Κορίτσια καλησπέρα και καλή εβδομάδα,
Πολύ χαίρομαι που παλεύουμε να βρούμε νέες συνταγιές στο τέλος θα τα καταφέρουμε και θα έχουμε ολοκληρωμένα μενού…!!!! Μπράβο κορίτσια!!!!!
Κατερινάκι έφτιαξα τα κουλουράκια βρώμης με τον άλλο τρόπο από βασικά έβαλα
ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι,
ξύσμα ενός λεμονιού,
μια λιωμένη μπανάνα,
1μήλο τριμμένο στον τρίφτη,
βρώμη και πίτουρο βρώμης,
2-3 κούπες γάλα σόγιας (έβαλα σόγιας λόγω νηστείας ),
3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα,
2 βανίλιες, 1κ.γ baking powder,
4-5 κουταλιές του γλυκού λάδι.
Ανακατεύω όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν χυλός
Ψιλοκόβω σε κυβάκια μια μπανάνα, ένα αχλάδι, ένα μήλο και τα ρίχνω στον χυλό
Πάνω σε λαδόκολλα βάζω αρκετή βρώμη και απλώνω να πάει παντού, ρίχνω το χυλό που έφτιαξα και προσπαθώ να το απλώσω ομοιόμορφα σε σχήμα παραλληλόγραμμο ή στρογγυλό ανάλογα με το ταψί που έχουμε . Ρίχνω πάλι βρώμη και πατάω ελαφρά με το χέρι από πάνω να κολλήσουν οι νιφάδες, πασπαλίζω με κανέλα και ψήνω σε άνω κάτω αντίσταση 180 -200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα με ¾ . Όταν κρυώσει κόβουμε κομμάτια παραλληλόγραμμα τετράγωνα ότι μας βολεύει αυτην την φορά τα έκοψα μικρά τετράγωνα μπουκλίτσες…..
Αν θες μπορείς να βάλεις τα ψιλοκομμένα φρούτα να τα πατήσεις ελαφρά με το χέρι μέσα στον χυλό και μετά να πασπαλίσεις με βρώμη ….. ή να φτιάξεις στρογγυλά μπισκότα.... παραπάνω από το μισό ταψί το φάγαμε χθες το βράδυ ….!!!!!! Μόνο που θέλω να σταματήσω να τρώω τόση ποσότητα βρώμης κάθε μέρα γιατί φοβάμαι νέα τροφική δυσανεξία .
Κατερινάκι μήπως ήταν πολύ υγρός ο χυλός? νότισε η λαδόκολλα και κόλλησαν τα κουλουράκια? ….το χαρτάκι είμαι σίγουρη ότι είναι υδατάνθρακας.....
πολύ χαίρομαι για τα καλαμαράκια γιατί έφερε σύζυγος να του τα κάνω τηγανητά και ήθελα να φάω και εγώ …… τώρα θα τα φάω χωρίς τύψεις . εύγε ….!!!! Κατερινάκι !!!!
simoni πολύ καλή παρατήρηση άρα τελικά μπορούμε να το εντάξουμε στην διατροφή harcombe? Γράψε μας την συνταγή για ψωμί χωρίς αλεύρι μου άρεσε η ιδέα …..!!!! μπράβο!!!! simoni !!!! δεν θα με χαλούσε μια πίτσα με ψεύτικο ψωμάκι όταν τελειώσω την νηστεία.....
Κατερίνα και Ελένη μπράβο για τα κιλά που χάσατε συγχαρητήρια Ελένη μου δεν είναι απλώς καταπληκτικό είναι ΥΠΕΡΟΧΟ….!!!!! ΜΠΡΑΒΟ!!!!!
Κατερινάκι αν σου αρέσει το παστέλι δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και θα με θυμηθείς…!!!!!!
Σπιτικό παστέλι έτοιμο σε 15 λεπτά
1 ½ φλιτζάνι σουσάμι
6-8 κουταλιές της σούπας μέλι
Σε ένα μεγάλο τηγάνι καβουρντίστε σε χαμηλή θερμοκρασία το σουσάμι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Προσοχή να μην σας «αρπάξει». Όταν αποκτήσει ελαφρώς χρώμα, προσθέστε το μέλι και συνεχίστε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Θα γίνει μια παχύρευστη μάζα. Αδειάστε την πάνω σε μια λαδόκολλα, με την οποία έχετε καλύψει ένα ρηχό ταψί και απλώστε το παστέλι με την κουτάλα, φτιάχνοντας μια λεπτή στρώση. Ρίξτε έξτρα σουσάμι για ωραία εμφάνιση και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε το βαθιά σε μικρά τετράγωνα κομμάτια ή ότι άλλο σχήμα θέλεις (εμένα μου αρέσουν παραλληλόγραμμο και ρόμβος και αφήστε το να κρυώσει). Αφού κρυώσει ξεκολλήστε τα κομμάτια από τη λαδόκολλα.
Φυλάξτε τα παστελάκια σε μονές στρώσεις σε αεροστεγές τάπερ, γιατί σταδιακά θα απορροφήσουν υγρασία, θα μαλακώσουν πολύ και θα κολλήσουν μεταξύ τους αν προλάβουν....!!!!!
Φιλιά πολλά και καλό κουράγιο σε όλες