Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Χυλόπιτα εύκολη (με τυρί ή κιμά ή σαν πίτσα)
Χυλόπιτα εύκολη (με τυρί ή κιμά ή σαν πίτσα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 14
Έχει υποβληθεί από MANOLIA   
Δευτέρα, 17/12/07

Υλικα

  • 1 φλιτζ αλεύρι Γ.Ο.Χ (αυτή είναι η ορολογία μου όταν γράφω συνταγές στο χαρτί για να μην γράφω την λέξη για όλες τις χρήσεις)
  • 1 φλιτζ γάλα πλήρες (βάλτε άπαχο αν θέλετε)
  • 1 φλίτζ γιαούρτι στραγγιστό (Βάλτε λάιτ αν θέλετε)
  • 2 αυγά
  • αλάτι λάδι, βούτυρο

Για τη γέμιση

  • βούτυρο ή λάδι (η κλασική συνταγή θέλει και απο τα δύο)
  • τυρί ή υλικά όπως της πίτσας ή κιμά ή περισσέυματα απο κοτόπουλο και φαντασία)
4_400_02

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ βάλτε όλα τα υλικά και χτυπήστε τα να γίνουν παχύρρευστος χυλός

Βάλτε στο ταψί το βούτυρο και βάλτε το στο μάτι της κουζίνας ή στο φούρνο να λιώσει και να κάψει.Ρίξτε μέσα το χυλό απλώστε τον λίγο και ρίχτε το τυρί σε τρίμματα ή τα υλικά της πίτσας ή ακόμα και το περίσσευμα απο τον κιμά που χρησιμοποιήσατε για τα μακαρόνια (μπολονεζ) θα γίνει κιμαδόπιτα. Η συνταγή λέει βούτηρο αγελαδινό φρέσκο σε κομματάκια και λάδι σκορπισμένο πάνω απο τη γέμιση εσείς βάλτε ότι λέει η φωνή της συνείδησης σας. Ψήνουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει πάνω κάτω.

2_400_02 3_400_01

Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 12786
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 18-12-2007 16:38
 
Manolia, γιαυτό το ταψί που δείχνεις, πόσες φορές έβαλες τα υλικά που δίνεις; 
Η θερμοκρασία είναι 180ο ; 
Πολύ καλή ιδέα και γρήγορη.
 
Lia_P
2. 17-12-2007 21:31
 
Τα υλικά Λία είναι έτσι πως τα γράφω.Η πίτα θα είναι λεπτή και τα υλικά λίγα για να μην μπουκώνετε κανείς όταν την τρώει.Είναι το μεγάλο βαθύ ταψί του φούρνου αλλά και όποιο άλλο μαύρο μεγάλο ταψί έχουμε μας κάνει με την ίδια πάντα αναλογία.Παλι κατι ξέχασα εεεε. Η θερμοκρασία είναι 200 βαθμοί
 
MANOLIA
3. 18-12-2007 14:28
 
πολύ ωραία συνταγή, ο χυλός μου θυμίζει την κασόπιτα και η παραλλαγή με τον κιμά πολύ μου άρεσε. 
Μόνο να προσθέσω οτι καμμία χυλόπιτα δεν είναι εύκολη :grin :grin :grin
 
al1975
4. 19-12-2007 16:28
 
Αυτη την πίτα μας την εφτιαχνε η γιαγιά και στο τηγάνι.Εβαζε το λάδι να κάψει έριχνε τον χυλό το τυρί ή το κασέρι ή καμιά φορά και λουκάνικο τριμένο και ψημένο και ξανά χυλό απο πάνω και κλειστό με καπάκι.Οταν γινόταν η κάτω μεριά (μου έχει μείνει αυτό σαν το > το γυρνούσε με το καπάκι και απο την άλλη μεριά να ψηθεί και απο εκεί.Είχαμε κάνει παραλαγές με τη γιαγιά μου πολλές. Μέχρι και παστουρμά ψιλοκομμένο ειχαμε βάλει.Μας έλεγε οτι ήταν το γρήγορο φαγητό για το χωράφι, την οποια συνταγή ονόμαζε και τηγανόπιτα.
 
MANOLIA
5. 06-01-2008 19:26
 
ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΤΗΓΑΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΕΨΕ ΨΙΛΙΚΟΜΜΕΝΗ ΦΕΤΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ.....ΚΟΛΑΣΗ ΕΓΙΝΕΕΕΕ :grin  
ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ.
 
KANOYTA
6. 04-01-2008 10:25
 
Πολύ νόστιμη κι εγώ την έφτιαξα. Σαν μια πολύ εύκολη πίτσα έγινε. Μας άρεσε!!
 
Lia_P
7. 20-01-2008 11:54
 
Σαλτσούλα από πάνω από το χυλό μπαίνει άραγε? Αυτή είναι τελικά η εύκολη συνταγή για ζυμάρι που άκουγα αλλά δεν ήξερα! Θα τη δοκιμάσω σίγουρα, καθώτι εκτός από μακαρονού είμαι και λάτρης της πίτσας. Ευχαριστώ για την ιδέα
 
margarita
8. 02-05-2010 22:47
 
Πολύ βολική συνταγούλα όταν υπάρχει βιασύνη. Μόλις την έκανα, νυχτιάτικα! Ήθελα οπωσδήποτε να πάρω μαζί μου αύριο στη δουλειά και ήταν έτοιμη στο πι και φι! Δεν είχα γιαούρτι κι έριξα λίγο παραπάνω γαλατάκι, κανένα πρόβλημα. Επίσης στο ψήσιμο φούσκωσε πάααααααρα πολύ! (είχα βάλει τα υλικά ψιλοκομμένα μέσα στο χυλό). Τέλεια και βολική, θα την καθιερώσω.
 
Ranja

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/03/09 )