Σελίδα 1 από 2 Σκορδαλιά με πατάτα (αριστερα στη φωτο) :
Υλικά: - 1κιλο πατάτες
- 4-5σκελιδες σκόρδο ανάλογα τα γούστα
- 1 & 1/3 ποτήρι λαδί(εγώ βάζω μισό ελαιόλαδο μισό καλαμποκέλαιο)
- 1κτγ αλάτι
- 3 λεμόνια τον χυμό τους
- ¾ ποτηριού νερό
Εκτέλεση: - Βράζουμε τις πατάτες με λίγο αλάτι
- Τις περνάμε από τον μύλο του πουρέ να πολτοποιηθούν
- Μετά βάζουμε τις πατάτες το σκόρδο λιωμένο και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα αν την θέλουμε πιο ξινή ή πιο καυτερή προσθέτουμε λεμονί ή σκόρδο ανάλογα τα γούστα.
Σκορδαλιά με ψωμί (για 250γρ.σκορδαλια) (δεξια στη φωτο):
Υλικά: - 1 φραντζόλα σταρένιο ψωμί
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ανάλογα τα γούστα
- ½ κτγ. αλάτι
- 2-3 κτγ. ξύδι
- ¾ ποτήρι του κρασιού λάδι
- ¼ ποτήρι του κρασιού νερό
Εκτέλεση: - Μουσκεύουμε την φρατζόλα βγάζουμε την κόρα και στύβουμε τη ψίχα καλά
- Βάζουμε την ψίχα στον μύλο του πουρέ ή λίγη λίγη στο μουλτι ή στο μίξερ και σιγά σιγά προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο το αλάτι το λάδι και το ξύδι.
- Η συγκεκριμένη σκορδαλιά πρέπει να είναι αραιή σαν σως.αν έχει γίνει πολύ σφικτή αραιώνουμε με νερό που προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά.
Συνοδεύει εξαιρετικά αμπελοφάσουλα και παντζάρια. Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 132868 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|