Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτομπουκιές πανέ Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από sgr   
Πέμπτη, 01/11/07
kotob_400
ΥΛΙΚΑ
  • 2 φιλέτσα στήθη κοτόπουλου ή 1 γαλοπούλας
  • αλεύρι
  • κορν φλεικς σπασμένα (προαιρετικά)
  • γαλέτα
  • 1-2 αυγά χτυπημένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • παπρικα προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το φιλέτο του κοτόπουλο οριζόντια σε 2 κομμάτια και στη συνέχεια σε μικρές μπουκίτσες.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα αν επιθυμούμε.
Τα αλευρώνουμε, τα περνάμε από τα αυγά και μετά από τη γαλέτα (αν θέλουμε βάζουμε και σπασμένα κορν φλεικς ή λίγο τυρί τριμμένο).
Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε τα βάζουμε σε ένα δίσκο με αντικολλητικό χαρτί και τα παγώνουμε στην κατάψυξη. Όταν παγώσουν τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα σακουλάκι και τα φυλάμε μέχρι να τα καταναλώσουμε. Απλά τα ξεπαγώνουμε και τα τηγανίζουμε.
Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντάς τα συχνά.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 27099
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 02-11-2007 09:40
 
Κατάψυξη, ε? Πολύ ωραία ιδέα για γρήγορο φαγητό. Άραγε θα ψήνονται στο φούρνο? Γιατί με το τηγλανι δεν τα πάω πολύ καλά...
 
elie
2. 02-11-2007 09:59
 
Ναι ΕΛΛΗ στην κατάψυξη μπαίνουν και αν θελης στο φουρνο βάλτα στον αέρα 170ο 
και γίνονται τέλεια,οπως και αντι για κορνφλέικς βάλε σιμιγδάλι ψιλο να ανακατευτει με το αλευρι και γίνεται το παναρισμα πιο τραγανό.ΤΕΛΕΙΑ!!!
 
LITSA5
3. 02-11-2007 10:07
 
Λίζα με έχεις κολάσει με αυτή στην συνταγή και αύριο έχει τηγάνι! 
θα κάνω και μερικές για μένα ψητές, σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί φούρνου, θα πετύχουν φαντάζομαι
 
al1975
4. 02-11-2007 10:13
 
Εγώ πάντως δοκίμασα να κάνω το μοσχαρίσιο σνίτσελ στο φούρνο.... και βγήκα νοβοπαν σκέτο !!!! 
Δεν ξέρω τι έκανα λάθος.
 
sgr
5. 02-11-2007 10:19
 
κοριτσια εγω οταν και αν ...βαλω σνιτσελοειδη γενικα στο φουρνο τα αλοιφω με λαδι και τα ψηνω. 
αλλα καμμια σχεση με τα τηγανιτα... ας μην κοροιδευομαστε.για μενα τα σνιτσελ ειναι απο τα λιγα πραγματα που οντως θελουν τηγανι.ωραια λιζα και υπεροχη φωτο
 
margarita79
6. 02-11-2007 10:22
 
Mήπως επειδή ήταν μοσχαράκι; 
εγώ κάνω τα γνωστά μπουτάκια του παναή τα οποία είναι παναρισμένα με σουσάμι και λίγη φρυγανιά και πετυχαίνουν. 
Βέβαια το τάψι είναι κάργα στο βούτυρο, και γι'αυτό έλεγα τις δικές μου να τις κάνω σε ταψί στρωμένο με χαρτί και να στάξω και λίγο λάδι πάνω στο χαρτί.
 
al1975
7. 02-11-2007 11:38
 
Το είχα λαδώσει ελαφρά... Ίσως και επειδή ήταν μοσχάρι. Δεν ξέρω, πάντως το αποτέλεσμα με απογοήτευσε.
 
sgr
8. 02-11-2007 20:14
 
Πάντως το μοσχαρίσιο σνίτσελ εγώ γενικά δεν το προτιμώ επειδή και στο τηγάνι μου γίνεται σαν σόλα. Οπότε κάνω πάντα χοιρινό. Οσο για τις κοτομπουκιές σου Λίζα ξέρεις την αγάπη μου στις ευκολες γρήγορες και νόστιμες συνταγές. Τις φαντάζομαι με μια σως μουστάρδας μμμμμ.....
 
vago
9. 04-11-2007 16:25
 
καταπληκτική ιδέα αυτη με τα κορν φλεικς! 
τα έφτιαξα και έγιναν τέλεια... μπράβο sgr
 
kate
10. 05-11-2007 09:27
 
Τις έφτιαξα τις κοτομπουκίτσες και έγιναν απίθανες!! 
Έβαλα στο μείγμα του παναρίσματος αποξηραμένα μυρωδικά και λίγο καλοκοπανισμένο μπούκοβο για τους ενήλικες και έβαλα πολλά κορν φλέικς και λιγότερο αλεύρι και έγιναν ανάρπαστες. 
Τις δικές μου τις εκοψα σε μεγαλύτερα κομμάτια, τις έβρασα λιγάκι και τις βούτηξα σε σε σκέτο ασπράδι για να τις πανάρω.Τις έψησα σε ταψί που είχα στρώσει αντικολητικό χαρτί στο οποίο είχα στάξει λίγο λάδι.Έγιναν πολύ καλές, καμμία σχέση βέβαια με τις τηγανιτές!Μπράβο Λίζα!
 
al1975
11. 05-11-2007 10:55
 
Μπράβο κορίτσια ωραίες και οι παραλλαγές σας !!!!
 
sgr
12. 29-02-2008 14:47
 
Μια άλλη παραλλαγή για σνιτσελ είναι σε μια κούπα γαλέτα, να ανακατέψετε μια κούπα τριμένη παρμεζάνα και μια κούπα τριμένο ανάλατο και αποφλοιωμένο αμύγδαλο. Πανάρετε και μετά ψήσιμο στο φούρνο ή στο τηγάνι. Πολύ νόστιμο...
 
IRINI

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 06/07/11 )