Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λαχανόρυζο Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από vago   
Τρίτη, 04/12/07
img_1672_400

Υλικά:
  • 1 μεσαίο λάχανο
  • 1/2 κούπα ρύζι
  • λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα ώριμη τριμμένη
  • λάδι
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σωτάρω το κρεμμύδι με το λάδι και στη συνέχεια το σέλινο σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνω και το λάχανο ψιλοκομμένο και αφήνω να σωταριστεί καλά. Προσθέτω 2 φλυτζάνια νερό, τη ντομάτα τριμμένη, αλάτι και πιπέρι (εγώ βάζω μια μικρή κοκκινη πιπερίτσα) και αφήνω να βράσει το λάχανο. Συμπληρώνω νερό και αν χρειάζεται αλάτι και ρίχνω το ρύζι. Αφήνω το φαγητό να βράσει μέχρι να γίνει το ρύζι και να μείνει με το ζουμάκι του.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 11588
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 05-12-2007 08:37
 
Χθες έφαγα αυτό το φαγάκι. Μόνο που το φτιάχνω λίγο διαφορετικά. 
Χωρίς ντομάτα και αντί για σέλινο, βάζω δυόσμο και στο τέλος στίβω και 1-2 λεμόνια. 
Όπως και να έχει όμως είναι ένα ωραίο χειμωνιάτικο φαγητό.
 
sgr
2. 05-12-2007 12:23
 
Εγω στα περισσοτερα φαγητα (μην πω σε ολα) βάζω ντοματούλα έστω μια μικρή γιατι το εντελώς ασπρο φαγητο μου κάνει λίγο νοσοκομειακό :grin :grin :grin
 
vago
3. 05-12-2007 14:03
 
Σήμερα είχα αυτό το φαγάκι. Μόνο που συνήθως βάζω και καρότο και πιπεριά μέσα, εκτός από λάχανο, ρύζι, ντομάτα και σέλινο. Στο τέλος στίβω λεμονάκι στο πιάτο μου. Είναι πολύ νόστιμο φαγητό, όπως και να 'χει.
 
Pan
4. 07-12-2007 13:43
 
Εγώ βάζω πελτέ λίγο ίσα να κοκκινήσει, λιγότερο ρύζι και καμμιά φορά και καθόλου, δεν βάζω σέλινο και ρίχνω και εγω λεμόνι στο πιατο. 
Απο τα πολυ αγαπημένα μου φαγητά.
 
al1975

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 02/01/10 )