Είναι από τα στάνταρτ ορεκτικά που έχω στο σπίτι. Σε ουζάκι ή μπυρίτσα με φίλους έχει ενθουσιάσει τους πάντες. Υλικά
- 1/2 φέτα σε τετράγωνο κομμάτι (όχι βαρελίσια, από δοχείο)
- 1/2 κ.γ. πιπέρι μαύρο ολόκληρο
- 1/2 κ.γ. πιπέρι πράσινο ολόκληρο
- 1/2 κ.γ. πιπέρι κόκκινο ολόκληρο
- 1 σκελίδα σκόρδο ακαθάριστη
- 1 καυτερή πιπερίτσα (τουρκάκι)
- 1 κ.γ. ρίγανη ή δεντρολίβανο ή θυμάρι ή 2 φύλλα δάφνης
- 300 γρ. περίπου ελαιόλαδο
- 1 γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς
Εκτέλεση Αποστειρώνετε το βάζο (εγώ βγάζω το πλαστικό που έχει στο καπάκι και το βάζω στο φούρνο να «ψηθεί» κανένα τέταρτο). Σε ένα γουδί ρίχνετε τα πιπέρι και τα σπάτε (όχι σκόνη). Κόβετε την φέτα σε μικρά τετράγωνα κυβάκια 1,5x1,5 εκ. Τοποθετείτε 1 στρώση φέτα στο κάτω μέρος του βάζου και πασπαλίζετε με λίγο από το μείγμα των πιπεριών και λίγο από το αρωματικό που έχετε επιλέξει π.χ. ρίγανη. Συνεχίζετε με τη φέτα, τα πιπέρια και το αρωματικό μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και να γεμίσει το βάζο. Ρίχνετε την πιπερίτσα και το σκόρδο. Γεμίζετε το βάζο με ελαιόλαδο και το κλείνετε καλά. Αφήνετε την φέτα για 10 μέρες χωρίς να την ανοίξετε καθόλου. Μετά το πέρασμα του 10ημέρου μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε. Έχει μια φοβερά πικάντικη γεύση και είναι ιδανικός μεζες για ούζο ή μπυρίτσα. Εγώ πολλές φορές την χρησιμοποιώ και στην χωριάτικη σαλάτα ή όταν ψήνω ψωμί στα κάρβουνα βάζω την φετούλα αυτή και γίνετε ένα σούπερ ορεκτικό μέχρι να κάτσουμε στο τραπέζι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (26) | Εμφανίσεις: 12957 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |