Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γίγαντες πλακί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από vago   
Τετάρτη, 31/10/07
Υλικά:
  • img_1634_4001 πακέτο (1/2 κιλό) φασόλια γίγαντες
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτι ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • λάδι
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση

Μουσκεύουμε απο βραδύς τους γίγαντες και την επόμενη μέρα τους βράζουμε περίπου 1ώρα (ή 20' στη χύτρα). Τους σουρώνουμε και τους ρίχνουμε σε ταψί. Σε κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σκόρδο. Ριχνουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει λίγο η σάλτσα. Τη ρίχνουμε και αυτή στο ταψί με τους γίγαντες και προσθέτουμε λίγο λάδι και το μαϊντανό (αν θέλουμε βάζουμε κι αλλα μυρωδικά π.χ σέλινο ή άνιθο). Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να γίνουν τα φασόλια και να δέσει η σάλτσα.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 32089
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 31-10-2007 23:52
 
Αχ Βαγγελίτσα μου ευτυχώς που μου τους θύμησες και τους έχω πεθυμήσει. Θα τους φτιάξω αύριο κιόλας. Φοβερό φαγητό και το τρώμε όλοι.
 
Mary
2. 01-11-2007 09:19
 
Ιδέα για να γλιτώσετε ένα σκεύος: Μπορείτε να μη δέσετε τη σάλτσα στην κατσαρόλα. Βάζετε τους γίγαντες με τα υλικά της σάλτσας απ' ευθείας στο φούρνο ΑΛΛΑ το κρεμμύδι πάνω πάνω. Στην αρχή σε δυνατή φωτιά ώστε να μυρίσει το κρεμμύδι (αντί για το τσιγάρισμα, δηλαδή), μετά χαμηλώνετε και συνεχίζετε κανονικά το ψήσιμο. 
Αγαπημένο φαγητό και για μας.
 
elie
3. 01-11-2007 10:17
 
Μεγάλη μου αδυναμία ο γίγαντες!Στο βρασμό βάζω ένα ολόκληρο καρότο και όταν ρίχνω στο ταψί το αφήνω ολόκληρο μέσα και στρώνω απο πάνω φέτες ντομάτας.
 
al1975
4. 18-03-2008 15:19
 
Μου δώσατε ωραία ιδέα για το αυριανό φαγητό:)  
Στο βρασμό θα βάλω 2 μεγάλα καρότα τα οποία θα πολτοποιήσω μαζί με τη ντομάτα, θα κάνω την εκδοχή σωταρίσματος του κρεμμυδιού της Έλλης, θα προσθέσω λίγο μπούκοβο και θα παραλείψω τον μαιντανό. Νομίζω πως καλύπτει τη γλυκιά γεύση τους. 8) 8)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 11/12/09 )