Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Κατσικάκι Γεμιστό (Σαμοθράκης)
Κατσικάκι Γεμιστό (Σαμοθράκης) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από THEOHARIS   
Τρίτη, 22/01/08
Συστατικά :
  • 1 κατσικάκι
  • 1 συκωταριά και μπόλια ψιλοκομμένη
  • 10 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • φρέσκο μάραθο
  • ένα ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 νεροπότηρα νερό
  • 1 κιλό ρύζι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • λίγο βούτυρο φυτικό
Παρασκευή :
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε όλα τα εντόσθια να σοταριστούν και να τραβήξουν τα υγρά τους.
  • Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, ανακατεύετε, ρίχνετε το δυόσμο, το μάραθο, προσθέτετε νερό, ανακατεύετε και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Μόλις βράσουν, προσθέτετε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.
  • Γεμίζουμε το κατσικάκι με τη γέμιση που ετοιμάσαμε και ράβουμε την κοιλιά.
  • Τρίβουμε την κοιλιά και όλο το κατσικάκι και από τις 2 πλευρές με μπόλικο φυτικό βούτυρο με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη .Απλώνουμε μερικές κληματόβεργες στο ταψί - κατά προτίμηση γάστρα - για να κάτσει επάνω το κατσικάκι.Ρίχνετε νερό στο ταψί, το σκεπάζετε με το καπάκι και το σφραγίζεται με ζυμάρι.
  • Το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 5 ώρες στους 140ο – 150ο C.

Από τη Σαμοθράκη
Καλή όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 15057
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 22-01-2008 21:24
 
Ωραία συνταγή και για το Πάσχα!
 
Lia_P
2. 22-01-2008 21:29
 
Βρε Χάρη το σαγόνι μου χτύπησε στο πάτωμα. Με το μαλακό αυτές οι συνταγές!! Τι παθαίνω η λιχούδα γυναίκα βραδιάτικα.
 
Mary
3. 22-01-2008 21:58
 
Εγώ ποτέ δεν έχω δοκιμάσει να κάνω κάτι τέτοιο... μου φαίνεται βουνό :cry
 
Eisheth
4. 22-01-2008 22:14
 
Δεν είναι και πολύ δύσκολο 
Φαντάσου, το έφτιαξα εγώ πέρσυ το Πάσχα και από τότε άλλες δύο φορές!! :zzz
 
THEOHARIS
5. 23-01-2008 01:04
 
wxwxwx!!!τι μεζές είναι αυτός!!!το ίδιο πρόβλημα με σένα έχω Mary μου!!!θαυμάσια ιδέα και για τον 15 Αύγουστο!!!γεια στα χερια σας k.Θεοχάρη!!! :zzz
 
kleiw
6. 23-01-2008 08:08
 
ΧΑΡΗ,αυτό το φαγητό το είχα φαει στη Μυτιλήνη για πρώτη φορά ,όντως ειναι πεντανόστιμο και το εχω φτιάξη και με κομμάτι αρνιού,όπως με χεράκι αρνιού γεμίζοντας το σημείο μεταξύ πέτσας και παίδια (αν ολόκληρο το αρνί είναι πολύ έτσι εξυπηρετεί για λίγα ατομα)
 
Litsa5
7. 23-01-2008 08:41
 
Σκέτη κόλαση το φαγάκι σου Χάρη. Ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας την συνταγή.
 
sgr
8. 23-01-2008 08:43
 
Ενα θα σας πώ..  
Τα κατσίκια στη Σαμοθράκη είναι ΕΛΕΥΘΕΡΑ και πάνε παντού,όπου γυρίσει το μάτι σου τα βλέπει πάνω στα απότομα μέρη να τρώνε.Το κρέας τους είναι ΑΠΑΙΧΤΟ!!!!!!!!!!!!!!! 
Μια βόλτα στο νησί το Πάσχα ή το καλοκαίρι θα σας πείσει.Πήγαμε το καλοκαιρι με ένα ζευγάρι για ψάρεμα και όλη μέρα ψαρεύαμε με τη βάρκα (είμαστε ψαράδες μέχρι τα μπούνια....)Αλλα το μυαλό μας μόλις βγαίναμε στεριά ήταν το κατσικάκι...ΚΟΛΑΣΗ . 
4 μέρες καθίσαμε και γυρίσαμε με 2 κιλά παραπάνω ο καθένας .Αχχχχχχ
 
MANOLIA
9. 23-01-2008 08:46
 
η τελεια συνταγη για κατσικακι στο φουρνο μας ξελιγωσες πρωι πρωι μπραβο θεοχαρη
 
sgrav
10. 23-01-2008 09:34
 
Haris, αυτή η συνταγή πάει κατευθείαν στην μητέρα μου. Της αρέσουν πάρα πολύ αυτά. Ευχαριστούμε που την δημοσιοποίησες. :)
 
Pan
11. 14-04-2009 16:10
 
Xάρη, αν το φτιάξω έτσι πάνω σε κληματόβεργες αλλά σε λαμαρίνα λες να μην πετύχει;Γιατί το κατσικάκι μας είναι και μεγάλο και δεν υπάρχει γάστρα που να το χωράει :sigh  
Και κάτι άλλο: για πόσα κιλά κατσικάκι είναι η γέμιση, στο περίπου , μήπως χρειαστεί να την τροποποιήσω ως προς την ποσότητα.
 
Fey

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 27/03/10 )