Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ψαρόσουπα Νο.02 (γιαχνί) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από vago   
Τρίτη, 06/11/07

Αυτή τη σούπα την κάνουν πολύ συχνά στη Σύμη και γίνεται με αποκλειστικά με μαυρόψαρο.

Υλικά:

  • img_1638_4001 μαυρόψαρο (π.χ. ροφό) 1 - 1,5 κιλό περίπου
  • 1/2 κιλό κρεμμυδια κομμενα σε φέτες
  • 3-4 σκελιδες σκορδο
  • μισό ματσακι μαϊντανος
  • λάδι (περίπου 1 ποτηράκι του κρασιού)
  • 3-4 ντομάτες γινομένες περασμένες στον τρίφτη
  • 1/2 πακέτο ρύζι γλασέ

Για τη μαρινάδα

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 λεμόνια το χυμό
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το ψάρι. Του βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο (της μαρινάδας) το χυμό των λεμονιών και αφήνουμε να μαριναριστεί τουλάχιστον 4 ώρες ή απο βραδύς.

Σε κατσαρόλα βάζω το λάδι και ρίχνω το κρεμμύδι να σωταριστεί καλά σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να σκουρήνει αλλά προσοχή οχι να καεί. Ρίχνω το σκορδο, ανακατεύω λίγο και αμέσως τον μαϊντανό και τη ντομάτα. Προσθέτω 2-3 ποτήρια νερό. Αφήνω να βράσει για 15' περίπου και προσθέτω το ψάρι μαζί με τη μαρινάδα του. Βράζω σε μέτρια φωτιά 20' - 30'. Αλατίζω προσεκτικά αφού δοκιμάσω καθώς το ψάρι είναι ήδη αλατισμένο.

Αφαιρώ το ψάρι και το βάζω σε πιατέλα. Σουρώνω το ζουμί και βάζω σε δεύτερη πιατέλα τα κρεμμύδια. Στο υπόλοιπο ζουμί προσθέτω αν χρειάζεται νερό και ρίχνω το ρύζι. Μόλις βράσει σερβίρω αμέσως. Ο καθένας βάζει οσα κρεμμύδια και ψάρι θέλει στο πιάτο του.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7410
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 06-11-2007 23:03
 
Βρε Βαγγελίτσα τη συνταγή είναι αυτή? Δεν την έχω ξαναδεί? Φαίνεται εξαιρετική. Μόλις βρω το ροφό θα το κάνω οπωσδήποτε. Εμείς στη Σκόπελο το ροφό τον κάνουμε στιφάδο. Είναι το παραδοσιακό μας.
 
Mary
2. 19-01-2009 17:30
 
Λοιπόν χθες έψαχνα στην μάσα συνταγή για ψαρόσουπα. Αποφάσισα να δοκιμάσω την δική σου. ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΨΑΜΕ. Δεν έχουμε φάει νοστιμότερη. Εγώ έβαλα αγγελόψαρο αντί ροφού.
 
GIANNAKOPOULOU

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 02/11/10 )