Σελίδα 1 από 2 Σοκολατάκια με γέμιση αμυγδαλόπαστα - δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!! Υλικά:
- 1,5 -2 φλυτζ. τσαγιού αμύγδαλα (όπως είναι για γρήγορα, ασπρισμένα αν έχετε χρόνο)
- 1 φλυτζ. τσαγιού άχνη
- 1 κουτ. σούπας λικέρ Amarettο (κονιάκ ή μαύρο ρούμι εναλλακτικά)
- 150 γρ κουβερτούρα
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 3-4 κουτ. σούπας γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Τρίβουμε καλά τα αμύγδαλα στο μούλτι. Προσθέτουμε την άχνη και ξαναχτυπάμε. Προσθέτουμε το λικέρ και ξαναχτυπάμε. Ρίχνουμε και λίγο εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά περίπου και ξαναχτυπάμε. Θα γίνει μια πάστα που πλάθεται με τα χέρια βουτυρωμένα σε μπαλάκια. Πλάθουμε τα μπαλάκια λοιπόν και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν λίγο μέχρι να γίνει η σοκολάτα. Λειώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και 2 κουτ. σούπας γάλα ή κρέμα σε μπαιν μαρί. Βουτάμε ένα ένα τα μπαλάκια αμυγδαλόπαστας να καλυφθούν στην σοκολάτα και τα βγάζουμε τσιμπώντας τα με άνα κλαμάκι ή οδοντογλυφίδα. Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν και να στερεοποιηθεί η σοκολάτα. Παραλλαγή Νο 1: με τη γέμιση αυτή, γεμίζουμε ξερά δαμάσκηνα, και μετά τα βουτάμε στη σοκολάτα. Παραλλαγή Νο 2:μέσα στο μπαλάκι της αμυγδαλόπαστας κλείνουμε από 1 βύσσινο από γλυκό του κουταλιού ή από λικέρ και μετά τα βουτάμε στη σοκολάτα. Σημείωση: Οι παραλλαγές 1 & 2 δεν ξέρω τίνος τα φιλιά είναι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (103) | Εμφανίσεις: 101455 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|