γάλακτος ζαχαροπλαστικής, αυτό στο βάζο που χρησιμοποιούμε και στους μπακλαβάδες.
2) Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη στο μίξερ πολλή ώρα να αφρατύνει, να ασπρίσει και να φουσκώσει.
3) Αλεύρι μαλακό
4) Αν ζύμη είναι μαλακή και πλάθεται με δυσκολία, τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
5) Δεν παραψήνουμε.
6) Δεν αχνίζουμε πριν κρυώσουν εντελώς.
Από ότι βλέπω, στις αναλογίες σχεδόν συμφωνούμε.
Υλικά:
(χρησιμοποιώ την κλασική κούπα νες-καφέ = 250ml)
2 κούπες ξέχειλες βούτυρο γάλακτος ζαχαροπλαστικής
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 κρόκους
2 βανίλιες
1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
6 κούπες αλεύρι μαλακό (= 1 kgr)
1 κούπα αμύγδαλο καβουρντισμένο και κομμένο με το μαχαίρι ή σπασμένο στο γουδί. Όχι στο μούλτι γιατί τρίβεται πολύ. Μπορείτε να βάλετε και λίγο περισσότερο.
1 πακέτο άχνη για το πασπάλισμα
1 κουτ. γλυκού ανθόνερο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη στο μίξερ να αφρατύνει να ασπρίσει και να φουσκώσει, περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια, τους κρόκους και το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Τέλος το μίξερ. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε να γίνει ομοιογενής ζύμη. Τέλος ενσωματώνουμε και τα αμύγδαλα.
Η ζύμη αυτή δεν γίνεται ελαστική και εύπλαστη, αλλά έχει την τάση να γίνεται ψίχουλα. Την πιέζουμε με τα χέρια στον πάγκο να γίνεται πιτούλα πάχους 1 εκ, και κόβουμε μισοφέγγαρα με ένα ποτηράκι.
Αν ζεσταθεί ενώ δουλεύουμε και παραμαλακώσει, την βάζουμε λίγα λεπτά στο ψυγείο να σφίξει, και συνεχίζουμε.
Ψήνουμε πάνω σε λαδόκολα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αέρα, στη μέση του φούρνου, 15 λεπτά τη φουρνιά.
Δεν πρέπει να πάρουν παρά ελάχιστο χρώμα στις άκρες - μην καφετίσουν γιατί θα βγουν μπισκότα.
Όταν βγαίνουν από το φούρνο είναι μαλακοί - μην τρομάξετε, σκληραίνουν μόλις κρυώσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Διαλύουμε 1 κουτ. ανθόνερο σε ένα ποτήρι νερό και το βάζουμε σε ψεκαστήρι. Όπως είναι μέσα στα ταψιά, ψεκάζουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε την άχνη χρησιμοποιώντας το ειδικό κοσκινάκι ή ένα σουρωτήρι.
Βγαίνουν περίπου 80-90 κομμάτια.
Ελπίζω αν τους δοκιμάσετε να βγούν αντάξιοι των προσδοκιών σας.
Καλή επιτυχία!
«
Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 04, 2011, 20:45:34 μμ από arhontia
»
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
Απάντηση #4
«
στις:
Δεκέμβριος 05, 2011, 10:23:14 πμ »
TSIGKOS59
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.426
Μέλος από: Ιούν, 2010
Απ: Κουραμπιέδες
Σας ευχαριστώ για όλες τις συνταγές και τις συμβουλές
το βράδυ τα τους φτιάξει η γυναίκα μου γιατί εγώ με τα ζυμάρια δεν τα πάω καλά.
Ποια; συνταγή δεν λέω για ευνόητους λόγους.
Καταγράφηκε
ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ
Απάντηση #5
«
στις:
Δεκέμβριος 05, 2011, 17:01:14 μμ »
andreas
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 27
Μέλος από: Νοέ, 2011
Απ: Κουραμπιέδες
Και από μένα άλλη μια...
Είναι από τις καλύτερες που έχω φτιάξει, την έχω μάλιστα επιλέξει για παρουσίαση (οσονούπω) στο χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα του blog που συνεργάζομαι...
1 kg βούτυρο
200 γρ. Ζάχαρη άχνη
1 κουτ. Σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
2kg αλεύρι
600 γρ αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα, ολόκληρα ή χοντροκομμένα
1 σφηνάκι κονιάκ
ανθόνερο (προαιρετικά)
Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Η εκτέλεση είναι η κλασική... χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτουμε το ξύσμα και σιγά – σιγά το αλεύρι.
Αφού ζυμωθεί καλά προσθέτουμε τα αμύγδαλα (εμένα μου αρέσουν ολόκληρα μέσα) και το κονιάκ.
Τους πλάθουμε όλους στο ίδιο μέγεθος, για να αποφύγουμε ανομοιογενές ψήσιμο και τους ψήνουμε στους 200 °c για 30' περίπου (ανάλογα με το μέγεθος).
Μόλις βγουν, τους ραντίζουμε με το ανθόνερο, αν θέλουμε, και τους γαρνίρουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη!!
Καταγράφηκε
Απάντηση #6
«
στις:
Δεκέμβριος 06, 2011, 10:54:43 πμ »
arhontia
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κουραμπιέδες
Αν γίνουν όπως τους θες, γράψε μας πώς τους κάνατε!!
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
Απάντηση #7
«
στις:
Δεκέμβριος 06, 2011, 12:20:21 μμ »
Alexis11
Mέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 97
Μέλος από: Ιαν, 2011
Απ: Κουραμπιέδες
Τα τελευταία χρόνια αυτούς τους κουραμπιέδες φτιάχνω
https://greekchristmas.blogspot.com/2011/11/kourabiedes-for-2.html
και γίνονται πολύ ωραίοι
Καταγράφηκε
Η μαγειρική είναι σαν την μουσική, και τα δύο πρέπει να τα διασκεδάζεις !!!
Απάντηση #8
«
στις:
Δεκέμβριος 07, 2011, 17:30:39 μμ »
voula
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.927
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κουραμπιέδες
Ελεγα να μην κάνω τελικά κουραμπιέδες αλλα με τόσες συνταγές που έχω διαβάσει μου έχει ανοίξει η όρεξη.
Καταγράφηκε
Απάντηση #9
«
στις:
Δεκέμβριος 07, 2011, 22:48:10 μμ »
konstantinak
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 776
Μέλος από: Μάι, 2011
Απ: Κουραμπιέδες
Εγώ να σας πω την αμαρτία μου;Φετος κουραμπιέδες θα μου δώσει η μαμα μου και θα αποφύγω ολη την ταλαπωρία και το καθάρισμα... ιδιαίτερα της αχνης που καλλάει παντού...
Καταγράφηκε
Απάντηση #10
«
στις:
Δεκέμβριος 07, 2011, 23:22:14 μμ »
TSIGKOS59
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.426
Μέλος από: Ιούν, 2010
Απ: Κουραμπιέδες
Λοιπόν, εμένα μπορεί να μ’ αρέσει η μαγειρική αλλά όλα κι όλα !
με τα ζυμάρια δεν τα πάω καλά,
γιαυτό τους έφτιαξε η γυναίκα μου την Δευτέρα το βράδυ και τους κεράσαμε στην γιορτή μου.
Έφτιαξα μια ωραία συνταγή της αγαπητής σε όλους μας Pastaflora’s με βιτάμ και γίνανε υπέροχοι,
όπως τους ήθελα, καθότι αποφεύγω τα ζωικά λίπη προτίμησα αυτή με τα βιτάμ.
Πάντως σας ευχαριστώ όλους και όλες
Καταγράφηκε
ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ
Απάντηση #11
«
στις:
Δεκέμβριος 13, 2011, 20:50:28 μμ »
Pastaflora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Κουραμπιέδες
Νικολάκη πόσο χαίρουμαι που σε βοήθησα....!!! Και αυτό σπέσιαλ για σένα!
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
Απάντηση #12
«
στις:
Δεκέμβριος 13, 2011, 21:18:17 μμ »
TSIGKOS59
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.426
Μέλος από: Ιούν, 2010
Απ: Κουραμπιέδες
Ευχαριστώ
Καταγράφηκε
ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...