GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 28, 2024, 09:34:37 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Ο κόσμος της .. δίαιτας
| | |-+  Harcombe (Συντονιστής: cmd353)
| | | |-+  Δίαιτα Harcombe (1η ενότητα συζητήσεων)
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 ... 27 28 29 30 31 32 33 ... 99 » Κάτω
Αποστολέας
Κλειδωμένο θέμα Θέμα: Δίαιτα Harcombe (1η ενότητα συζητήσεων)  (Αναγνώστηκε 517395 φορές)
Απάντηση #435
« στις: Μάρτιος 12, 2011, 19:56:40 μμ »
voulaskl Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 367
Μέλος από: Νοέ, 2010

Προφίλ
Simoni σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια….!!! Ντροπή  Θα δοκιμάσω Λουΐζα με κρόκο αν και δεν θα καταλάβω και πολλά γιατί είμαι κρυωμένη θα το πιώ όμως γιατί ξερω ότι  έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες.!!!! beer
Elenikous καλή αρχή και καλώς ήρθες στη παρέα μας μην ανησυχείς για τις λιγούρες όταν έκανα την 1η φάση η ποιο δύσκολη μέρα ήταν η τρίτη όπου πεινούσα συνέχεια μετά την 4η μέρα ηρέμησα και δεν είχα την αίσθηση της πείνας αλλά έκανα πολύ καλά γεύματα και όπως σωστά σου γράφει και η Simoni μπορείς να φάς από τα επιτρεπόμενα χωρίς να κρατάς τους συνδυασμούς και χωρίς να σκέφτεσαι ότι πρέπει να κάνεις 3 γεύματα καλό είναι να έχεις πρόγραμμα αλλά το πρόγραμμα της 1η φάσης είναι ήδη σκληρό οπότε μην προσθέτεις και άλλους κανόνες φάε όποτε πεινάς.  Κλείσιμο ματιού
Νένα μου την καθαρισμενη πατάτα την θεωρεί επεξεργασμένο υδατάνθρακα όπως και τον φυσικό χυμό πορτοκάλι, το μέλι  αλλά κατά την γνώμη μου πάντα όταν τρώω πατάτες τις καθαρίζω για να αποφύγω τα λιπάσματα και ότι άλλο μπορεί να έχει το χώμα που έχουν καλλιεργηθεί. Αν και τις αποφεύγω τώρα με την νηστεία θα τις τιμήσω δεόντως ειδικά τις τηγανιτές πατάτες χωρίς τύψεις….. μάλλον πείνασα…..  Σαρκασμός
Η διατροφή που μας έγραψες μια χαρά είναι η μονή αλλαγή που θα έκανα είναι να κάνω το πλήρες γιαουρτάκι τζιτζικάκι όσο για το λάδι μην σκέφτεσαι κουταλιές βάλε όσο χρειάζεται για να γίνει η σαλάτα σου νόστιμη . Όταν μπορείς δοκίμασε τα Σερβοκροάτικα μπιφτέκια είναι τέλεια..!!!!
Νένα καλά το έγραψες ο πελτές μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν δεν έχει συντηρητικά και ζάχαρη
Ναι το κεφιρ είναι μύκητας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην 1η φάση ακόμα και αν περιέχει ελάχιστη ποσότητα γάλα, κάνει καλό σε αυτούς που έχουν πρόβλημα όχι μόνο *με την cadida καθώς και το γιαούρτι, το σκόρδο, αν δεν αντέχεις την όξινη γεύση του ( αν και συνηθίζεται )μπορείς να φας άφθονο γιαούρτι. Το κεφιρ μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου αν θέλεις αρκεί να προμηθευτείς τους σπόρους.
*θεραπεύει πολλές παθήσεις όπως: Αναιμία, άσθμα και βρογχίτιδα, μεταβολικές  διαταραχές, αθηροσκλήρωση, αλλεργικές παθήσεις φυματίωση, ανώμαλη αύξηση των κυττάρων, υψηλά επίπεδα χοληστερόλης , την υπέρταση κ.α. Η θρεπτική αξία είναι υψηλή και αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο, λόγω του γάλακτος που περιέχει, βιταμίνες, ενώ οι πρωτεΐνες του είναι υψηλής βιολογικής αξίας.

Για να το γιορτάσετε τα κορίτσια που ξεκίνησαν την δίαιτα αλλά και όσες μείνετε μέσα σήμερα μπορείτε να φτιάξετε πίτσα με λαχανικά πιπεριές, ντομάτα, ψιλοκομμένα κομματάκια από κρέας και όταν μπείτε στην 2η φάση βάζετε και τριμμένο τυρί η συνταγή είναι από την cmd353 στην σελίδα 22 ειναι απλώς υπέροχη.!!!  up

Για τη βάση για πίτσα, χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με 250 γρ. τυρί ( αντί για τυρί βάλτε ½ κεσεδάκι γιαούρτι) και 1 κομματάκι βούτυρο και προσθέτουμε το "τριμμένο" κουνουπίδι και προαιρετικά ρίγανη και δυόσμο. Προσθέτουμε ανακατώνοντας απαλά τη μαρέγκα. Στρώνουμε με κουτάλι σε στρογγυλό ταψί, να έρχεται ίσα ίσα στις άκρες και ψήνουμε στους 200 να ροδίσει ελαφρά (όχι εντελώς). Όταν είναι έτοιμη, βάζουμε ότι θέλουμε από επάνω (π.χ. σάλτσα ντομάτα, τόνο, κρεμμύδια, κασέρι τριμμένο) και ψήνουμε ξανά μέχρι να λιώσει το κασέρι και να πάρει λίγο χρώμα.

Επίσης υπάρχει λίστα με φαγητά που μπορείτε να φτιάξετε δείτε το topic
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=0&topic=7080.0

Καλή αρχή  και υπομονή κορίτσια θα τα καταφέρουμε….!!!!
Φιλιά πολλά
 kissing kissing kissing


« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 12, 2011, 20:09:12 μμ από voulaskl » Καταγράφηκε
O my Luve's like a red, red rose       That's newly sprung in June;   O my Luve's like the melodie            That's sweetly play'd in tune.
As fair art thou, my bonnie lass,       So deep in luve am I:    And I will luve thee still, my dear,     Till a' the seas gang dry:,my dear, ....
Robert Bur
 
Απάντηση #436
« στις: Μάρτιος 12, 2011, 20:07:43 μμ »
SIMONI Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 295
Μέλος από: Φεβ, 2011

Προφίλ
το κεφιρ ξαναλεω επιτρεπεται και στην πρωτη φαση,το λεει καθαρα στο βιβλιο και μαλιστα κανει και πολυ καλο στην καταπολεμιση της candida.και στη δευτερη φαση εγω το φτιαχνω με απαχο γαλα και το πινω αντι για γαλα.εχω βεβαια τον μυκητα.στο βιβλιο το περιγραφει σαν φυσικο ζωντανο γιαουρτι. :oBeatrice γιατι λες οτι το ψωμι και τα φρουτα τρωγονται μονα τους?Απορία Απορίαα!μολις ειδα οτι  εγραψε ηδη η Βουλα για το κεφιρ!και πολυ πιο αναλυτικα και καλα οπως παντα! Χαμόγελο Χαμόγελο
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 12, 2011, 20:14:10 μμ από SIMONI » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #437
« στις: Μάρτιος 12, 2011, 20:16:35 μμ »
elenikous Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 24
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ
Κορίτσια, τί καλές που είστε!!!
Ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές!
Νένα νομίζω πως είσαι μια χαρά για πρώτη μέρα, αν και μου φαίνεται ότι έφαγες λίγο. Εγώ τρώω περισσότερο. Κι εγώ μπιφτέκια είχα σήμερα και έφαγα 6!!!
Και τ' απόγευμα (πριν λίγο δηλαδή) έφαγα και 2 μελιτζάνες παπουτσάκια (χωρίς μπεσαμέλ ή τυριά) που τα είχα από χτες.
Τη στέβια τη χρησιμοποιείς καιρό? Πώς είναι?
Voulaskl και Simoni είστε φοβερές. Βοηθάτε πάρα πολύ!
Καταγράφηκε


 
Απάντηση #438
« στις: Μάρτιος 12, 2011, 22:51:40 μμ »
stroumpoulo Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 53
Μέλος από: Μάρ, 2011

Προφίλ
elenikous, ναι έφαγα λίγο γιατί βγαίνω από Άτκινς οπότε έχω συνηθίσει να τρώω μικρές ποσότητες, γιατι χόρταινα εύκολα.Μετά το χθεσινο βεβαια με τις τορτίγιες και το γλυκο του κουταλιού, έχω φοβερες λιγουρες! Σκεφτομαι το γλυκο κεράσι συνεχεια...Κρατιεμαι όμως Χαμόγελο
Τη στέβια δεν την χρησιμοποιώ, έχει και μια γεύση που δε μου αρέσει να σου πω την αλήθεια. Απλά αναρωτιέμαι, μηπως μπορούμε να τη χρησιμοπιησουμε σε βοτανο αν θελουμε αργοτερα να φτιαξουμε καποιο γλυκό. Άλλωστε έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό.
Εδω βρηκα καποιες απόψεις σχετικά
https://www.theharcombedietclub.com/forum/archive/index.php/t-1985.html

Οπως επισης βρηκα και συνταγες με στεβια σε φορουμ της συγκεκριμενης δίαιτας.

Συνεχίζω, αφού σας πω πως για βραδυνό έχω ένα μπολάκι λάχανο, 1 μικρό μπιφτέκι, 3 αυγα βραστά και γιαούρτι τοτάλ.

Ελένικους (Ελένη, να υποθέσω;), καλά κάνεις και τρως για να μην έχεις λιγούρες. Εγω όταν ξεκινησα την Άτκινς τις πρώτες μέρες έτρωγα πάρα πολύ.

Βούλα μου, κάποιες συνταγές φαίνονται μούρλια! Ανυπομονω να πάω στην β φάση να φάω επιτέλους μηλαράκι και ρεβύθια!!!! Χαμόγελο

Είδα πως κάποιος μας επέπληξε για τα πολλά ποστ, οποτε κανω συνεχεια τροποποίηση. Βουλα μου, μόλις είδα πως το φυτικο τυρί περιέχει άμυλο σίτου. Το αποκλείουμε, ε;




Ελπίζω να μη σας πρήζω με τη μανία του νεοφώτιστου!
Ο κολλλητός μου είναι χορτοφάγος χρόνια και δεν χρησιμοποιεί ζελατίνη. Υπάρχει όμως ένα φύκι, το αγαρ αγαρ, που εχει τις ιδιες ιδιότητες. Βεβαια, ειναι πανακριβο (εγω βρηκα 30γρ με 7 ευρω!!).
Μπορεί καποιος να φτιαξει ενα τσάι που του αρέσει και να βάλει λίγο αγαρ αγάρ μεσα, να γινει σαν ζελε και να το φαει ως επιδόρπιο.
Διαιτιτικη αναλυση ανά 7g
Ενέργεια 23.59kcal ς (Energy από λίπος 0 CAL).
Λιπος 0.02g                      0,05%
- Χοληστερόλη 0G             0%
Υδατάνθρακες 5.92g       1,82%
Φυτικες ίνες 5.88g           23:52%
Πρωτεΐνες 0.01g              0,02%
Ασβέστιο 52.9mg             7,56%
Ιώδιο 0.14ug                    0,11%

Επίσης, επειδή όπως σας έχω πει λατρευω τα τυριά και πολύ θα ήθελα να τα συνδυαζω με υδατανθρακες, ορίστε μια συνταγή με "ψευτοφέτα" από σόγια.
Για να φτιάξετε ένα υποκατάστατο του τυριού "φέτα"θα χρειαστείτε:

-- 500 γρ. τόφου (το βρίσκεται σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά και είναι από σόγια)
-- 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
-- 1/4 της κούπας νερό
-- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι (κοφτή)
-- 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό αποξηραμένο
-- 1/2 κουταλιά της σούπας πιπέρι
-- 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη

Ανακατεύετε όλα τα υλικά, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε
να μαριναριστούν για μερικές ώρες ή αποβραδύς.
Στραγγίζετε καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 13, 2011, 13:40:09 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #439
« στις: Μάρτιος 13, 2011, 09:29:27 πμ »
Beatrice Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 47
Μέλος από: Φεβ, 2011

Προφίλ
Κορίτσια Καλημέρα,
Τα φρούτα ενώ είναι υδατάνθρακες περιέχουν ίχνη πρωτεϊνών και λίπους. Συνεπώς είναι πλήρης τροφή και τρώγονται μόνα τους. Ο πελτές στην κονσερβα περιέχει ζάχαρη και συντηρητικά, συνεπώς δεν ενδείκνυται για εμάς. Τα πλήρη γαλακτοκομικά έχουν λίπη και υδατάνθρακες και απαγορεύονται στην Α φάση. Στην Β φάση τα τρώς μόνα τους. Το πλήρες τυρί επίσης λέει το βιβλίο ότι είναι από μόνο του πλήρης τροφή, γιαυτό και αυτό τρώγεται μόνο του. Ολα τα light τυριά είναι υδατάνθρακες.



Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα συτατικά της σόγιας. Για τον λόγο αυτό η Ζοe την κατατάση στα Λίπη ( σε συνδιασμό ) με την πρωτέϊνη που περιέχει. Βρήκα επίσης ένα άρθρο για να γίνουμε πιό σοφές οσον αφορά την σόγια

Διατροφική αξία της σόγιας (σε 100 γρ.)
Θερμίδες : 141
Aσβέστιο: 83 mg
Λίπος : 7,3 γρ.
Xοληστερίνη : 0
Φυτικές ίνες : 6,1 mg
Σίδηρος : 3 mg
Κάλιο : 510 mg
Πρωτεΐνη : 14 γρ.
Bιταμίνη E : 1,1 mg
Ψευδάργυρος : 0,9 mg



Tα οφέλη της σόγιας
H σόγια έχει κατά καιρούς υμνηθεί για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία. Aς δούμε όμως με ψυχραιμία ποιες είναι πραγματικά οι ευεργετικές και ποιες οι επιβλαβείς ιδιότητές της.
Yψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη. Όσοι προσέχουν πολύ τη διατροφή τους, αλλά και οι χορτοφάγοι, ξέρουν εδώ και χρόνια ότι τα τρόφιμα που έχουν πρωτεΐνες σόγιας αποτελούν ένα πολύ καλό υποκατάστατο των ζωικών προϊόντων. Tα παραδοσιακά προϊόντα σόγιας, όπως το τόφου ή το γάλα σόγιας, έχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης. Tο τόφου, για παράδειγμα, μας δίνει περίπου 9 γρ. πρωτεΐνης σε μία μερίδα (115 περίπου γραμμαρίων προϊόντος), τη στιγμή που η προτεινόμενη καθημερινή ποσότητα πρωτεΐνης είναι περίπου 63 γραμμάρια για τους άνδρες και 50 γραμμάρια για τις γυναίκες. Aσφαλώς, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως οι πρωτεΐνες της σόγιας είναι χαμηλότερης βιολογικής αξίας από τις πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης. Eίναι καλό, λοιπόν, να συνδυάζουμε τη σόγια με προϊόντα ολικής άλεσης, όταν δεν υπάρχει άλλη πηγή πρωτεΐνης στο τραπέζι.
Προστατεύει από ορισμένες μορφές καρκίνου. Πολλές μελέτες δείχνουν πως η τακτική κατανάλωση σόγιας μπορεί να μας προστατεύσει από τον καρκίνο του προστάτη και του παχέος εντέρου. Oι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται σε μια ομάδα φυτικών χημικών, τις ισοφλαβόνες, οι οποίες αποτρέπουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, ρυθμίζοντας τις ορμόνες στον οργανισμό μας.
Προστατεύει από καρδιοπάθειες. Έχει επιβεβαιωθεί από πολλές μελέτες η ευεργετική επίδραση της σόγιας στο καρδιαγγειακό σύστημα. Φαίνεται πως, χάρη στις ισοφλαβόνες, η σόγια μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης (και ιδιαίτερα της λεγόμενης «κακής» χοληστερίνης) και την πίεση, ενώ είναι πιθανό να αποτρέπει την αθηροσκλήρωση.
Προστατεύει από την οστεοπόρωση. Ένα φλιτζάνι τόφου περιέχει 204 mg ασβεστίου, ενώ καθημερινά χρειαζόμαστε περίπου 1.000 mg. Ο συνδυασμός, λοιπόν, μέτριας κατανάλωσης σόγιας, όπως και γαλακτοκομικών, μαζί με τακτική άσκηση περιορίζει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.
Aνακουφίζει στην εμμηνόπαυση. Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως τα προϊόντα σόγιας μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Ωστόσο, η έρευνα είναι ακόμη σε αρχικά στάδια.
Bοηθά τα «καλά» βακτήρια. Tο μίζο (παράγωγο της σόγιας), όπως και το γιαούρτι, θεωρείται καλή προβιοτική τροφή. H κατανάλωση τέτοιων τροφών λίγες φορές την εβδομάδα αποτρέπει την ανάπτυξη ζημιογόνων μικροοργανισμών και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Eίναι θρεπτική. Eκτός από καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, η σόγια είναι καλή πηγή μαγνησίου, σιδήρου, ψευδάργυρου και σεληνίου.

Πώς να ωφεληθούμε από τη σόγια
• Nα αγοράζουμε βιολογική σόγια ή πιστοποιημένα μη μεταλλαγμένη σόγια.
• Nα μην αγοράζουμε προϊόντα σόγιας που είναι πολύ επεξεργασμένα και να προτιμάμε τα «κλασικά» προϊόντα σόγιας, όπως το γάλα, το τόφου, το μίζο.
• Nα τρώμε σόγια με μέτρο και να συμπληρώνουμε τη διατροφή μας με όσπρια ή άπαχο κρέας για πρωτεΐνη.
• Nα αντικαθιστούμε το 20% του αλευριού που χρησιμοποιούμε με αλεύρι σόγιας, κατά προτίμηση βιολογικό.
• Nα μη θεωρούμε τη σόγια «διατροφικό θαύμα», όπως πολλές φορές την αποκαλούν τα μέσα ενημέρωσης, αλλά έναν άλλο κρίκο σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Oι κίνδυνοι της σόγιας
Αρκετά δημοσιεύματα έχουν δημιουργήσει θόρυβο γύρω από τους πιθανούς κινδύνους της σόγιας. Tο γενικό συμπέρασμα είναι ότι όσοι καταναλώνουν τακτικά τα παραδοσιακά προϊόντα σόγιας (τόφου, μίζο κλπ.) και ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή, δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο. Όμως, στην περίπτωση που η κατανάλωση εξαιρετικά επεξεργασμένων προϊόντων σόγιας ή γενετικά τροποποιημένων προϊόντων σόγιας είναι μεγάλη, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες άμεσα.
Kαρκίνος του μαστού. Δεν είναι σαφές αν η σόγια μειώνει ή αυξάνει τον κίνδυνο για τον καρκίνο του μαστού, καθώς υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν και τα δύο. Mελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν πριν από δύο εβδομάδες, αποφαίνεται ότι η σόγια ίσως αυξάνει τον κίνδυνο αυτό για τις γυναίκες που δεν έχουν ασιατική καταγωγή.
Kίνδυνος από τα φυτο-οιστρογόνα. H υψηλή περιεκτικότητα της σόγιας σε φυτο-οιστρογόνα την καθιστά πιθανώς επικίνδυνη όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες από βρέφη. Oπωσδήποτε, το μητρικό γάλα ή το βρεφικό γάλα είναι προτιμότερα από το γάλα σόγιας.
Aλλεργίες. Έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις αλλεργιών και δυσανεξιών στη σόγια. Bρετανοί επιστήμονες επισημαίνουν πως η γενετικώς τροποποιημένη σόγια μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες συχνότερα από ό,τι η συμβατική ή η βιολογική σόγια. O καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσει κανείς αν έχει αλλεργία στη σόγια είναι να τρώει αρχικά μικρές ποσότητες. Όσοι έχουν αλλεργία στα φιστίκια, στον αρακά, στα ρεβίθια, στη σίκαλη, στο σιτάρι, στο κριθάρι, έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι αλλεργικοί και στη σόγια.

Ποια σόγια είναι ασφαλής
Σύμφωνα με τις έρευνες της Greenpeace, στη χώρα μας εισάγονται κάθε χρόνο πάνω από 250.000 τόνοι μεταλλαγμένης σόγιας από τις HΠA και την Aργεντινή. Oι ευρωπαϊκοί κανονισμοί για τη σήμανση και την ιχνηλασιμότητα των μεταλλαγμένων οργανισμών έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις 18 Aπριλίου του 2004, και επιβάλλουν να υπάρχει η απαραίτητη σήμανση στα προϊόντα και στις ζωοτροφές που περιέχουν μεταλλαγμένα συστατικά σε ποσοστό πάνω από 0,9%, ακόμη κι αν τα προϊόντα αυτά έχουν χάσει το DNA τους κατά την επεξεργασία. Tο γεγονός ότι δεν βλέπουμε την ετικέτα «Mεταλλαγμένο» πάνω στις συσκευασίες σημαίνει ότι είμαστε ασφαλείς; Όχι ακριβώς. Μάλλον σημαίνει πως δεν υπάρχει ακόμη ένας ολοκληρωμένος ελεγκτικός μηχανισμός. Πάντως, μετά τη νομοθεσία για τα μεταλλαγμένα, που ισχύει στη χώρα μας από τον Aπρίλιο του 2004, τα προϊόντα σόγιας που βρίσκουμε στα σουπερμάρκετ και δεν φέρουν ένδειξη γενετικής τροποποίησης θεωρούνται ασφαλή. H λύση, λοιπόν, βρίσκεται στη βιολογική σόγια.

Tα πολλά «πρόσωπα» της σόγιας
Περίπου τα 2/3 των συσκευασμένων τροφίμων περιέχουν παράγωγα σόγιας, όπως σογιέλαιο, λεκιθίνη σόγιας (σε σοκολάτες, δημητριακά, παγωτά, μαργαρίνες, γλυκά) ή σογιάλευρο. Πρωτεΐνη σόγιας βρίσκεται σε πολλές τροφές (αναψυκτικά διαίτης, ζυμαρικά, ξηρές τροφές, μπισκότα κλπ.). Aς δούμε ποιες είναι οι «καθαρές» μορφές της σόγιας που βρίσκουμε στην αγορά.
Γάλα σόγιας. Φτιάχνεται από φασόλια σόγιας που έχουν μουλιάσει σε νερό. Tο υγρό που παράγεται είναι το γάλα σόγιας. Συνήθως έχει μια γεύση που θυμίζει όσπριο, αν και πολλά γάλατα σόγιας έχουν φυσικά ενισχυτικά γεύσης.
Eίναι καλό εναλλακτικό γάλακτος για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
Γιαούρτι σόγιας. Παρασκευάζεται όπως και το κοινό γιαούρτι, προστίθενται δηλαδή ένζυμα στο γάλα σόγιας.
Tόφου. Mοιάζει με μαλακό τυρί και φτιάχνεται από γάλα σόγιας. Δεν έχει ιδιαίτερη γεύση, έχει όμως την ικανότητα να απορροφά τις γεύσεις των άλλων συστατικών του φαγητού. Συνήθως, το βρίσκουμε μέσα σε συσκευασίες με νερό. Mπορεί να ψηθεί, να αναμειχθεί με λαχανικά σε stir fry. Ακόμη και καπνιστό τρώγεται!
Mίζο. Oι γιαπωνέζοι ξεκινούν τη μέρα τους με ένα πιάτο σούπας μίζο. Είναι αρκετά αλμυρό και μοιάζει με πυκνή αλοιφή. Φτιάχνεται από φασόλια σόγιας, ρύζι και αλάτι και συχνά παλαιώνεται μέχρι τρία χρόνια. Yπάρχουν διαφορετικά είδη μίζο, γιατί υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι παρασκευής.
Σογιέλαιο. Mε χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη, το σογιέλαιο είναι πιο υγιεινό από άλλα σπορέλαια και έχει φυσικά αντιοξειδωτικά.
Πρωτεϊνη σόγιας. Δίνει υφή σε διάφορα προϊόντα, όπως ντρέσινγκ για σαλάτες, σούπες, υποκατάστατα κρέατος. Tη βρίσκουμε και σε μορφή μικρών κομματιών ή νιφάδων σόγιας, που χρησιμοποιούνται σε χορτοφαγικές συνταγές.
Σάλτσα σόγιας. Φτιάχνεται από φασόλια σόγιας, νερό και αλάτι και νοστιμίζει τα φαγητά. Διαβάζετε τα συστατικά και αποφεύγετε εκείνες τις σάλτσες με πολλά τεχνητά αρώματα
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 13, 2011, 13:40:51 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #440
« στις: Μάρτιος 13, 2011, 14:26:37 μμ »
stroumpoulo Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 53
Μέλος από: Μάρ, 2011

Προφίλ
Beatrice, ευχαριστούμε Χαμόγελο
Μπερδεύτηκα λίγο (και δεν έχω τελείωσει και το βιβλίο ακόμη). Τη σόγια την τρώμε στη β φάση, με ποιον συνδυασμό; Λίπη ή υδατάνθρακες; Μήπως είναι σαν τους ξηρούς καρπούς που δεν μπορούμε να φάμε;
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #441
« στις: Μάρτιος 13, 2011, 14:36:04 μμ »
elenikous Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 24
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ
Γεια σας κορίτσια
Beatrice, με σκότωσες τώρα! Έφαγα πελτέ κι εχτές και σήμερα. Δεν έγραφε στα συστατικά τίποτα άλλο εκτός από ντομάτα κι έγραφε κιόλας ότι είναι χωρίς συντηρητικά.
Τώρα πρέπει να ξανακάνω την πρώτη φάση απ'την αρχή. wacko wacko
Κι είμαι στην 5η μέρα!  Λύπη Λύπη
Τα νεύρα μου!!!!!!  Θυμός Θυμός


Νένα, σωστά υπέθεσες, Ελένη λέγομαι.
Καταγράφηκε


 
Απάντηση #442
« στις: Μάρτιος 13, 2011, 15:32:57 μμ »
stroumpoulo Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 53
Μέλος από: Μάρ, 2011

Προφίλ
Ελένη μου, αν έγραφε πως είναι χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη, τότε έτσι θα είναι. Υπάρχουν και βιολογικοί που είναι έτσι.
Επίσης, εγώ έχω μουστάρδα farma βιολογική, χωρις ζάχαρη και συντηρητικά. Την συνδυάζω και με λίπη και με υδατανθρακες άφοβα. Ε;
Τέλος, είδα σε κάποια φόρουμ πως την πρώτη φάση την κρατάνε κάποιοι και 10 έρες. Πιστεύετε πως θα ήταν βοηθητικό αν το έκανα κι εγω που έχω να χάσω πολλά κιλά; Ήδη σε αυτη τη φάση, προσπαθώ να τρωω με συνδυασμούς όπως και στη β, αλλά από τα επιτρεπόμενα φαγητά της α' φάσης.

Γράφω εδώ τι τρώω, για να τσεκάρται αν κανω κάτι λάθος οκ;

Στις 2 2 κρόκους αυγων και στις 3 πρασοσέλινο με χοιρινό και 1 τοτάλ πλήρες. (θα κάνω τροποποίηση για να γράψω τα υπόλοιπα αργότερα).
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 13, 2011, 15:35:19 μμ από stroumpoulo » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #443
« στις: Μάρτιος 13, 2011, 17:48:40 μμ »
SIMONI Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 295
Μέλος από: Φεβ, 2011

Προφίλ
Beatrice οταν λες πληρες τυρι εννοεις μονο τη φετα η΄και τα κιτρινα τυρια με πολλα λιπαρα,τα κασερια δηλαδη?γιατι εγω γενικα με τα λιπαρα γευματα προσθετω σχεδον παντα και κασερι.τη φετα δεν τη συμπαθω και πολυ.και οταν φταχνω ομελετα παντα βαζω αρκετο.κανω βλακεια? Απορία Απορίαπρεπει δηλαδη να τρωμε τυρια με πολλα λιπαρα μονο σαν ενδιαμεσο?οταν ακολουθει βεβαια παλι γευμα λιπαρο.και επισης στη δευτερη φαση και γενικα δηλαδη το πληρες γαλα απαγορευεται τελειως.σελ187.αν γραφει κατι αλλο αλλου διορθωστε με.περιμενω διευκρινησεις γιατι εκει που λεω οτι ενταξει εμαθα τα βασικα...παλι αποριες εχω Απορίααχχχχ!υπομονη kissing
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #444
« στις: Μάρτιος 13, 2011, 18:21:48 μμ »
stroumpoulo Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 53
Μέλος από: Μάρ, 2011

Προφίλ
Άσε, Σιμόνι! Εγώ να δεις απορίες, αλλά ευτυχώς πέσαμε σε καλούς γειτόνους εδώ Χαμόγελο  kissed
Ενα βίντεο που είδα με την Zoe Harcompe, έτρωγε κι εκείνη τυρί ως λιπαρό γεύμα οπότε είσαι οκ νομίζω. Απλά ξέρω πως πολλά κίτρινα τυριά έχουν άμυλο ή πατατάλευρα για να μεγαλώνει ο όγκος και δεν το αναγράφουν πάντα στη συσκευασία. Θέλει μια προσοχή για το τι τυριά καταναλώνουμε.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #445
« στις: Μάρτιος 13, 2011, 22:01:28 μμ »
cmd353 Αποσυνδεδεμένος
Συντονιστής
Πλήρες μέλος
*****
Μηνύματα: 198
Μέλος από: Ιούλ, 2007

Προφίλ
Καλησπέρα! Είχα δουλειές και τρεξίματα αυτό τον καιρό και δεν προλάβαινα να μπω, ίσα ίσα έμπαινα να διαβάζω τα νέα σας...
Σε γενικές γραμμές βλέπω η ομάδα τα πάει μια χαρά, καλωσήρθατε και από εμένα οι καινούργιες!

Σχετικά με τις απορίες:
Τα φρούτα επιτρέπονται από τη 2η φάση και μετά και είναι κυρίως υδατάνθρακες και νερό. Στη 2η φάση μπορούν να καταναλώνονται είτε μόνα τους είτε με άλλους υδατάνθρακες. Π.χ.
  • φρουτοσαλάτα
  • φρούτα με γάλα χαμηλό σε λιπαρά
  • φρούτα με γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά
  • μήλο με τη φλούδα αλεσμένο + ψωμί ολικής
κλπ.

Ο πελτές όταν δεν περιέχει πρόσθετα συστατικά (π.χ. κάποιο τύπο ζάχαρης - συχνά έχουν ζάχαρη ή δεξτρόζη), τότε μπορεί να καταναλώνεται άφοβα. Απλώς προσοχή γενικώς στις κονσέρβες να μην έχουν πρόσθετα συστατικά! Τα λαχανικά με πολύ νερό όπως είπε και η Βούλα πριν είναι μπαλαντέρ και μπορούν να τρώγονται με οτιδήποτε.

Τα τυριά είναι λιπαρό γεύμα και τρώγονται μόνα τους ή σε συνδυασμό με άλλα λιπαρά γεύματα, επειδή όμως έχουν μήκυτες (πυτιά/μαγιά) επιτρέπονται από τη 2η φάση. Μερικά κίτρινα τυριά έχουν άμυλο, αλλά από όσο γνωρίζω είναι υποχρεωμένοι να το γράφουν. Οπότε καλού κακού προσοχή πάντα στα συστατικά, η πυτιά ή μαγιά που γράφουν είναι φυσικό συστατικό και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Ό,τι άλλο πρόσθετο όμως προσοχή. Τα τυριά με χαμηλά λιπαρά είναι και αυτά λιπαρό γεύμα εκτός αν περιέχουν πάρα πολύ λίγα (κάτω από 3,5%), αυτά είναι και τα πιο ύποπτα για πρόσθετο άμυλο. Επίσης, σκεφτείτε πως ό,τι έχει χαμηλά λιπαρά δεν έχει λιποδιαλυτές βιταμίνες ή ακόμη και αν είναι ενισχυμένο δε μπορείτε να τις απορροφήσετε χωρίς λιπαρά... Ομελέτα με κασέρι ή φέτα επιτρέπεται από τη 2η φάση, στην 1η δεν επιτρέπεται.

Στην πρώτη φάση το γάλα (οποιοδήποτε) απαγορεύεται, λόγω της φυσικής λακτόζης που ευνοεί την candida. Το πλήρες γάλα απαγορεύεται στη 2η φάση επειδή έχει υψηλά ποσοστά σε υδατάνθρακες και λιπαρά, θεωρείτε δηλαδή ανάμικτη τροφή. Επομένως στη 2η φάση επιτρέπεται μόνο το γάλα με χαμηλά λιπαρά.

Για τη μουστάρδα ελέγξτε τα συστατικά, να μην περιέχει ζάχαρες. Πέρα από αυτό, υπάρχουν 2 περιπτώσεις:
1. Να γίνεται μόνο με αλεσμένους σπόρους, ξύδι και νερό, οπότε συνδυάζεται με όλα.
2. Να περιέχει και λάδι, οπότε συνδυάζεται με λιπαρά γεύματα (π.χ. σε μπριζόλες).

Αν παράβλεψα κάποια απορία ανάμεσα στις προηγούμενες σελίδες, συγγνώμη! Αν δεν απαντήθηκε ρωτήστε ξανά και εδώ είμαστε!
Φιλάκια πολλά!!!  kissing kissing kissing
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #446
« στις: Μάρτιος 13, 2011, 23:32:47 μμ »
klairy13 Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 84
Μέλος από: Ιούλ, 2010

Προφίλ
καλησπέρα κορίτσια!!!

ειμαι νέα στην παρέα και εχω άπειρες ερωτήσεις αλλά θα σας ζαλίσω σιγά σιγά  Σαρκασμός

έκανα την dukan αλλά η αλήθεια είναι οτι με κούρασε λίγο και βασικά με τρέλαινε η ιδέα ότι έπρεπε να μαγειρεύω συνέχεια ξεχωριστά φαγήτα για μένα και το αγόρι μου. αυτή η διατροφή μου φαίνεται λιγάκι πιο βατή και μπορώ να μαγειρεύω συνδυαστικά ώστε να μπορούμε να τρωμε και οι δύο...  up

το μόνο που με απασχολεί είναι επειδή έχω να χάσω πολλά κιλά (20 - 25  Ντροπή  ) δεν ξέρω αν μπορώ να τα καταφέρω με τη συγκεκριμένη δίαιτα... ή μάλλον γενικά δεν ξέρω αν μπορώ να τα καταφέρω να τα χάσω ποτέ...  Λύπη

τέλος πάντων ξεκινάω αύριο και ο θεός βοηθός...
Καταγράφηκε
LilySlim Weight loss tickers
 
Απάντηση #447
« στις: Μάρτιος 14, 2011, 09:39:08 πμ »
SIMONI Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 295
Μέλος από: Φεβ, 2011

Προφίλ
cmd353 μας ελειψες!εχεις παντα τον τροπο να μας ξεμπερδευεις τελειως Κλείσιμο ματιού  Κλείσιμο ματιούμια ακομη αποριουλα...το ψωμι γιατι συνδιαζεται μονο με φρουτο?η΄τελειως μονο του?δηλαδη σε ενα γευμα υδατανθρακων δεν μπορω να το φαω?πχ οσπρια με ψωμι η'
αρακα με ψωμι η'τουρλου με ψωμι  ας πουμε.η αληθεια ειναι οτι και στο βιβλιο δεν το βαζει μαζι με τις προτασεις γευματων υδατανθρακων,το χει μονο του σαν πρωινο η'με φρουτα,απλα δεν καταλαβαινω το γιατι... Απορία Απορία           Klairy καλη αρχη και σε σενα!να πω την αληθεια εγω ακομα δεν εχω δει αποτελεσματα σε κιλα αλλα μονο σε ποντους περαν της πρωτης φασης που εχασα κανα δυο κιλακαι ειμαι σε αυτη τη διαιτα περιπου 3 εβδομαδες και παραπανω αλλα πιστευω οτι θα τα καταφερω και θα ξεκολλησω την ζυγαρια! upβεβαια δεν εχω πολλα κιλα για χασιμο6-7 και ισως αυτο δυσκολευει την απωλεια αλλα ειναι πρωτη φορα που ειμαι σε διαιτα χωρις να λοιμοκτονω ,να ζηλευω τους αλλους οταν τρωνε τα γλυκα τους και τα διαφορα τους,και επισης εχω δυο μερες που αδιαθετησα και δεν εχω παρει ουτε μισο χαπακι για τον πονο πραγμα αδιανοητο για μενα γιατι παντα ποναω παρα πολυ.αυτο σημαινει οτι ο οργανισμος αρχιζει να δουλευει καλυτερα. Ανεσηκαι επειδη μια ζωη παιδευομαι με διαφορες διαιτες και απο διαιτολογο δεν εχω πλεον αλλη αντοχη,ουτε να πειναω ουτε να ζοριζομαι γενικα.και μετα απο δυο γεννες που ειχα να χασω 20 και 25 κιλα καθε φορα πιστεψτε με δεν εχω  αλλο κουραγιο για διαιτες που υποσχονται θαυματα.καλυτερα αργα και σιγουρα.περυσι τετοια εποχη ειχα χασει αυτα τα 6-7 κιλα σε διαιτολογο με τα γνωστα 5 γευματα κτλπιστευω τα γνωριζετε κι εσεις αλλα ενω τα χασα σε δυο και κατι μηνες το ιδιο γρηγορα τα ξαναβαλα μολις ξεφυγα απο το προγραμμα της διαιτας  Ντροπήαρα μια τρυπα στο νερο και ενα σωρο χρηματα επισης...συμπερασμα...καλη διατροφη χωρις στερησεις αρα harcombe οπωσδηποτε λιγη γυμναστικη και το βασικοτερο...υπομονη!αντε καλη σας μερα kissing kissing
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #448
« στις: Μάρτιος 14, 2011, 12:40:40 μμ »
stroumpoulo Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 53
Μέλος από: Μάρ, 2011

Προφίλ
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Σήμερα πήγα στο μαγαζί εμ τα βιολογικά και ψώνισα κάποια πράγματα. Παρακαλώ να μου πείτε αν μπορώ να τα καταναλώνω και σε ποια φάση. (Έχω άγχος μη κάνω λάθος!)
Νιφάδες βρώμης χοντρες
Νιφάδες βρώμης λεπτές
Πίτουρο βρώμης
Πίτουρο σίτου
Ρύζι με φλοιό, fytro

cmd, ευτυχως που το διευκρίνησες αυτό με τη μουστάρδα. Η φάρμα είναι με νερό, μηλόξυδο και σπόρους σιναπιού.
Επίσης, είδα πως το pumaro με κρεμμύδι έχει ζάχαρη, ενω το κλασσικό αναφέρει μόνο ντομάτα και κιτρικό οξύ (οπότε είναι οκ, ε;)

Τέλος θέλω να ρωτήσω για τα γιαούρτια. Διάβασα και στα αγγλικά φόρουμ και αναφέρουν το total greek αλλα το 2% είναι σίγουρα οκ; Ξερει κανει; Το λέω γιατι είναι πολύ πηχτό σε σχέση με τα άλλα αντίστοιχα άλλων εταιρειών.

ΥΓ Τελικά, η σόγια καταναλώνεται με υδατάνθρακες γιατι είναι όσπριο. Το είδα στο επίσημο φόρουμ.

Σήμερα ετοίμασα μελιτζάνες με κρεμμυδι, ντομάτα, σκόρδο, πιπεριά και γιαούρτι. Είναι οκ ή έπρεπε να είναι με κιμά;
Επίσης, για πρωινό εφαγα ένα τοταλ 2% με νιφάδες βρώμης

Κεφίρ πίνουμε από την α φάση είπαμε;
(συγγνωμη βρε κορίτσια για τις τόσες ερωτήσεις αλλά θέλω να μη κάνω κανένα λάθος)

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 14, 2011, 13:02:55 μμ από stroumpoulo » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #449
« στις: Μάρτιος 14, 2011, 13:32:22 μμ »
Beatrice Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 47
Μέλος από: Φεβ, 2011

Προφίλ
Στην Α φάση ξέρω ότι δεν τρώμε γαλακτοκομικά. Ολα τα
Νιφάδες βρώμης χοντρες
Νιφάδες βρώμης λεπτές
Πίτουρο βρώμης
Πίτουρο σίτου
Ρύζι με φλοιό, fytro
Επιτρέπονται στην Β φάση. Στην Α φάση τρώς μόνο λίγο Ρύζι με φλοιό.
Ολα τα light γαλακτοκομικά είναι υδατάνθρακες άρα στην Β φάση τρώγονται μαζί με Βρώμη, πιτουρο κλπ. Το γιαούρτι 2% θεωρείται Light.
Ok όλα στο φαγητό εκτός από το γιαούρτι που δεν επιτρέπεται στην Α φάση. Με λαχανικά προτιμότερος ο κιμάς με σάλτσα χωρίς ζάχαρη. Νομίζω ότι το κεφίρ είναι για την Β φάση και μετά ( νομίζω ότι είναι προβιοτικό γαλακτικομικό προϊόν)
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 ... 27 28 29 30 31 32 33 ... 99 » Πάνω