Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Σκορδαλιά με πατάτα και σκορδαλιά με ψωμί
Σκορδαλιά με πατάτα και σκορδαλιά με ψωμί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 14
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 30/10/07
Ευρετήριο άρθρου
Σκορδαλιά με πατάτα και σκορδαλιά με ψωμί
Σελίδα 2
Σκορδαλιά με πατάτα (αριστερα στη φωτο) :

p1010468_400_02

Υλικά:

  • 1κιλο πατάτες
  • 4-5σκελιδες σκόρδο ανάλογα τα γούστα
  • 1 & 1/3 ποτήρι λαδί(εγώ βάζω μισό ελαιόλαδο μισό καλαμποκέλαιο)
  • 1κτγ αλάτι
  • 3 λεμόνια τον χυμό τους
  • ¾ ποτηριού νερό

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε τις πατάτες με λίγο αλάτι
  • Τις περνάμε από τον μύλο του πουρέ να πολτοποιηθούν
  • Μετά βάζουμε τις πατάτες το σκόρδο λιωμένο και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα αν την θέλουμε πιο ξινή ή πιο καυτερή προσθέτουμε λεμονί ή σκόρδο ανάλογα τα γούστα.

Σκορδαλιά με ψωμί (για 250γρ.σκορδαλια) (δεξια στη φωτο):

Υλικά:

  • 1 φραντζόλα σταρένιο ψωμί
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ανάλογα τα γούστα
  • ½ κτγ. αλάτι
  • 2-3 κτγ. ξύδι
  • ¾ ποτήρι του κρασιού λάδι
  • ¼ ποτήρι του κρασιού νερό

Εκτέλεση:

  • Μουσκεύουμε την φρατζόλα βγάζουμε την κόρα και στύβουμε τη ψίχα καλά
  • Βάζουμε την ψίχα στον μύλο του πουρέ ή λίγη λίγη στο μουλτι ή στο μίξερ και σιγά σιγά προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο το αλάτι το λάδι και το ξύδι.
  • Η συγκεκριμένη σκορδαλιά πρέπει να είναι αραιή σαν σως.αν έχει γίνει πολύ σφικτή αραιώνουμε με νερό που προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά.

Συνοδεύει εξαιρετικά αμπελοφάσουλα και παντζάρια.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 132871
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
16. 23-03-2011 14:22
 
Kαντην μονο με ψωμι οπως τη δινω στη συνταγη πιο πανω!Ειναι πολυ καλη!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 23/04/13 )