GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 27, 2024, 09:50:52 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Καραμελωμένο βαλσάμικο
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Καραμελωμένο βαλσάμικο  (Αναγνώστηκε 12853 φορές)
« στις: Δεκέμβριος 12, 2008, 17:35:56 μμ »
kostas62 Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5
Μέλος από: Δεκ, 2008

Προφίλ
 Χαμόγελο Χαιρετώ όλους και όλες,
Έχω δει σε πολλά καλά εστιατόρια ή ταβέρνες να σερβίρουν σαλάτες με καραμελωμένο βαλσάμικο.
Μήπως ξέρει κανείς πως το πετυχαίνουμε αυτό;;;;
Ευχαριστώ Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Δεκέμβριος 12, 2008, 17:43:17 μμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
γεια σου Κώστα62, καλώς ήρθες στην παρέα μας, για δοκίμασε το παρακατω:


2-3 κουταλιές σούπας μέλι
1/3 κούπας βαλσάμικο
3/4 κούπας ελαιόλαδο
πιπέρι χοντροκομμένο
Αλάτι χοντρό

Φλούδες παρμεζάνας (προαιρετικά)
1 κουταλάκι δεντρολίβανο  "

τα κτυπάμε όλα μαζί ή στο μπλεντερ ή σ'ενα σεικερ
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Δεκέμβριος 14, 2008, 22:28:51 μμ »
kostas62 Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5
Μέλος από: Δεκ, 2008

Προφίλ
Ευχαριστώ πολύ...θα το δοκιμάζω... Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Δεκέμβριος 15, 2008, 13:43:06 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Το καραμελωμένο μπαλσάμικο των εστιατορίων, είναι σιρόπι από μπαλσάμικο και ζάχαρη, όπως θα κάναμε το σιρόπι από νερό και ζάχαρη: σιγοβράζουμε σε κατσαρολάκι ξύδι και ζάχαρη, μέχρι να δέσει και να γίνει σαν σιρόπι. Αναλογία 2:1. Π.χ.  2 φλυτζάνια τσαγιού ξύδι με 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη. Συντηρείται για πολύ καιρό στο ψυγείο.
Θα μπορούσαν να προστεθούν αρωματικά κατά τα γούστα μας (όπως κόκκοι πιπεριών, σκόρδο, εστραγκόν κ.α.), είτε κατά το βράσιμο, είτε για πιο ήπια γεύση, μετά, στο βαζάκι που θα το συντηρήσουμε.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 15, 2008, 22:50:10 μμ από arhontia » Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #4
« στις: Δεκέμβριος 15, 2008, 22:03:17 μμ »
kostas62 Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5
Μέλος από: Δεκ, 2008

Προφίλ
  Χαμόγελο Ευχαριστώ....το έκανα και μου άρεσε....αυτό ήθελα.... Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Μάρτιος 26, 2010, 22:35:56 μμ »
aris Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1
Μέλος από: Μάρ, 2010

Προφίλ
Paidia geia se olous.
thelo na valo se mia sala ta karamelomeno valsamiko.
xerei kaneis pos tha to ftiaxo??
diavasa ena proigoumeno arthro (antitheto me oti allo vrika se alla site)
alla an mporei na to epalitheysei kapoios tha imoun eugnomon.

euxaristo polu!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Μάρτιος 27, 2010, 05:51:47 πμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Αρη τα παραπάνω θα σε βοηθήσουν. Αν θες μια πιο γλυκόξινη εκδοχή (που την εχω δοκιμάσει τουλάχιστον) είναι 1 μέρος βαλσάμικο με 1 μέρος μέλι και καλό ανακάτεμα να λιώσει το μέλι (γρήγορη εκδοχή ιδανική για ντιπ spring roll, πάπιας τηγανιτής και έχει χρήση σαν σως σε σαλάτα πράσινη με καρύδια)
Η καραμελωμένη γλυκόξινη που έχουν στα εστιατόρια και συνήθως την χρησιμοποιούν για γαρνίρισμα των πιάτων είναι αυτή που προτείνει η Αρχοντία.
Η εκδοχή της MB04 είναι σαν αυτή που σου έδωσα με μπαχαρικά και λάδι (περίπου οι αναλογίες στο ξύδι διαφέρουν)
Καλή επιτυχία
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω