Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κανελόνια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 21/05/07

Υλικά:
1 πακέτο κανελόνια
1/2 κιλό κιμά
1 φλυτζάνι λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 κονσέρβες τοματάκι
2 κουταλιές πελτέ
1 ξυλαράκι κανέλλα
3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
ρίγανη
αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το μισό λάδι να κάψει
Προσθέτετε το 1 κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε
Προσθέτετε την 1 κονσέρβα τοματάκι και την 1 κουταλιά πελτέ
Αλατοπιπερώνετε
Προσθέτετε τη ρίγανη και τις 2 σκελίδες σκόρδο
Αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά
Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζετε το υπόλοιπο κρεμμύδι
Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει
Προσθέτετε τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο και την κανέλλα
Αλατοπιπερώνετε
Σβήνετε με κρασί
Προσθέτετε τον μαϊντανό
Ρίχνετε την υπόλοιπη τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μέινει με τη σάλτσα του
Αφαιρείτε την κανέλλα
Γεμίζετε ένα ένα κανελόνι με τον κιμά προσεκτικά και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα
ταψί
Τα περιχύνετε με την σάλτσα που φτιάξατε
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )