Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Πεσκανδρίτσα πρασοσέλινο με ρύζι.(Σούπα)
Πεσκανδρίτσα πρασοσέλινο με ρύζι.(Σούπα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από MANOLIA   
Κυριακή, 20/01/08

Είναι μία συνταγή που πολύ θα ήθελα να φτιάξω.Το μόνο κακό είναι ότι οι υπόλοιποι δύο της οικογένειας δεν θέλουν να δούν..ο ένας το πράσο και ο άλλος το σέλινο.Και έτσι έμεινε

Την είχα δοκιμάσει παλιά στο σπίτι μιας φίλης μου απο τα χέρια του μπαμπά της παρακαλώ που ήταν ψαράς.Ελεγε μάλιστα ότι έπερνε τα υλικά έτοιμα κομένα απο το σπίτι και το μαγείρευε επάνω στο καίκι μαζί με τους άλλους ψαράδες ανάλογα πάντα με τα ψάρια που θα έπιαναν.

Υλικά 

  • 1 κιλό πεσκανδρίρσα ή  πέρκα νωπή ή κατεψυγμένη(ή κάποιο άλλο ψάρι της αρεσκείας σας.
  • 1 κιλό πράσα σε κομμάτια
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1ρίζα σέλινο σε κομματάκια
  • 3/4 της κούπας λάδι
  • 400 γρ ντοματάκια κονσέρβα ή (οτι σας βολεύει)
  • 1/3 κούπας ρύζι καρολίνα
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • αλάτι,πιπέρι ,2 κουταλιές χυμό λεμόνι
Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός απο το ρύζι και το ψάρι, να μισοβράσουν και προς το τέλος ρίχνουμε την πεσκανδρίτσα ή την  πέρκα και το ρύζι να βράσουν όλα μαζί.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7373
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 20-01-2008 18:13
 
Νόστιμη συνταγή με ψάρι. Πόσος είναι ο χρόνος που βράζει το πρασοσέλινο και πόσο με το ψάρι. Περίπου......
 
Lia_P
2. 21-01-2008 10:18
 
Το αποτέλεσμα είναι πηχτό ή σούπα?
 
Nena
3. 21-01-2008 10:21
 
manolia, υπέροχη συνταγή! :) Πολύ νόστιμη και υγιεινή πρόταση. Ψάρια τρώω αρκετά, και τα υλικά που αναφέρεις μου αρέσουν πολύ. Θα την δοκιμάσω σύντομα. Ευχαριστούμε!
 
Pan
4. 21-01-2008 14:32
 
Αχ !! είναι πολύ ωραία συνταγή και ευτυχώς που την φτιάχει η μαμά μου.Ειναι σούπα και την προσαρμόζετε πάντα με τα γούστα σας.Εμένα οι δικοί μου γενικώς δεν είναι πολύ της σούπας.Οταν μαγειρεύω την κάνω λιγο πηχτή για να τους πιάσει στο μάτι και στο στομάχι.Τωρα για το βράσιμο που είπες Λία ,σχεδόν να βράζουν και το τελείωμα θα γίνει μαζί με το ψάρι και το ρύζι.Πάντως είναι γρήγορο φαγητό και εύκολο.Οταν η σούπα μου βγεί αραιή την δένω με λίγο κρύο νερό και κορν-φλάουρ.Αυτό το κάνω σχεδόν σε όλες τις σούπες.
 
MANOLIA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 27/01/08 )