Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μελιτζάνες παπουτσάκια Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από sgr   
Πέμπτη, 01/11/07
ΥΛΙΚΑ
  • papoytsia_4001 κιλό μελιτζάνες φλάσκες κοντόχοντρες
  • ½ κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 ντομάτα φρέσκια στον τρίφτη
  • 1 αυγό
  • 1 χούφτα τυρί
  • λάδι
  • μπεσαμέλ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε στη μέση τις μελιτζάνες (αφού τις έχουμε πλύνει και σκουπίσει), τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν για ½ ώρα .

Τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε καλά και

  • τις τηγανίζουμε και τις τοποθετούμε ανάποδα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν τα πολλά λάδια ή
  • τις ψήνουμε στο φούρνο αφού τις λαδώσουμε ελαφρά, ή
  • τις βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και τις αφήνουμε να σουρωτή ρι να στραγγίξουν.

Αδειάζουμε με το κουτάλι την περισσότερη ψίχα τους έτσι ώστε να γίνουν να βαρκούλες.

Τις βάζουμε στο πυρέξ, και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί.

Καβουρδίζουμε κιμά με 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, και μετά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και ντομάτα.

Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε 1 χούφτα τυρί και το αυγό χτυπημένο.

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και καλύπτουμε από πάνω με μπεσαμέλ.

Ρίνουμε λίγες σταγόνες λάδι και λίγο τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου.

Στη συγκεκριμένη συνταγή τις μελιτζάνες τις έβρασα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 16864
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 02-11-2007 10:48
 
Λίζα τι όμορφα παπουτσάκια είναι αυτά!!! Συγχαρητήρια!!! Μου άνοιξες την όρεξη!
 
zoi
2. 05-06-2008 09:28
 
Ξέχασα να γράψω ότι την ψύχα την προσθέτω στον κιμά :)
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 18/04/11 )