Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κακαβιά Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από vago   
Τετάρτη, 21/11/07
Υλικά:
  • 1 κιλό διαφορα μικρά ψάρια (πέρκα, σκορπιούς, δρακαινες, χριστοψαρα)
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2- 3 κλωναρια σέλινο
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 μεγάλη ντομάτα ωριμη
  • λίγο λάδι
  • χυμό 2 λεμονιών
  • αλάτι
img_1664_400
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα ψάρια τα βάζουμε σε μπωλ με αλάτι και το χυμό του ενός λεμονιού και τα mas_091_400αφηνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για λίγη ωρα. Βράζουμε τα λαχανικά με λίγο λάδι και χωρίς καθόλου αλάτι.Αφου βρασουν τα αφαιρουμε και τα βαζουμε στο μπλεντερ να γινουν χυλος. Βάζουμε τα ψαρια σε τουλπάνι ή μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε κατσαρόλα με τρυπητο μέσα και τα βάζουμε στην κατσαρολα μαζί με τη μαρινάδα. Βράζουμε περίπου 20'. Βγάζουμε τα ψάρια και ξεχωριζουμε τα πιο μεγαλα ωστε να τα καθαρισουμε. Τα υπολοιπα απλα τα στιβουμε με το τουλπάνι ή τα πιεζουμε στο τρυπητό μεσα στη σούπα και στη συνέχεια τα πεταμε. Αυτα που καθαρίσαμε, τα πιο μεγαλα, τα ριχνουμε μεσα στην κατσαρολα. Προσθέτετουμε το χυλό των λαχανικών και το χυμό ενός ακομα λεμονιού και δοκιμάζουμε πριν αλατισουμε. Βραζουμε λίγο ακομα μέχρι να πήξει η σούπα.
Καλή όρεξη!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 14530
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 22-11-2007 00:07
 
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κακκαβιά με ντοματούλα. Συνήθως την βλέπω λευκή μόνο με λεμονάκι. Φαντάζομαι αυτο θα κάνει τη διαφορά. Τη ζήλεψα, αν και δεν είμαι φανατική των ψαρικών. Φαίνεται εξαιρετική.
 
rena
2. 22-11-2007 07:59
 
Αν πρόκειται να πολτοποιηθούν τα λαχανικά τότε μπορει να προστεθει και καμια πατατα γιατι οταν πολτοποιούνται κανουν το χυλο της σούπας πηχτούλι ,διαφορετικά μπορει να προστεθει λίγο ρυζακι και να τελειωσης τη σουπα με αυγολέμονο.Ομως η επιτυχια της πραγματικης κακαβιας που μου εχει πη ψαρας ειναι να βάλης μονο πατατα-κρεμμυδι και τα πολλα διαφορα ψαρακια που στο τελος τα μισα πολτοποιης και τα αλλα μισα τα τρως με πολυ λιγο νεράκι να βρασουν για να εχει ολο το ζουμι των ψαριών και στο τελος βρασίματος να βαλης λιγο λεμονι. 
Βαγγο τη ζήλεψα τη κακαβιας σου ..ναχα τα μικρα ψαρακια ,αυτα εχουν τη γλύκα.. 
ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΗ λοιπον..
 
Litsa5
3. 22-11-2007 08:32
 
Ναι βάζω κι εγω πατατούλα απλά ξέχασα να το βαλω στη συνταγη :grin . Το διορθωσα ομως!
 
vago
4. 22-11-2007 08:37
 
Ο,τι πρέπει για το κρύωμα που έχω. Πόσο τη ζήλεψα Ευαγγελία μου, δεν φαντάζεσαι. Δεν την έχω φτιάξει ποτέ γιατί δεν ήξερα τι κάνει κανείς με τα μικρά ψαράκια που είναι όλο κόκκαλα. Τώρα έμαθα! Θα την φτιάξω άμεσα!!! 
Νάσαι καλά.
 
sgr
5. 22-11-2007 08:43
 
Μέχρι να τη φτιάξεις σου κάνω εγω το τραπέζι. Κόπιασε!
 
vago
6. 22-11-2007 15:09
 
Εγώ πάλι νόμιζα ότι αυτό το φαγητό είναι τόσο δύσκολο που δεν θα μπορούσα ποτέ να το φτιάξω... Το όνομα κάτι μου κάνει.. Να είσαι καλά Ευαγγελία, τώρα θα το δοκιμάσω κι εγώ!! :zzz :zzz
 
zoi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 26/08/15 )