GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 09, 2024, 12:19:48 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Ο κόσμος της .. δίαιτας
| | |-+  Harcombe (Συντονιστής: cmd353)
| | | |-+  Δίαιτα Harcombe (1η ενότητα συζητήσεων)
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 ... 26 27 28 29 30 31 32 ... 99 » Κάτω
Αποστολέας
Κλειδωμένο θέμα Θέμα: Δίαιτα Harcombe (1η ενότητα συζητήσεων)  (Αναγνώστηκε 520249 φορές)
Απάντηση #420
« στις: Μάρτιος 08, 2011, 11:23:27 πμ »
SIMONI Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 295
Μέλος από: Φεβ, 2011

Προφίλ
καλημερα σε ολη την παρεα! Χαμόγελοελπιζω να περασατε ολες καλα και χωρις πολλες παρασπονδιες! Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιούλοιπον οτι φαγατε φαγατε κι οτι '' ζαβολιες''    κανατε κανατε! Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιούαπο σημερα επιστροφη στα γνωστα! Χαμόγελοοι δικες μου παρασπονδιες ηταν ενα κομματακι χαλβας  και  λιγη ταραμοσαλατα,κανονικη οχι ''αλλιωτικη'' Ντροπή Ντροπήκατα τα αλλα κυρια! upουτε λαγανες ουτε τιποτα.γι αυτο εφαγα τοσο λιγο ταραμα,γιατι αν ξεκινησεις με αυτα τα δυο δεν σταματας με τιποτα Ντροπήλοιπον απο χθες  μπηκα στην τριτη εβδομαδα της δευτερης φασης και αν και τα ρουχα μου στεκονται σαφως πιο φαρδια,η ζυγαρια μου δεν λεει να πεσει απο την πρωτη φαση???να αρχισω να ανησυχω? Απορίαπεριμενω τα νεα σας  kissing
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #421
« στις: Μάρτιος 09, 2011, 11:05:55 πμ »
Beatrice Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 47
Μέλος από: Φεβ, 2011

Προφίλ
Κορίτσια καλημέρα και καλή Σαρακοστή.
Και εγώ στο τριήμερο έκανα τις παρασπονδίες μου με λαγάνα και λίγο χαλβά. Δεν ένοιωσα να φουσκώνω αλλά από σήμερα αποφάσισα να ξανακάνω το πρώτο πενταήμερο για να συνέλθω. Το πρωί έφαγα ομελέτα , το μεσημέρι θα φάω κρέας με λίγη πράσινη σαλάτα και το βράδυ κοτόπουλο με ντομάτα. Νομίζω ότι χρειάζεται τώρα ο οργανισμός μου την απεξάρτηση από τα ψωμοειδή που έφαγα. Ο καφές είναι η μόνη παρασπονδία μου. Το απόγευμα θα πιώ τσάι με κρόκο Κοζάνης που βρήκα και είναι καταπληκτικό
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #422
« στις: Μάρτιος 09, 2011, 15:12:14 μμ »
swtia Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 7
Μέλος από: Φεβ, 2011

Προφίλ
Γειά σας κορίτσια. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, έχει εμφανίσει καμιά συμπτώματα αδυναμίας ή υπόταση? Εχει 4 μέρες που έχω υπόταση κ κοιτάω αν ευθύνεται κ η διαιτα αν και το αποκλείω γιατι τρώω πολύ καλα..
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #423
« στις: Μάρτιος 09, 2011, 15:49:14 μμ »
Beatrice Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 47
Μέλος από: Φεβ, 2011

Προφίλ
Θεωρώ αδύνατον να φταίει αυτή η διατροφή για την υπόταση. Βέβαια δεν πρέπει εμείς να υποκαθιστούμε τους γιατρούς. Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να επισκεφτείς τον γιατρό σου.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #424
« στις: Μάρτιος 10, 2011, 08:49:42 πμ »
Constance Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 67
Μέλος από: Οκτ, 2010

Προφίλ
Καλημέρα κορίτσια, ελπίζω να είστε όλες καλά.
Γυρίσαμε από το τετραήμερο, και όπως αναμενόταν, τις παρασπονδίες μου τις έκανα, αλλά από την Τρίτη που γυρίσαμε ξεκίνησα πάλι κανονικά. Το θέμα είναι ότι νηστεύω
τα πάντα (κρέας, ψάρι, τυρί, αυγά, γιαούρτι, γάλα) και τρώω μόνο υδατάνθρακες. Κάποιες φορές μόνο για πρωτεϊνη, κανένα θαλασσινό. Λογικά, θα χάνω πλέον πολύ πιο αργά,
αφού θα τρέφομαι μόνο με υδατάνθρακες, αλλά το θέμα είναι να μην ανέβω σε κιλά, ας χάνω εγώ, κι ας χάνω αργά.
Ο κιμάς σόγιας θεωρείται υδατάνθρακας λογικά ε? Και το φυτικό τυρί? Αν γνωρίζετε πείτε μου σας παρακαλώ!!!
Φιλάκια και τα ξαναλέμε!!!!!! Φιλί Φιλί
Καταγράφηκε


 
Απάντηση #425
« στις: Μάρτιος 10, 2011, 14:15:28 μμ »
voulaskl Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 367
Μέλος από: Νοέ, 2010

Προφίλ
Καλημέρα κορίτσια και καλή Σαρακοστή.
Swtia Γενικά αισθάνομαι κόπωση και λόγω του ότι ήμουν άρρωστη για περίπου 2 μήνες ξεκίνησα να παίρνω βιταμίνη C και πολύ βιταμίνες Q10 plus και αυτά με οδηγίες της γιατρού μου συμφωνώ με την Beatrice ότι πρέπει να μιλήσεις με τον γιατρό σου για περεταίρω εξετάσεις βέβαια παίζει ρόλο αν πέρασες κάποια περίοδο με στενοχώρια  άγχος κ.τ.λ.
Constance  ο κιμάς σόγιας  είναι  πρωτεΐνη καθώς επίσης και το τόφου. Γενικά μην ανησυχείς σίγουρα θα χάσεις  κιλά…. και η Zoë Harcombe είναι χορτοφάγος
Ακόμα μπορείς να πάρεις γάλα σόγια ενισχυμένο με ασβέστιο. Θα σου στείλω μήνυμα με φαγητά που μπορούμε να φτιάξουμε κατά την διάρκεια της νηστείας.
Καλή συνέχεια σε όλες
Φιλάκια πολλά
 kissing kissing kissing
τώρα που το ξανασκέφτηκα ..... μπερδεύτηκα λίγο αλλά .....μάλλον  είναι υδατάνθρακας αφού προέρχεται από σόγια το οποίο είναι φυτό .... !!!!


« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 10, 2011, 14:56:27 μμ από voulaskl » Καταγράφηκε
O my Luve's like a red, red rose       That's newly sprung in June;   O my Luve's like the melodie            That's sweetly play'd in tune.
As fair art thou, my bonnie lass,       So deep in luve am I:    And I will luve thee still, my dear,     Till a' the seas gang dry:,my dear, ....
Robert Bur
 
Απάντηση #426
« στις: Μάρτιος 11, 2011, 11:17:41 πμ »
voulaskl Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 367
Μέλος από: Νοέ, 2010

Προφίλ
Ψάχνοντας για  Σόγια και Τόφου βρήκα το παρακάτω κείμενο που πιστεύω ότι θα φωτίσει όσους ενδιαφέρονται

Τί είναι το τόφου;
Το τόφου είναι ένα εναλλακτικό είδος τυριού το οποίο σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία χρησιμοποιούν ήδη οι Κινέζοι εδώ και περίπου 2.000 χρόνια αφού παρόμοια αγαθά βρέθηκαν σε βραχογραφίες. Δημιουργείται από τη σόγια, ένα όσπριο που αναπτύσσεται στα τροπικά και υποτροπικά κλίματα και καταναλώνεται ευρέως στις ασιατικές χώρες. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο έχει γίνει δημοφιλής στην Αμερική, στη Βρετανία και σε άλλες χώρες του δυτικού κόσμου, χάρη στην διατροφική της αξία. Καθώς είναι φυτική τροφή καταναλώνεται ιδιαίτερα από χορτοφάγους, στην περίοδο της νηστείας και σε περιπτώσεις όπου απαιτείται ειδική δίαιτα για λόγους υγείας. Στην αγορά μπορούμε να βρούμε καθαρή σόγια στις εξής μορφές:
•   Γάλα
•   Γιαούρτι
•   Μίζο(μίγμα από φασόλια σόγιας, ρύζι και αλάτι)
•   Σογιέλαιο
•   Πρωτεΐνη
•   Σάλτσα
•   Τόφου

Σε τι διαφέρει το τόφου από τα υπόλοιπα προϊόντα σόγιας;
Αυτό που κυρίως ξεχωρίζει το τόφου βρίσκεται στην διατροφική του αξία, καθώς έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη συγκριτικά με τις υπόλοιπες μορφές. Μισή κούπα τόφου μας δίνει περίπου 10 γρ. πρωτεΐνης και ακολουθεί το γάλα που παρέχει την ίδια ποσότητα σε 250 ml (ένα γεμάτο ποτήρι). Λαμβάνοντας υπόψη ότι η προτεινόμενη καθημερινή ποσότητα πρωτεΐνης είναι περίπου 63 γραμμάρια για τους άνδρες και 50 γραμμάρια για τις γυναίκες καταλαβαίνουμε ότι αποτελεί μία σημαντική πηγή κάλυψης των αναγκών μας. Ακόμη σημαντικότερο είναι ότι η πρωτεΐνη του τόφου θεωρείται υψηλής βιολογικής αξίας, κάτι που το καθιστά εναλλακτική επιλογή αντί του κρέατος.

Τί σημαίνει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας;
Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητα στοιχεία για την ανάπτυξη και ανακατασκευή των ιστών, την καλή λειτουργία και δομή όλων των ζωντανών κυττάρων. Αποτελούνται από αμινοξέα, τις δομικές τους μονάδες. Τα αμινοξέα μπορούν να ταξινομηθούν στα απαραίτητα (αναγκαία αμινοξέα που δεν μπορεί να συνθέσει κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού ο οργανισμός και επομένως πρέπει να πάρει από τη δίαιτά μας) και στα μη αναγκαία (επουσιώδη αμινοξέα που μπορεί να παράγει ενδογενώς ο οργανισμός από άλλες πρωτεΐνες).
Οκτώ αμινοξέα (λευκίνη, ισολευκίνη, βαλίνη, θρεονίνη, μεθειονίνη, φαινυλαλανίνη, τρυπτοφάνη και λυσίνη) θεωρούνται απαραίτητα για τους ενήλικες. Όταν μια πρωτεΐνη περιέχει τα απαραίτητα αμινοξέα στη σωστή αναλογία που απαιτείται για τους ανθρώπους, τότε λέμε ότι έχει υψηλή βιολογική αξία. Όταν ένα ή περισσότερα απαραίτητα αμινοξέα υπάρχουν σε πολύ μικρή ποσότητα, τότε λέμε ότι η πρωτεΐνη έχει χαμηλή βιολογική αξία.
Οι πρωτεΐνες βρίσκονται σε διάφορα τρόφιμα. Ζωικές πηγές πρωτεΐνης, όπως το κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα αβγά, το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι, παρέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Τα φυτικά τρόφιμα, όπως τα όσπρια, τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και τα λαχανικά παρέχουν πρωτεΐνες χαμηλής βιολογικής αξίας.
Εξαίρεση αποτελεί το τόφου, το οποίο αν και φυτικής προέλευσης θεωρείται ότι οι πρωτεΐνες του είναι υψηλής βιολογικής αξίας. Έτσι μπορούμε να αντικαθιστούμε το κρέας σε γεύματά μας, μειώνοντας την κατανάλωση των βλαβερών λιπαρών που περιέχουν οι ζωικές τροφές χωρίς όμως να στερούμαστε τις απαραίτητες πρωτεΐνες.

Πώς παρασκευάζεται το τόφου;
Η διαδικασία παρασκευής του τόφου μπορεί να μοιάζει με την αντίστοιχη του τυριού αλλά η βασική της διαφορά είναι ότι το ρόλο του γάλακτος κατέχει ένα λευκό παχύρευστο υγρό που βγάζουν τα μουλιασμένα σε νερό φασόλια της σόγιας. Για τη πηκτικότητα του χρησιμοποιούνται φυσικά ορυκτά πηκτικά, όπως το άλας ασβεστίου (calcium sulfate) ή μαγνησίου (nigari salts), ενώ η σταθερότητα του τόφου αλλάζει ανάλογα με τον συνδυασμό στην ποσότητα υγρού και πηκτικών.

Τί θρεπτικά συστατικά περιέχει;
Τα παρακάτω είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του τόφου:
Περιέχει μικρή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες
•   Είναι φτωχό σε χοληστερίνη
•   Είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά ω-3 λιπαρά οξέα(456mg/cup)
•   Περιέχει ισοφλαβονοειδή, μία από τις σημαντικότερες τάξεις φυτο-οιστρογόνων
•   Αποτελεί καλή πηγή ασβεστίου, καθώς περιέχει 520 mg/100 γρ., δηλαδή 115 γρ. τοφού παρέχουν το 75% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας.
•   Είναι καλή πηγή χαλκού, ένα στοιχείο που είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων
•   Είναι πλούσιο σε σελήνιο, ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά
•   Είναι καλή πηγή ψευδαργύρου, που βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος
•   Περιλαμβάνει βιταμίνες, κυρίως του συμπλέγματος B αλλά και μαγγάνιο που μαζί βοηθούν στη καλή λειτουργία του νευρικού μας συστήματος
•   Από πλευράς θερμίδων είναι ελαφρύτερο σε σχέση με τα άλλα τυριά, καθώς είναι φυτικής προέλευσης. Αποδίδει 118 θερμίδες ανά 100 γρ.
Ωφελεί η κατανάλωση τόφου σε συγκεκριμένα προβλήματα υγείας;
Ναι. Το τόφου ως προϊόν σόγιας με την πιο υψηλή περιεκτικότητα ευεργετικών στοιχείων μπορεί να βοηθήσει στις παρακάτω περιπτώσεις:
•   Προστατεύει από καρδιοπάθειες.
•   Έχει επιβεβαιωθεί από πολλές μελέτες η ευεργετική επίδραση της σόγιας στο καρδιαγγειακό σύστημα. Φαίνεται πως, χάρη στις ισοφλαβόνες, η σόγια μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης (και ιδιαίτερα της λεγόμενης «κακής» χοληστερίνης) και την πίεση, ενώ είναι πιθανό να αποτρέπει την αθηροσκλήρωση. Επίσης το τόφου αν και περιέχει λιπαρά, αυτά είναι ακόρεστα που σημαίνει ότι η κατανάλωση του συγκεκριμένου τροφίμου δεν επιβαρύνει τις αρτηρίες με την εναπόθεση χοληστερόλης. Ένας άλλος τρόπος μείωσης της χοληστερίνης είναι να περιορίσουμε την πρόσληψη κακών λιπαρών από το κρέας αντικαθιστώντας το σε κάποια γεύματα με το τόφου.
•   Θετικές επιδράσεις στην εμμηνόπαυση.
•   Κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης, το σώμα της γυναίκας σταματά να παράγει οιστρογόνα. Τα φυτοοιστρογόνα μπορούν να αντικαταστήσουν ως ένα βαθμό τη λειτουργία των φυσικών οιστρογόνων του σώματος, καθώς έχει φανεί ότι η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε φυτοοιστρογόνα μπορεί να ανακουφίσει από τα δυσάρεστα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως τα προϊόντα σόγιας που περιέχουν ισοφλαβόνες δίνουν στον οργανισμό μια "ορμονική" ενίσχυση, η οποία συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης, την αύξηση της οστικής πυκνότητας και την ενίσχυση της νευρικής και εγκεφαλικής λειτουργίας. Ωστόσο, η έρευνα είναι ακόμη σε αρχικά στάδια. Σύμφωνα, μάλιστα με την ομόφωνη απόφαση της North American Menopause Society «επιπρόσθετες κλινικές έρευνες είναι απαραίτητο να διεξαχθούν, προτού μπορούν να γίνουν συστάσεις για τη χρήση ισοφλαβονών στη διαχείριση της σκελετικής υγείας των εμμηνοπαυσιακών γυναικών».

Υπάρχουν κίνδυνοι στην κατανάλωση σόγιας;
Tο γενικό συμπέρασμα είναι ότι όσοι καταναλώνουν τακτικά τα παραδοσιακά προϊόντα σόγιας ,όπως το τόφου και ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή, δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο. Όμως, στην περίπτωση που η κατανάλωση εξαιρετικά επεξεργασμένων προϊόντων σόγιας ή γενετικά τροποποιημένων προϊόντων σόγιας είναι μεγάλη, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες άμεσα. Επίσης κίνδυνοι μπορεί να προκύψουν στις εξής περιπτώσεις:
Kαρκίνος του μαστού. Πολλά είναι τα δημοσιεύματα γύρω από την επίδραση της σόγιας στον καρκίνο του μαστού αλλά ακόμη δεν είναι σαφές αν μειώνει ή αυξάνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση του. Οι έρευνες μέχρι σήμερα είναι αμφιλεγόμενες.
Κίνδυνος από τα φυτο-οιστρογόνα. H υψηλή περιεκτικότητα της σόγιας σε φυτο-οιστρογόνα την καθιστά πιθανώς επικίνδυνη όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες από βρέφη. Οπωσδήποτε, το μητρικό γάλα ή το βρεφικό γάλα είναι προτιμότερα από το γάλα σόγιας. Τα φυτοοιστρογόνα έχουν δράση παρόμοια των οιστρογόνων σε χαμηλές δόσεις, αλλά δρουν ως ανταγωνιστές τους όταν προσληφθούν σε μεγαλύτερες ποσότητες με επιβλαβείς επιδράσεις.
Αλλεργίες. Έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις αλλεργιών και δυσανεξιών στη σόγια. Bρετανοί επιστήμονες επισημαίνουν πως η γενετικώς τροποποιημένη σόγια μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες συχνότερα από ό,τι η συμβατική ή η βιολογική σόγια. O καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσει κανείς αν έχει αλλεργία στη σόγια είναι να τρώει αρχικά μικρές ποσότητες. Όσοι έχουν αλλεργία στα φιστίκια, στον αρακά, στα ρεβίθια, στη σίκαλη, στο σιτάρι, στο κριθάρι, έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι αλλεργικοί και στα προϊόντα σόγιας.
Υποθυρεοειδισμός. Έχει διαπιστωθεί ότι η σόγια αναστέλλει την εντερική απορρόφηση της L-θυροξίνης, γεγονός κλινικά σημαντικό για τα άτομα τα οποία λαμβάνουν φαρμακευτικά σκευάσματα για τον θυρεοειδή αδένα. Έρευνες που βρίσκονται εν εξελίξει προσπαθούν να καθορίσουν το ασφαλές επίπεδο κατανάλωσης σόγιας για τη συγκεκριμένη ομάδα ασθενών.

Τι πρέπει να προσέξω πριν αγοράσω τόφου;
Πρέπει να αναφέρουμε ότι μεγάλη ποσότητα της σόγιας που παράγεται παγκοσμίως είναι γενετικά τροποποιημένη και σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι μολυσμένη από φυτοφάρμακα. Oι ευρωπαϊκοί κανονισμοί για τη σήμανση και την ιχνηλασιμότητα των μεταλλαγμένων οργανισμών έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις 18 Aπριλίου του 2004, και επιβάλλουν να υπάρχει η απαραίτητη σήμανση στα προϊόντα και στις ζωοτροφές που περιέχουν μεταλλαγμένα συστατικά σε ποσοστό πάνω από 0,9%, ακόμη κι αν τα προϊόντα αυτά έχουν χάσει το DNA τους κατά την επεξεργασία. Έτσι μετά τη νομοθεσία για τα μεταλλαγμένα, που ισχύει και στη χώρα μας τα προϊόντα σόγιας στα σουπερμάρκετ που δεν φέρουν ένδειξη γενετικής τροποποίησης θεωρούνται ασφαλή. Ωστόσο για μεγαλύτερη σιγουριά καλό είναι να προσέξετε ώστε το τόφου να είναι προϊόν βιολογικής καλλιέργειας. Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι γευστικά, έστω και αν πρόκειται για βιολογικό προϊόν, το τόφου της μίας εταιρείας διαφέρει από το τόφου της άλλης εταιρείας, συνεπώς, στην αρχή καλό είναι να αγοράσετε όσο το δυνατόν μικρότερη συσκευασία ώστε να βρείτε ποιο από όλα σας αρέσει περισσότερο.

Σε τί μορφές μπορώ να βρω το τόφου;
Το τόφου υπάρχει στην αγορά φρέσκο και επεξεργασμένο. Καλό είναι να προτιμήσετε το φρέσκο καθώς τα επεξεργασμένα προϊόντα του περιέχουν βελτιωτικά γεύσης και πολλά συντηρητικά, ενώ κυκλοφορούν και ψεύτικα τόφου, που δεν προέρχονται από σόγια. Το φρέσκο θα το βρείτε σε 3 βασικές μορφές:
Μαλακή, η οποία είναι ιδανική για χρήση στις σαλάτες, σε σάλτσες και σε dressing (μπορείτε να το λιώσετε)
Μέτρια ή σκληρή, η οποία χρησιμοποιείται για ψήσιμο στο φούρνο, σωτέ, τηγανιτό αλλά ακόμα και στο barbeque
Ξηρή, η οποία έχει το λιγότερο ποσοστό υγρασίας και έχει σταθερότητα μαγειρεμένου κρέατος. Μπορείτε να βρείτε αυτό το τόφου και σε τεμαχισμένη μορφή.

Πώς θα μαγειρέψω το τόφου;
Βασικό χαρακτηριστικό του τόφου είναι ότι από μόνο του δεν έχει ιδιαίτερη γεύση αλλά μπορεί να απορροφά σαν το σφουγγάρι τις γεύσεις των υπόλοιπων υλικών της συνταγής. Επομένως χρειάζεται να βγει πρώτα όσο το δυνατόν περισσότερο από το νερό της συσκευασίας του, ώστε να μπορέσει να απορροφήσει στο μέγιστο τα αρώματα άλλων υλικών. Για να γίνει αυτό μπορείτε να το κόψετε και να το βάλετε σε μία πιατέλα καλυμμένο με πλαστική μεμβράνη και στη συνέχεια πάνω στο τόφου, βάλτε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό ώστε με το βάρος που ασκείται πάνω του, να βγει όσο το δυνατόν περισσότερο από το νερό της συσκευασίας -περίπου 10 λεπτά.Τα υγρά που θα βγουν δεν μπορούν να απορροφηθούν ξανά από το τόφου. Μία άλλα επιλογή είναι να το τυλίξετε διαδοχικά με 2-3 πετσέτες και να ασκήσετε πίεση ώστε να απορροφήσουν αυτές τα υγρά του. Τέλος καλό είναι εφόσον έχουν αφαιρεθεί τα υγρά του να φτιάξετε μία κατάλληλη μαρινάδα από το προηγούμενο βράδυ ώστε να μαριναριστεί όλη νύχτα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό θα πρέπει να μαριναριστεί τουλάχιστον για δύο ώρες.

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 11, 2011, 11:41:03 πμ από voulaskl » Καταγράφηκε
O my Luve's like a red, red rose       That's newly sprung in June;   O my Luve's like the melodie            That's sweetly play'd in tune.
As fair art thou, my bonnie lass,       So deep in luve am I:    And I will luve thee still, my dear,     Till a' the seas gang dry:,my dear, ....
Robert Bur
 
Απάντηση #427
« στις: Μάρτιος 11, 2011, 15:25:27 μμ »
Beatrice Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 47
Μέλος από: Φεβ, 2011

Προφίλ
Voulaskl ευχαριστούμε για τις οδηγίες.  inlove
Ξαναδιάβασα το βιβλίο της zoe , γιατί κόλησα και χρειάζομαι ψυχολογική υποστήριξη. Οσες φορές και να το διαβάσω δεν το βαριέμαι. Θεωρώ ότι σίγουρα και μακράν είναι η καλύτερη διατροφή για όλη μας τη ζωή ( εκτός βέβαια από τις πρώτες 5 ημέρες , που είναι μόνο πρωτείνες και μπορεί να έχουν επίπτωση στην χοληστερίνη του κάθε ατόμου). Πιστεύω ότι εάν διαδόσουμε αυτή τη σελίδα και σε άλλους γνωστούς, προσφέορυμε έργο καλό. Ολες οι πληροφορίες και στις 29 σελίδες πραγματικά είναι θησαυρός για όποιον θέλει να χάσει κιλά αλλά και να διατηρηθεί υγιής για μιά ζωή. Σε όλα αυτά εάν προσθέσουμε και 30 λεπτά περπάτημα ή γυμναστική την ημέρα θα έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα
Καλό (ηλιόλουστο ) Σαββατοκύριακο



Παρέλειψα να σας αναφέρω ότι στην Κοζάνη το τριήμερο ανακάλυψα ροφήματα με συστατικά τον "κρόκο κοζάνης". Είναι σε φακελάκι όπως το τσάι μαζί με άλλα βότανα. Πιστεύω ότι υπάρχουν σε όλα τα Super Market. Απλά εγώ δεν τα έψαξα γιατί δεν τα ήξερα. Το κουτί γράφει 'KROCUS KOZANIS PRODUCTS" και το βρίσκεις σε πέντε διαφορετικές γεύσεις ( με τσαϊ, με μέλι και πορτοκάλι, με φασκόμηλο, και άλλα) kissing
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 13, 2011, 13:37:51 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #428
« στις: Μάρτιος 11, 2011, 19:27:11 μμ »
stroumpoulo Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 53
Μέλος από: Μάρ, 2011

Προφίλ
Γειά σας!
Διάβασα προσεκτικά και τις 29 σελίδες, έτσι ώστε να μη χρεαστεί να σας ταλαιπωρήσω πολύ με συνεχείς ερωτήσεις.
Ομολογώ πως όχι μόνο η καλή διατροφή, αλλά κυρίως το πόσο ζεστοί και βοηθητικοί άνθρωποι είσαστε, είναι που με έκανε να σας γράψω.
Να σας πω λίγα λόγια για μένα. Με λένε Νένα και είμαι 33 ετών, με σοβαρό πρόβλημα επικίνδυνης παχυσαρκίας. Ζυγίζω 150 κιλά, με ύψος 1.76.
Πρέπει να κάνω άμεσα μια επέμβαση και μια σειρά από εξετάσεις πριν από αυτή, αλλά για να καταφέρω να κάνω τις εξετάσεις (μανγητική, σπινθηρογράφημα κλπ) θα πρέπει αν είμαι το πολύ 120 κιλά.
Πριν από 2 μήνες ξεκίνησα τη δίαιτα Άτκινς, γιατί πρέπει όπως είπα να χάσω άμεσα κιλά. Η απώλεια ήταν στα 10 κιλά (ζύγιζα 160 αρχικά). Όμως αναγκάστηκα να φάω κρέας και μάλιστα πολύ, ενώ εδώ και πολλά χρόνια τρεφόμουν σχεδόν αποκλειστικά με υδατάνθρακες. Ομολογώ πως με βοήθησε πολύ το γεγονός ότι έκοψα τη ζάχαρη και κυρίως το αλεύρι, αφού έτσι απαλάχτηκα από πόνους στο έντερο, φουσκώματά, υπνηλία κλπ. Μου  λείπουν όμως πάρα πολύ τα φρούτα, τα όσπρια και το ρύζι. Η απώλεια δε, παρά το ότι την τήρησα κατα γράμμα, δεν ήταν τόσο σημαντική όσο υπόσχονταν ώστε να αξίζει το μαρτύριο. Επίσης, μου προκάλεσε αύπνία, υπερένταση και θολούρα. Ξαφνικά, νιώθω λες και το μυαλό μου δεν λειτουργεί σωστά, σαν να έχει κενά και δυσκολία συγκέντρωσης. Σήμερα έφαγα αλεύρι μετά από πολύ καιρό (τορτίγια) και το στομάχι μου είναι χάλια.
Ελπίζω να καταφέρω να έχω απώλεια με τη δίαιτα που παρουσάζεται εδώ, γιατί είναι πολύ κοντά στους κανόνες της διατροφής που θεωρώ σωστή, οπότε θα έχω και πιθανότητες να το κρατήσω για πάντα.
Έχω κάποιες απορίες γιατί σε μερικά σημεία οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες.
1.Για παράδειγμα, είδα πολλές συνταγές με μπανάνα, ενώ σε άλλα σημεία αλλά και σε αγγλικά φόρουμ που είδα, θεωρείται εξωτικό φρούτο και απαγορεύεται να καταναλώνεται.
2. Διαβασα πως το ταχίνι έχει μεγάλο ποσοστό υδατανθράκων, ενω εγω ξέρω πως έχει μόνο 1 γρ αννα 100 γρ προϊόντος, αλλά πολύ υψηλά λιπαρά. (Γι υτό άλλωστε επιτρέπεται στην Άτκινς άφοβα)
3. Με τα λαχανικά, επίσης μου κάνει εντύπωση (που συνδυάζονται με λίπη) για ντομάτες, αγγούρι, λάχανο σε μεγάλες ποσότητες γιατί ξέρω πως έχουν πολλούς υδατάνθρακες.
4. Μανιτάρια μπορούμε να τρώμε άφοβα από τη β φάση και μετά, όπως το ξύδι; Μαγιά, διάβασα και σε ξένα σάιτ πως δεν επιτρέπεται αλλά εδώ βλέπω πως εσείς χρησιμοπιείται για το ψωμί.
5. Έχω μπερδευτεί με τη σόγια και για εμένα είναι πολύ σημαντικό αυτό. Είδα πριν από λίγες σελίδες σε εναν πίνακα που έφτιαξε η Beatrice, πως το κατατάσσει στα λίπη. Ενώ αργότερα η Βούλα, στους υδατάνθρακες. Αυτό δε το πολύ κατατοπιστικό κομμάτι  που έβαλε η Βούλα, αφορούσε στο τόφου που προσωπικά δεν μου αρέσει. Θα με βοηθούσατε πάαααρα πολύ, αν μπορούσατε να μου απαντήσετε για τον κιμά και το "κρέας" σόγιας.
6. Επειδή ο βασικότερος λόγος που εγώ κατάφερα να κρατήσω την Άτκινς 2 μήνες, είναι πως επιτρέπει το τυρί. Από ότι βλέπω κι εδώ επιτρεπεται το τυρί, αλλά συνδυασμένο με λίπη. Μήπως ξέρει κανείς για το φυτικό τυρί (το λευκο, σαν φέτα), τι ισχύει; Αν καταφέρω να τρώω πατατούλες (με τη σάρκα τους) και τυράκι, ή αρακά με ψωμάκι ολικής και τυράκι, δεν θέλω τίποτα άλλο! Χαμόγελο
7. Τα macademia που έχουν πάρα πολλά λιπαρά και ελάχιστους υδατάνθρακες, μπορούμε να καταναλώνουμε; Το σουσάμι;
8. Απέχουμε από όλα τα γλυκαντικά ακόμη και αν είναι φυτά; Με τη Στέβια τι γίνεται; Μπορούμε να φάμε;
Πωπω, σας έπρηξα κορίτσια μου  Ντροπή
Ανυπομονώ να ξεκινήσω, οπότε θα το εκτιμούσα αν μου απαντούσατε στο κατεβατό μου. Οποιαδήποτε άλλη συμβουλή, δεκτή.
Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους και ελπίζω να τα λέμε συχνά  Χαμόγελο
Νένα

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 11, 2011, 19:34:04 μμ από stroumpoulo » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #429
« στις: Μάρτιος 12, 2011, 09:06:44 πμ »
voulaskl Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 367
Μέλος από: Νοέ, 2010

Προφίλ
Καλημέρα κορίτσια
Νένα και καλός ήρθες στην παρέα μας. Μια καλή ιδέα είναι να διαβάσεις το βιβλίο της Zoe Harcombe είναι καλογραμμένο και θα σου φύγουν ακόμα περισσότερες απορίες για το θέμα του πάχους. Όταν το διάβαζα για πρώτη φορά  ήταν σαν να έγραφα τα δικά μου συναισθήματα, αποτελέσματα, συμπεράσματα….. ταυτίζεσαι τόσο  πολύ για αυτό και το διαβάζεις το ξαναδιαβάζεις χωρίς να το βαριέσαι. Είναι το μοναδικό βιβλίο που διάβασα τουλάχιστον 5 φορές  χωρίς να βαρεθώ . Έχω να πω ότι είσαι στον σωστό δρόμο για την απώλεια βάρους χωρίς να στερείσαι κάτι.  Την πρώτη 1η  φάση την κατάλαβες? Αν ναι τότε ξεκίνα την αμέσως και από τις πρώτες 5 ήμερες θα δεις μεγάλη διαφορά. Θα σου απαντήσω σε μερικές ερωτήσεις που ξερω σίγουρα.
1.Για παράδειγμα, είδα πολλές συνταγές με μπανάνα, ενώ σε άλλα σημεία αλλά και σε αγγλικά φόρουμ που είδα, θεωρείται εξωτικό φρούτο και απαγορεύεται να καταναλώνεται.Μπορούμε να τρώμε από όλα τα φρούτα αυτά που δεν πρέπει να καταναλώνουμε συχνά είναι τα τροπικά φρούτα οπότε η μπανάνα μπορεί να γίνει ένα πανέμορφο παγωτό, Πανκεικ, κέικ ή σκέτη.
3. Με τα λαχανικά, επίσης μου κάνει εντύπωση (που συνδυάζονται με λίπη) για ντομάτες, αγγούρι, λάχανο σε μεγάλες ποσότητες γιατί ξέρω πως έχουν πολλούς υδατάνθρακες.Τα λαχανικά ειδικά τα πράσινα λαχανικά έχουν πολύ νερό και λίγους υδατάνθρακες είναι σαν μπαλαντέρ οπότε μπορείς να τα χρησιμοποιείς και στους 2 συνδυασμούς. Τα χρωματιστά λαχανικά, θα πρέπει να τρώγονται με γεύματα λίπους/ πρωτεΐνης με φειδώ,  πατάτες, καρότα, παντζάρια, καλαμπόκι, μεγάλη κολοκύθα, αρακάς εκτός από την πατάτα που δεν συνδυάζεται με λίπος/ πρωτεΐνη τα υπόλοιπα άνετα μπορούν να συνδυαστούν.
4. Μανιτάρια μπορούμε να τρώμε άφοβα από τη β φάση και μετά, όπως το ξύδι; Μαγιά, διάβασα και σε ξένα σάιτ πως δεν επιτρέπεται αλλά εδώ βλέπω πως εσείς χρησιμοποιείται για το ψωμί.
Μετά την 2η φάση επιτρέπονται τα παραπάνω μάλιστα υπάρχουν και συνταγές γραμμένες από την Zoe .
5. Έχω μπερδευτεί με τη σόγια και για εμένα είναι πολύ σημαντικό αυτό. Είδα πριν από λίγες σελίδες σε εναν πίνακα που έφτιαξε η Beatrice, πως το κατατάσσει στα λίπη. Ενώ αργότερα η Βούλα, στους υδατάνθρακες. Αυτό δε το πολύ κατατοπιστικό κομμάτι  που έβαλε η Βούλα, αφορούσε στο τόφου που προσωπικά δεν μου αρέσει. Θα με βοηθούσατε πάαααρα πολύ, αν μπορούσατε να μου απαντήσετε για τον κιμά και το "κρέας" σόγιας.
6. Επειδή ο βασικότερος λόγος που εγώ κατάφερα να κρατήσω την Άτκινς 2 μήνες, είναι πως επιτρέπει το τυρί. Από ότι βλέπω κι εδώ επιτρεπεται το τυρί, αλλά συνδυασμένο με λίπη. Μήπως ξέρει κανείς για το φυτικό τυρί (το λευκο, σαν φέτα), τι ισχύει; Αν καταφέρω να τρώω πατατούλες (με τη σάρκα τους) και τυράκι, ή αρακά με ψωμάκι ολικής και τυράκι, δεν θέλω τίποτα άλλο! 
Μην ανησυχείς δεν μπερδεύτηκες μόνο εσύ αλλά και εγώ…. Βασικά θεωρώ ότι τελικά είναι υδατάνθρακας. η σόγα δεν προέρχεται από κάποιο ζώο για να είναι πρωτεΐνη  έχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας όπως και τα κόκκινα φασόλια αλλά έχουν ακουστεί πολλά για μεταλλαγμένη σόγια και προσωπικά την φοβάμαι…. Όσο για το φυτικό τυρί θα πρέπει να διαβάσεις τα συστατικά του από τι είναι φτιαγμένο να μην έχει ζάχαρη, πρόσθετα κ.α.
2. Διαβασα πως το ταχίνι έχει μεγάλο ποσοστό υδατανθράκων, ενω εγω ξέρω πως έχει μόνο 1 γρ αννα 100 γρ προϊόντος, αλλά πολύ υψηλά λιπαρά. (Γι υτό άλλωστε επιτρέπεται στην Άτκινς άφοβα)Το σησάμι και το ταχίνι προσφέρουν ένα συνδυασμό λίπους (50% περίπου), πρωτεΐνης (20% περίπου), αλλά και υδατανθράκων.
7. Τα macademia που έχουν πάρα πολλά λιπαρά και ελάχιστους υδατάνθρακες, μπορούμε να καταναλώνουμε; Το σουσάμι;Έχω την εντύπωση ότι και τα δυο ανήκουν στην οικογένεια των ξηρών καρπών. Περιέχουν σημαντικές ποσότητες  υδατανθράκων, λιπαρών και πρωτεϊνών όπως το πλήρες γάλα και απαγορεύονται στην 2η φάση γιατί ο συνδυασμός και των 3ων κάνει αποθήκευση λίπους.
8. Απέχουμε από όλα τα γλυκαντικά ακόμη και αν είναι φυτά; Με τη Στέβια τι γίνεται; Μπορούμε να φάμε; Η Στέβια είναι ένα μικρό βότανο που φυτρώνει στη Βορειοδυτική Παραγουάη και αποτελεί παραδοσιακό γλυκαντικό των αυτοχθόνων Γκουαρανών. Αποτελεί πηγή χρήσιμων φυσικών χημικών ουσιών, όπως η στεβιοσίδη και η χλωροφύλλη (φυσική χρωστική) κ.ά. Είναι 300 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, χωρίς καθόλου θερμίδες, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για ανεπιθύμητες δράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα φύλλα της χρησιμοποιούνται ως χλωρά ή ξηρά, τριμμένα ή αλεσμένα. Οι μεγαλύτεροι χρήστες της στεβιοσίδης είναι η βιομηχανία τροφίμων, ποτών αλλά χρησιμοποιείται και στη ζαχαροπλαστική (υποκαθιστά τη ζάχαρη και την πράσινη χρωστική) και την Ιατρική (για τους διαβητικούς). Σε ορισμένες χώρες (ΗΠΑ κ.α.) επιτρέπεται μόνο ως διαιτητικό συμπλήρωμα, ενώ σε άλλες (Ιαπωνία από το 1971, Βραζιλία κ.α.) ως υποκατάστατο της ζάχαρης, ως συμπλήρωμα διατροφής και ως διαιτητικό συμπλήρωμα. Στη Στέβια αποδίδονται επιπλέον ιδιότητες όπως αντιυπερτασικές, αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ενώ είναι προληπτικό της τερηδόνας, ρυθμιστής ζαχάρου στο αίμα, καρδιοτονωτικό, επουλωτικό, περιποιητικό δέρματος.  Ποιος όμως ο λόγος να χρησιμοποιήσω γλυκαντικό έστω και αν είναι βότανο αν αυτό που ήδη τρώω είναι γλυκό…?
Beatrice θα πάω στο super market και θα δω αν έχουνε  KROCUS KOZANIS PRODUCTS πρέπει να είναι πολύ υγιεινό ρόφημα........!!!!! ευχαριστούμε Beatrice που το μοιραστικές μαζί μας.
φιλιά πολλά σε όλες
 kissing kissing kissing
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 12, 2011, 09:19:17 πμ από voulaskl » Καταγράφηκε
O my Luve's like a red, red rose       That's newly sprung in June;   O my Luve's like the melodie            That's sweetly play'd in tune.
As fair art thou, my bonnie lass,       So deep in luve am I:    And I will luve thee still, my dear,     Till a' the seas gang dry:,my dear, ....
Robert Bur
 
Απάντηση #430
« στις: Μάρτιος 12, 2011, 11:47:14 πμ »
elenikous Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 24
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ
Καλημέρα κορίτσια. Ξεκίνησα κι εγώ τη δίαιτα αυτή από την περασμένη Τετάρτη και βρίσκομαι στην τέταρτη μέρα της πρώτης φάσης. Έχω βέβαια κάποιες απορίες, αλλά αφορούν κυρίως τη δεύτερη φάση, οπότε τις αφήνω για αργότερα. Έχω φάει μόνο από τα επιτρεπόμενα, αλλά οι λιγούρες καλά κρατούν (ακόμα). Για την πρώτη φάση, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: εφόσον δεν κοιτάμε συνδυασμούς σ' αυτήν τη φάση, μπορώ να φάω ρύζι με κρέας?
Καλη επιτυχία σε όλες και συγχαρητήρια σε όσες τα έχουν καταφέρει. Κι απ' ότι είδα είστε αρκετές!!!
Νένα, ξεκίνα την πρώτη φάση. Θα νιώσεις διαφορά από τις πρώτες μέρες.
Φιλιά
Καταγράφηκε


 
Απάντηση #431
« στις: Μάρτιος 12, 2011, 12:44:25 μμ »
SIMONI Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 295
Μέλος από: Φεβ, 2011

Προφίλ
βουλα εισαι αστερι! upκατατοπιστικοτατη και πολυ διαβασμενη!ευχαριστουμε για τις πληροφοριες! *THUMBS%%__%%UP*elenikous καλη αρχη.στην πρωτη φαση δεν κοιτας συνδιασμους,τρως απο τα επιτρεπομενα.προσοχη στο ρυζι,μαυρο εννοειται και μεχρι 60γραμμαρια ωμο.το βιβλιο απλως λεει κανε οτι μπορεις για να αντισταθεις στις λιγουρες δηλαδη φαε οσο θες οποτε θες αρκει να κρατηθεις για 5 μερες μεχρι να συνηθισει ο οργανισμος και να αποβαλει τις λιγουρες την τροφικη δυσανεξια και την candida.επισης ενας καλος τροπος καταπολεμησης της τελευταιας,ειναι και το κεφιρ,αν σου αρεσει,και στην πρωτη φαση. Χαμόγελοκαλη συνεχεια! kissingα!και κατι ακομα σχετικα με τον κροκο κοζανης.εγω μαζι με το τσαι που φτιαχνω ειτε ειναι του βουνου ειτε λουιζα η'οτιδηποτε αλλο σχεδον παντα βαζω μαζι και μια δυο κλωστιτσες κροκουκαι ετσι παιρνει και πολυ ωραια γευση και φυσικα ειναι και πολυ υγιεινο upφιλια
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 12, 2011, 12:50:55 μμ από SIMONI » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #432
« στις: Μάρτιος 12, 2011, 14:29:12 μμ »
Beatrice Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 47
Μέλος από: Φεβ, 2011

Προφίλ
Κορίτσια η παρέα μεγαλώνει. Καλως ήλθατε Νένα και elenikous. Νένα ομολογώ ότι είσαι πολύ διαβασμένη και ψαγμένη στο θέμα της διατροφής. Η καλύτεη συμβουλή που σου έδωσε ήδη η Βούλα είναι να διαβάσεις το βιβλίο. Ολες οι απορίες σου θα λυθούν αμέσως. Εμείς εδώ απλά ερμηνεύουμε την zoe και στηρίζουμε ψυχολογικά ή μία την άλλη.  Συμφωνώ με την Βούλα για την Σόγια ( συνήθως είναι μεταλλαγμένη) και για τους ξηρούς καρπούς. Η μπανάνα είναι φρούτο που έτσι και αλλιώς τρώγονται περιορισμένα στην Β φάση . Απαγορεύονται όλα τα γλυκαντικά γιατί είναι συνήθως επεξεργασμένα. Αρχισε αύριο κιόλας την πρώτη φάση. Σε 5 ημέρες θα σου έχουν φύγει οι λιγούρες και δεν σκέφτεσαι συνέχεια το φαγητό.
Elenikous το ρύζι ( έστω και μαύρο δεν συνδιάζεται με το κρέας ούτε στην πρώτη φάση.



Μερικές υπενθυμίσεις

Πρωτεϊνες       Υδατάνθρακες                                 Λιπος   
Κρέας                   Μηλα                                      Κρέας
Ψάρι                   Πατάτες                                    Ψάρι
Τυρί            Φρούτα (ίχνη πρωτ.&λίπους)                Τυρί
Αυγά                   Λαχανικά                                    αυγό
Γαλακτοκομικά  Σιτηρά ( ρύζι, σιτάρι, κριθάρι)       Γαλακτοκομικά
Αμύγδαλα             Ζάχαρη                                    Λάδι
                      Ολικής Αλεσης ίνες                        Βούτυρο
Φασόλια               φασολια                                Μαργαρίνη
Ρεβίθια                ρεβίθια                                   Φυστίκια
                                                                         Σόγια
Στη Β ΄φάση πρέπει να περάσουν 4 ώρες μεταξύ ενός γεύματος υδατανθράκων και ενός γεύματος πρωτείνης. Τα φρούτα τρώγονται μόνα τους. Επίσης το ψωμί ( ολικής άλεσης ) μόνο του
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 13, 2011, 13:39:26 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #433
« στις: Μάρτιος 12, 2011, 17:01:31 μμ »
elenikous Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 24
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ
Ευχαριστούμε Beatrice, βοηθάνε αυτά τα πινακάκια. Μόνο μια ερώτηση έχω ακόμα. Πελτέ ντομάτας τρώμε? Ξέρεις αυτόν τον έτοιμο στην κονσέρβα.
Καταγράφηκε


 
Απάντηση #434
« στις: Μάρτιος 12, 2011, 17:38:01 μμ »
stroumpoulo Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 53
Μέλος από: Μάρ, 2011

Προφίλ
Κορίτσια είσαστε φοβερές! Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονος ότι στηρίζετε τόσο πολύ τα υπόλοιπα μέλη και έχετε μάθει τόσα πολλά. Βούλα μου, πολύ σε ευχαριστώ για τη βοήθεια Χαμόγελο
Beatrice μου, δεν είμαι πολύ διαβασμένη, πολύ... φαγωμένη είμαι!! : Σαρκασμός Έχω κάνει πάρα πολλές δίαιτες όπως καταλαβαίνεις, οπότε λολο και κάτι έμαθα. (Βρε πουλάκι μου, με αγχώνει που την έχεις σε αυτό το πινακάκι τη σόγια στα λίπη. Άλλαξε το να χαρείς  biggrin). Πάντως η σόγια, δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί. Τουλάχιστον όχι περισσότερο από άλλα τρόφιμα. Υπάρχει μια παρεξήγηση του όρου "μεταλλαγμένο". Ένα τρόφιμο αν είναι μεταλλαγμένο, δεν είναι και απαραίτητα κακό για την υγεία. Μπορεί να έχει τροποποιηθεί ένα στοιχείο του το οποίο βλάπτει πχ. Βέβαια, εγώ δεν προτιμώ κανένα μεταλλαγμένο προιόν, κυρίως για λόγους ηθικής και ισορροπίας του περιβάλλοντος, ακόμη και αν δεν κάνει κακό στην υγεία. Εν κατακλείδι, υπάρχει βιολογική, πιστοποιημένα μη μεταλλαγμένη σόγια. Χαμόγελο
Ήθελα να ρωτήσω (αν και μπορεί αν το γράφει στο βιβλίο οπότε θα το διαβάσω), το λόγο που πρέπει να τρώμε τη φλούδα στην πατάτα. Αυτό μου έκανε εντύπωση.
Χαίρομαι πάρα πού που σας βρήκα και ελπίζω η διατροφή αυτή να βοηθήσει και εμένα!

Λοιπόν, θα γράψω εδώ τι τρώω και παρακαλώ αν δείτε κάποιο λάθος να μου το πείτε.
(Να πω πως χθες εφαγα λευκό αλεύρι μετα από 2 μηνες  και το βραδυ με επιασε κρίση για γλυκο. Έφαγα γλυκο του κουταλιου και εγινα χάλια. Πονοκέφαλο, νατία....)

Σήμερα.
Πρωί : Δεν εφαγα, δεν πρόλαβα
Μεσημέρι: ένα μπωλ λάχανο με λεμόνι και λίγο λάδι + 3 μπιφτεκάκια χωρίς ψωμί + 1 γιαούρτι total πλήρες
(Σωστά;)

elenikous νομίζω πως επιτρέπεται, αν δεν έχει ζάχαρη ή γλυκαντικά (αλλά καλύτερα να σου απαντήσουν τα κορίτσια για πιο σίγουρα)

Α! και κάτι τελευταίο. Το κεφίρ δεν είναι μύκητας; (ή λέω βλακείες;) Αν είναι, μήπως απαγορεύεται στην Α φάση όπως τα μανιτάρια και το ξύδι; Επίσης, κεφίρ φτιάχνεται με γάλα άπαχο μόνες σας;
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 12, 2011, 17:54:17 μμ από stroumpoulo » Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 ... 26 27 28 29 30 31 32 ... 99 » Πάνω