Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Φωλιές Πηλίου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από sgrav   
Παρασκευή, 18/01/08

Υλικά

  • 1/2 κιλο φυλλο καταιφι
  • 250 γραμ βουτυρο φρεσκο
  • 3 κ.σ ζαχαρη αχνη
  • 250 γραμ αμυγδαλα ασπρισμενα και ψιλοκομμενα
  • 2 βανιλιες
  • 4 ασπραδια
  • κερασακια γλυκο ή μαρασκηνο

ΣΙΡΟΠΙ: 1 ποτηρι ζαχαρη ,2 ποτηρια νερο, λιγες σταγονες λεμονι

Εκτέλεση

  1. χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα ριχνοντας λιγη λιγη τη ζαχαρη, προσθετουμε τις βανιλιες και ανακατευουμε σιγα σιγα το αμυγδαλο στη μαρεγκα
  2. κοβουμε το καταιφι λωριδες, το βουτυρονουμε και το στριβουμε να παρει ενα σχημα σαν φωλια.
  3. γεμιζουμε τις φωλιες με τη μαρεγκα, βαζουμε λιγο βουτυρο και απο ενα κερασακι σε καθε φωλια
  4. ψηνουμε στους 180 βαθμους για 30 λεπτα και σιροπιαζουμε πρεπει να ειναι ζεστο το γλυκο κρυο το σιροπι

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7421
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 19-01-2008 09:56
 
την έχω!!είναι μια θαυμάσια και με σίγουρη επιτυχία συνταφεί!!! 
νάσαι καλά!!!
 
kleiw
2. 20-01-2008 01:51
 
Υπέροχη. Αν και έχω φάει, μέχρι τώρα δεν την έχω φτιάξει. Τώρα έχω και την συνταγή! ;) Και ειδικά που είναι με κεράσια, τα αγαπημένα μου! :) 
 
Ευχαριστούμε Κωνσταντίνα.
 
Pan
3. 20-01-2008 11:42
 
ευχαριστω κοριτσια για τα καλα σας λογια
 
sgrav

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 18/01/08 )