Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Φέτα «τουρσί» Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από Mary   
Δευτέρα, 10/12/07

 

feta_6_400
Είναι από τα στάνταρτ ορεκτικά που έχω στο σπίτι. Σε ουζάκι ή μπυρίτσα με φίλους έχει ενθουσιάσει τους πάντες.

 

Υλικά

  • 1/2 φέτα σε τετράγωνο κομμάτι (όχι βαρελίσια, από δοχείο)
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι μαύρο ολόκληρο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι πράσινο ολόκληρο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι κόκκινο ολόκληρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ακαθάριστη
  • 1 καυτερή πιπερίτσα (τουρκάκι)
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή δεντρολίβανο ή θυμάρι ή 2 φύλλα δάφνης
  • 300 γρ. περίπου ελαιόλαδο
  • 1 γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς
Εκτέλεση
Αποστειρώνετε το βάζο (εγώ βγάζω το πλαστικό που έχει στο καπάκι και το βάζω στο φούρνο να «ψηθεί» κανένα τέταρτο). Σε ένα γουδί ρίχνετε τα πιπέρι και τα σπάτε (όχι σκόνη). Κόβετε την φέτα σε μικρά τετράγωνα κυβάκια 1,5x1,5 εκ. Τοποθετείτε 1 στρώση φέτα στο κάτω μέρος του βάζου και πασπαλίζετε με λίγο από το μείγμα των πιπεριών και λίγο από το αρωματικό που έχετε επιλέξει π.χ. ρίγανη. Συνεχίζετε με τη φέτα, τα πιπέρια και το αρωματικό μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και να γεμίσει το βάζο. Ρίχνετε την πιπερίτσα και το σκόρδο. Γεμίζετε το βάζο με ελαιόλαδο και το κλείνετε καλά. Αφήνετε την φέτα για 10 μέρες χωρίς να την ανοίξετε καθόλου. Μετά το πέρασμα του 10ημέρου μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε. Έχει μια φοβερά πικάντικη γεύση και είναι ιδανικός μεζες για ούζο ή μπυρίτσα. Εγώ πολλές φορές την χρησιμοποιώ και στην χωριάτικη σαλάτα ή όταν ψήνω ψωμί στα κάρβουνα βάζω την φετούλα αυτή και γίνετε ένα σούπερ ορεκτικό μέχρι να κάτσουμε στο τραπέζι.
Προσοχή!! Από τα αρωματικά που γράφω θα χρησιμοποιήσετε μόνο ένα, όχι όλα μαζί γιατί μπερδεύονται πολύ οι γεύσεις. Εγώ κάθε φορά βάζω και κάποιο άλλο για να μην το βαριόμαστε.

feta_1_400 feta_2_400 feta_3_400
feta_4_400 feta_5_400 feta_7_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (26) | Εμφανίσεις: 12957
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 10-12-2007 19:59
 
Ωραιότατος πικάντικος μεζές!!!!
 
Lia_P
2. 11-12-2007 15:04
 
΄Αριστα! Πολύ καλός μεζές. Θα εκτελεστεί πάραυτα με δεντρολίβανο.
 
Nena
3. 21-01-2008 10:55
 
Καταπληκτικός ο μεζές σου, Μαίρη! Και οι φωτογραφίες σου ... ανελέητες...! Τελικά, μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Θα το φτιάξω το συντομότερο. Σε ευχαριστούμε!!!
 
katerina
4. 21-01-2008 11:01
 
Mαίρη τέλειο!! Γράψε βιβλίο, καιρός είναι αντι να τα αγοράζεις να άρχίσεις να τα γράφεις! 
Να σε ρωτήσω κάτι βρε κορίτσι ή όποιος ξέρει να μου απαντήσει, με κάνα άλλο τυρί γίνονται, πχ ένα φρέσκο όπως μια μοτσαρέλα;Μαρινάρω την μοτσαρέλα με μυρωδικά και λάδι αλλά την καταναλώνω την ίδια μέρα, θα ήθελα να την έχω έτσι στο ψυγείο για μεζεδάκι.Τι λές γίνεται;
 
al1975
5. 21-01-2008 11:21
 
Αγγελική μου γίνεται με όποιο τυράκι θέλεις. Και με μοτσαρέλα (δεν το είχα σκεφτεί θα είναι σούπερ) και με κεφαλοτύρι και με λαδοτύρι. Από τη στιγμή που το καλύπτει εξ ολοκλήρου με το λάδι μπορείς να το κρατήσεις πολύ καιρό. Το λάδι ως γνωστόν ―όπως και το αλάτι― είναι τα καλύτερα για συντήρηση τροφίμων. Κάτι ήξεραν οι αρχαίοι Έλληνες.
 
Mary
6. 21-01-2008 11:39
 
super renaki!!! ο άντρας μου που έιναι και μερακλής και του αρέσουν τέτοιου έιδους μεζεδάκια θα ξετρελάθει! :zzz
 
melina
7. 21-01-2008 11:41
 
Μαίρη μπράβο ! Καταπληκτικό. Γεια στα χέρια σου !!!!
 
sgr
8. 27-01-2008 00:44
 
έφτιαξα ενα βαζο με ρίγανη και ένα με δεντρολίβανο!!!έγινε!!θαύμα!!πικά τικη με πλούσια γεύση!!πριν 12 μέρες περίπου!!το απολαμβάνουμε!!! 
γεια στα χερια σου Mery!!! ;) :zzz
 
kleiw
9. 24-01-2008 21:35
 
Ευχαριστώ Κλειώ μου. Δοκίμασε αυτή τη φέτα να την ρίξεις πάνω από πίτσα με λαχανικά (σαν αυτή που έκανα στο Πίτσα σε 1 λεπτό) θα ξετρελαθείς ακόμα περισσότερο.
 
Mary
10. 05-05-2009 15:37
 
Θα το φτιάξω κι εγώ γιατί πραγματικά φαίνεται ωραίος μεζές. Φαντάζομαι ότι και το λάδι μετά θα μπορεί να μπαίνει στις σαλάτες που θα είναι και αρωματικό.
 
soultana
11. 06-06-2009 21:45
 
Πού το σκέφτηκες αυτό το όνειρο? Τρίτη πάω για ψώνια, Τετάρτη εφαρμόζω τις οδηγίες! ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!! :zzz
 
rebekka
12. 04-08-2009 10:09
 
Μετά από λίιιιγη καθυστέρηση, αξιώθηκα και το έφτιαξα. Και χθες, θυμήθηκα ότι υπήρχε ένα βάζο στο ψυγείο, και το άνοιξα... (πάλι καλά). Τί ονειρεμένη γεύση ήταν αυτή!!!! Υπέροχο. Με άρωμα δενδρολίβανου για πρώτη φορά..... Μπράβο, Μary, έξοχο!
 
REBEKKA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 04/05/14 )