GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 02, 2024, 08:23:42 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Τύποι ζύμης - help!
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Τύποι ζύμης - help!  (Αναγνώστηκε 2663 φορές)
« στις: Ιανουάριος 26, 2008, 20:12:33 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Ποιες είναι οι διαφορές στους τύπους ζύμης? Ξέρω να κάνω μόνο έναν τύπο ζύμης, αφράτη για τυροπιτάκια, πιροσκάκια, πίτσες κλπ. Πώς κάνεις όμως κουρού, ή ζύμη ειδική για να ανοιχτή σε λεπτό φύλλο κλπ?
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #1
« στις: Ιανουάριος 26, 2008, 20:41:50 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
αν ψαξεις σιγουρα θα βρεις διευθυβνση στο site Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών
για κουρου ειναι η παρακατω διευθυβνση στο site

www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1273&Itemid=49
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Ιανουάριος 27, 2008, 09:21:26 πμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Για πολύ λεπτό και τραγανό φύλλο, κάνω την απλή :

αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή σκληρό (για ένα μέτριο ταψί, περίπου 1/2 κιλο)
3-4 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές ούζο ή τσίπουρο
1/2 κουταλάκι αλάτι
νερό χλιαρό όσο πάρει: προσθέτουμε λίγο λίγο ζυμώνοντας, μέχρι να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται χωρίς να κολλάει στα χέρια. Αν πέσει λίγο παραπάνω, ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή, για να ανοίγει εύκολα.

Για να ανοίξει το φύλλο, πρέπει η ζύμη να μείνει μισή ώρα, να "ξεκουραστεί" όπως λένε. Έτσι γίνεται εύπλαστη και ελαστική.
Ανοίγω τα φύλλα με τον μακρύ και λεπτό πλάστη, πασπαλίζοντας τον πάγκο και το φύλλο με αλεύρι, ή ακόμα καλύτερα με κορν φλάουρ ή νισεστέ.

Συνήθως βάζω 3 φύλλα κάτω, γέμιση, 1 φύλλο τσαλακωμένο, πάλι γέμιση και άλλα 3 από πάνω, πάντα λαδωμένα ή βουτυρωμένα το κάθε ένα. Ψήσιμο περίπου 1 ώρα έως 1:30 (ανάλογα πόση γέμιση θα έχει) στους 180-190 αντιστάσεις πάνω κάτω, στην κάτω θέση του φούρνου.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #3
« στις: Ιανουάριος 27, 2008, 11:55:36 πμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Ευχαριστώ κορίτσια!
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #4
« στις: Ιανουάριος 27, 2008, 21:18:04 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
αν θες ριξε μια ματια στη συνταγη που εχω ποσταρει για τυροπιτακια κουρου αυτη η ζυμη γινεται καταπληκτικη αξιζει να τη δοκιμασεις.


https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=679&Itemid=49
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #5
« στις: Ιανουάριος 27, 2008, 21:18:29 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Να συμπληρώσω σε αυτά που λέει η Αρχοντία: το νερό το όσο πάρει  για το μισό κιλό αλεύρι είναι περίπου 1,5 ποτήρι χλιαρό νερό. Μην το βάλεις όλο από την αρχή, ρίχνε το σταδιακά. Όσο για το λάδι εγώ βάζω  περίπου μισό φλιτζάνι και  2 κ.σ. ξίδι.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω