Σελίδα 2 από 2 ΥΛΙΚΑ - 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (αφήνουμε 3-4)
- 1/2 φλ. γάλα
- 2-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 3 κ.σ. κονιάκ
- 1/2 φλυτζάνι καρύδι χοντροτριμμένο
- Τρούφα μαύρη, χρωματιστή, καρύδα ή κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη, τα βάζουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε και τα καρύδια.
- Λιώνουμε σε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί τη σοκολάτα όπου έχουμε προσθέσει την κρέμα γάλακτος.
- Μόλις λιώσει ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα στο μπωλ με τα μπισκότα. Ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να το μείγμα να μπορεί να πλάθεται.
- Παίρνουμε με το κουτάλι μικρή ποσότητα και την πλάθουμε σε μπαλάκι. Την ρολάρουμε πάνω στη τρούφα ή το κακάο ή την καρύδα και βάζουμε το τρουφάκι σε χρωματιστά χαρτάκια. Συνεχίζουμε έτσι με το υπόλοιπο μείγμα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά.
Σημείωση : Σε αυτή την συνταγή δεν βάζω καθόλου βούτυρο κι έτσι μειώνονται αισθητά οι θερμίδες. Γίνονται το ίδιο γευστικά. Προσθήκη ως Αγαπημένο (110) | Εμφανίσεις: 85954 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
|