Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 27, 2024, 09:50:52 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Αναζήτηση Συνταγής
Καραμελωμένο βαλσάμικο
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: Καραμελωμένο βαλσάμικο (Αναγνώστηκε 12853 φορές)
«
στις:
Δεκέμβριος 12, 2008, 17:35:56 μμ »
kostas62
Αρχάριο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5
Μέλος από: Δεκ, 2008
Καραμελωμένο βαλσάμικο
Χαιρετώ όλους και όλες,
Έχω δει σε πολλά καλά εστιατόρια ή ταβέρνες να σερβίρουν σαλάτες με καραμελωμένο βαλσάμικο.
Μήπως ξέρει κανείς πως το πετυχαίνουμε αυτό;;;;
Ευχαριστώ
Καταγράφηκε
Απάντηση #1
«
στις:
Δεκέμβριος 12, 2008, 17:43:17 μμ »
MB04
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Καραμελωμένο βαλσάμικο
γεια σου Κώστα62, καλώς ήρθες στην παρέα μας, για δοκίμασε το παρακατω:
2-3 κουταλιές σούπας μέλι
1/3 κούπας βαλσάμικο
3/4 κούπας ελαιόλαδο
πιπέρι χοντροκομμένο
Αλάτι χοντρό
Φλούδες παρμεζάνας (προαιρετικά)
1 κουταλάκι δεντρολίβανο "
τα κτυπάμε όλα μαζί ή στο μπλεντερ ή σ'ενα σεικερ
Καταγράφηκε
https://syntageskardias.blogspot.com/
Απάντηση #2
«
στις:
Δεκέμβριος 14, 2008, 22:28:51 μμ »
kostas62
Αρχάριο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5
Μέλος από: Δεκ, 2008
Απ: Καραμελωμένο βαλσάμικο
Ευχαριστώ πολύ...θα το δοκιμάζω...
Καταγράφηκε
Απάντηση #3
«
στις:
Δεκέμβριος 15, 2008, 13:43:06 μμ »
arhontia
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Καραμελωμένο βαλσάμικο
Το καραμελωμένο μπαλσάμικο των εστιατορίων, είναι σιρόπι από μπαλσάμικο και ζάχαρη, όπως θα κάναμε το σιρόπι από νερό και ζάχαρη: σιγοβράζουμε σε κατσαρολάκι ξύδι και ζάχαρη, μέχρι να δέσει και να γίνει σαν σιρόπι. Αναλογία 2:1. Π.χ. 2 φλυτζάνια τσαγιού ξύδι με 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη. Συντηρείται για πολύ καιρό στο ψυγείο.
Θα μπορούσαν να προστεθούν αρωματικά κατά τα γούστα μας (όπως κόκκοι πιπεριών, σκόρδο, εστραγκόν κ.α.), είτε κατά το βράσιμο, είτε για πιο ήπια γεύση, μετά, στο βαζάκι που θα το συντηρήσουμε.
«
Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 15, 2008, 22:50:10 μμ από arhontia
»
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
Απάντηση #4
«
στις:
Δεκέμβριος 15, 2008, 22:03:17 μμ »
kostas62
Αρχάριο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5
Μέλος από: Δεκ, 2008
Απ: Καραμελωμένο βαλσάμικο
Ευχαριστώ....το έκανα και μου άρεσε....αυτό ήθελα....
Καταγράφηκε
Απάντηση #5
«
στις:
Μάρτιος 26, 2010, 22:35:56 μμ »
aris
Αρχάριο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1
Μέλος από: Μάρ, 2010
Karamelomeno Vaslamiko
Paidia geia se olous.
thelo na valo se mia sala ta karamelomeno valsamiko.
xerei kaneis pos tha to ftiaxo??
diavasa ena proigoumeno arthro (antitheto me oti allo vrika se alla site)
alla an mporei na to epalitheysei kapoios tha imoun eugnomon.
euxaristo polu!
Καταγράφηκε
Απάντηση #6
«
στις:
Μάρτιος 27, 2010, 05:51:47 πμ »
mariaZ
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009
Απ: Καραμελωμένο βαλσάμικο
Αρη τα παραπάνω θα σε βοηθήσουν. Αν θες μια πιο γλυκόξινη εκδοχή (που την εχω δοκιμάσει τουλάχιστον) είναι 1 μέρος βαλσάμικο με 1 μέρος μέλι και καλό ανακάτεμα να λιώσει το μέλι (γρήγορη εκδοχή ιδανική για ντιπ spring roll, πάπιας τηγανιτής και έχει χρήση σαν σως σε σαλάτα πράσινη με καρύδια)
Η καραμελωμένη γλυκόξινη που έχουν στα εστιατόρια και συνήθως την χρησιμοποιούν για γαρνίρισμα των πιάτων είναι αυτή που προτείνει η Αρχοντία.
Η εκδοχή της MB04 είναι σαν αυτή που σου έδωσα με μπαχαρικά και λάδι (περίπου οι αναλογίες στο ξύδι διαφέρουν)
Καλή επιτυχία
Καταγράφηκε
Χαρίζεται
,
Keep thinking
,
Collections Of Life
,
Handmade&Crafts
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...