Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μιλφέιγ Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 20
Έχει υποβληθεί από zoi   
Τρίτη, 20/11/07
dsc01658_400

Υλικά:

  • 1 φύλλο σφολιάτα βουτύρου
  • 1 λίτρο γάλα και 200ml ακόμη
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 3 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια όχι στιγμής (αυτό που γίνετε με ζεστό γάλα)
  • 2/3 της κούπας του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια (αυτό που γίνετε με κρύο γάλα)
  • 1 φακελάκι garni (η συσκευασία έχει συνήθως 2, χρησιμοποιούμε το ένα)
  • Λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Στρώνουμε το φύλλο σε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε ένα ταψί και το κόβουμε σε τρία κομμάτια. Τα δύο ίσα και ορθογώνια και μια λωρίδα που θα χρησιμοποιήσουμε για το γαρνίρισμα. Τρυπάμε το φύλλο σε όλη του την επιφάνεια με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει πολύ, ψήνουμε στου 160οC για 40 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

dsc01635_400 dsc01640_400

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα (εγώ σαντιγί δεν βάζω από πάνω αφού έχει η κρέμα μέσα).

dsc01638_400Σε ένα αντικολλητικό κατσαρόλι ρίχνουμε το περισσότερο γάλα (αφήνουμε περίπου 1 κούπα) από το 1 λίτρο που θα χρησιμοποιήσουμε, τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Το υπόλοιπο το ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι και το άνθος αραβοσίτου και το ρίχνουμε μέσα στο κατσαρόλι πριν το γάλα πάρει βράση. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Κατεβάζουμε από το μάτι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Ανακατεύουμε τα επιπλέον 200ml γάλα στο μίξερ χειρός με την κρέμα αραβοσίτου στιγμής και το garni μέχρι να γίνει μια πολύ παχύρρευστη κρέμα.

dsc01641_400Μόλις κρυώσει η κρέμα ανακατεύω τις δύο κρέμες μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζω το μίγμα για λίγο στο ψυγείο.

Παίρνω ένα μπολ με καπάκι κατά προτίμηση, που να χωράει το ένα κομμάτι φύλλου σφολιάτας, και τοποθετώ το φύλλο στον πάτο. Απλώνω μια στρώση από την κρέμα, προσθέτω το δεύτερο φύλλο και σκεπάζω με την υπόλοιπη κρέμα και τα πλάγια. Από πάνω τρίβω τη λωρίδα σφολιάτας που έχω αφήσει και σερβίρω με ζάχαρη άχνη.

dsc01642_400 dsc01643_400 dsc01645_400

Το μιλφέιγ αυτό έχει αρκετή κρέμα ζαχαροπλαστικής και είναι πολύ νόστιμο! Όσοι το έχουν φάει τους άρεσε πολύ!!! Επίσης έχω να πω πως η κρέμα αυτή είναι δικής μου εμπνεύσεως και δεν έχει ωμά αυγά.

Το φυλάμε στο ψυγείο σε μπολ με καπάκι αν είναι δυνατό και για να κόβετε πιο όμορφα περιμένουμε μέχρι την επόμενη ημέρα.

Καλή επιτυχία!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 34168
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (14)
1. 20-11-2007 20:44
 
Ωραίο γλυκό το μιλφέιγ! 
Πάντως και η κλασική κρέμα ζαχαροπλαστικής δεν είναι δύσκολο να γίνει και στο τέλος ανακατεύεις το βούτυρο(αν θες) και μέρος της σαντιγής.
 
Lia_P
2. 21-11-2007 08:00
 
Και εγω το φτιαχνω με κρεμα ζαχαροπλαστικης και σαντιγύ και γίνεται πολυ αφράτο,μπραβο ζωή ειναι το αγαπημένο μου γλυκο και με τις φανταστικες φωτο με εχεις λιγουριαση...
 
Litsa5
3. 07-12-2007 01:06
 
γεια στα χερια σου!!!μονο που την βλέπω,έτσι λαχταριστή!!!κάπως mourxetai,βρε παιδί μου!!! :zzz
 
kleiw
4. 21-11-2007 08:48
 
Πάντα έπαιρνα το έτοιμο αλλά φαίνεται εύκολο. Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
 
sgr
5. 21-11-2007 10:56
 
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Η διαφορά είναι στην κρέμα. Λία η κλασική έχει αυτά τα αυγά που δεν τα θέλω καθόλου από τη μία και από την άλλη δεν στέκετε όπως αυτή. Σ'αυτό το μιλφέιγ που το ντυνω γύρω γύρω και από πάνω με κρέμα πρέπει να στέκετε η κρέμα και να είναι λίγο αφράτη για να μη διαλύετε το γλυκάκι. Δεν ξέρω γιατί αλλά στην κλασική κρέμα μου μυρίζουν αμέσως τα αυγά. Φιλιάααααααα :zzz
 
zoi
6. 21-11-2007 14:13
 
Eγώ στην κλασσική δεν βάζω αυγά, αλλά και να βάλεις λίγα αν προσθέσεις τη βανίλια τη σκόνη ή την υγρή δεν μυρίζει καθόλου. Όσο για το ποσο πηκτή τη θέλεις εξαρτάται από σενα και το κορν φλάου που θα βάλεις.
 
Lia_P
7. 21-11-2007 14:26
 
Η δική σου πιάνει κρούστα?? Αυτή που γράφω δεν πιάνει. Μ΄ενδιαφέρει πολύ που δεν έχει αυγά όμως. Αν θες δωσε μας τη συνταγή ακριβώς όπως την κάνεις please. Την κλασική όσες φορές της έκανα δεν με ενθουσίασε. Ισως δεν έχω καλές συνταγές. Φιλιά
 
zoi
8. 21-11-2007 16:11
 
Για να μην πιάσει κρούστα, καλύπτω την κρέμα με διάφανη μεμβράνη πάνω στη επιφάνεια της κρέμας(να ακουμπάει) και όταν κρυώσει, την αφαιρώ και δεν υπάρχει κρούστα. 
Τη συνταγή για την κρέμα ζαχαροπλαστικής θα την γράψω σύντομα. 
Ζωή, άκου τι έκανα όταν πρωτάρχισα να φτιάχνω τη Μιλφέιγ. Κάτι πολύ εύκολο. Έπαιρνα τις έτοιμες ιταλικές σφολιάτες και τις χώριζα στη μέση. Έστρωνα μια στρώση με μισές σφολιατίνες στον πάτο του πυρέξ και πάνω έβαζα αντί για κρέμα ζαχαροπλαστικής, κρέμα βανίλιας γιώτης χωρίς βράσιμο και την έφτιαχνα όπως έλεγε το φακελάκι πάνω. Στη συνέχεια άλλη μια στρώση σφολιάτες μισές(αν ήθελα μπορούσα να έβαζα και ολόκληρες)πάνω κρέμα σαντιγύ και τέλος τρίμματα σφολιάτας, άχνη και κανέλα τριμμένη. Μια εύκολη και γρήγορη λύση για μιλφέιγ.
 
Lia_P
9. 21-11-2007 16:19
 
Ετσι το κάνει η πεθερά μου! Ωραίο είναι! Δοκίμασέ το όμως μια φορά κι έτσι και θα με θυμιθείς!! Το γλυκάκι έχει μελάγο σουξέ. Περιμένουμε τη συνταγή σου. Φιλιά
 
zoi
10. 21-11-2007 16:35
 
Η μητέρα μου κάνει μιλφειγ με δική της σφολιάτα ( ναι ξέρω, χαράς το κουραγιο της) και με κρέμα ζαχαροπλαστικής που κάνει με corn flour, εκχύλισμα βανίλιας και 1 νομίζω αυγό και κάνει το κόλπο με την μεμβράνη που το κάνω και εγώ στη μπεσαμέλ.Στην σφολιάτα ρίχνει και μια ελάχιστη πρέζα αλάτι που του δίνει τέλεια γευση και δίνει κόβει την σφολιάτα σε ατομικά σχήματα ή τετράγωνα ή στρογγυλά
 
al1975
11. 22-11-2007 09:56
 
εγω παλι κοριτσια επειδη ειναι το αγαπημενο μου γλυκο κα ιτο κανω αρκετα συχνα σε μεγαλοοο πυρεξ χαχαχαχα αγοραζω αυτα τα μπαστουνακια σφολιατας τα ιταλικα που υπαρχουν στα σ/μ στο ραφι με τα μπισκοτα κραταω κα ιμερικα στο τελος τα τριβω και πασπαλιζω το γλυκο μαζι με αχνη ζαχαρη και το μιλφειγ γινεται πεντανοστιμο.μπραβο ζωη πολυ ωραιο με ξελιγωσες.
 
margarita79
12. 22-11-2007 15:38
 
Zωή, έγραψα τη συνταγή της κρέμας ζαχαροπλαστικής στο φόρουμ, δες το.
 
Lia_P
13. 16-01-2008 15:40
 
Δεν θα έλεγα ότι είναι το αγαπημένο μου γλυκό.Το έφτιαξα όμως γιατί είχα τα υλικά και όρεξη. 
Ε λοιπόν είναι τέλειο και πανεύκολο. 
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
 
kalypso
14. 16-01-2008 15:45
 
kalypso πολύ χαίρομαι που σου άρεσε. Φιλιά :zzz :zzz :zzz
 
zoi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 22/05/10 )