GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 05, 2024, 04:11:17 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Μακαρόνια βιολογικά
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μακαρόνια βιολογικά  (Αναγνώστηκε 9541 φορές)
« στις: Ιανουάριος 12, 2008, 11:07:59 πμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Βρήκα στα βιολογικά και αγόρασα  διάφορα μακαρόνια με διάφορες γεύσεις: με πιπεριά καυτερή, με σπανάκι, και βρήκα και για πρώτη φορά μακαρόνια με σπιρουλίνα.
Συνήθως τα φτιάχνω με μια ελαφριά σάλτσα ντομάτας. Τα μακαρόνια με σπιρουλίνα τα αγόρασα για πρώτη φορά. Με τι άλλες σάλτσες μου προτείνετε για να τα συνοδεύσω; Για γράψτε καμιά ιδέα.


Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Ιανουάριος 12, 2008, 11:29:12 πμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Λία, τίί είναι η σπιρουλίνα;;
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #2
« στις: Ιανουάριος 12, 2008, 12:30:02 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
εχει ένα θέμα στην παρακατω διευθυνση και το διαβασα και στην iatronet

www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=54&topic=280.0
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Ιανουάριος 12, 2008, 13:25:33 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Αρχοντία,  τo φύκι σπιρουλίνα είναι  συμπλήρωμα διατροφής   και λένε ότι έχει 100 θρεπτικά συστατικά.

Τώρα αν έχετε καμιά ιδέα διαφορετική από τη σάλτσα ντομάτας για τα διάφορα μακαρονάκια που αναφέρω, πες τε την. Απορία
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Ιανουάριος 12, 2008, 13:32:15 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Ευχαριστώ Γιώτα, το διάβασα. Τί γεύση να έχουν άραγε τα μακαρόνια με σπιρουλίνα;; Φύκι του γλυκού νερού...

Θυμήθηκα μια συνταγή που έφτιαχνε η συγκάτοικός μου στην Ιταλία για τα πράσινα ζυμαρικά (αυτά με το σπανάκι):
Κρατούσε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά και πολτοποιούσε μαζί με αυτό καρύδι στο γουδί, έβαζε και λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι από το μύλο, και περιέλουζε με αυτό τα ζυμαρικά. Ούτε βούτυρο ούτε τίποτα, μόνο λίγη παρμεζάνα.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #5
« στις: Ιανουάριος 12, 2008, 19:24:10 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Αρχοντία, έφτιαξα για μένα τα μακαρόνια με τη σάλτσα καρυδιού. Ενδιαφέρουσα συνταγή.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Ιανουάριος 15, 2008, 13:20:44 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Μια και μου δώσατε συμβουλές για το απάκι, βάλτε και κανένα χεράκι και σεις σε αυτά τα μακαρονάκια που λέω. Όλες οι ιδέες δεκτές και εφαρμόσιμες. Κλείσιμο ματιού
Εχω  αποφασίσει να γίνω της υγιεινής........ Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
ΑΑ ........και μακαρόνια με μαιντανό και  σκόρδο.
Αν δεν υπάρξουν απαντήσεις, θα τα φτιάξω σκέτα με λάδι και τριμμένη μυζήθρα ή παρμεζάνα και τίποτα άλλο
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 15, 2008, 13:23:09 μμ από Lia_P » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Ιανουάριος 15, 2008, 13:34:59 μμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Δεν το είχα δει αυτό το θέμα με τα ζυμαρικά από σπιρουλίνα εδώ στο site.
Εγώ τα κάνω με ξηρούς καρπούς, λίγο σκόρδο, μανιτάρια και για υγρό ρόφημα βρώμης (από τα βιολογικά κι αυτό), εννοείται ελαιόλαδο και μπόλικο μαϊντανό. Το είχα δει στην τηλεόραση αλλά δεν θυμάμαι πού.
Η σπιρουλίνα είναι καταπληκτική, έχει άπειρο σίδηρο και πρωτεϊνες. Όταν το είχα ανακαλύψει είχα εκπλαγεί ευχάριστα για το πόσο καλό κάνει στον οργανισμό. Μάλιστα στην Ελλάδα καλλιεργείται (το συγκεκριμένο φύκι) και εξάγεται σε όλο τον κόσμο (από τις πρώτες χώρες σε παραγωγή!).
Κυκλοφορεί και σε συμπληρώματα διατροφής.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Ιανουάριος 15, 2008, 13:41:40 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Το ρόφημα βρώμης τι γεύση προσδίνει ? το μαγειρεύεις απο την αρχή ? για πες περισσότερα .....
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Ιανουάριος 15, 2008, 14:05:06 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Εlie, νομίζω , αν κατάλαβα καλά, ότι μιλάς για τον τρόπο που φτιάχνεις τα μακαρόνια με σπιρουλίνα, έτσι;
Θα μπορούσες  να την γράψεις αναλυτικά; ή και να την  ποστάρεις αν ήθελες.
Εδώ στο μάσα παλαιότερα είχαμε αναφέρει τη σπιρουλίνα αλλά σε χάπια.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Ιανουάριος 15, 2008, 14:09:54 μμ »
al1975
Επισκέπτης
 Λία είχα κανει αυτή την συνταγή και βγήκε καλή.Είναι η συνταγή που προτείνει και η Elie.
https://www.nistikoarkoudi.gr/recipe.asp?rl=1&rc_id=462
Δοκίμασε την.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 15, 2008, 14:14:41 μμ από al1975 » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Ιανουάριος 15, 2008, 14:14:31 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Βρε αγγελικούλα, περίεργα υλικά έχει. Πού να βρω  βραζιλιάνικα καρύδια, μανιτάρια "κουμπάκια" και άλλα;
Κάτι σε πιο απλό δεν έχουμε; Φιλί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Ιανουάριος 15, 2008, 14:15:54 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Βραζιλιάνικα καρύδια βρίσκεις στο carrefour, μανιτάρια βάλε άσπρα τα κλασικά.
Γενικά όμως πιστεύω οτι μπορείς να τους συμπεριφερθείς όπως στα κοινά μακαρόνια.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 15, 2008, 14:18:31 μμ από al1975 » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Ιανουάριος 15, 2008, 14:21:38 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Κορίτσια έχουν κάποια διαφορετική γεύση αυτά τα μακαρόνια ή μοιάζουν με τα γνωστά ?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #14
« στις: Ιανουάριος 15, 2008, 14:25:06 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Αυτό θα έλεγα και γω. Αν αυτά τα μακαρόνια με τη σπιρουλίνα έχουν κάποια γεύση, να μην την επισκιάσει η σάλτσα που θα μπει.
Κάποιες φορές που είχα φτιάξει με πάπρικα ή με μανιτάρια που έχουν ωραία γεύση και εμφάνιση, τα ΄φαγαμε σκέτα με λάδι και παρμεζάνα,τίποτα άλλο. Είπα μήπως υπάρχει κάτι που να αναδείξει τις γεύσεις χωρίς να καλύπτει το ζυμαρικό.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω