Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Μπιφτέκια με πατάτες Νο.01 (στο φούρνο)
Μπιφτέκια με πατάτες Νο.01 (στο φούρνο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από vago   
Δευτέρα, 17/12/07
img_1704_400

Υλικά:

  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1/3 της φρατζόλας ψωμί
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο μαϊντανό
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 5 πατάτες
  • λάδι
  • αλάτι - πιπέρι
  • λίγη ρίγανη
Εκτέλεση

Αφήνουμε το ψωμί να μουλιάσει σε μια λεκάνη με νερό. Κατόπιν το στίβουμε καλά και αφαιρούμε την κόρα. Προσθέτουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια τριμμένα, το σκόρδο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα να ενωθούν ολα τα υλικά καλά και πλάθουμε σε μέτρια μπιφτέκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί και ενδιάμεσα βάζουμε τις πατάτες μέτρια κομμένες. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε τις πατάτες και τρίβουμε πάνω απο το φαγητό τη ντομάτα. Βάζουμε λάδι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 40'.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 27448
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 18-12-2007 09:51
 
'Ετσι κάνω και γω τα μπιφτεκάκια μόνο που δεν βάζω μαϊντανό, μόνο ρίγανη.
 
Mary
2. 08-08-2008 11:32
 
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΞΙΝΙΛΑ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΝΟΜΙΖΩ!
 
takis
3. 08-08-2008 12:57
 
Oχι, κάνεις λάθος. Η φρέσκια ντομάτα τα κάνει πολύ αφράτα και ούτε που φαίνεται στη γεύση.
 
Ranja
4. 10-08-2008 10:05
 
Ετσι ακριβώς είναι Ράνια. Ο σκοπός της ντομάτας είναι να τα διατήρησει αφράτα και να μην στεγνώσουν.
 
vago

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 15/01/10 )